Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

03. - 10. VI 2013

Nešto fundamentalno se promenilo. Promena je verovatno počela nedavno, sa trećim egzaktnim rastućim kvadratom Urana i Plutona, koji je bio u ponedeljak - 20. maja. U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju, pomenuli smo da se na ova dan desio jedan od najrazornijih tornada u američkoj istoriji. Takođe smo govorili o tome kako se baš ovaj egzaktan kvadrat Urana i Plutona poklopio sa brzim preokretom buduće politike Odbora Federalnih rezervi u vezi sa programom kvantitativnih olakšica, koji niko nije očekivao. Sada možemo da vidimo početak sasvim novog mentalnog sklopa koji će imati investicione zajednice. Njima se čini da je preokret u politici Fed-a sada neizbežan. Razmišljanja su da centralna banka više neće voditi tako prilagodljivu politiku kamatnih stopa, kao što je vodila do sada. Kamate će rasti. I sa ovim novim shvatanjem, akcije i nedavno vaskrsli bum nekretnina će se sada preokrenuti. Postoji samo jedan problem sa ovom novom paradigmom: Fed nije objavio da će promeniti svoju politiku. Svi kažu da Fed neće više biti tako prilagodljiv. Svi kažu da će Fed obustaviti svoje programe za kupovinu hipotekarnih i dugoročnih obveznica da bi zadržao niske dugoročne kamatne stope. Svi kažu da će se ovoga puta to stvarno dogoditi.

Ali ove nedelje, Neptun će biti stacionarno retrogradan. Kao finansijski astrolozi, šta mislite, kakve su šanse da je, nekako, poruka Fed-a (ili stvarne namere) možda pogrešno protumačena? Pošto Neptun vlada zabunama, iluzijama i obmanama, smatramo da ćemo ove ili sledeće nedelje, čuti da je Fed pokušao da razjasni svoj stav i nameru. I to takođe može da bude problem, jer svaki pokušaj da se razjasni nesporazum obično dovodi do produbljivanja nesporazuma, ili, drugim rečima, novog nesporazuma. Da li razumete šta pokušavamo da vam kažemo? Ako ne razumete, ne brinite. Normalno je da ste sada zbunjeni rečima svetskih političkih i ekonomskih lidera, koji su skloni da kažu nešto malo drugačije od onoga što su prethodno rekli, ali suočeni sa ovom dramom vi mislite da je to sigurno potpuno drugačije. Ipak, sa toliko planeta u Blizancima, u kombinaciji sa Neptunom, analiza rečenog će otkriti jednu stvar koja je sigurna: zaista postoji protivrečnost u njihovim izjavama, iako oni sigurno negiraju takvu mogućnost, i iako su možda nameravali da kažu nešto drugo od onoga što su zapravo rekli. Problem je, ovde, da svet ne čine ljudi koji mogu da čitaju njihove misli i istinski razumeju njihove namere, čak i ako se oni ponašaju kao da mogu da čitaju misli, i kao da znaju šta je stvarno najbolje za nas i šta je u našem interesu.

Bilo je pozitivnih uticaja Neptuna prošle nedelje, međutim, samo ako se zaista vrednuje mir u svetu. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, održao je uzbudljiv govor na Dan sećanja i rekao kako je užasno i skupo voditi ratove. On je rekao ono u šta svi mi verujemo: rat je tragičan gubitak ljudskih života i resursa, i to mora da se završi. Kao što je i bivši predsednik Džimi Karter izjavio pre nekoliko godina, ceo svet želi mir, a jedina prepreka miru su svetski lideri.

Ali, vratimo se sadašnjosti i budućnosti. Izgleda da je svetska investiciona zajednica napravila značajne promene u poslednje dve nedelje, što se poklapa sa trećim – od sedam – egzaktnih kvadrata Urana i Plutona koji se desio 20. maja. To se ogleda u nižim cenama akcija širom sveta tokom prošle nedelje. Mi postavljamo sledeće pitanje: da li je 4-godišnji ciklus sada dostigao maksimum, dok je Jupiter bio u kritičnoj drugoj polovini Blizanaca u aspektu sa Uranom i Plutonom? To je ista konstelacija koja se odvijala na nebu upravo pre kraha berze 1929, kao i kada je bio pad akcija od 25% - 1966, kada je DJIA, po prvi put u svojoj istoriji dostigao 1000. To su samo dva primera u proteklih 100 godina, kada su ovi astrološki faktori bili prisutni. Sada se to dešava treći put.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Saveti za najbolju trgovinu koje smo dali u prošlonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju bili su za švajcarski franak. U nedeljnom berzanskom izveštaju o valutama i u kompletnom nedeljnom berzanskom izveštaju za švajcarski franak savetovali smo: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu prodavati kratkoročno po ceni nedeljnog otpora (1.0495 - 1.0528), sa zaustavljanjem trgovine iznad 1.0650... Brzi brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 1,0166. Međutim, hajde da ponovo kupite i prodate kratkoročno po ceni nedeljnog otpora (1.0495 - 1.0528), sa zaustavljanjem kupovine iznad 1,0650".

Saveti za najbolju trgovinu koje smo dali u prošlonedeljnom dnevnom berzanskom izveštaju bili su za dugoročne državne obveznice. U dnevnom berzanskom izveštaju za četvrtak, 28. maj, savetovali smo: "Brzi brokeri su na nuli i danas mogu prodavati kratkoročno za 130/23 ili više sa zaustavljanjem kupovine iznad 131/06". Maksimum tog dana je bio 130/23, dok je u petak bio malo viši, a kupovalo se za 130/08.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavna konstelacija za finansijske astrologe koja se odvija ove nedelje će biti stacionarni retrogradni Neptun - 6. juna. Ova konstelacija ima 86% uticaja na osnovne berzanske cikluse na američkoj berzi, sa orbisom od 10 dana. Kvadrat Sunca i Neptuna od 23. maja, imao je 83% uticaja na isti taj ciklus, sa orbisom od 10 dana. Dnevni maksimum svih vremena na DJIA dogodio se 22. maja, a maksimalna prodaja svih vremena dogodila se 28. maja. Oba dana se uklapaju u 10-dnevni berzanski opseg kako kvadrata Sunca i Neptuna (23. maja), tako i retrogradnog Neptuna (6. juna). To je mogućnost. Ovi maksimumi su se, takođe, dogodili dok je Sunce bilo u konjunkciji sa Marsom sa orbisom od 10 stepeni, a Jupiter u tranzitu preko kritičnih 14 - 24 stepeni Blizanaca, i Uran u kvadratu sa Plutonom.

I dalje očekujemo fascinantan veliki vodeni trigon Jupitera, Saturna i Neptuna koji se retko viđa, i koji će se dešavati oko 17. jula. Ukoliko maksimumi koji su dostignuti 23. i 28. maja, nisu vrhovi četvorogodišnjeg ciklusa, oni bi onda mogli dalje da rastu. Sasvim je moguće da će ishod zavisiti od toga da li će Fed razjasniti svoje namere u narednih 10 dana. Da li je došlo do značajne promene, što podrazumeva treći egzaktan kvadrat Urana i Plutona? Ili je bio veliki nesporazum, kao što ukazuje Neptun u stanici 6. juna? U odnosu na prvo pitanje, period između trećeg i četvrtog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona (20. maja – 1. novembra) teorijski je najintenzivniji i najizazovniji deo od svih 7 egzaktnih aspekata ove elektrana koji traju od 24. juna 2012. do 17. marta 2015. Ova srednja faza je kao da ste uhvaćeni u ralje divlje zveri. Ako osećate - ili primećujete kod drugih – neuobičajeno jak stres i napetost ovih dana, to je astrološki uticaj. Možda će okretanje Neptuna retrogradno obezbediti privremeni prolaz za beg.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta nećemo pisati u naredne tri sedmice, zbog vremena koje je potrebno da se pripremi Kurs 2 na MMA Akademiji za timing na berzi (MMTA), koji se održava od 15. – 17. juna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD