Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Imam jednu želju

Trenutak rađanja nove duše je Univerzum izabrao na veoma posebnom mestu! Na petnaestom stepenu Raka je egzaltacija Jupitera, tamo gde duša sve zna, sve može i sve hoće. To je ono mesto iz kojeg život izvire i, u krajnjem, život u ovom polju i uvire. Iz jednog drugog ugla to je Ascendent našeg eteričnog bića – naše duše!

Imamo šest planeta u elementu vode. Osećanja su naglašena. Ovo je vreme kada je um (Merkur) u vodi, pa je još i retrogradan. Vreme je da se okrenemo ka unutra i počnemo sa čitanjem unutrašnjeg holograma, u kome su jasno ispisane sve potrebe i želje naše duše. Vreme ljubavi, one iskrene i slobodne, je tu! Ovo je i vreme ispunjenja želja, a cena svake želje je iskrenost – ali sa samim sobom! Vreme je i da istina zameni senzacionalizam. Pozvani smo da izađemo iz matrixa, a sa tim i da promenimo “čvrste stavove”, okorele strukture i mnoga dosadašnja uverenja.

Rakovima je ovo ključni period na nivou Jupiterovog ciklusa (dvanaest godina). Mesec je sada u sedištu, te to čini snažan svoj. Podržan je od Saturna (prošlosti) Neptuna (budućnosti), a iza leđa mu je Jupiter (vera). Ovo je sjajan period za potpunu realizaciju naših ličnih želja. Možda su Rakovi propatili dok je Saturn bio u znaku Vage (30.10. 2009. – 6.10. 2012.) u kome se nastavilo vreme tegobe i neophodne transformacije koje je započeto sa ulaskom Plutona u Jarca (2008.) i kasnijim dolaskom Urana u Ovna. Sada dolazi vreme nagrade! Koliko ste bili iskreni sa sobom, toliko će univerzum biti blagorodan prema vama. Da li će Uran iz Ovna srušiti nekakav lažni odnos i dati šansu da Jupiterom (verom) počnete novo zavisi samo od vas samih. Koliko imate vere, izražene kroz lakoću da se prepustite sopstvu i svojoj autentičnosti, toliko ćete i uživati u ljubavi. Vreme je, dragi Rakovi, da se u vama rodi unutrašnje Sunce (ljubav), te da postanete svesni sebe. Postanite svesni ljubavi u sopstvu i neka Mesec prenese Sunce ljubavi na ostale znake zodijaka u narednom periodu. Ljubav jeste deljenje.

Lavovi su u ovoj lunaciji bogato nagrađeni lepotom (Venerom) koja će im ispuniti njihovu želju. Dok im se lunacija dešava u 12. polju, sama okrenutost na unutra i svetu mašte može stvoriti novi život i novu ljubav. Koliko god je Lavovima trenutno težak period kroz partnerski odnos (Saturn iz Škorpiona kvadrira Lavove), ovo je sjajno vreme za osobađanje svog ega i prihvatanje svog partnera baš takvog kakav jeste. Lavice će zablistati lepotom Venere I sjajem Urana, a da to potraje neophodno je imati meru! Saturn će ovde biti najveći prijatelj odmerenosti, koja je sada naročito potrebna. Slobodu koju priželjkujete dajte je prvo vi drugima. Reč HVALA je mantra ovog vremena!

Device su u periodu svoje velike introspekcije. Neophodno je samo da ne preteraju u svom sitničarenju, jer fiziologija neće podržati sitničarenje. Period od 17. do 24. jula je vreme mira, tišine i razvijanja poverenja u svoje partnere. Devičanski partneri će se vinuti visoko i neophodno je da u ovom periodu Device nauče da uživaju u tuđoj (partnerovoj) sreći. Ponekad Device iz ”nehata” uđu u tajnu priču i ne znaju ni sami šta će sa tim. Ko će im poverovati? Stoga oprez, ne igrajte se vatrom, jer dok je Venera u vašem 12. polju mamiće vas izazovi, tajne, ali sa njima i sasvim iznenadni događaji. Manje pričajte o sebi, više slušajte druge ljude.

Vage su stalnoj potrebi ravnoteže, balansa i mira. U ovom periodu lunacije iz Raka, Vagama je prioritet prijateljski odnos kroz porodicu. Velika je izvesnost da će se ljubav pokrenuti sasvim iznenada, iz nekakvog prvobitno prijateljskog odnosa. Ova ljubav je strast, koja bi mogla da traje na jedan otvoren i potpuno slobodan način. Oko 15. jula Vagama je neophodno strpljenje za partnere, jer u ovom danu može doći do emotivnih i verbalnih nesporazuma. Sve što je ispod ravnoteže, Vagama kvari osećaj udobnosti.

Škorpioni su u ovom periodu imaju veoma posebnu ulogu. U vremenu kada na nebu bude egzaktna konfuguracija “velikog vodenog trigona” (17. – 19. jula), Pluton (predstavnik starijih predstavnika znaka Škorpiona) će formirati vrh konstelacije “Zmaj”. U ovom vremenu svoj mentalni softver možete potpuno integrisati sa eteričnim bićem i vaše želje mogu biti zapovest za “dobrog duha iz boce”. Dobro pazite šta mislite jer će se vaše misli lako materijalizovati. Poželite sreću sebi, a i drugima!

Strelčevi su posle dužeg vremena doživeli lepotu egzaltacije. Osećaju svoju svrhu i misiju da svetu pokažu smisao lepote i dobronamernosti. Lepota Venera je u njihovom 9. polju. Možda vam se ukaže prilika da na nekom putovanju upoznate sjajnu devojku – moćnu, lepu i istinitu. Ova ljubav može da vam promeni i tok kretanja i tok misli. Postoji predispozicija da Strelčevima ova lunacija donese i mogućnost preseljenja u inostranstvo upravo preko ljubavi.

Jarčevi su u vremenu svojih dubokih transforamcija. U periodu koji je ispred nas Jarčevi mogu biti predvodnici (to im je primarna uloga) u oživljavanju istine da ljubav ne poznaje granice i da godine nisu prepreka za ljubav. Srce nema okvire i ljubav je hrana i za “vegetarijance”, kao i za “svaštojede”. Od 22. jula Jarčevi će imati priliku da se povežu sa svojom davnom (karmičkom) ljubavi.

Vodolije imaju super period. Venera im je u polju partnera, te evo prilike da se zaljubite uzajamno! Ovo se naročito odnosi na mlađe pripadnike ovog znaka. Stariji pripadnici znaka Vodolije mogu se osetiti osujećeno u ljubavi sve do 22. jula, kada će se malo rasteretiti ili rešiti neki ljubavni nesporazum. Na duži period Vodolije moraju pročistiti svoj partnerski odnos, jer Saturn obavezuje na istinu i meru. Nije u pitanju da li hoće ili neće, pitanje je kako? Odgovor je: “što lakše to bolje.”

Ribe su u sjajnom periodu inspiracije i nadahnuća. Lunacija – mlad Mesec im se dešava u petom polju. Ovo je divan znak sa neba i posle dužeg perioda pripadnici znaka Riba (i mlađi i stariji) će biti u harmoniji, pre svega sa sobom, što će im doneti ljubav u svakodnevnici. Period velike sreće za pripadnike znaka Riba jeste u periodu od 16. – 20. jula. Ovo će vreme zlatnim slovima biti ispisano baš za njih.

Ovnovi u ovom periodu, i pored svojih nemira i emotivnih turbulencija, imaju jedan kraći predah za ljubav, da nahrane svoju dušu. Od 13. jula Ovnovi menjaju svoju energiju. Iz vazdušnog znaka Blizanaca prelaze u vodeni znak Raka, gde Mars nema dobro dostojanstvo. Može biti i da se Ovnovi osete lakšim i suptilnijim, a naročito ženski pripadnici ovog znaka, jer element vode sve profinjuje. Izuzetno dobar energetski dan za Ovnove je 20. jul, kada mogu svoje želje ispuniti, pa ovu blagodet univerzuma treba i materijalizovati!

Bikovi su u ovoj lunaciji ušli u fazu promene u načinu razmišljanja. Ne odustaju od materijalizacije svojih emocija. Ovo vreme izraženu suptilnost između misli i osećanja, što ponekad može biti izazov za Bikovsku prirodu. Sporost je posledica potrebe za sigurnošću, a Bikovi igraju na “siguricu”. Pripadnice znaka Bika će zasijati lepotom, i ta lepota će im ponuditi sigurnost. Kada Bik nekoga voli, to uopšte ne znači da će nešto raditi da bi dokazao tu ljubav. Bik jednostavno “voli da voli”. On “voli” da sva čula uživaju, neovisno šta druga strana misli o tome. Ljubavni flert koji je povezan sa poslovnim aktivnostima može biti zanimljiv i neobavezan. Ovo vreme pogoduje stilu Bikovske ljubavi: “Ja te volim zato što ja uživam u tome”.

Blizanci su fazi smirivanja svojih radoznalosti i druženja. Ovaj period će biti povoljan da se Blizanci “konsultuju” sa svojim unutrašnjim bićem. Ljubav je za Blizance uvek lagana, često površna i zna da ostane samo na rečima ili u nekom društvenom okruženju. Posle 22. jula Blizanci će se umiriti i ući u duboku nirvanu sve do 4. avgusta, kada će se pokrenuti u aktivnosti. Neophodno je zadržati mir i prevazići očekivanja, jer samo tako neće doći do razočarenja. Posle ovoga će Blizanci dobiti svoje novo lice, mirnije i opuštenije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD