Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08. do 15. jula 2013

Nedelja izazova je prošla. Sada se Mesec odmara, jer su se srce (Sunce) i duša (Mesec) pomirili i spojili u jedno (Sunce konjunkcija Mesec). Da su Venera i Saturn sklopili neki dogovor, to se vidi već prvog dana nedelje. Naime, Venera će već prvog dana napraviti trigon sa Uranom, a Saturn polako krenuti u svoj direktni hod.

S druge strane, Merkur će u svom retrogradnom hodu Merkur neke misli  i zapažanja želeti da podeli sa Suncem (Merkur konjunkcija Sunce), kako bi se bolje pripremio za ulazak Marsa u znak Raka krajem nedelje. Stelijum u Raku sa retrogradnim Merkurom u istom znaku, govori da će neko vreme morati da se rešavaju stvari emotivne prirode i da se obave «razgovori sa precima», koji su uglavnom poslednica gena ili nerešene karme. Ovo je «vreme zapisa», pa sa ulaskom Marsa u znak Raka počnimo zapisivati stvari koje ne možemo sami rešiti, a Univerzumu prepustimo da nam odgovore šalje kroz druge ljude.

Trigon između Venere i Urana uglavnom podseća na slobodne i neobične ljubavi, ali ove nedelje taj aspekt nosi bitno dublju poruku. U trenutku egzaktnog trigona, Mesec je balzamičan i već se polako približava egzaktnoj konjunkciji sa Suncem. Saturn je tih, najtiši, i dele ga samo sati od njegovog direktnog hoda. Sve kao da je stalo, utihnulo, osluškuje i čeka... U istom trenutku je i Mesec u egzaktnom kvadratu sa Uranom, a u opoziciji sa Plutonom. Ovo je Mesec koji sećanja nosi i opominje na rešavanje nedovršenih stvari i odnosa. Mesec će doći do Sunca, udaljiti se od izazovnih aspekata i krenuti novim putem. Zašto se susret Venere i Urana nije desio sa mladim Mesecom i Saturnom koji ide svojim direktnim hodom? Zašto je sve tako tiho i sve na nebu kao da stoji, dok ona pravi egzaktan trigon sa Uranom? Nebo nam šalje poruku da Venera čuva jednu tajnu (Venera na 12° - analogno Ribama). Sve planete će utihnuti, pa čak i njen verni pratilac u svemu, Merkur, sada je u vodama emocija i o osećanjima ne želi da priča (retrogradni Merkur).

Retrogradni Saturn je mnoge namučio. Njegovo usporeno kretanje i retrogradnost mnogima je ponovilo stare susrete i događaje, nekima je probudio stare uspomene i vratio sećanja, a neki su se kroz snove oslobađali nekadašnje karme. Sada je vreme da se krene novim putem, da se nove karme stvore. Sve reke su našle svoj put, a on vodi u isti okean. Sa ulaskom Jupitera u znak Raka i direktnošću Saturna iz Škorpiona, uskoro će se sve vode spojiti u jedno. Zato je vreme da se stare stvari, navike i davne događaje – koje uspomenom zovemo – ostavimo za sobom, obučemo novo ruho i zaplovimo novim brodom.

Toga dana nebo kao da se otvara za one koji su spremni da žive u ljubavi i sreći. Mogu vas iznenaditi neki neobični susreti i ljubavne poruke koje niste očekivali, ali jeste tajno priželjkivali. Dugo očekivane isplate najzad mogu i prispeti na vaš račun, što će pozitivno uticati na vaše dobro raspoloženje. Poruke će se pisati, jer Merkur se još uvek na ćutanje zavetovao, pa glas ne pušta... ali kroz pisanu reč obavljaće svoju misiju „glasnika Bogova“.

Utorak je po planetarnoj podeli Marsov dan, pa se valja toga dana energija usmeriti na neki konkretan rad, sportske aktivnosti ili obavljanje nekih rutinskih poslova koji ne zahtevaju nikakvu mentalnu aktivnost. Međutim, kako je tog istog dana Mesec u znaku Lava, rutinski poslovi baš neće prijati, pa će Saturn u kvadratu sa Mesecom izazvati u vama određenu dozu negodovanja. Istog dana Merkur će u svom retrogradnom hodu napraviti konjunkciju sa Suncem, što će ublažiti ovaj kvadrat između Meseca i Saturna.

Retrogradan Merkur je Suncu preneo sve poruke koje je u svom direktnom hodu primio od drugih planeta. Sredinom nedelje, Mars se nalazi na poslednjem stepenu Blizanaca gde se nalazi fiksna zvezda „Menkalinam“ iz sazvežđa Auriga (Kočijaš) koja nosi određenu dozu opasnosti od kriminala, požara kao i opasnost u saobraćaju. Izbegavajte sve ozbiljne razgovore, put ukoliko je moguće odgodite ih, a u saobraćaju budite posebno oprezni, jer u određenim situacijama može izostati racionalno rasuđivanje. Retrogradni Merkur u Raku će samo napraviti još veću pometnju u saobraćaju, ali i u kući, pa ukoliko je potrebno bolje se vratite i proverite da li ste isključili sve aparate ili zaključali stan.

I na kraju nedelje, Mars će napustiti svet Blizanaca i polako ući u znak svog pada, koji će možda prijati samo onima koji imaju dobar odnos Marsa i Meseca. Ovo je jedna od retko tužnih slika jednog istrošenog ratnika... nekog koji je nekada ratovao, borio se, ali se rat završio i borbe više nema, a on za drugi život ne zna.

Mars nije planeta koja govori o osećanjima, ali u ovom periodu probudiće one najdublje osećaje koje su i od vas samih skriveni. Mars polako ide ka velikom vodenom trigonu, pa budite hrabri tako što ćete se prepustiti da vas „velike vode“ nose i ne sumnjajte u njihov put.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD