Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Tokyo i 11º Bika

Kada je 12. marta 2011. Uran (zemljotresi) ušao u znak Ovna, upravo je zemlja Dalekog Istoka, zemlja izlazećeg Sunca, zemlja u simbolici egzaltiranog Sunca u Ovnu, jedina carevina na svetu, Japan – pogođena snažnom serijom zemljotresa i cunamija, do tada u istoriji nezapamćenih.

Prvo što vidimo u karti za trenutak kada je Uran kročio u znak Ovna (Japan) je pozicija Meseca na 9º Blizanaca 58’, ni manje ni više nego na jednoj od kraljevskih zvezda, na Aldebaranu (poznatijoj kao „Čuvar Istoka“), u jako bliskoj konjunkciji sa samim Ascendentom (okolnosti u zemlji) Japana na 9º Blizanaca 50’, što je baš stavilo akcenat na ovu zemlju u periodu boravka Urana u znaku Ovna.

S’ druge strane, Venera, esencijalni siginifikator za prirodu, bila je pozicionirana na 11º Vodolije, gde bismo mogli reći da se lepo oseća (ako uzmemo u obzir da je Uran ovde u sedištu, a da je mitološka Venera nastala iz Uranovih genitalija). Međutim, upravo ova Venera (priroda) sa 11º Vodolije kvadrira 11º Bika, stepen pada Urana (zemljotresi), stepen gde avioni, „uranijumske“, nuklearne bombe (Uran) - „padaju“... Znamo da nam je jedna od primarnih asocijacija za Japan i napad na Hirošimu, što bi se sve moglo uklopiti u priču da je 11º Bika zaista bitan stepen za ovu zemlju...

Prva Olimpijada u Aziji – Tokyo, 1964.

No, ako pogledamo i dalje, onda nalazimo da prva Olimpijada koja je održana u Aziji – održana je upravo u Tokiju, glavnom gradu Japana, oktobra 1964. godine. Mnogi baš za ove olimpijske igre kažu da su to jedine igre u novijoj istoriji koje nisu bile propraćene demonstracijama, nemirima, protestima. Zar nas i ovo ne asocira na stepen pada Urana (bez protesta, revolta, bunta...), na 11º Bika?! Konačno, ako uradimo i progresije za dan početka ovog sportskog događaja (10.10.1964.), onda vidimo da je i sam sekundarni Merkur (inače vladar Ascendenta u karti Japana, pa samim tim opisuje i glavni grad, Tokyo) – upravo bio na 10º Bika 35’, što je u dozvoljenom orbisu od + - 30’, dakle, u blizini 11º Bika!

Treći Uran-Pluton kvadrat – maj, 2013.

Međutim, meni je ovde zanimljiva i pozicija sekundarnog Meseca na 11º Ovna, jer se 20. maja ove godine dogodio treći Uran-Pluton kvadrat, i to preko 11º Ovna/11º Jarca, što je aktviralo treću čakru, koju vezujemo za Sunce, a Japan je (kao što sam već rekla) zemlja izlazećeg Sunca, te ovim kvadratom i te kako ova zemlja može biti prozvana. Ako svemu dodam i da se baš ovaj treći kvadrat Urana i Plutona na globalnom nivou dovodi u vezu sa klimatskim promenama, pomeranjem zemljišta, zemljotresima..., onda zaista treba obratiti pažnju i na Japan u vremenu ispred...

Pluton (regeneracija) sa 11º Jarca je napravio trigon sa 11º Bika (Tokyo), a sam Uran polusekstil, te se priroda nekako može i preporoditi...

Pomračenje Sunca – novembar 2013.

Međutim, već krajem godine (3. novembra) imamo jednu eklipsu, tačnije pomračenje Sunca, i to baš na 11º Škorpiona što će pokrenuti neke događaje... Svi oni koji su čitali moj članak „Peking i 11º Škorpiona“ upoznati su sa tim da ovaj stepen predstavlja Peking, odnosno glavni grad druge po redu ekonomije sveta – ekonomije koja se razvija munjevitom brzinom (shodno i stepenu na kojem se nalazi – egzaltacija Urana). I šta sad već možemo ovde zaključiti? Zaključujemo da je osa 11º Bika / 11º Škropiona – ustvari osa koja predstavlja dve važne ekonomije sveta! Pri tom, do nedavno, Japan je bio druga ekonomija sveta, sada je to mesto zauzela Kina, dok je Japanu pripalo treće mesto. Sve ovo se uklapa u ovu opoziciju, zar ne?! Ove dve zemlje su nekako „suprotstavljene“ (opozicija), a Kina je ovde zemlja koja je „brža“, pa otuda i ima poziciju druge ekonomije sveta!

No, ove dve zemlje imaju i jedan višedecenijski spor, ili bolje reći sukob – što isto ide u prilog opoziciji kao aspektu. Radi se o sporu oko suvereniteta nad pustim ostrvima u Istočnom kineskom moru koja kontroliše Japan i koja Japanci nazivaju Senkaku, a koja Kina (Kinezi ih nazivaju Diaoju) smatra svojom teritorijom. Septembra 2012. ovaj spor se rasplamsao, nakon što je Tokyo kupio ostrva od privatnoog japanskog vlasnika. Tada smo u Kini imali velike demonstracije (11º Škorpiona – Peking – stepen gde se nezadovoljstvo može iskazati u punom intezitetu – stepen egzaltacije Urana), poziv na bojkot japanske robe... More oko spornih ostrva je bogato ribom i potencijalno velikim nalazištima nafte i gasa. Za Kinu to predstavlja strateški izlaz na Pacifik i podseća na bolne događaje iz zajedničke istorije i japanska osvajanja od 1895. godine, kao i kasniju okupaciju tokom Drugog svetskog rata. Nakon ovog rata ostrva su bila pod američkom kontrolom, da bi 1972. god. bila data Japanu, iako je Peking tvrdio da su ona bila kineska teritorija vekovima. Tajvan takođe polaže prava na ostrva. Zvanični Washington je rekao da neće zauzimati stav u sporu, ali traži od Kine i Japana da izrade kodeks ponašanja kao prvi korak u smanjenju napetosti, kako bi pomorski putevi u ovom delu sveta ostali slobodni za međunarodnu plovidbu.

11º Device kao moguće rešenje

Da je na pomolu moguće rešenje, i da će upravo ova eklipsa (konjunkcija Sunca i Meseca u blizini Severnog Mesečevog čvora) od 3. novembra 2013., sa 11º Škorpiona, doneti mogućnost razrešenja spora govori i dispozitor (Mars) koji će Sunce i Mesec praktično dovesti na 11º Device, čime se primarna opozicija 11º Bika (Tokyo) / 11º Škorpiona (Peking) može rešiti, trigon/sekstilom, zar ne?!

Ova eklipsa se dešava samo dva dana nakon četvrtog po redu Uran-Pluton kvadrata koji će aktivirati centralnu, srčanu, lunarnu, čakru – čakru koju vezujemo za Mesec. Zanimljivo je da se četvrti kvadrat Urana i Plutona odigrava preko 9º Ovna / 9º Jarca, što „pokreće“ Veneru (priroda) iz karte Japana, (koja je baš na 9º Ovna), ali i Veneru kao vladara uklještenog Bika u 12 – pusto ostrvo, što zaista stavlja akcenat na neki diplomatski odnos (Venera) , a vezano za ostrva.

Kako treća čakra (Sunce) treba da je povezana sa petom čakrom (Merkur) i da tako napravi prsten (krug) oko centralne čakre (Mesec), onda je zanimljivo pogledati i tercijarne progresije Japana za dan kada se dešava peti kvadrat Urana i Plutona jer će upravo taj kvadrat aktivirati petu, grlenu (Merkur) čakru.

U tercijaranim progresijama Japana za taj dan (21. april 2014.) nalazimo da je tercijarni Mekrur (Tokyo) pozicioniran isto na 11º Device (gde je i dispozitor eklipse od 3. novembra 2013.) ali i da je tu tercijarni Kiron (isceljenje), te svakako možemo zaključiti da je na pomolu rešenje ovog višedecenijskog spora oko ostrva. Prisustvo Kirona svakako može nagovestiti mogućnost da se pronađe most između starog (Saturn) i novog (Uran), i tako isceli problem... Devica je znak gde je Merkur (logika, razum) najjači (na 13º Device Merkur egzaltira), pa možemo zaključiti da će razum, reči – ovde biti ono što isceljuje, a sam 11º je svakako stepen koji najavljuje promene (Uran)... 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD