Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

10. - 17. VI 2013

Mnoge svetske berze su krajem prošle nedelje pretrpele svoj najoštriji godišnji pad. A onda su u petak ujutru objavljeni izveštaji o nezaposlenosti u SAD, i sve se promenilo. Ono što je bilo tržište “medveda”, postalo je tržište “bika” (akcije), i ono što je bilo tržište “bika” postalo je tržište “medveda” (plemeniti metali).

Prošla nedelja je takođe bila klasičan primer stacionarno retrogradnog Neptuna, što se dogodilo 6. juna. Investitori i trgovci bili su zbunjeni u vezi sa onim šta misle evropski i američki bankari u centralnim bankama, i šta će učiniti nakon prošle nedelje. Mislili su da će kamatne stope početi ponovo da rastu, da je Fed odustao od svog programa kvantitativnih olakšica. Na kraju, centralni bankari nisu ništa učinili, potpuno suprotno onome što se špekulisalo prethodne nedelje da će promeniti pravac svoje politike. Sve je bilo pogrešno protumačeno. Ništa se nije promenilo, što je čest slučaj kada lideri nisu sigurni šta treba da urade ili kako da urade ono što eventualno treba da urade.

Kako pad, tako i preokret na tržištu akcija i plemenitih metala.... su bili zaista veliki. Ako, na primer, posmatramo japanski Nikkei berzanski indeks. Dana 23. maja, upravo posle trećeg egzaktnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona (20. maja), Nikkei je bio na 5-godišnjem maksimumu, a trgovalo se sve do 15,942. Do petka, 7. juna - samo dve nedelje kasnije – pao je na 12.548, što je gubitak od preko 21%! U SAD, Dow Jones Industrial Average je 22. maja dostigla maksimum od 15.542. Da, Nikkei je zapravo na većem maksimumu od DJIA, po prvi put za mnogo godina. Ali, do četvrtka, 6. juna, DJIA je pala na 14.844, i svi su se pomalo uspaničili, pošto je Neptun okretao retrogradno. Na kraju nedelje se trgovalo za 15.248, i odjednom se svima zavrtelo u glavi. Nije važno što je stopa nezaposlenosti porasla na 7,6%. Uprkos činjenici da je više ljudi bilo nezaposleno, 175.000 novih radnika je počelo da radi. Ili je za sada tako prijavljeno. Prošlomesečni broj zaposlenih – kao i pre mesec dana takođe - su revidirani i sniženi. Kako je Neptun okrenuo i bio stacionaran, a Mesec ušao u Blizance (u petak), kontradikcije, pogrešna tumačenja i revizije bili su deo drame kojoj još nema kraja na vidiku.

Ali, nema straha: uskoro će se nastaviti igra "Još jednom šutni konzervu niz put". Ipak, sa Saturnom u Škorpiji i Plutonom u Jarcu, "dan obračuna" sa svetskim dugom je sve bliže i bliže. Bar je Bernankeova izjava o protekle dve nedelje osvestila investitore da Fed razmišlja o tome kako da nas postepeno i graciozno izvuče iz naše potrošačke zavisnosti. Ali, kao finansijski astrolozi, da li verujete da će to biti moguće sa Jupiterom, Uranom i Plutonom koji će uskoro napraviti T-kvadrat (od avgusta 2013. - maja 2014.)? Uran nikada nije bio poznat po svojoj vremenskoj preciznosti. Gotovo uvek bude prekasno ili prerano, premalo ili previše - a kada je tu i Jupiter, verovatno će to biti previše.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo najavili u prošlonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju bila je na tržištu valuta - za evro-jen, gde smo savetovali: "Pozicionirani brokeri mogu i dalje da kupuju po ceni na koju su akcije pale - 126,50 +/- 0.50... Brzi brokeri mogu (takođe) da nastave da kupuju za 126.50 +/- 0.50, sa zaustavljanjem trgovine ispod 123". Nedeljni minimum je bio 126.11, a trgovalo se za 129.01.

Najbolja trgovina koju smo najavili u prošlonedeljnim dnevnim berzanskim izveštajima bila je za S&P indeks, koji je 22. maja bio u kratkoročnom u zoni od 1680. U dnevnom izveštaju za četvrtak 6. juni, savetovali smo: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine iznad 1645. Trgovcima smo savetovali: 'Možete prodati 1/3 akcija za 1620 +/- 0.75 ako bude u ponudi". To se i dogodilo, tako da sada, danas, možete ponovo kupiti još 1/3...". Berza je otvorena u četvrtak na 1608.50, tako da su 2/3 kratkoročnih akcija ponovo kupljene za 60 poena manje u sredu, odnosno za 70 poena u četvrtak.

A pad srebra u petak? To je ono što se u dnevnim berzanskim izveštajima za pretplatnike spominje svaki dan ove nedelje, a počelo je u ponedeljak, 3. juna: "Naša najveća briga sada je što se druga od tri vazdušne kombinacije u sunčanom znaku Blizanaca odvija u petak ove nedelje, što ima oko 30% uticaja na veoma veliki pad. Petak je takođe dan sa suviše "velikim opsegom". To se nije dogodilo sa prvom vazdušnom kombinacijom koja se odvijala prošle nedelje (sreda - četvrtak), u stvari, tada je dostignut maksimum... Kada bismo mogli da prođemo kroz ovaj vremenski period 'bez pada iz kreveta’, "Srebro će biti ok i bikovsko". Srebro i zlato su u petak ispali iz kreveta, a mi ćemo oba plemenita metala obuhvatiti našim pregledom u ovonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju, kao i akcije i druge berze i tržišta kapitala. Za više detalja, posetite http://www.mmacycles.com/catalogue/subscription-services/mma-weekly-market-comments-and-trade-recommendations/.

Kratkoročna i srednjoročna geokosmička kretanja

Naša pažnja je sada usmerena na opadajući trigon Saturna i Neptuna, koji ima jedan od najmoćnijih i najdoslednijih uticaja na kulminaciju dugoročnih berzanskih ciklusa, kako je navedeno u knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 2: Geocosmic Correlations to Investment Cycles” ("Osnovna knjiga o berzanskom tajmingu, Tom 2: Geokosmički uticaj na investicione cikluse"). To će takođe biti predmet Vebinara sledećeg vikenda na MMA Akademiji za berzanski tajming. Zbog retrogradnog Neptuna prošle nedelje, i završetka retrogradnog kretanja Saturna, koji predstoji 8. jula, ove dve planete će završiti poslednja dva (od tri) egzaktna opadajuća trigona - 11. juna i 19. jula. Dakle, tokom celog ovog perioda (11. juna - 19. jula) biće naglašeni principi ovog aspekta. Jupiter u stvari 17. jula pravi veliki trigon sa ovim duetom. Veliki trigon se smatra možda najpovoljnijom ili najharmoničnijom od svih planetarnih konfiguracija, i pada pravo na natalnu konjunkciju Venere i Jupitera na početku Raka, u horoskopu SAD. Da skratimo priču, ovo je verovatno poslednja šansa da se krene pravim putem, pre nego što Jupiter-Uran-Pluton naprave T-kvadrat (aspekt stečaja ili bankarske krize) i preuzimu vođstvo do sledećeg maja. I to pada pravo na osetljivi kvadrat Sunca i Saturna u natalnoj karti SAD.

Čak i posle maja, nastaviće se kvadrat Urana i Plutona, sve do marta 2015. Većinu tog vremena, Saturn je u znaku Škorpije. Da li smo pomenuli da se "vreme za svođenje računa" približava i dolazi sve bliže i bliže?

Kakvu krizu donose ovi tranziti? I šta mi, kao pojedinci, možemo da uradimo? Pa, kriza će se verovatno manifestovati u domenu politike, države, bankarstva i/ili na ekonomskom planu. Mnogo toga može da se uradi da bi se izbegao njen intenzitet, i to tako što će se sada donositi odgovarajuće odluke, dok se približava veliki trigon Jupitera, Saturna i Urana - sredinom jula. Isto važi i za svakog od nas kao pojedince. Svako od nas može da donosi odluke, u pogledu svog poslovanja, rada, odnosa i finansija, sve do sredine jula. Na primer, ako želite da pokrenete novi posao, onda ga pokrenite (oformite kompaniju) pre toga. Ako želite da pozajmite novac da kupite kuću ili biznis, ili da prodate kuću ili biznis, planirajte da to uradite sada, jer će se posle sredine jula sve promeniti. To je vam govorimo kao finansijski astrolozi. A finansijski astrolozi su oni koji znaju da čitaju natpise na nebesima. Ponekad mi to radimo dobro, kada svi drugi promaše.

Na kraju, jedan savet za one koji planiraju da se uskoro presele u novi dom: 2. – 3. jula, Sunce će biti u znaku Raka, a Mesec (vladar Raka), biće egzaltiran u Biku. Ovo je veoma povoljan vremenski period da se preselite na novo mesto. Mesec i Rak vladaju domom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD