Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ceres - predvodnica ženskih arhetipova

Tri velika ženska božanstva drevnog Olimpa - Hera, Demetra i Hestija, rođene sestre bogova Zevsa, Posejdona i Hada - koje su u okviru prve šestorke olimpskih bogova zajedno sa njima vladale ovom svetom grčkom planinom, tokom jačanja vladavine muškog stvaralačkog principa su kroz našu istoriju potisnuta u dubine kolektivnog nesvesnog naše civilizacije.

Stoga je i u okviru Sunčevog sistema, civilizacijska svest prepoznala utelovljenje muških olimskih bogova kroz njihove rimske naslednike Sunca, Jupitera, Merkura, Marsa, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, priznavajući egzistenciju ženskog stvaralačkog kvaliteta samo u domenu Venere (Afrodite) i Meseca (Selene), dodelivši ženama jedine dve društveno prihvatljive uloge - supruge i majke.

Međutim, od 01. januara 1801. godine, kada je italijanski astronom Đuzepe Pjaci otkrio prvi i ujedno i najveći asteroid iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera, dodelivši mu ime Ceres po rimskoj naslednici grčke boginje Demetre, usledilo je prisećanje na tri velike sestre olimpskih bogova, njihovim otkrićima s početka 19. veka - Juno (Hera), Vesta (Hestija), kao i Palas (Atina Palada).

Tako su ove tri velike olipske boginje, zajedno sa četvrtom – Palas, svoje mesto pronašle u ovom izuzetno značajnom asteroidnom pojasu, koji deli Sunčev sistem na dva dela – na planete od Sunca do Jupitera (zaključno sa Marsom), koje utiču na razvoj lične svesti i na one koje utiču na razvoj kolektivne svesti – od Jupitera do Plutona.

Stoga će i ulazak fiksne zvezde Regulus 21.12.2011. u jedini ženski ljudski znak Devicu, koji ovim pojasom vlada, značajno probuditi ove uspavane ženske arhetipove, koji su hiljadama godina boravili na marginama naše kolektivne svesti. Svakako da se u ovom pojasu nalazai i veliki broj drugih arhetipova utelovljenih u najmanja asteroidna nebeska tela u okviru našeg Sunčevog sistema, među kojima obitavaju i mnogobrojni bogovi i boginje.

Ipak, ne treba zaboraviti da je upravo asteroidu Ceres i njegovom arhetipu grčke boginje Demetre, kao najvećem telu u asteroidnom pojasu, kome je 2006. godine dodeljen status patuljaste planete, dodeljena ujedno i uloga vladarke nad ovim asteroidnim pojasom, kao i nad samim zodijačkim znakom Device.

Stoga, ulaskom Regulusa u Njen znak, zakoračićemo putem razvoja naše kolektivne svesti, povezujući se sa asteroidnim pojasom našeg Sunčevog sistema, kroz probuđene arhetipove ženskih božanstava Olimpa i njihove predvodnice Demetre – boginje prirode planete Zemlje, koja će nas vraćati pod svoje okrilje i buditi naše kolektivno sećanje na neraskidivu vezu koju imamo sa planetom Zemljom i njenom prirodom.

Ceres (Demetra) predstavlja najznačajniji antički arhetip Majke, koji simboliše materinske instinkte koji se ostvaruju putem fizičkog, psihološkog ili duhovnog negovanja  ljudi, ali i same prirode. Ovaj moćan arhetip može upravljati životom žene, koja svojim materinstvom značajno utiče na razvoj i ličnost svoje dece ili onih koje neguje, ali ukoliko joj je onemogućeno da svoje materinske instinkte ispoljava, može zapasti i u teška depresivna stanja, o čemu svedoči i Demetrina mitološka potka.

Njena najvažnija mitološka uloga je bila uloga Korinine, odnosno Persefonine majke, ali je u antičkoj Grčkoj obožavana i kao Majka priroda - vladarka žita i žitnih polja, koja je imala i važnu duhovnu ulogu kao vladarka života i smrti, što se očituje kroz Eleusinske misterije, koje su pravljene njoj u čast, a u kojima su Grci slavili Persefonino godišnje vraćanje iz podzemnog sveta i obnavljanje života nakon smrti.

I pored toga što su i druge boginje bile majke, ona je od svih imala najsnažniji materinski instinkt i bila najbrižnija od svih boginja.

Žena sa jakim arhetipom Ceres žudi da postane majka i da se realizuje kroz svoj materinski instinkt, pa što je upliv ovog božanskog arhetipa snažniji u natalnoj karti žene, to je i osećaj najznačajnije njene životne uloge kao majke ispoljeniji.

Ovaj arhetip utiče na to da žene pod njegovim uticajem budu velikodušne, da mnogo pružaju, da brinu o drugima jer nalaze potpuno zadovoljenje svojih potreba u negovanju, hranjenju i odgajanju svojih bližnjih, ali i svih onih kojima su neophodni nega i staranje.

Ovaj arhetip se ne ograničava samo na ulogu majke, već i kroz sve one negovatelje i odgajitelje koji brinu o zdravlju ali i vaspitanju drugih, pa to mogu biti i učiteljice, medicinske sestre, negovatelji starih i nemoćnih, usvojitelji, ali i oni koji se bave uzgajanjem biljaka, a posebno žitarica.

Arhetipska uloga ove žene je i da bude hraniteljka, pa ova osoba uživa u hranjenju i spremanju bogate trpeze za svoje štićenike, u koje svakako spadaju i svi članovi njene porodice, ali i svi oni koji u njen dom dolaze.

Tvrdoglavost, strpljivost i istrajnost su glavne osobine Majke Demetre koja nikad ne odustaje od svojih štićenika koje odgaja i o kojima brine.

Demetra (Ceres) je upamćena kao najvelikodušnija boginja antičke Grčke koja je ljude naučila zemljoradnji i kultivisanju biljaka, pa je možemo povezati i sa dobom prolaska Regulusa kroz znak Bika – između 6 628. g.p.n.e. i 4 468.g.p.n.e., kada su se ljudi posle višemilionskog perioda nomadskog života, ustaljivali na određenim područjima, gradili sojenice i započeli da kultivišu biljke i pripitomljavaju životinje. Upravo se ovaj istorijski period pamti kao MATRIJARHAT, koga je ulaskom Regulusa u znak Blizanaca – prvi ljudski muški znak, smenio muški stvaralački princip, kroz koji se čovečanstvo razvijalo hiljadama godina, do ulaska Regulusa u ženski ljudski znak Device od 21. 12. 2011., čiji ženski stvaralački princip najavljuje novu etapu u razvoju Svesti čovečanstva.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD