Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ceres - predvodnica ženskih arhetipova

Tri velika ženska božanstva drevnog Olimpa - Hera, Demetra i Hestija, rođene sestre bogova Zevsa, Posejdona i Hada - koje su u okviru prve šestorke olimpskih bogova zajedno sa njima vladale ovom svetom grčkom planinom, tokom jačanja vladavine muškog stvaralačkog principa su kroz našu istoriju potisnuta u dubine kolektivnog nesvesnog naše civilizacije.

Stoga je i u okviru Sunčevog sistema, civilizacijska svest prepoznala utelovljenje muških olimskih bogova kroz njihove rimske naslednike Sunca, Jupitera, Merkura, Marsa, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, priznavajući egzistenciju ženskog stvaralačkog kvaliteta samo u domenu Venere (Afrodite) i Meseca (Selene), dodelivši ženama jedine dve društveno prihvatljive uloge - supruge i majke.

Međutim, od 01. januara 1801. godine, kada je italijanski astronom Đuzepe Pjaci otkrio prvi i ujedno i najveći asteroid iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera, dodelivši mu ime Ceres po rimskoj naslednici grčke boginje Demetre, usledilo je prisećanje na tri velike sestre olimpskih bogova, njihovim otkrićima s početka 19. veka - Juno (Hera), Vesta (Hestija), kao i Palas (Atina Palada).

Tako su ove tri velike olipske boginje, zajedno sa četvrtom – Palas, svoje mesto pronašle u ovom izuzetno značajnom asteroidnom pojasu, koji deli Sunčev sistem na dva dela – na planete od Sunca do Jupitera (zaključno sa Marsom), koje utiču na razvoj lične svesti i na one koje utiču na razvoj kolektivne svesti – od Jupitera do Plutona.

Stoga će i ulazak fiksne zvezde Regulus 21.12.2011. u jedini ženski ljudski znak Devicu, koji ovim pojasom vlada, značajno probuditi ove uspavane ženske arhetipove, koji su hiljadama godina boravili na marginama naše kolektivne svesti. Svakako da se u ovom pojasu nalazai i veliki broj drugih arhetipova utelovljenih u najmanja asteroidna nebeska tela u okviru našeg Sunčevog sistema, među kojima obitavaju i mnogobrojni bogovi i boginje.

Ipak, ne treba zaboraviti da je upravo asteroidu Ceres i njegovom arhetipu grčke boginje Demetre, kao najvećem telu u asteroidnom pojasu, kome je 2006. godine dodeljen status patuljaste planete, dodeljena ujedno i uloga vladarke nad ovim asteroidnim pojasom, kao i nad samim zodijačkim znakom Device.

Stoga, ulaskom Regulusa u Njen znak, zakoračićemo putem razvoja naše kolektivne svesti, povezujući se sa asteroidnim pojasom našeg Sunčevog sistema, kroz probuđene arhetipove ženskih božanstava Olimpa i njihove predvodnice Demetre – boginje prirode planete Zemlje, koja će nas vraćati pod svoje okrilje i buditi naše kolektivno sećanje na neraskidivu vezu koju imamo sa planetom Zemljom i njenom prirodom.

Ceres (Demetra) predstavlja najznačajniji antički arhetip Majke, koji simboliše materinske instinkte koji se ostvaruju putem fizičkog, psihološkog ili duhovnog negovanja  ljudi, ali i same prirode. Ovaj moćan arhetip može upravljati životom žene, koja svojim materinstvom značajno utiče na razvoj i ličnost svoje dece ili onih koje neguje, ali ukoliko joj je onemogućeno da svoje materinske instinkte ispoljava, može zapasti i u teška depresivna stanja, o čemu svedoči i Demetrina mitološka potka.

Njena najvažnija mitološka uloga je bila uloga Korinine, odnosno Persefonine majke, ali je u antičkoj Grčkoj obožavana i kao Majka priroda - vladarka žita i žitnih polja, koja je imala i važnu duhovnu ulogu kao vladarka života i smrti, što se očituje kroz Eleusinske misterije, koje su pravljene njoj u čast, a u kojima su Grci slavili Persefonino godišnje vraćanje iz podzemnog sveta i obnavljanje života nakon smrti.

I pored toga što su i druge boginje bile majke, ona je od svih imala najsnažniji materinski instinkt i bila najbrižnija od svih boginja.

Žena sa jakim arhetipom Ceres žudi da postane majka i da se realizuje kroz svoj materinski instinkt, pa što je upliv ovog božanskog arhetipa snažniji u natalnoj karti žene, to je i osećaj najznačajnije njene životne uloge kao majke ispoljeniji.

Ovaj arhetip utiče na to da žene pod njegovim uticajem budu velikodušne, da mnogo pružaju, da brinu o drugima jer nalaze potpuno zadovoljenje svojih potreba u negovanju, hranjenju i odgajanju svojih bližnjih, ali i svih onih kojima su neophodni nega i staranje.

Ovaj arhetip se ne ograničava samo na ulogu majke, već i kroz sve one negovatelje i odgajitelje koji brinu o zdravlju ali i vaspitanju drugih, pa to mogu biti i učiteljice, medicinske sestre, negovatelji starih i nemoćnih, usvojitelji, ali i oni koji se bave uzgajanjem biljaka, a posebno žitarica.

Arhetipska uloga ove žene je i da bude hraniteljka, pa ova osoba uživa u hranjenju i spremanju bogate trpeze za svoje štićenike, u koje svakako spadaju i svi članovi njene porodice, ali i svi oni koji u njen dom dolaze.

Tvrdoglavost, strpljivost i istrajnost su glavne osobine Majke Demetre koja nikad ne odustaje od svojih štićenika koje odgaja i o kojima brine.

Demetra (Ceres) je upamćena kao najvelikodušnija boginja antičke Grčke koja je ljude naučila zemljoradnji i kultivisanju biljaka, pa je možemo povezati i sa dobom prolaska Regulusa kroz znak Bika – između 6 628. g.p.n.e. i 4 468.g.p.n.e., kada su se ljudi posle višemilionskog perioda nomadskog života, ustaljivali na određenim područjima, gradili sojenice i započeli da kultivišu biljke i pripitomljavaju životinje. Upravo se ovaj istorijski period pamti kao MATRIJARHAT, koga je ulaskom Regulusa u znak Blizanaca – prvi ljudski muški znak, smenio muški stvaralački princip, kroz koji se čovečanstvo razvijalo hiljadama godina, do ulaska Regulusa u ženski ljudski znak Device od 21. 12. 2011., čiji ženski stvaralački princip najavljuje novu etapu u razvoju Svesti čovečanstva.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD