Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki razgovori

Ja sam sretna žena

Divna je ovo rečenica koju mi je Marijana izgovorila dok smo se dogovarale za konsultaciju. Ona je vrlo zainteresovana za astrologiju u kojoj “traži odgovore za svoje dileme“. Pitala sam je šta je sada njena dilema, pa želi razgovarati sa mnom? Rekla je da želi da sazna da li se nalazi na “pravom putu“. Hmm, vrlo zanimljivo pitanje. Pravi izazov za astrologa!

Kada je Marijana došla kod mene izgledala je kao da je upravo sišla sa naslovne strane nekog svetskog modnog časopisa. Sve je bilo na svom mestu. Pokreti, držanje tela, sve baš sve kako treba. Marijana mi se predstavila onako kako ona želi. Snimale smo naš razgovor, pa sam je pustila da napravi svoj nastup za sebe samu koji će slušati naredni period.

„Znate, ja sam veoma sretna žena. Ostvarena sam na svim poljima“ – priča trodupla Lavica. Marijana ima čak šest planeta u znaku Lava, pri čemu su joj tu i Sunce i Mesec u 12. polju. Oba svetla su joj iza leđa, a na samom Ascendentu ima Marsa.

To je bila zanimljivost od koje sam ja krenula. Njezin Mars je vladar 9. polja što između ostalih značenja predstavlja i svrhu ili misiju čoveka. Moje Sunce (na 22º Lava) je egzaktno na Marijaninom Marsu (i Ascendentu), pa ja trebam da usmerim svetlost, svest na njenu svrhu, misiju ili što god je u simbolici 9. polja. Njeno pravolinijsko kretanje mora malo da zakrivi putanju. Ona sama je rekla da je zanima da li je na pravom putu?

Malo sam je podstakla da krenemo negde od početka. Pričala sam joj o njenom genetskom kodu. On za nju (kao, uostalom, i za sve ljude) predstavlja nešto što je tvrdo i nama nepoznato u meri da smo to sve mi. Marijana nosi genetiku svoga oca, prenaglašenu (Ascendent i 6 planeta u Lavu). To joj je dalo da bude tako energična u biznisu. Ona kaže: “u svetu muškaraca ja dominiram!“. Pozicija Marijanine majke je nosila odgovor njenih dilema? Njeno 10. polje (u ženskom horoskopu – majka) je u znaku Bika i tu se nalazi južni Mesečev čvor (sećanje na gubitak). Vladarka Venera je u znaku Device (u padu) u konjunkciji sa Jupiterom. Podstakla sam je da mi ispriča ono što zna o roditeljima.

Najvažnija i najbolja...

Kada je Marijana krenula u tu priču njene oči su promenile boju. “Moja mama je devojka sa sela, ona je pobegla od kuće (Sunce i Mesec konjunkcija Uran) i udala se za mog tatu. Majka je bila maloletna (šesnaest godina je imala), a moj otac je bio deset godina stariji od nje. On je bio oficir i zato sam se „slučajno“ rodila u Sarajevu. Mamini roditelji su je se odrekli, a očevi roditelji je nisu nikada prihvatili. Mama i tata su se mnogo voleli, bili su sretni i stalno su se selili zbog tatine službe. Mama je bila domaćica. Rodila je samo mene i živela je za svog muža.“

Sama Marijana je vaspitavana tako da je ona “jedina, najvažnija i najbolja“. Sve je to bila za tatu i mamu ali ostali svet “nije bio svestan njenih kvaliteta“. “ Verovatno nisu upoznali moje vrednosti!?“ – kaže Marijana. Sve vreme je Marijana pričala o svojim uspesima, školovanjima, putovanjima...

U jednom trenutku sam je lagano ali direktno upitala: “Kada ste se prvi put vi zaljubili? “

Pauza.

Videla sam kako joj se zenice u očima brzo pomeraju. Znam da nije kalkulisala, ali trebalo je da kaže nešto u čemu nije briljantna.

„O tome sam prestala da razmišljam. Bila sam udata, rodila sam dete, a on ne ume i ne može da me prati. To je to! “

Zaćutale smo obe. Tišina između nas je postajala sve glasnija. Ja sam ćutala i pratila tu tišinu koja se zgušnjavala između mene i Marijane. Marijanine reči su odjednom postale jasne, kratke i fokusirane (Merkur konjunkcija Pluton). Prestala je njena opširna priča sa preciznim podacima njenog uspeha. Marijana ima Veneru u Devici u prvom polju – reklo bi se neobičan način ljubavi ili samoljublja! Dispozitor Venere je Merkur koji je u konjunkciji sa Plutonom sa 29º Lava (Regulus). Vladari 4. polja (genetika – otac) su Pluton i Mars. Pluton je obgrlio Merkura (koji nosi u sebi i Veneru i Jupitera) a Mars je na samom Ascendentu. Te dve planete su ključ ovog horoskopa. Da li uopšte možemo profiniti Marsa na Ascendentu (slučajno dostaojanstvo – prvo polje) i možemo li u ovom životu dosegnuti Plutona????

Jedina glumica svog filma

Marijana se sa dvadeset i dve godine zaljubila u Crnogorca koga je upoznala u Italiji dok je bila na završnoj godini studija. U dvadeset i šestoj godini rodila je kćerku Milicu.

Kaže: „Mislila sam da je to ta ljubav, jedna za ceo život. Moji roditelji su bili presrećni sa Milicom. Ipak, moj suprug Petar je nastavio svoje poslove po belom svetu, pa izgleda da naš brak nije ni postojao, a da ja toga nisam bila svesna.“

Kada je Milica imala tri godine, Marijana je u svojoj dvadeset i devetoj godini pokrenula sopstveni biznis.

U dalejm nastavku razgovora Marijana je imala prilično snažne rečenice, ali sam sigurna bila da je to film koji je ona napravila. Naime, u tom filmu ona je glavna i jedina glumica, u kome nema čak ni epizodista, niti statista... to je malo dosadan ego-film! Ja sam znala šta interesuje Marijanu. Želela sam da je pustim da ona to izgovori, jer ona je glavna i jedina glumica i to ona treba da čuje kasnije na zvučnom zapisu naše konsultacije. Ono što je bilo najmarkantnije za mene u danu konsultacije (15. 6. 2010.) jeste da je taj dan Marijana imala Lunarni povratak.

U toj karti Mars i Pluton su bili u egzaktnom trigonu po 4º (veza sa njenim Mesecom na 4º Lava). Sekundarna (progresivna) Venera je bila na 4º Škorpiona. Saturn i Neptun su bili u egzaktnoj inkonjunkciji po 28º i to na njenom natalnom Jupiteru na 28º Device. Jupiter i Venera su na nebu bili u egzaktnom trigonu po prvim stepenovima (natalna Venera je na 1º Device). Kako su Venera i posebno Mesec egzaktno na vrhu njene 1 kuće – eto slike žene astrologa kod koga ona upravo dolazi na konsultaciju, a egzaktan trigon sa Jupiterom (kao i Uranom) samo potvrđuje da je upravo sada zrela da primi dobar savet, ako ne i čitavo učenje i to baš od astrologa!

Jedinstvo sa drugima

Najpre sam ispričala Marijani priču njenih predaka, koja živi u njoj i koja joj definiše sudbinu. Onda smo pokrenule najvažniju priču. Priču o karakteru. Ljudi svojim uverenjima od svog karaktera čine tvrdu sudbinu. Da li je karakter zaista sudbina i da li se karakater može da menja? Ovo je zaista vrlo filozofsko pitanje. Moj lični stav je da karakter svakako može da se menja.

Marijana je postajala sve ozbiljnija. Ja sam zastala dajući joj opet šansu da ispriča nešto samo da bi kasnije imala šta da čuje. Rekla mi je da se ona bavi sobom, da dosta radi na sebi. Ja sam joj to potvrdila i rekla da ona zaista veoma lepo i negovano izgleda. Nisam htela da je povredim, jer rad na sebi ima udela i u radu sa drugim ljudima (od frizera, preko masera, do odnosa sa učiteljem yoge), ali sam joj pokazala put samospoznaje, gde rad na sebi znači biti iskren i realan sa sobom. Karakter je uistinu naš genetski put. Ukoliko ne radimo na otkrivanju i pronalaženju sebe, vrlo je logično da se ponavljaju iste ili slične priče sa kolena na koleno, od generacije do generacije. Nivo svesti koji razvijamo kroz život zapravo održava naš karakter, kao sudbinu. Kada bih ja rekla da drugi ljudi ne postoje da su to samo projekcije naših doživljaja sopstva, možda bi to Marijanu zaustavilo u otkrivanju sebe. Sve događaje, ljude, okolnosti mi zapravo doživljavamo iz tačke koja se zove JA! U Marijaninom horoskopu JA je prenaglašeno. Ništa tu nije loše, ali mi nismo odvojeni od celine... Mi smo JEDNO. Svako naše odvajanje, iskaknje iz celine donosi disbalans. Našim mislima, delima, rečima mi isijavamo energiju koja oblikuje našu realnost.

Svi mi imamo svest (Sunce) i podsvest (Mesec). U Marijaninom horoskopu obadve komponente ličnosti se nalaze u 12. polju, što zahteva okretanje na unutra. Rad na sebi upravo pretpostavlja buđenje našeg podsvesnog dela ličnosti. U podsvesti ne postoji ni prošlost ni budućnost, već postoji samo SADAŠNJOST.

Kakve su ti misli takav ti je život“ Misli proizvode reči, a reči proizvode dela. Šta je u stvari KARMA. Na sanskritu znači akcija (delovanje – dela – reči – misli) Vreme je da pročistimo naše misli. Marijana je želela da čuje sve. Nemoguće je bilo izgovoriti sve u sat vremena. Napravile smo plan kako da se misli čiste. Naprosto je nemoguće izbaciti misao iz glave. Mnogi autori su opisali baš to da se „loša“ karma ne može obrisati, ali se može zameniti dobrim delima, mislima i osećanjima.

Partnerski odnos i prihvatanje ljudi naspram nas su najviši nivo duhovnog rasta. Marijana je u jednom trenutku odustala od sebe. Jedan deo svog sopstva je odbacila. Najveći deo našeg sopstva je ljubav. Marijana je ljubav zamenila strašću. Strast je projektovala kroz biznis. Napravila je poslovnu imperiju. Sa kćerkom ne održava neke odnose bliskosti. Sve gde ona treba da se poveže sa celinom – tu  odustaje.

Da li je Marijana sa početka ovog teksta dosledna rečenici „Ja sam sretna žena“?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD