Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 08. do 15. jula 2013

Nedelja izazova je prošla. Sada se Mesec odmara, jer su se srce (Sunce) i duša (Mesec) pomirili i spojili u jedno (Sunce konjunkcija Mesec). Da su Venera i Saturn sklopili neki dogovor, to se vidi već prvog dana nedelje. Naime, Venera će već prvog dana napraviti trigon sa Uranom, a Saturn polako krenuti u svoj direktni hod.

S druge strane, Merkur će u svom retrogradnom hodu Merkur neke misli  i zapažanja želeti da podeli sa Suncem (Merkur konjunkcija Sunce), kako bi se bolje pripremio za ulazak Marsa u znak Raka krajem nedelje. Stelijum u Raku sa retrogradnim Merkurom u istom znaku, govori da će neko vreme morati da se rešavaju stvari emotivne prirode i da se obave «razgovori sa precima», koji su uglavnom poslednica gena ili nerešene karme. Ovo je «vreme zapisa», pa sa ulaskom Marsa u znak Raka počnimo zapisivati stvari koje ne možemo sami rešiti, a Univerzumu prepustimo da nam odgovore šalje kroz druge ljude.

Trigon između Venere i Urana uglavnom podseća na slobodne i neobične ljubavi, ali ove nedelje taj aspekt nosi bitno dublju poruku. U trenutku egzaktnog trigona, Mesec je balzamičan i već se polako približava egzaktnoj konjunkciji sa Suncem. Saturn je tih, najtiši, i dele ga samo sati od njegovog direktnog hoda. Sve kao da je stalo, utihnulo, osluškuje i čeka... U istom trenutku je i Mesec u egzaktnom kvadratu sa Uranom, a u opoziciji sa Plutonom. Ovo je Mesec koji sećanja nosi i opominje na rešavanje nedovršenih stvari i odnosa. Mesec će doći do Sunca, udaljiti se od izazovnih aspekata i krenuti novim putem. Zašto se susret Venere i Urana nije desio sa mladim Mesecom i Saturnom koji ide svojim direktnim hodom? Zašto je sve tako tiho i sve na nebu kao da stoji, dok ona pravi egzaktan trigon sa Uranom? Nebo nam šalje poruku da Venera čuva jednu tajnu (Venera na 12° - analogno Ribama). Sve planete će utihnuti, pa čak i njen verni pratilac u svemu, Merkur, sada je u vodama emocija i o osećanjima ne želi da priča (retrogradni Merkur).

Retrogradni Saturn je mnoge namučio. Njegovo usporeno kretanje i retrogradnost mnogima je ponovilo stare susrete i događaje, nekima je probudio stare uspomene i vratio sećanja, a neki su se kroz snove oslobađali nekadašnje karme. Sada je vreme da se krene novim putem, da se nove karme stvore. Sve reke su našle svoj put, a on vodi u isti okean. Sa ulaskom Jupitera u znak Raka i direktnošću Saturna iz Škorpiona, uskoro će se sve vode spojiti u jedno. Zato je vreme da se stare stvari, navike i davne događaje – koje uspomenom zovemo – ostavimo za sobom, obučemo novo ruho i zaplovimo novim brodom.

Toga dana nebo kao da se otvara za one koji su spremni da žive u ljubavi i sreći. Mogu vas iznenaditi neki neobični susreti i ljubavne poruke koje niste očekivali, ali jeste tajno priželjkivali. Dugo očekivane isplate najzad mogu i prispeti na vaš račun, što će pozitivno uticati na vaše dobro raspoloženje. Poruke će se pisati, jer Merkur se još uvek na ćutanje zavetovao, pa glas ne pušta... ali kroz pisanu reč obavljaće svoju misiju „glasnika Bogova“.

Utorak je po planetarnoj podeli Marsov dan, pa se valja toga dana energija usmeriti na neki konkretan rad, sportske aktivnosti ili obavljanje nekih rutinskih poslova koji ne zahtevaju nikakvu mentalnu aktivnost. Međutim, kako je tog istog dana Mesec u znaku Lava, rutinski poslovi baš neće prijati, pa će Saturn u kvadratu sa Mesecom izazvati u vama određenu dozu negodovanja. Istog dana Merkur će u svom retrogradnom hodu napraviti konjunkciju sa Suncem, što će ublažiti ovaj kvadrat između Meseca i Saturna.

Retrogradan Merkur je Suncu preneo sve poruke koje je u svom direktnom hodu primio od drugih planeta. Sredinom nedelje, Mars se nalazi na poslednjem stepenu Blizanaca gde se nalazi fiksna zvezda „Menkalinam“ iz sazvežđa Auriga (Kočijaš) koja nosi određenu dozu opasnosti od kriminala, požara kao i opasnost u saobraćaju. Izbegavajte sve ozbiljne razgovore, put ukoliko je moguće odgodite ih, a u saobraćaju budite posebno oprezni, jer u određenim situacijama može izostati racionalno rasuđivanje. Retrogradni Merkur u Raku će samo napraviti još veću pometnju u saobraćaju, ali i u kući, pa ukoliko je potrebno bolje se vratite i proverite da li ste isključili sve aparate ili zaključali stan.

I na kraju nedelje, Mars će napustiti svet Blizanaca i polako ući u znak svog pada, koji će možda prijati samo onima koji imaju dobar odnos Marsa i Meseca. Ovo je jedna od retko tužnih slika jednog istrošenog ratnika... nekog koji je nekada ratovao, borio se, ali se rat završio i borbe više nema, a on za drugi život ne zna.

Mars nije planeta koja govori o osećanjima, ali u ovom periodu probudiće one najdublje osećaje koje su i od vas samih skriveni. Mars polako ide ka velikom vodenom trigonu, pa budite hrabri tako što ćete se prepustiti da vas „velike vode“ nose i ne sumnjajte u njihov put.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD