Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

10. - 17. VI 2013

Mnoge svetske berze su krajem prošle nedelje pretrpele svoj najoštriji godišnji pad. A onda su u petak ujutru objavljeni izveštaji o nezaposlenosti u SAD, i sve se promenilo. Ono što je bilo tržište “medveda”, postalo je tržište “bika” (akcije), i ono što je bilo tržište “bika” postalo je tržište “medveda” (plemeniti metali).

Prošla nedelja je takođe bila klasičan primer stacionarno retrogradnog Neptuna, što se dogodilo 6. juna. Investitori i trgovci bili su zbunjeni u vezi sa onim šta misle evropski i američki bankari u centralnim bankama, i šta će učiniti nakon prošle nedelje. Mislili su da će kamatne stope početi ponovo da rastu, da je Fed odustao od svog programa kvantitativnih olakšica. Na kraju, centralni bankari nisu ništa učinili, potpuno suprotno onome što se špekulisalo prethodne nedelje da će promeniti pravac svoje politike. Sve je bilo pogrešno protumačeno. Ništa se nije promenilo, što je čest slučaj kada lideri nisu sigurni šta treba da urade ili kako da urade ono što eventualno treba da urade.

Kako pad, tako i preokret na tržištu akcija i plemenitih metala.... su bili zaista veliki. Ako, na primer, posmatramo japanski Nikkei berzanski indeks. Dana 23. maja, upravo posle trećeg egzaktnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona (20. maja), Nikkei je bio na 5-godišnjem maksimumu, a trgovalo se sve do 15,942. Do petka, 7. juna - samo dve nedelje kasnije – pao je na 12.548, što je gubitak od preko 21%! U SAD, Dow Jones Industrial Average je 22. maja dostigla maksimum od 15.542. Da, Nikkei je zapravo na većem maksimumu od DJIA, po prvi put za mnogo godina. Ali, do četvrtka, 6. juna, DJIA je pala na 14.844, i svi su se pomalo uspaničili, pošto je Neptun okretao retrogradno. Na kraju nedelje se trgovalo za 15.248, i odjednom se svima zavrtelo u glavi. Nije važno što je stopa nezaposlenosti porasla na 7,6%. Uprkos činjenici da je više ljudi bilo nezaposleno, 175.000 novih radnika je počelo da radi. Ili je za sada tako prijavljeno. Prošlomesečni broj zaposlenih – kao i pre mesec dana takođe - su revidirani i sniženi. Kako je Neptun okrenuo i bio stacionaran, a Mesec ušao u Blizance (u petak), kontradikcije, pogrešna tumačenja i revizije bili su deo drame kojoj još nema kraja na vidiku.

Ali, nema straha: uskoro će se nastaviti igra "Još jednom šutni konzervu niz put". Ipak, sa Saturnom u Škorpiji i Plutonom u Jarcu, "dan obračuna" sa svetskim dugom je sve bliže i bliže. Bar je Bernankeova izjava o protekle dve nedelje osvestila investitore da Fed razmišlja o tome kako da nas postepeno i graciozno izvuče iz naše potrošačke zavisnosti. Ali, kao finansijski astrolozi, da li verujete da će to biti moguće sa Jupiterom, Uranom i Plutonom koji će uskoro napraviti T-kvadrat (od avgusta 2013. - maja 2014.)? Uran nikada nije bio poznat po svojoj vremenskoj preciznosti. Gotovo uvek bude prekasno ili prerano, premalo ili previše - a kada je tu i Jupiter, verovatno će to biti previše.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo najavili u prošlonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju bila je na tržištu valuta - za evro-jen, gde smo savetovali: "Pozicionirani brokeri mogu i dalje da kupuju po ceni na koju su akcije pale - 126,50 +/- 0.50... Brzi brokeri mogu (takođe) da nastave da kupuju za 126.50 +/- 0.50, sa zaustavljanjem trgovine ispod 123". Nedeljni minimum je bio 126.11, a trgovalo se za 129.01.

Najbolja trgovina koju smo najavili u prošlonedeljnim dnevnim berzanskim izveštajima bila je za S&P indeks, koji je 22. maja bio u kratkoročnom u zoni od 1680. U dnevnom izveštaju za četvrtak 6. juni, savetovali smo: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine iznad 1645. Trgovcima smo savetovali: 'Možete prodati 1/3 akcija za 1620 +/- 0.75 ako bude u ponudi". To se i dogodilo, tako da sada, danas, možete ponovo kupiti još 1/3...". Berza je otvorena u četvrtak na 1608.50, tako da su 2/3 kratkoročnih akcija ponovo kupljene za 60 poena manje u sredu, odnosno za 70 poena u četvrtak.

A pad srebra u petak? To je ono što se u dnevnim berzanskim izveštajima za pretplatnike spominje svaki dan ove nedelje, a počelo je u ponedeljak, 3. juna: "Naša najveća briga sada je što se druga od tri vazdušne kombinacije u sunčanom znaku Blizanaca odvija u petak ove nedelje, što ima oko 30% uticaja na veoma veliki pad. Petak je takođe dan sa suviše "velikim opsegom". To se nije dogodilo sa prvom vazdušnom kombinacijom koja se odvijala prošle nedelje (sreda - četvrtak), u stvari, tada je dostignut maksimum... Kada bismo mogli da prođemo kroz ovaj vremenski period 'bez pada iz kreveta’, "Srebro će biti ok i bikovsko". Srebro i zlato su u petak ispali iz kreveta, a mi ćemo oba plemenita metala obuhvatiti našim pregledom u ovonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju, kao i akcije i druge berze i tržišta kapitala. Za više detalja, posetite http://www.mmacycles.com/catalogue/subscription-services/mma-weekly-market-comments-and-trade-recommendations/.

Kratkoročna i srednjoročna geokosmička kretanja

Naša pažnja je sada usmerena na opadajući trigon Saturna i Neptuna, koji ima jedan od najmoćnijih i najdoslednijih uticaja na kulminaciju dugoročnih berzanskih ciklusa, kako je navedeno u knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 2: Geocosmic Correlations to Investment Cycles” ("Osnovna knjiga o berzanskom tajmingu, Tom 2: Geokosmički uticaj na investicione cikluse"). To će takođe biti predmet Vebinara sledećeg vikenda na MMA Akademiji za berzanski tajming. Zbog retrogradnog Neptuna prošle nedelje, i završetka retrogradnog kretanja Saturna, koji predstoji 8. jula, ove dve planete će završiti poslednja dva (od tri) egzaktna opadajuća trigona - 11. juna i 19. jula. Dakle, tokom celog ovog perioda (11. juna - 19. jula) biće naglašeni principi ovog aspekta. Jupiter u stvari 17. jula pravi veliki trigon sa ovim duetom. Veliki trigon se smatra možda najpovoljnijom ili najharmoničnijom od svih planetarnih konfiguracija, i pada pravo na natalnu konjunkciju Venere i Jupitera na početku Raka, u horoskopu SAD. Da skratimo priču, ovo je verovatno poslednja šansa da se krene pravim putem, pre nego što Jupiter-Uran-Pluton naprave T-kvadrat (aspekt stečaja ili bankarske krize) i preuzimu vođstvo do sledećeg maja. I to pada pravo na osetljivi kvadrat Sunca i Saturna u natalnoj karti SAD.

Čak i posle maja, nastaviće se kvadrat Urana i Plutona, sve do marta 2015. Većinu tog vremena, Saturn je u znaku Škorpije. Da li smo pomenuli da se "vreme za svođenje računa" približava i dolazi sve bliže i bliže?

Kakvu krizu donose ovi tranziti? I šta mi, kao pojedinci, možemo da uradimo? Pa, kriza će se verovatno manifestovati u domenu politike, države, bankarstva i/ili na ekonomskom planu. Mnogo toga može da se uradi da bi se izbegao njen intenzitet, i to tako što će se sada donositi odgovarajuće odluke, dok se približava veliki trigon Jupitera, Saturna i Urana - sredinom jula. Isto važi i za svakog od nas kao pojedince. Svako od nas može da donosi odluke, u pogledu svog poslovanja, rada, odnosa i finansija, sve do sredine jula. Na primer, ako želite da pokrenete novi posao, onda ga pokrenite (oformite kompaniju) pre toga. Ako želite da pozajmite novac da kupite kuću ili biznis, ili da prodate kuću ili biznis, planirajte da to uradite sada, jer će se posle sredine jula sve promeniti. To je vam govorimo kao finansijski astrolozi. A finansijski astrolozi su oni koji znaju da čitaju natpise na nebesima. Ponekad mi to radimo dobro, kada svi drugi promaše.

Na kraju, jedan savet za one koji planiraju da se uskoro presele u novi dom: 2. – 3. jula, Sunce će biti u znaku Raka, a Mesec (vladar Raka), biće egzaltiran u Biku. Ovo je veoma povoljan vremenski period da se preselite na novo mesto. Mesec i Rak vladaju domom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD