Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

24. VI - 01. VII 2013

Pre prošlonedeljne pauze zbog MMTA Kursa 2, govorili smo o tome da će period između trećeg i četvrtog egzaktnog aspekta rastućeg kvadrata Urana i Plutona biti najkritičniji i najizazovniji od svih sedam egzaktnih aspekata. Osećali ste se kao da ste zarobljeni u raljama divlje zveri. Mislim da je, nakon poslednjih nekoliko nedelja, svima sada jasno o čemu smo govorili. Ovo nije "šetnja u parku", o čemu smo svedoči prošle nedelje kada su skoro sva finansijska tržišta koja pratimo prolazila kroz mini paniku. Ovo uključuje i akcije (koje su širom sveta dostigle vrh oko 22. – 23. maja, samo 2 - 3 dana nakon trećeg egzaktnog kvadrata Urana i Plutona), plemenite metale, obveznice, sirovu naftu, i tržište valuta u odnosu na američki dolar.

Veoma naglo rasprodavanje bilo je zbog vesti sa Odbora i o Odboru Federalnih rezervi. Na pitanje da li bi ponovo imenovao Bena Bernankea za predsedavajućeg FED-a, predsednik Obama je izjavio da je Bernanke već predsedavao duže nego što je želeo, što zapravo znači da je kao šef FED-a već penzionisan. Bernanke je sada slabić, a berzama se to ne dopada. Ali ubrzo nakon ovoga, Bernanke je dao svoju izjavu kao neko ko će ubuduće voditi politiku FED-a. Iako je rekao ono što smo i mi već rekli - da neće biti promene u politici FED-a u ovom trenutku u vezi mesečne kupovine državnih obveznica i hipotekarnih hartija od vrednosti - on je takođe nagovestio da, ako ekonomski uslovi i dalje nastave da se poboljšavaju, tada bi FED mogao da odustane od programa kvantitativnih olakšica u narednih godinu dana. Berzama se ni ovo nije svidelo. Rasprodavanje akcija je bilo značajno, do te mere da sada počinje ponovo da se vraća ideja da se ekonomski uslovi poboljšavaju. Koliko dugo ekonomski uslovi mogu da se poboljšavaju ako obveznice padaju? Čak i pomisao na ove neizbežne promene politike stvorila je nasilnu reakciju u investicionoj zajednici. Zlato je palo ispod 1300, srebro ispod 20,00, Dow Jones Industrial Average ispod 14.700, desetogodišnji ugovori za kratkoročne obveznice ispod 127.... investitori nisu videli berze na ovom nivou već duže vreme. Ali ovo se svakako uklapa u principe kvadrata Urana i Plutona. Berze su ostale bez oblasti potpore ili otpora.

Kad god Uran pravi loš aspekat sa Saturnom i Plutonom, možete očekivati da se neke berze naglo oporave, možda na nove maksimume, posle čega sledi kolaps tih istih berzi. Kada je Uran bio u opoziciji sa Saturnom, berze širom sveta su doživele kolaps (2008. – 2010.). Sada kada je Uran u kvadratu sa Plutonom, svedoci smo oporavaka na nove maksimume svih vremena – u periodu između trećeg i četvrtog egzaktnog aspekta, kao što se očekivalo - i sada vidimo ozbiljne padove na berzama kao posledicu niskih kamatnih stopa i preterano akomodativne politike centralne banke koja se od načina razmišljanja za vreme tržišta bika prebacuje na način razmišljanja za vreme tržišta medveda. Sa ovakvom psihološkom klimom, tržišta akcija i kamatnih stopa su sklona da se stalno bore. Ukoliko slušamo prognoze, sva finansijska tržišta će padati - čak i zlato i srebro. Međutim, ovo je upravo vrsta psihološke klime koja može uskoro pokrenuti oštar skok i oscilacije cena plemenitih metala. Zlato i srebro imaju tendenciju da napreduju kada neizvesnost i konfuzija stisnu finansijsku zajednicu. Uran je u kvadratu sa Plutonom... finansijska zajednica je skliznula u porok koji bi mogao da počne da stiska sve čvršće i čvršće u naredne dve godine - dok bude vladala neizvesnost.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Saveti koje smo dali u nedeljnim berzanskim izveštajima za najbolju trgovinu, u poslednje dve nedelje bili su za evro: "Brzi brokeri su takođe u dugoročnom i savetovali smo im: "....ponovo kupite sve za 1.3350 +/- 0.0025 i prodajte kratkoročno sa zaustavljanjem kupovine iznad 1,3425". Ostvarili smo lep profit na dugoročnom, a sada i na kratkoročnom, dok je evro u petak testirao cenu oko 1.3100.

Najbolji saveti koje smo dali u dnevnim berzanskim izveštajima za najbolju trgovinu bili su u specijalnom pregledu za zlato i srebro koji smo svim našim pretplatnicima poslali 20. juna, a gde smo savetovali: "...Brzi brokeri mogu da ispitaju dugoročne akcije u trenutnoj situaciji kada one padaju, u iščekivanju prilično oštrog oporavka koji će se odvijati u naredne dve nedelje". Zlato se tog dana prodavalo za 1276,50, i preko noći palo na 1269, a zatim se sledećeg dana (u petak) oporavilo na nešto više od 1300. Berzanska nedelja je zatvorena iznad 1290. U dnevnom izveštaju od petka, za julske ugovore za srebro smo savetovali: "Brzi brokeri... mogu da kupuju za 1950, ili bolje, sa zaustavljanjem ispod 1840". Minimum je bio 1931, a berzanska nedelja je zatvorena na 2005.

Kratkoročna i srednjoročna geokosmička kretanja

Trenutno je na nebu nekoliko geokosmičkih faktora, a uskoro dolazi još nekoliko. Akcije, obveznice, i plemeniti metali su svi naglo pali prošle nedelje, dok su Sunce i Jupiter bili na poslednjim stepenima Blizanaca. U nekim od naših berzanskih izveštaja u poslednjih godinu dana, naglašavali smo mogućnost da se dostigne vrh na berzama kada Jupiter bude tranzitirao od 14 - 24 stepeni Blizanaca. To se desilo 22. maja, kada su mnoge svetske berze dostigle maksimume svih vremena. Jupiter je tada bio na 22 stepeni Blizanaca, baš kao što je bio 1966, kada je DJIA prvi put dostigla 1000 (a odmah zatim pala 25% - do kraja te godine), kao i 1929, neposredno pre najvećeg kraha berze tog vremena.

Heliocentrični Merkur (ne geocentrični Merkur) sada ulazi u Strelca, od 22. juna – 3. jula. Istorijski gledano, ovo je povezano sa oštrim kretanjima plemenitih metala i akcija, ali ne uvek u istom smeru. Zlato i srebro, obično, naprave impresivne oporavke. Međutim, kada se ne oporave, oni impresivno padnu (oko 80% je oporavak, 15% pad).

Ove nedelje će, takođe, Jupiter iz Blizanaca ući u Raka. Ovaj ulazak može u početku biti dobar, zbog toga što Jupiter pravi veliki trigon sa Saturnom i Neptunom, sredinom jula. Veliki trigon se smatra najpovoljnijim od svih planetarnih aspekata. Međutim, ubrzo nakon toga, Jupiter pravi T-kvadrat sa Uranom i Plutonom u narednih godinu dana, što je klasičan aspekat "stečaja", posebno za države koje imaju natalne planete na 10 - 15 stepeni kardinalnih znakova (kao SAD). Imajte na umu da Rak vlada srebrom. Nemojte se iznenaditi ako se zlato i srebro oporave dok Jupiter bude u Raku i Lavu, dok će cene akcija tada padati sve više i više (sredinom 2013. do sredine 2015.).

Povrh svega toga, Merkur će krenuti retrogradno u sredu, 26. juna, i biće retrogradan do 20. jula. U ovo vreme će i Uran i Saturn, takođe promeniti pravac, Uran 7. jula, a Saturn 17. jula. Veliki trigon Jupitera, Saturna i Neptuna od 17. – 19. jula je vrlo povoljan i obećavajući u pogledu dugoročnih odluka koje ćete doneti, kao što su odluke u vezi sa finansijama (dobro, to je u glavama mnogih ljudi povoljno, ali je za druge velika briga). Međutim, uz ove druge konstelacije (posebno kvadrat Urana i Plutona i retrogradan Uran), to će verovatno, takođe, biti veoma divlji period za berze.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Ako 'reforma imigracione politike' u SAD prođe, ova njena odredba će zahtevati da se državna lična karta izdaje na osnovu kartice socijalnog osiguranja i biometrijskih podataka koji postoje u nacionalnoj bazi podataka, što bi moglo da uključuje otiske prstiju, skeniranje oka ili vena na rukama, što bi lako moglo da se koristi za praćenje od strane vlade; kartica bi mogla biti obavezna za sve američke radnike, bez obzira na mesto rođenja, a oni koji ne mogu da dobiju ličnu kartu, smatraće se da su ilegalno zaposleni u Sjedinjenim Američkim Državama..." www.cmapaignforliberty.org.

"Velika je ironija, a istorija će to smatrati čudnim, da je predsednik SAD, koji je najviše posvećen centralizaciji, moći, povlasticama i kontroli savezne vlade, takođe, i predsednik, koji je, usled nedostatka brige, ohološću, i odsustvom bilo kakvog osećanja razumnih političkih granica, najviše uradio da u naše vreme, poljulja poverenje u vladu". Pegi Nunan, "Privatnost nije sve što gubimo", Vol strit žurnal (Wall Street Journal), 15. – 16. juna 2013.

Dakle, ovo je način na koji rastući kvadrat Urana i Pluton izlazi na scenu u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovaj način se manifestuje loš aspekat tranzitnog Saturna i Neptuna na natalne planete predsednika Baraka Obame. To je jedan skandal (navodni ili stvaran), jedan za drugim, posle veoma harmoničnih tranzita koje je imao do februara 2013, kao što smo već ranije objasnili u ovom berzanskom izveštaju.

Uran predstavlja potrebu za slobodom, nezavisnošću i oslobođenjem. On je posebno jak u znaku Ovna. Veliki i značajan deo populacije postaje neprijateljski i agresivan kada ove potrebe pokušaju da se suzbiju. Pluton je "skrivena tajna koja se otkriva". U Jarcu, tajne koje se otkrivaju tiču se vladinih aktivnosti koje su skrivene od javnosti, posebno u ime nacionalne bezbednosti.

Otkriće da NSA vrši "monitoring/upad" u komunikaciji miliona građana (bez njihovog znanja), u cilju zaštite njihove bezbednosti, izazvala je veliku kolektivnu anksioznost u poslednjih nekoliko nedelja, od kada je Uran završio svoj treći, i započeo četvrti egzaktan rastući kvadrat sa Plutonom. Otkrovenje je pratilo strahovanje da SAD predaje – a ne da štiti – pokroviteljstvo nad demokratijom i ličnim slobodama svojih građana. To sablasno podseća na klasičnu knjigu "1984" Džordža Orvela, u kojoj se govori o vladi kao o “Velikom bratu”. Ovo je interesantno za astrologe, jer 2013. godina je 29. godina od 1984. – koliko traje Saturnov ciklus. Ipak, čak i važnije za finansijske i mundane astrologe je činjenica da će T- kvadrat Jupitera, Urana i Plutona od 2013. – 2014, napraviti Veliki krst sa natalnim Suncem (predsednik) i Saturnom (vlada) u horoskopu SAD. Dok je Veliki trigon možda najsrećnija od svih planetarnih konfiguracija, Veliki krst se smatra najstresnijom ili najizaznijom konstelacijom.

SAD može biti na ivici veoma važnog izbora u pogledu svoje budućnosti: da li će zaštiti svoje građane (kao što garantuje ustav) od potencijalnih neprijatelja države (terorista) špijunirajući te iste građane bez njihove saglasnosti (da, znamo da ljudi biraju predstavnike koji su odlučili ili odobrili ovakav korak)? Ili, će se odlučiti za odbranu slobode i privatnosti građana koja je garantovana ustavom? Ovo je period kada se može nešto uraditi ili upropastiti prilika da se promeni sudbina ove zemlje. Koju god odluku da donesu, mora se definisati odnos pojedinca sa vladom na duži period, možda i za ostatak života vas koji čitate ovaj berzanski izveštaj (progresivni Mars u horoskopu SAD je retrogradan sve do oko 2080.). Moguće je da je najveći eksperiment demokratije u celoj istoriji sveta na ivici i da se bliži kraju, u zavisnosti od ovog izbora i akcije koja sledi, jer sada znamo da: "Veliki brat" - posmatra. Ili, kao što je Majkl Lutan kao astrolog-pisac, pre pet godina u Denveru na Ujedinjenoj konferenciji astrologa, režirao predstavu "Pluton u Jarcu, u kojoj se kaže: Vi ste pod prismotrom". Pitam se da li je znao koliko je stvari njegova komedija-igra nagoveštavala u to vreme? Ja mislim da jeste. Na kraju krajeva, on je svetski astrolog. Astrolozi ne znaju sve, ali, oni znaju mnogo više o uticaju nebeskih tela na ljudske aktivnosti nego većina ostalih.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD