Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro Mitologija

Ceres - predvodnica ženskih arhetipova

Tri velika ženska božanstva drevnog Olimpa - Hera, Demetra i Hestija, rođene sestre bogova Zevsa, Posejdona i Hada - koje su u okviru prve šestorke olimpskih bogova zajedno sa njima vladale ovom svetom grčkom planinom, tokom jačanja vladavine muškog stvaralačkog principa su kroz našu istoriju potisnuta u dubine kolektivnog nesvesnog naše civilizacije.

Stoga je i u okviru Sunčevog sistema, civilizacijska svest prepoznala utelovljenje muških olimskih bogova kroz njihove rimske naslednike Sunca, Jupitera, Merkura, Marsa, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, priznavajući egzistenciju ženskog stvaralačkog kvaliteta samo u domenu Venere (Afrodite) i Meseca (Selene), dodelivši ženama jedine dve društveno prihvatljive uloge - supruge i majke.

Međutim, od 01. januara 1801. godine, kada je italijanski astronom Đuzepe Pjaci otkrio prvi i ujedno i najveći asteroid iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera, dodelivši mu ime Ceres po rimskoj naslednici grčke boginje Demetre, usledilo je prisećanje na tri velike sestre olimpskih bogova, njihovim otkrićima s početka 19. veka - Juno (Hera), Vesta (Hestija), kao i Palas (Atina Palada).

Tako su ove tri velike olipske boginje, zajedno sa četvrtom – Palas, svoje mesto pronašle u ovom izuzetno značajnom asteroidnom pojasu, koji deli Sunčev sistem na dva dela – na planete od Sunca do Jupitera (zaključno sa Marsom), koje utiču na razvoj lične svesti i na one koje utiču na razvoj kolektivne svesti – od Jupitera do Plutona.

Stoga će i ulazak fiksne zvezde Regulus 21.12.2011. u jedini ženski ljudski znak Devicu, koji ovim pojasom vlada, značajno probuditi ove uspavane ženske arhetipove, koji su hiljadama godina boravili na marginama naše kolektivne svesti. Svakako da se u ovom pojasu nalazai i veliki broj drugih arhetipova utelovljenih u najmanja asteroidna nebeska tela u okviru našeg Sunčevog sistema, među kojima obitavaju i mnogobrojni bogovi i boginje.

Ipak, ne treba zaboraviti da je upravo asteroidu Ceres i njegovom arhetipu grčke boginje Demetre, kao najvećem telu u asteroidnom pojasu, kome je 2006. godine dodeljen status patuljaste planete, dodeljena ujedno i uloga vladarke nad ovim asteroidnim pojasom, kao i nad samim zodijačkim znakom Device.

Stoga, ulaskom Regulusa u Njen znak, zakoračićemo putem razvoja naše kolektivne svesti, povezujući se sa asteroidnim pojasom našeg Sunčevog sistema, kroz probuđene arhetipove ženskih božanstava Olimpa i njihove predvodnice Demetre – boginje prirode planete Zemlje, koja će nas vraćati pod svoje okrilje i buditi naše kolektivno sećanje na neraskidivu vezu koju imamo sa planetom Zemljom i njenom prirodom.

Ceres (Demetra) predstavlja najznačajniji antički arhetip Majke, koji simboliše materinske instinkte koji se ostvaruju putem fizičkog, psihološkog ili duhovnog negovanja  ljudi, ali i same prirode. Ovaj moćan arhetip može upravljati životom žene, koja svojim materinstvom značajno utiče na razvoj i ličnost svoje dece ili onih koje neguje, ali ukoliko joj je onemogućeno da svoje materinske instinkte ispoljava, može zapasti i u teška depresivna stanja, o čemu svedoči i Demetrina mitološka potka.

Njena najvažnija mitološka uloga je bila uloga Korinine, odnosno Persefonine majke, ali je u antičkoj Grčkoj obožavana i kao Majka priroda - vladarka žita i žitnih polja, koja je imala i važnu duhovnu ulogu kao vladarka života i smrti, što se očituje kroz Eleusinske misterije, koje su pravljene njoj u čast, a u kojima su Grci slavili Persefonino godišnje vraćanje iz podzemnog sveta i obnavljanje života nakon smrti.

I pored toga što su i druge boginje bile majke, ona je od svih imala najsnažniji materinski instinkt i bila najbrižnija od svih boginja.

Žena sa jakim arhetipom Ceres žudi da postane majka i da se realizuje kroz svoj materinski instinkt, pa što je upliv ovog božanskog arhetipa snažniji u natalnoj karti žene, to je i osećaj najznačajnije njene životne uloge kao majke ispoljeniji.

Ovaj arhetip utiče na to da žene pod njegovim uticajem budu velikodušne, da mnogo pružaju, da brinu o drugima jer nalaze potpuno zadovoljenje svojih potreba u negovanju, hranjenju i odgajanju svojih bližnjih, ali i svih onih kojima su neophodni nega i staranje.

Ovaj arhetip se ne ograničava samo na ulogu majke, već i kroz sve one negovatelje i odgajitelje koji brinu o zdravlju ali i vaspitanju drugih, pa to mogu biti i učiteljice, medicinske sestre, negovatelji starih i nemoćnih, usvojitelji, ali i oni koji se bave uzgajanjem biljaka, a posebno žitarica.

Arhetipska uloga ove žene je i da bude hraniteljka, pa ova osoba uživa u hranjenju i spremanju bogate trpeze za svoje štićenike, u koje svakako spadaju i svi članovi njene porodice, ali i svi oni koji u njen dom dolaze.

Tvrdoglavost, strpljivost i istrajnost su glavne osobine Majke Demetre koja nikad ne odustaje od svojih štićenika koje odgaja i o kojima brine.

Demetra (Ceres) je upamćena kao najvelikodušnija boginja antičke Grčke koja je ljude naučila zemljoradnji i kultivisanju biljaka, pa je možemo povezati i sa dobom prolaska Regulusa kroz znak Bika – između 6 628. g.p.n.e. i 4 468.g.p.n.e., kada su se ljudi posle višemilionskog perioda nomadskog života, ustaljivali na određenim područjima, gradili sojenice i započeli da kultivišu biljke i pripitomljavaju životinje. Upravo se ovaj istorijski period pamti kao MATRIJARHAT, koga je ulaskom Regulusa u znak Blizanaca – prvi ljudski muški znak, smenio muški stvaralački princip, kroz koji se čovečanstvo razvijalo hiljadama godina, do ulaska Regulusa u ženski ljudski znak Device od 21. 12. 2011., čiji ženski stvaralački princip najavljuje novu etapu u razvoju Svesti čovečanstva.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD