Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

03. - 10. VI 2013

Nešto fundamentalno se promenilo. Promena je verovatno počela nedavno, sa trećim egzaktnim rastućim kvadratom Urana i Plutona, koji je bio u ponedeljak - 20. maja. U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju, pomenuli smo da se na ova dan desio jedan od najrazornijih tornada u američkoj istoriji. Takođe smo govorili o tome kako se baš ovaj egzaktan kvadrat Urana i Plutona poklopio sa brzim preokretom buduće politike Odbora Federalnih rezervi u vezi sa programom kvantitativnih olakšica, koji niko nije očekivao. Sada možemo da vidimo početak sasvim novog mentalnog sklopa koji će imati investicione zajednice. Njima se čini da je preokret u politici Fed-a sada neizbežan. Razmišljanja su da centralna banka više neće voditi tako prilagodljivu politiku kamatnih stopa, kao što je vodila do sada. Kamate će rasti. I sa ovim novim shvatanjem, akcije i nedavno vaskrsli bum nekretnina će se sada preokrenuti. Postoji samo jedan problem sa ovom novom paradigmom: Fed nije objavio da će promeniti svoju politiku. Svi kažu da Fed neće više biti tako prilagodljiv. Svi kažu da će Fed obustaviti svoje programe za kupovinu hipotekarnih i dugoročnih obveznica da bi zadržao niske dugoročne kamatne stope. Svi kažu da će se ovoga puta to stvarno dogoditi.

Ali ove nedelje, Neptun će biti stacionarno retrogradan. Kao finansijski astrolozi, šta mislite, kakve su šanse da je, nekako, poruka Fed-a (ili stvarne namere) možda pogrešno protumačena? Pošto Neptun vlada zabunama, iluzijama i obmanama, smatramo da ćemo ove ili sledeće nedelje, čuti da je Fed pokušao da razjasni svoj stav i nameru. I to takođe može da bude problem, jer svaki pokušaj da se razjasni nesporazum obično dovodi do produbljivanja nesporazuma, ili, drugim rečima, novog nesporazuma. Da li razumete šta pokušavamo da vam kažemo? Ako ne razumete, ne brinite. Normalno je da ste sada zbunjeni rečima svetskih političkih i ekonomskih lidera, koji su skloni da kažu nešto malo drugačije od onoga što su prethodno rekli, ali suočeni sa ovom dramom vi mislite da je to sigurno potpuno drugačije. Ipak, sa toliko planeta u Blizancima, u kombinaciji sa Neptunom, analiza rečenog će otkriti jednu stvar koja je sigurna: zaista postoji protivrečnost u njihovim izjavama, iako oni sigurno negiraju takvu mogućnost, i iako su možda nameravali da kažu nešto drugo od onoga što su zapravo rekli. Problem je, ovde, da svet ne čine ljudi koji mogu da čitaju njihove misli i istinski razumeju njihove namere, čak i ako se oni ponašaju kao da mogu da čitaju misli, i kao da znaju šta je stvarno najbolje za nas i šta je u našem interesu.

Bilo je pozitivnih uticaja Neptuna prošle nedelje, međutim, samo ako se zaista vrednuje mir u svetu. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, održao je uzbudljiv govor na Dan sećanja i rekao kako je užasno i skupo voditi ratove. On je rekao ono u šta svi mi verujemo: rat je tragičan gubitak ljudskih života i resursa, i to mora da se završi. Kao što je i bivši predsednik Džimi Karter izjavio pre nekoliko godina, ceo svet želi mir, a jedina prepreka miru su svetski lideri.

Ali, vratimo se sadašnjosti i budućnosti. Izgleda da je svetska investiciona zajednica napravila značajne promene u poslednje dve nedelje, što se poklapa sa trećim – od sedam – egzaktnih kvadrata Urana i Plutona koji se desio 20. maja. To se ogleda u nižim cenama akcija širom sveta tokom prošle nedelje. Mi postavljamo sledeće pitanje: da li je 4-godišnji ciklus sada dostigao maksimum, dok je Jupiter bio u kritičnoj drugoj polovini Blizanaca u aspektu sa Uranom i Plutonom? To je ista konstelacija koja se odvijala na nebu upravo pre kraha berze 1929, kao i kada je bio pad akcija od 25% - 1966, kada je DJIA, po prvi put u svojoj istoriji dostigao 1000. To su samo dva primera u proteklih 100 godina, kada su ovi astrološki faktori bili prisutni. Sada se to dešava treći put.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Saveti za najbolju trgovinu koje smo dali u prošlonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju bili su za švajcarski franak. U nedeljnom berzanskom izveštaju o valutama i u kompletnom nedeljnom berzanskom izveštaju za švajcarski franak savetovali smo: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu prodavati kratkoročno po ceni nedeljnog otpora (1.0495 - 1.0528), sa zaustavljanjem trgovine iznad 1.0650... Brzi brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 1,0166. Međutim, hajde da ponovo kupite i prodate kratkoročno po ceni nedeljnog otpora (1.0495 - 1.0528), sa zaustavljanjem kupovine iznad 1,0650".

Saveti za najbolju trgovinu koje smo dali u prošlonedeljnom dnevnom berzanskom izveštaju bili su za dugoročne državne obveznice. U dnevnom berzanskom izveštaju za četvrtak, 28. maj, savetovali smo: "Brzi brokeri su na nuli i danas mogu prodavati kratkoročno za 130/23 ili više sa zaustavljanjem kupovine iznad 131/06". Maksimum tog dana je bio 130/23, dok je u petak bio malo viši, a kupovalo se za 130/08.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavna konstelacija za finansijske astrologe koja se odvija ove nedelje će biti stacionarni retrogradni Neptun - 6. juna. Ova konstelacija ima 86% uticaja na osnovne berzanske cikluse na američkoj berzi, sa orbisom od 10 dana. Kvadrat Sunca i Neptuna od 23. maja, imao je 83% uticaja na isti taj ciklus, sa orbisom od 10 dana. Dnevni maksimum svih vremena na DJIA dogodio se 22. maja, a maksimalna prodaja svih vremena dogodila se 28. maja. Oba dana se uklapaju u 10-dnevni berzanski opseg kako kvadrata Sunca i Neptuna (23. maja), tako i retrogradnog Neptuna (6. juna). To je mogućnost. Ovi maksimumi su se, takođe, dogodili dok je Sunce bilo u konjunkciji sa Marsom sa orbisom od 10 stepeni, a Jupiter u tranzitu preko kritičnih 14 - 24 stepeni Blizanaca, i Uran u kvadratu sa Plutonom.

I dalje očekujemo fascinantan veliki vodeni trigon Jupitera, Saturna i Neptuna koji se retko viđa, i koji će se dešavati oko 17. jula. Ukoliko maksimumi koji su dostignuti 23. i 28. maja, nisu vrhovi četvorogodišnjeg ciklusa, oni bi onda mogli dalje da rastu. Sasvim je moguće da će ishod zavisiti od toga da li će Fed razjasniti svoje namere u narednih 10 dana. Da li je došlo do značajne promene, što podrazumeva treći egzaktan kvadrat Urana i Plutona? Ili je bio veliki nesporazum, kao što ukazuje Neptun u stanici 6. juna? U odnosu na prvo pitanje, period između trećeg i četvrtog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona (20. maja – 1. novembra) teorijski je najintenzivniji i najizazovniji deo od svih 7 egzaktnih aspekata ove elektrana koji traju od 24. juna 2012. do 17. marta 2015. Ova srednja faza je kao da ste uhvaćeni u ralje divlje zveri. Ako osećate - ili primećujete kod drugih – neuobičajeno jak stres i napetost ovih dana, to je astrološki uticaj. Možda će okretanje Neptuna retrogradno obezbediti privremeni prolaz za beg.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta nećemo pisati u naredne tri sedmice, zbog vremena koje je potrebno da se pripremi Kurs 2 na MMA Akademiji za timing na berzi (MMTA), koji se održava od 15. – 17. juna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD