Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Horarna astrologija

Kakvo će biti vreme?

Željni lepog vremena posle dužeg hladnog perioda možemo poželeti da postavimo pitanje: „Kada će doći topliji dani?“ Odgovor na ovo i slična pitanja će nam dati pozicija vladara Ascendenta, kao i njegovi bliski aspekti.

 

Prvenstveno ćemo posmatrati kakva je priroda znaka u kome se nalazi vladar Ascendenta.

Znaci imaju sledeću prirodu:

  • vatreni znaci (Ovan, Lav i Strelac) su topli i suvi
  • zemljani znaci (Bik, Devica, Jarac) su hladni i suvi
  • vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolija) su topli i vlažni
  • vodeni znaci (Rak, Škorpion i Ribe) su hladni i vlažni.

Dakle, ako bismo pitali: „Kakvo će vreme biti ovog leta?“ pozicija vladara Ascendenta u nekom od vatrenih znakova bi nam dala odgovor: „Biće toplo i suvo.“

Na količinu toplote i suvoće će dodatno uticati i pozicija dispozitora vladara Ascendenta, tako što će pojačati ili umanjiti prirodu znaka u kome se nalazi vladar Ascendenta. Recimo, ako je vladar Ascendenta u Lavu, što najavljuje toplo i suvo leto, znak u kome je Sunce bi nam rekao koliko će biti toplo i koliko suvo. Ukoliko bi Sunce bilo u znaku Raka, koji je hladan i vlažan, to bi nam dalo umereno visoke temperature i pretežno suvo leto, ali ipak sa manjom količinom padavina.

Planete koje su u aspektu (posebno aplikacionom) malog orbisa sa vladarem Ascendenta mogu takođe uticati na vremenske prilike. Njihova priroda je sledeća:

  • Merkur i Saturn su hladne i suve planete
  • Venera i Mesec su hladne i vlažne planete
  • Sunce i Mars su tople i suve planete
  • Jupiter je topla i vlažna planeta

Iako svaka vlažna planeta može doneti kišu, to je naročito karakteristično za Jupitera jer jedan od atributa boga Jupitera beše Pluvius – onaj koji daje kišu.

Takođe, bitno je i kakva je priroda znaka u kome se ta planeta nalazi, kao i aspekt koji gradi sa vladarem Ascendenta. Harmoničan aspekt će ukazati da nam ta planeta neće napraviti problem, dok bi nam kvadrat ili opozicija mogli pokvariti raspoloženje jer će se priroda planete ispoljiti na vrlo neprijatan način. Na primer, vladar Ascendenta u teškom aspektu sa Jupiterom u Raku bi mogao ukazati na izuzetno velike količine padavina jer imamo sliku „onog koji donosi kišu“ u vlažnom znaku, a neharmoničan aspekt bi ukazao da je u pitanju količina kiše koja će nam prilično smetati.

Merkur vlada vetrovima, pa bi on u povoljnom aspektu sa vladarem Ascendenta mogao ukazati na vetrić koji će nam prijati, dok bi u teškom aspektu bio znak da će duvati neprijatno jak vetar.

Što ređe postavljate ovu vrstu pitanja, to ćete dobijati pouzdanije odgovore. Dakle, ovo nije način na koji možete svakodnevno praviti vremensku prognozu.

Ukoliko bi nas interesovalo kakvo će vreme biti za neku posebnu priliku, posmatrali bismo umesto pozicije vladara Ascendenta, poziciju vladara relevantne kuće. Na primer, ako želimo negde da otputujemo na godišnji odmor, posmatraćemo vladara 9. kuće, pod uslovom da to nije mesto na koje redovno idemo. Znak na vrhu 9. kuće i sam vladar 9. kuće neće uticati na vremenske prilike jer oni predstavljaju samo putovanje. Znak u kome se nalazi vladar 9. kuće će opisati okolnosti na tom putovanju.

Odgovor na ovo pitanje bi bio posebno dobrodošao ako planiramo da putujemo na Karibe u vreme monsunskih kiša ili na Floridu u sezoni uragana. Iako je Merkur tradicionalni vladar vetra, kada je reč o uraganima definitivno treba obratiti pažnju i na Urana.

Primer 1

Klijentkinja kaže da je za dve nedelje planirana berba grožđa. Očekuje veći broj gostiju, pa postavlja pitanje: „Da li će na berbi padati kiša?“

Prvo treba da ustanovimo kojom kućom je predstavljena berba grožđa. Kada neko pitanje ne razumemo sasvim, veoma je važno da sami ne pravimo pretpostavke, nego da pitamo klijenta da nam da neke dodatne informacije. Kako nisam bila sigurna da li berbu grožđa učesnici više doživljavaju kao posao ili kao priliku za druženje i zabavu, pitala sam klijentkinju kako to tačno izgleda. Ispostavilo se da na berbi možete da se zabavljate koliko hoćete, a grožđe možete brati bilo kog, osim tog dana. U vinogradu se na otvorenom postavljaju stolovi sa hranom i pićem i zbog toga joj je bitno da zna kakvo će vreme biti. Dakle, berba grožđa u ovom slučaju predstavlja vrstu zabave, tako da ćebiti prikazana vladarem 5. kuće, Saturnom.

Saturn se nalazi u Vagi, a kako je to vazdušni znak, možemo zaključiti da će biti toplo i vlažno. Dispozitor je Venera koja se nalazi takođe u znaku Vage, što će dodatno podići temepraturu, ali i povećati količinu padavina. Da stvar bude gora, dve vlažne planete, Mesec i Jupiter, prave opoziciju sa Saturnom (doduše, nalaze se u suvom znaku). Sve ukazuje da će tog dana padati jaka kiša.

I zaista, ceo dan je padala kiša, ali je srećom berba par dana pre toga odložena jer grožđe nije bilo dovoljno zrelo.

Elementarne nepogode

Zemljotresima tradicionalno vlada Merkur, ali bismo svakako morali uzeti u obzir i bliske aspekte Urana, kao i Neptuna (Posejdon, grčki pandan rimskom Neptunu je bio poznat i kao zemljotresac).

Što se tiče poplava, iako i Neptun može biti značajan, ovde će prevashodno biti bitno da li se signifikator nalazi u vodenom znaku (Raku, Škorpionu ili Ribama) ili ne.

 

Primer 2

Živim na obali Dunava, tako da su mi svakih par godina aktuelna pitanja u vezi poplava. Kada je ove godine Dunav počeo da raste, a do nas stigle vesti o poplavama u Nemačkoj i Mađarskoj, kao i nepovoljne prognoze u vezi vodostaja kod nas, postavila sam dva pitanja: „Da li će voda ući u garažu? Da li će ući i u kuću?“

U horarnoj astrologije je izuzetno važno da precizno definišemo pitanje jer samo na taj način možemo dobiti i precizan odgovor. Pitanje: „Da li ćemo imati poplavu?“ bi dalo samo delimičan odgovor jer ne bi bilo jasno na šta se tačno odnosi. Kako je nivo garaže niži od nivoa kuće, moguće je da ništa ne bude poplavljeno, da oboje bude pod vodom ili samo garaža. Zbog toga je bilo neophodno razdvojiti ovo pitanje na dva dela.

Garaža je predstavljena vladarem 6. kuće, što je u ovom slučaju Saturn. On se nalazi u Škorpionu, vodenom znaku, što nam nedvosmisleno ukazuje da će voda ući u garažu.

Vladar 4. kuće je Mars koji je u Blizancima. Kako je reč o vazdušnom znaku, može se zaključiti da voda neće ući u kuću. Mars je u aplikacionom kvadratu sa Neptunom, što neće izmeniti zaključak o poplavi, ali daje mogućnost da se negde u kući pojavi vlaga jer su podzemne vode u vreme poplava takođe visoke.

Upravo je to ono što se dogodilo. Voda je ušla u garažu, ali do kuće nije stigla. Ipak, mestimično se između pločica na fugnama vide tamnije linije što ukazuje da su povukle malo vlage. Informacija dobijena zahvaljujući horarnom horoskopu je bila dragocena jer nas je poštedela nepotrebnog truda da iselimo nameštaj iz prizemlja, što bismo inače morali učiniti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD