Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Jupiter u Raku

Posle dvanaestogodišnjeg ciklusa prolaska Jupitera kroz dvanaest znakova Zodijaka, ovu planetu obilja, mudrosti, znanja, optimizma, religije, filozofije i višeg uma, dočekujemo u znaku njene egzaltacije – znaku Raka, u kome će tokom svog jednogodišnjeg boravka, darovati čovečanstvu svoje najlepše blagoslove. Čini se da njegova egzaltirana pozicija u ovim turbulentnim i nemirnim vremenima, stiže u pravi čas za svet koji je umoran od čekanja na neka „bolja vremena“. Svakako da sam Jupiter, bez obzira na svoj prolazak kroz znak koji ga egzaltira, ne može anulirati velike izazove koje pred nas postavlja kvadrat Urana u znaku Ovna i Plutona u znaku Jarca, kao i tranzit Saturna kroz znak Škorpiona, ali svakako svojim darovima može doneti nadu u pravdu, prosperitet i mudrost, kojima nam može odškrinuti vrata ka obzorju bolje budućnosti za ovaj svet.

Sama pozicija vladara Asc – Venere na stepenu pada Marsa, u karti ulaska Jupitera u znak Raka, ukazuje na slabljenje muškog principa koji se ispoljava kroz agresiju i razaranja, postavljajući pred njega cenu za koju će agresija biti naplaćena. Ova pozicija vladara Asc – Venere, ukazuje na period promene percepcije naših sopstvenih akcija, ukazujujući da naplata za svaku od njih stiže mnogo brže nego što se to dešavalo u nekim prošlim vremenima. S’obzirom da se Venera nalazi na samom vrhu 4. kuće, ona samim tim daje težište na narodima sveta, koji se na gotovo svim meridijanima polako dižu protiv vlastodržačke i sebične politike njihovih vlada i vladara. Ovaj trend će se nastaviti ne samo tokom jednogodišnjeg perioda koji sledi, već svakako i tokom nastavka serije egzaktnih kvadrata Urana i Plutona sve do 2015. godine.

Asc karte koji se nalazi u konjunkciji sa Plejadama opisuje moć žena, koje mogu ostvariti snažniju ulogu kako na nivou našeg makrobića kroz geopolitiku, tako i na mikronivou društvenih i porodičnih uticaja. Takođe, ova pozicija Asc karte ukazuje i na velike igre sa novcem, koje mogu dovesti do bankrotstva, kako kompanija sveta, tako i nekih država. Tokom ove godine je za očekivati nastavak ekspanzije borbe homoseksualnog dela svetske populacije za ostvarivanje svojih prava u mnogim državama sveta, na šta takođe ukazuje pozicija Asc ove karte na Plejadama.

Ipak, ne treba prenebregnuti i činjenicu da se Asc ovde nalazi i u egzaktnoj konjunkciji sa zvezdom Menkib iz konstelacije Perseja, čime ukazuje na potrebe perioda da iznedri junake čije će akcije biti podržane njihovim uverenjem da se bore za pravdu. Ipak, s’obzirom da nam pozicijom vladara Asc – Venere na stepenu pada Marsa – iz dubina Duha Vremena stiže poruka da ovo nije period muških agresivnih akcija koje mogu biti podržane od Duha Vremena, možda nam ishod neuspelih akcija tih budućih „junaka“ neće delovati pravedno.

Međutim, period koji je pred nama nam stiže u vidu velikog Učitelja, koji nas uči toleranciji, stvaranju, miru i ljubavi, pa će sve ono što se u našim akcijama, težnjama, mislima i željama tome protivi, imati i svoju cenu. U knjizi „360 Pandorinih kutija“ Igora Ognjenovića, za ovaj stepen na kome se nalazi Asc karte ulaska Jupitera u znak Raka se kaže: „Dva postolara rade za istim stolom (što nam ukazuje na period ostvarivanja veće saradnje i tolerancije). Činjenica da u ovom svetu nismo sami, nužno uslovljava potrebu savladavanja veštine ispravnog ponašanja. Da bi mogli ostvariti uspešnu kooperaciju, potrebno je da prvenstveno razvijemo veštinu razrešavanja naših unutrašnjih podvojenosti. Ovaj stupanj traži od nas da pre nego što se odlučimo za neku aktivnost, pažljivo razmotrimo i procenimo sve moguće posledice koje ta aktivnost može proizvesti. Jedino na taj način možemo zadržati unutrašnji mir i skladno se uklopiti u zajedničke projekte sa drugim ljudima....“.

Sa druge strane, Venera kao vladar Asc se nalazi u konjunkciji sa vladarem 2. i 6. kuće ove karte – Merkurom, ukazujući na suštinsko težište naroda sveta i radničke klase u domenu njihovih ekonomskih izazova, ali nam ujedno ova konjunkcija Merkura i Venere razotkriva i potrebu za većom tolerancijom, kao i potrebom da se u donošenju fiskalnih odluka čuje i glas naroda.

Veliki trigon – pogonsko gorivo narednog perioda

Svojim ulaskom u znak Raka, Jupiter obrazujuje kako konjunkciju sa Suncem (vladarem 5. kuće), tako i veliki trigon sa Saturnom u Škorpionu kao vladarem 9. 10. i 11. kuće, ali i sa Neptunom u znaku svoga sedišta – vladarem 12. kuće. Ovo je svakako najupečatljivija konfiguracija karte, koja čini pogonsko gorivo za period od sledećih godinu dana koji su pred nama. Jupiter i Sunce se nalaze u 2. kući ove karte, ukazujući na novu nadu i optimizam koji se mogu pojaviti u okviru svetske ekonomije, koja u ovom periodu može početi da se oporavlja. Ipak, dispozitor Jupitera i Sunca, koga čini Mesec na 11º Vodolije u 10. kući, ukazuje na potrebu ozbiljnih promena i reformi koje će biti preduzete na nivou mnogih vlada sveta (10. kuća). Sam Mesec opet ukazuje na narod koji počinje da se budi zahtevajući promene. Na ruku samom Mesecu ide i aplikacioni sekstil koji ostvaruje sa svojim vladarem Uranom, pa ovo može biti i upozorenje vladama sveta, koje su u bliskoj prošlosti svedočile, ali i danas svedoče putem događaja u Siriji, Brazilu i Turskoj, snazi naroda i njegovoj volji da se izbori za bolji i pravedniji svet. Upravo ove slike pobune koje kruže svetom, aktiviraće snagu trigona Saturna (vladara 10. kuće) sa Suncem i Jupiterom, primoravajući svetske vladare da preuzmu mnogo veću odgovornost (Saturn) za svoje odluke pred narodima koje predvode. Trigon Saturna i Jupitera ukazuje na stvaranje novih sistema, koji će ponajpre za cilj imati oporavak svetskog ekonomskog sistema kao i uspostavljanje veće odgovornosti prema tom aktuelnom problemu.

Osim Jupitera, koji u znaku Raka donosi nadu, i vladar 12. kuće u 11 – Neptun, potkrepljuje ovu nadu da se želje i naši najdublji snovi mogu ostvariti. Neptun kao vladar 12. kuće ukazuje na snagu koju za sve spoljašnje izazove pronalazimo unutar nas samih, kroz molitvu, meditaciju, razvoj više svesti i spiritualnih težnji. Ključ ovog velikog trigona po svemu sudeći leži ponajpre u slici pozicije Neptuna u znaku svoga sedišta, koji se nalazi veoma istaknut u karti, visoko iznad horizonta. Stoga, ovaj period pred nama, može biti i vreme magije i čuda, koja će nam ukazivati da samo putem unutrašnje spiritualne transformacije, možemo menjati i svet oko sebe. Samim tim, ovo predstavlja i period tokom koga ćemo otkrivati unutrašnju snagu i mudrost, koja će nas uputiti da prepoznamo najbolje vreme koje možemo iskoristiti za spiritualni razvoj i rast. Tako sledećih godinu dana možemo sagledati u kontekstu, ne samo revolucije naroda, već i naše sopstvene, unutrašnje, spiritualne revolucije Duha, koja će se paralelno odvijati na unutrašnjem i spoljašnjem planu.

Dubokim unutrašnjim spoznajama Božanstva koje iskušava Život kroz svakoga od nas, povezujući nas u Jedno, Sveprisutno i Večno postojanje, spoznaćemo da smo kreatori svoje sopstvene stvarnosti, pridružujući se tako milionima ljudi koji, budeći se, ovu duboku spoznaju pretvaraju u kritičnu masu na ovoj planeti, a koja ovaj svet može povesti ka sasvim drugačijoj budućnosti od one koja nam se osećajem odvojenosti, bezumnim ratovima, pohlepom i neodgovornim uništavanjem ekosistema naše planete priprema. Stoga je ovih godinu dana pred nama, ključan period u razotkrivanju svih čuda kojima smo obdareni, čuda koja mogu preobraziti ovaj svet.

Veliki trigon Jupitera i Sunca u Raku i Saturna i Neputna u Škorpionu i Ribama, pruža priliku i potsticaj da osvestimo (Sunce) našu sopstvenu božansku prirodu (Jupiter), zaranjajući u dubine svog unutrašnjeg bića (Neptun kao vladar 12. kuće), čime dolazi do transformacije (Saturn u Škorpionu) kroz osećaj prevazilaženja granica između nas i Svega što Jeste. A kada ove granice nestanu, shvatićemo da odgovornost za svet u kome jesmo ne pripada samo vladarima i političarima već i svakom čoveku koji ovim svetom hoda, svetom između sna i jave, spoznavajući da svaki naš pojedinačni san, sutra može postati java.

Kao što su nevidljivi atomi, stubovi ovog materijalnog sveta, tako smo i mi – nevidljivi pojedinci njegovi stubovi. Znamo kakva je snaga tog nevidljivog atoma kada se cepajući, preobrazi u atomsku silu, ali da li onda znamo kakva sila počiva u svakome od nas i šta mi tek možemo kada spoznamo ko smo?! A na to pitanje – “ko smo?” – mnogi od nas će tražiti odgovor u dubinama svoga sopstva tokom prolaska Jupitera kroz znak sopstvene egzaltacije.

Tranzit Jupitera u ličnom horoskopu

Svojim tranzitom kroz kuće horoskopa, Jupiter će doneti u život natusa prevashodno ono, što je već sadržano u natalnom Jupiteru. U zavisnosti od njegove natalne postavke, zavisiće i veličina i snaga Jupiterovih darova koje je namenio natusu. Ovde ćemo razmotriti najlepše Jupiterove blagoslove njegovim prolaskom kroz kuće horoskopa, koji će svoj pun potencijal ostvariti samo pod uslovom da je Jupiter dobro postavljen u natalu, odnosno da nije teško aflikovan. To, naravno, ne znači da natusu neće darovati svoj blagoslov, ali će se on u tom slučaju osetiti u mnogo manjoj meri.

Jupiter u 1. kući

Jupiter u znaku Raka u 1. kući natusu pruža podršku za lični razvoj i prosperitet. Ukoliko je Jupiter vladar 9. kuće u 1., otvara se mogućnost dalekih putovanja i upoznavanja sa stranim kulturama i običajima, kao i učenje stranih jezika. Ovo može biti značajan period za otkrivanje životne svrhe koja natusa može povesti ka potpuno novom životnom pravcu i ostvarenju životnog cilja. Jupiter u 1. kući natusu pruža veliku zaštitu i daruje mu svoj blagoslov, pa samim tim se stvara osećaj da sve ide lako od ruke. Životni optimizam se budi kao i nada da je ostvarenje svakog cilja moguć. U zavisnosti od afiniteta, natus će biti više zainteresovan za luksuzniji život u ovom periodu ili za duhovnu potragu kojoj će se uputiti. Putovanja na sveta mesta, manastire, ašrame, kao i istraživanje religija dalekih predela je sve ono što može biti aktuelno tokom ovog perioda. Takođe, tokom prolaska Jupitera kroz 1. polje horoskopa, natus može otkriti unutrašnji glas koji ga poziva da krene u potragu za svojim učiteljem ili guruom. Jupiter u 1. polju može usloviti i gojaznost, pa treba povesti računa o ishrani. Ova planeta obilja u svom tranzitnom kretanju kroz znak Raka i 1. polje, pruža priliku za razvoj milosrđa, kroz donacije i pomoć siromašnima, pa je stoga mudro razvijati svest o potrebama drugih kroz ovakve akcije.

Jupiter u 2. kući

Tranzit egzaltiranog Jupitera kroz 2. polje horoskopa može doneti veliku finansijsku dobit i stabilnu materijalnu situaciju, posebno ukoliko je u dobrim aspektima sa natalnim Plutonom, Venerom ili Mesecom kao vladarem 2. kuće. Ukoliko je Jupiter vladar 10. polja u 2., otvara se veoma povoljna prilika za unapređenje karijere ili pokretanje veoma isplativog biznisa. Ovde može biti reč i o poslu sa strancima, stranim bankama i predstavništvima ili o ostvrarivanju prihoda kroz karijeru u stranom mestu. Takođe, biznis se može pokrenuti i putem otvaranja turističke agencije ili restorana internacionalne kuhinje koji može doneti dobru zaradu. Ovo je povoljan period za prevodioce, kuvare, turističke agencije i vodiče, pravnike, advokate...Zarada se tokom ovog perioda može ostvariti i putem prodaje stana ili kuće, a takođe ovo može biti i povoljan period za kupovinu velikog, ali i skupog stambenog prostora. Ukoliko je Jupiter vladar 7. kuće u 2., bračni partner može znatno doprineti poboljšanju natusove materijalne situacije. I sa Jupiterovim tranzitom kroz ovu kuću horoskopa treba povesti računa o ishrani, jer se kilogrami u ovom periodu naprosto lepe.

Jupiter u 3. kući

Tranzitni Jupiter u 3. kući, daruje vlasniku horoskopa povećani osećaj životnog optimizma, ali otvara i mogućnost za kraća putovanja u inostranstvo, kao i za ostvarivanje veće komunikacije, posebno sa strancima. Ukoliko je Jupiter vladar 11. kuće, natusu se iznenada može otvoriti povoljna finansijska situacija usled koje će ispuniti sebi želju kraćim putovanjem u inostranstvo, ili na put može poći sa svojim prijateljem. Ukoliko je Jupiter vladar i 8. kuće, natus na putovanju može doživeti duboku, ličnu transformaciju, ali može biti doveden i u opasnost, ukoliko natalni Jupiter u sebi nosi ovu sliku. Ovaj period može biti veoma povoljan za učenje, pisanje, komunikaciju, trgovinu, ugovore i dogovore, kao i za kraća putovanja. Period ovog tranzita je povoljan za pisce, duhovne učitelje i prenosioce poruka, učitelje osnovnih škola, poštanske službenike, novinare, menadžere, autoprevoznike, izdavače, profesore stranih jezika, ali i za mlađu braću i sestre vlasnika horoskopa. Tokom ovog perioda moguće je preselenje u veći stambeni prostor ili kupovina velikog automobila.

Jupiter u 4. kući

Ovo je jedna od najboljih pozicija Jupitera u horoskopu, pa se njegove poizitivne osobine maksimalno mogu izraziti na život natusa. Tokom ovog perioda moguće je ostvariti proširenje porodice, kao i proširenje stambenog prostora. Ovo je slika velike, srećne porodice, kao i velikih i lepih kuća i imanja. Jupiter kao vladar 9. i 12. kuće u 4., pruža maksimalni potencijal za duhovni rast i razvoj. Takođe, ovakav položaj Jupitera može da ukaže na natusov povratak iz inostranstva (gde je živeo predhodnih godina), u domovinu, koja sada u njemu stvara dubok osećaj pripadnosti i donosi mogućnost ostvarenja uspeha. Ovako položen Jupiter, natusa može odvesti i na selo, ili u prirodu pored nekog jezera, gde će mu život otkriti radost kroz osećaj duboke povezanosti sa prirodom. Tokom ovog perioda porodični život može postati centar natusovog životnog fokusa, koji mu pruža osećaj udobnosti, konfora, ljubavi, harmonije, radosti i prosperiteta. Odnosi sa roditeljima postaju veoma topli, a posebno sa majkom. Tokom ovog perioda otvara se i mogućnost dobijanja porodičnog nasledstva.

Jupiter u 5. kući

Tranzit Jupitera u Raku kroz 5. polje horoskopa donosi veliku kreativnost, osećaj optimizma, radosti, lakoće i ljubavi. Tokom ovog perioda natus može sresti veliku životnu ljubav, ili može ostvariti više značajnih veza, a ni trudnoća tokom ovog perioda nije isključena. Sobzirom da Jupiter u ovom slučaju može biti vladar 1. kuće u 5., ovo je slika radosti, zabave, uživanja u životu, posvećenosti deci, sjajnih ostvarenja kroz umetnost, sport i decu. Natusova deca tokom ovog perioda mogu ostvariti veliki uspeh i životnu radost. Takođe se otvara i mogućnost otvaranja privatne umetničke, glumačke ili sportske škole, ili luksuznog kluba za zabavu – restorani, kafići, galerije… Velikodušnost je najveća radost srca tokom ovog perioda, pa je stoga važno primenjivati je redovno. Kroz nju će natus spoznati, da sve što daruje drugome, zapravo daruje samome sebi, budeći tako suštinsku spiritualnu istinu u svom biću, da smo svi mi Jedno.

Jupiter u 6. kući

Jupiter u ovoj kući može doneti puuuuuno posla, ali i posla koji može biti dobro plaćen, sobzirom da je Jupiter u znaku svoje egzaltacije, a i vladar je 2. i 11. kuće natala. Poslovne aktivnosti se mogu ostvariti i putem kontakta sa strancima ili se posao može dobiti u stranoj firmi ili predstavništvu. Tokom ovog perioda, vlasnik horoskopa može postati ujedno i vlasnik velikog, lepog i skupog kućnog ljubimca, koji unosi puno radosti i ljubavi u život. U ovih godinu dana, natus može poželeti da promeni svoju garderobu i uvede novi stil oblačenja. Doskorašnje navike kupovina garderobe na kineskim pijacama i jeftinim buticima, mogu biti značajno promenjene tokom ovog perioda, kada će se u natusu stvoriti afinitet prema lepoj i skupljoj odeći. Takođe se tokom ovog perioda neće štedeti na hrani, a i postoji mogućnost značajnog porasta apetita tokom ovog perioda. Zdravlje može biti veoma dobro, ali i ugroženo, ukoliko na to ukazuje loš apsekt sa vladarem 6. kuće natala (Mesecom) i maleficima, što može ukazati na opasnost i od malignih obolenja.

Jupiter u 7. kući

Ulazak Jupitera u 7. polje natusa predstavlja blagoslov za njegovog partnera., ali ukazuje i na pozitivne promene u braku i poslovnim partnerstvima. Takođe, ovaj tranzit Jupitera može doneti i brak u život natusa (posebno ukoliko Jupiter obrazuje harmoničan odnos sa natalnim Mesecom kao vladarem 7. kuće), kao i imućnog bračnog partnera, koji može biti i stranac, ali i fizički kurpulentan. Život natusa se značajno menja i napreduje zahvaljujući partneru. Ukoliko je natus ušao u predhodnom periodu u neki sudski spor, tokom ovog perioda postoji šansa za njegovo pozitivno okončanje, posebno ukoliko se radi o sporu u vezi stana, kuće i imovine. Jupiter u 7. polju će ponajviše ukazati na prosperitet partera, koji u ovom periodu može dobiti poslovno unapređenje ili pak dobiti nasledstvo.

Jupiter u 8. kući

Kao vladar 1. i 4. kuće u 8. kući, tranzit Jupitera ovde deluje na dubokim nivoima kroz ličnu transformaciju, spajajući natusa sa najdubljim nivoima njegovog sopstva u kome pronalazi Onoga Koji Jeste. Ovo je period unutrašnje egzaltacije Duha i ekstaze stapanja sa sopstvenom Dušom i Stvaraocem, pa će stoga natus imati veću potrebu za osamom i unutrašnjim životom. Ipak, oni koje još uvek ne privlači potraga za suštinom svoga bića, mogu osetiti dubok osećaj patriotizma koji može doseći i svoje ekstreme. Kao vladar 4. kuće, prolaskom kroz 8., može doneti i transformaciju, ali i životnu opsasnost za jednog od roditelja, ukoliko je Jupiter ugrožen natalnom postavkom. Ovo može ukazati i na tešku bolest (tumor) jednog od roditelja, a posebno majke, ili pak, na duboku unutrašnju transformaciju koju roditelj može doseći prolazeći kroz određene teškoće. Partnerova imovina kao i finansije se značajno mogu uvećati tokom ovog perioda. Takođe se pruža prilika da Natus tokom sledećih godinu dana ostvari veliku finansijsku dobit putem sponzorstva ili pak nasledstva usled nečije smrti. Iako je Jupiter egzaltiran u ovom znaku pa daje značajnu zaštitu od opasnosti, ukoliko je vladar 1. kuće u 8., a sa teškom natalnom postavkom, može doći i do napuštanja tela, a ukoliko ukažu i drugi pokazatelji u natalu, tranzitima i progresijama.

Jupiter u 9. kući

Ovo je svakako jedan od najboljih položaja za Jupitera i njegov tranzit. Natus će tokom ovog perioda imati prilike da novac zarađuje u inostranstvu ili kroz profesuru i visoko obrazovanje ili izdavaštvo. Mogućnosti za velika, duga i daleka putovanja se otvaraju kao i za otkrivanje i sleđenje lične svrhe. Osećaj za pravdu, istinoljubivost i plemenitost se pojačavaju, kao i potreba za ličnim usavršavanjem i duhovnim sazrevanjem kroz religiju i filozofiju. Ovaj period je veoma povoljan za upis ili završetak studija, kao i za učenje stranih jezika, antropologiju, filozofiju i duhovne nauke. Kao potencijalni vladar 5. u 9. kući, Jupiter tokom ovog tranzita može doneti ljubav koja se sreće u inostranstvu, ili pak na fakultetu, a ukoliko natus ima decu, ona mogu otići u inostranstvo tokom ovog perioda, pa čak se i odseliti tamo. Natusov partner može realizovati kraća putovanja u inostranstvo koja mogu doneti dobru zaradu ili duhovno ispunjenje.

Jupiter u 10. kući

Egzaltirani Jupiter u 10. polju dovodi do ostvarenja visokog društvenog statusa i značajnih promena i unapređenja u karijeri. Karijera se može realizovati u inostranstvu ili u radu sa strancima, kao i na polju prava i pravosuđa, advokature, karijere fakultetskog profesora, svešteničkog i crkvenog poziva, podučavanja, politike, biznisa… Kao vladar 3. kuće u 10., ističe intelektualni rad i usavršavanja kroz učenje, pisanje i izdavaštvo što natusu može doneti i popularnost, posebno ukoliko Jupiter ostvaruje dobar aspekt sa Mesecom. Kao vladar 6. kuće u 10., Jupiter, ukoliko je aflikovan, može ukazati na bolest jednog od roditelja.

Jupiter u 11. kući

Osim ostvarenja želja, tokom ovog perioda Jupiter natusu donosi puno prijatelja na koje može da se osloni, a koji se ističu visokim obrazovanjem, ili religioznošću, mudrošću i posebnom životnom filozofijom, ali neretko i bogatstvom ili stranim poreklom. Sobzirom da Jupiter u ovoj postavci može biti vladar 4. kuće u 11., u natusu se rađa potreba da deli život sa prijateljima, koje tokom ovog tranzita može osećati kao delom svoje porodice i biti im izuzetno privržen. Kao vladar 7. kuće u 11., Jupiter može doneti težnju za slobodom i nevezivanjem na konvencionalan način, odnosno podariti emocionalnu stabilnost koja se ostvaruje kroz duboke prijateljske odnose i privrženost. Nije isključeno da tranzit Jupitera kroz 11. polje dovede i do razvoda, ukoliko na to ukazuju i ostali pokazatelji u natalu i progresijama. Ovim tranzitom, Jupiter u natusu može probuditi želju da se priključi radu humanitarnih organizacija ili donira svoj novac u dobrotvorne svrhe. Ukoliko natus tokom ove godine završava svoj radni vek, može biti u prilici da ostvari visoku penziju ili penziju iz inostranstva.

Jupiter u 12. kući

Iako je tranzit Jupitera kroz znak svoje egzaltacije i 12. polje izuzetno dobar pokazatelj za duhovni i spiritualni snažan period, to ipak ne znači da se natus neće susresti sa životnim izazovima na temu odricanja. Naime, kao vladar 5. kuće u 12., mogu se izgubiti stvari do kojih je natusu veoma stalo, kao što su ljubavna veza ili čak trudnoća, ukoliko na to ukažu i drugi pokazatelji. Ovo može biti i period ostvarivanja velike, ali tajne, pa čak i platonske ljubavi, sačinjene od najuzvišenijih snova i ideala. Teški aspekti prema Jupiteru mogu ukazati na opasnost za decu, a takođe natus može svojom opčinjenošću nejasno sagledati ljubavni odnos u kome se nalazi, usled čega može doći do razočarenja i povlačenja u sebe. Ukoliko je natalni Jupiter ugrožen, tokom ovog perioda i sam natus može biti u opasnosti, jer je u ovoj kombinaciji izvesno da je Jupiter natalni vladar 8. kuće u 12. Ovakva kombinacija može ukazati i na duboku spiritualnu transformaciju koju natus doživljava izopštavajući se od sveta u potrazi za najdubljim delom svoga bića, ali sa druge strane, ona može ukazati i na smrtnu opasnost ukoliko na to ukažu i drugi pokazatelji. Ipak, ovo je najspiritualnija tranzitna staza Jupitera, tokom čijeg perioda natus može stići do cilja svoje duhovne potrage, visoko uzdignute i prosvetljene svesti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD