Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

01. - 08. VII 2013

Prošla nedelja je bila prilično značajna na mnogim nivoima, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su Vrhovni sud i Kongres doneli neke prilično iznenađujuće odluke i izdali saopštenja koja se tiču istopolnih brakova (koji su dozvoljeni u nekim američkim državama), kao i Zakona o pravu glasa koji je donet 1965. (koji su proglasili neustavnim). U međuvremenu, Senat je doneo dvostruki imigracioni zakon, ali Bela kuća je objavila da ga neće staviti na glasanje sve dok se prvo ne obezbede uslovi za njegovu realizaciju.

Dakle, to je ono što donosi veliki trigon Jupitera, Saturna i Neptuna. Na početku godine, činilo se da će doći do "velike pogodbe" da se smanji dug i deficit SAD. Pre nekoliko meseci, postalo je očigledno (za nas) da se to neće dogoditi. Onda smo mislili da će doći do reforme imigracionog sistema. Uostalom, to bi se uklopilo u sliku Jupitera u Raku u trigonu sa Saturnom i Neptunom. Sada izgleda kao da Bela kuća to neće odobriti zbog nedostatka formulacije kojom bi se osigurale konkretne granice bezbednosti. Umesto toga, odluke na koje je uticao trigon Jupitera i Saturna su "istopolni brakovi" što je ostavljeno svim američkim državama da odluče, i ukidanje Zakona o pravu glasa iz 1965. Izgleda da je na kraju trijumfovao samo Neptun u Ribama kao deo velikog trigona. Ne treba da bude nikakvih prepreka niti polne diskriminacije na izborima ili u spavaćoj sobi (svako ima jednaka prava - u nekim američkim državama - i svi moraju da dokažu da tako razmišljaju kada glasaju u bilo kojoj amričkoj državi), iako će mnogi amerikanci na ukidanje Zakona o pravu glasa sigurno gledati kao na rasnu diskriminaciju. Da li smo dovoljno zbunjeni ili nismo još?

Kad smo kod toga... tržišta su, takođe, verovatno i dalje veoma zbunjena. Možda se sećate da smo pre nekoliko nedelja u berzanskom izveštaju rekli da će, kada 6. juna, Neptun krene retrogradno, finansijska zajednica odlepiti zato što je FED najavio da će uskoro ukinuti program kvantitativnih olakšica? Akcije i obveznice su zabile nos u zemlju (kao i plemeniti metali). U to vreme, smo komentarisali da je investiciona zajednica najverovatnije pogrešno shvatila Bernankea i FED. Ali oni ništa neće promeniti. Na naslovnoj strani Vol strit žurnala od petka piše: "Zvaničnici FED-a su potvrdili uveravanja da su pogrešno shvaćene izjave Bernankea od prošle nedelje da će FED smanjiti kupovinu obveznica". To je pomoglo da se akcije značajno oporave posle minimuma na koji su pale u ponedeljak, ali nije pomoglo zlatu i srebru, koji nastavljaju oštar pad, uprkos činjenici da je sve do petka heliocentrični Merkur u Strelcu. Ipak sada dolazi u sinhronicitet preklapanje vremena i cena, što smo opisali u posebnom izveštaju koji smo poslali u petak ujutro svim našim MMA pretplatnicima, sa podacima gde i kada očekujemo da se dogodi ovaj minimum kada su u pitanju plemeniti metali, a ova prognoza je detaljno objašnjena i u našem videu koji možete pronaći na You Tube-u, a koji je snimljen na MMA-ovom Kursu 1. MMTA, koji je održan od 6. – 8. aprila: http://www.youtube.com/watch?v=YMpPQLGLuFI. Sada možemo biti mnogo precizniji u pogledu vremena i cena.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U nedeljnom berzanskom izveštaju smo savetovali brokerima da idu u kratkoročno, kada su u pitanju svi berzanski indeksi i sirova nafta, kada se cena približi nedeljnom maksimumu na kraju berzanske nedelje, ali je suviše rano da se kaže da li će to biti najbolji berzanski potez. Za sada brokeri imaju novac - do daljnjeg.

Prema dnevnim berzanskim izveštajima najbolji berzanski potezi bili su za zlato i kratkoročne državne obveznice. U berzanskom izveštaju od četvrtka savetovali smo da brokeri koji trguju zlatom: "mogu kupiti za… 1200 +/- 5, sa zaustavljanjem kupovine ispod 1180". Zlato je na berzi preko noći palo na 1176, ali ni u jednom trenutku se nije kupovalo ispod 1200. Berzanska nedelja je zatvorena u petak na 1234,50. U utorak, 25. juna, u MMA dnevnom berzanskom izveštaju savetovali smo brokere koji trguju kratkoročnim obveznicama: "Hajde da... kupite po ceni potpore (125/06-125/09) sa zaustavljanjem kupoivne ispod 125/16. Dno primarnog ciklusa se približava". Minimum je bio 125/00, i cena ni u jednom trenutku nije bila ispod 125/16. Berzanska nedelja je zatvorena na 126/18.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Merkur je prošle nedelje krenuo retrogradno (od 26. juna – 20. jula), a već je imao uobičajen uticaj da obrasci na mnogim berzama budu nestalni. Kao što smo naveli u prošlonedeljnom izveštaju: "U ovo vreme će prvo Uran, a zatim i Saturn takođe, promeniti pravac, Uran 7. jula, a Saturn 17. jula. Veliki trigon Jupitera, Saturna i Neptuna od 17. – 19. jula je vrlo povoljan i obećavajući u pogledu dugoročnih odluka koje ćete doneti, kao što su odluke u vezi sa finansijama (dobro, to je u glavama mnogih ljudi povoljno, ali je za druge velika briga). Međutim, uz ove druge konstelacije (posebno kvadrat Urana i Plutona i retrogradan Uran), to će verovatno, takođe, biti veoma divlji period za berze." Prošla nedelja je bila prilično divlja. Dow Jones je, na primer, 24. juna, pala na najnižu vrednost od 14.551, što je bio pad od skoro 1000 poena u odnosu na maksimum svih vremena od 15.542, koji je dostigla 22. maja, samo dva dana nakon egzaktnog kvadrata Urana i Plutona, koji se odigrao 20. maja, dva dana pre našeg kritičnog datuma preokreta sa tri zvezdice, koji smo prognozirali za 24. maj (dozvoljavamo orbis od tri berzanska dana). Ali, pad DJIA je bio slab u poređenju sa drugim berzama u Evropi, Japanu i Kini, koje su procentualno pale čak i više. Ali onda se većina berzanskih indeksa iznenada i naglo oporavila, a DJIA je u naredna tri dana, u petak, skočila za trocifren broj poena. Istovremeno, u petak (preko noći), zlato je palo na 1179, a srebro je testiralo 1800. Ali, onda su se u petak naglo preokrenuli, odmah nakon što smo poslali naš specijalni alarm za zlato, u petak, rano ujutro, pre nego što su američke berze otvorene. Zlato se oporavilo 55.00 dolara u odnosu na miminum, srebro za skoro 150 poena. To je baš mnogo za jedan dan!

Ovo će biti još jedna važna nedelja, takođe, zbog drugih geokosmičkih kretanja. Sunce će napraviti T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona 1. i 4. jula, a zatim će Saturn 7. jula promeniti pravac. Ovo su moćne konfiguracije Prvog nivoa preokreta (ili kraha) na svim berzama. Sa Uranom i retrogradnim Merkurom, nijedan nivo potpore ili otpora nije bezbedan. Oni lako mogu prodreti, frustrirajući tako tehničke brokere koji zavise od ovih nivoa, kako bi mogli da ponude pouzdanu cenu za prodaju, odnosno signale za kupovinu ili prodaju ukoliko dođe do kraha. Sa retrogradnim Merkurom, oni mogu doživeti krah, a zatim se preokrenuti, i tako poslati signal za “lažnu uzbunu”. Ovo je vreme za brokere koji su u kratkoročnom, a ne za pozicionirane srednjoročne brokere, koji će verovatno prodavati akcije.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Srećan rođendan SAD! Ali, koji je zaista datum osnivanja SAD? Da li je to bilo 2. jula 1776, kada je izglasana nezavisnost? Ili je to bilo 4. jula, kada je Džordž Vašington dobio naređenje da započne rat za nezavisnost? Kao što mnogi od vas znaju, mi više volimo da uzmemo 2. juli, jer je u tom horoskopu države Mesec na kraju Jarca u konjunkciji sa Plutonom (umesto na sredini Vodolije), i obe ove planete su u opoziciji sa Merkurom u Raku. Smatramo da Merkur u opoziciji sa konjunkcijom Meseca i Plutona - tačnije opisuje ono što se dešava poslednjih mesec dana u vezi upada vlade u privatne komunikacije pojedinih građana, posebno sada, s obzirom da Pluton trenutno tranzitira kroz znak Jarca - do 2024.

Ova razlika je veoma važna jer horoskopi za 2. i za 4. juli daju različit solarni povratak - godišnji horoskop, koji se računa svake godine za dan kada Sunce i Zemlja dođu u isti položaj kao što je bio u trenutku rođenja (kada je osnovana država). Ako koristimo 2. juli, Mesec je u Biku, dok je retrogradni Merkur u Raku, što ponovo ukazuje na lošu komunikaciju, posebno u vezi sa finansijama i bankarstvom. Dana 4. jula, Mesec je u Blizancima, i njime vlada Merkur, koji je retrogradan, u kvadratu sa Neptunom. U ovom slučaju, to isto predstavlja sve što smo upravo naveli. To bi trebalo da bude zanimljiva godina za predsednika, koji je poznat kao veliki diplomata, kada je u pitanju komunikacija. Ali osim toga, ova godina takođe naglašava finansije i bankarstvo (2. juli, Mesec u Biku), ili novine, medije, i reči koje neće izdržati test provere (4. jula, Mesec u Blizancima). Postoji tendencija da bude mnogo nesporazuma i nerazumevanja u komunikaciji, i teško je javnosti da zna u šta da veruje. To je atmosfera u kojoj glasine i pogrešne pretpostavke mogu uzeti maha. Već je uobičajeno da informacije procure u javnost, čega smo već bili svedoci u slučaju Edvarda Snovdena, u vezi sa poverljivim informacijama američke bezbednosti. U oba horoskopa, Venera je u kvadratu sa Saturnom i Uran je u kvadratu sa Plutonom. Ali, takođe u oba horoskopa, Jupiter, Saturn i Neptun prave Veliki trigon, tako da, nije sve loše. Ali, sve informacije i vesti su pod znakom pitanja kada je u pitanju tačnost, kao i iskrenost, motiv i autentičnost osoba koje ih prenose.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD