Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Što se mora - nije ni teško

Ovakvi slogani se zovu „umotvorine“ – nešto što tvori, čini, radi um. Reklo bi se da stvarno nešto um može sam da stvori i uradi. Ipak, teško um može da materijalizuje suštinsku potrebu našeg bića, jer ona se nalazi u našem eteričnom telu.

Ova lunacija, mlad Mesec, se upravo dešava u znaku Blizanaca gde je Merkur (um) svoj na svome. Ipak, društvo u Blizancima je pomalo sumnjivo. Neptun ih čudno gleda iz Riba (kvadratom) i pita se: „Zar ovi ljudi još nisu poverovali da čuda postoje?“ Ljubav je „čudo“ koje postoji, živi u nama verovali mi ili ne. Doći će nam u život ili postaćemo je svesni samo ako veujemo u nju. Pa evo prilike. Dispozitor ove lunacije u Blizancima je Merkur u Raku (voda – eterično telo) koji čini deo kardinalnog T-kvadrata sa Uranom i Plutonom, a društvo mu pravi Venera. Energija se zgusnula do neminovnosti. Neko će ovu neminovnost nazvati sudbinom. Blizanci imaju vrlo otvoren poziv da sudbinu ljubavi ovoga puta materijalizuju pod malo neudobnim okolnostima. Ukoliko budete umeli da samo malo budete tiši ili na trenutak da ne govorite – ni naglas ni u sebi – dobijate priliku da zaista prevaziđete sudbinu i da živite svoju autentičnu potrebu.

Zanimljivost ove lunacije u znaku Blizanaca jeste baš u tom magičnom prelasku misli u eterično telo (osećaj). Pripadnici znaka Blizanaca, kao i Device (zbog Merkurove vladavine) upravo su sada prozvani da kreiraju misli iz tihog polja osećaja, odnosno iz srčane čakre (Energetska astrologija dr. Lea Imširagić). Univerzum se uvek pobrine i dodeli onoliko vremena koliko je potrebno. Stoga imamo situaciju da Merkur od 26. juna kreće retrogradno sa 23º znaka Raka. Ovo je vreme okretanja ka unutra bez velikog “mozganja”, odnosno prepuštanje tihom osećaju. Već smo u februaru 2013. imali retrogradnost u znaku Riba, sada ćemo je imati u znaku Raka, a do kraja godine će biti još jedna Merkurova retrogradnost u znaku Škorpiona. U ovoj godini je, tako, retrogradnost Merkura u elementu vode. Hermes čini ujedinjenje prošlosti, budućnosti i sadašnjosti u jedan život – ovaj koji sada živimo. Ova godina stavlja akcenat uma na polje inteligentnog osećaja ili intuicije, baš kao što se i sama psihologija okreće ka energetskoj psihologiji. Ako je reč (Merkur) o ljubavi, vrlo je jasno da je Blizancima dato u ovoj lunaciji mnogo. Neka ljubav bude inspiracija za neku vrstu kreativnosti, bilo kroz pisanu reč ili možda pokret ruke sa četkicom. Naslikajte ili napišite svoju verziju ljubavi. Iznenadite i sami sebe!

Rakovima lunacija pada u 12. polje, ali sam dispozitor dovodi Merkura (Hermesa) u Raka. Povezivanje tri života upravo ide kroz Merkura i element vode. Sada je Merkur u vodenom trigonu sa Saturnom (prošlost) i Neptunom (budućnost). Rakovi vole da sve kontrolišu za dobrobit čovečanstva. Ovo je super prilika da ljubavlju svojom obaspete čovečanstvo. Rakovi, volite i svoje prošle kao i buduće partnere jednako. Venera je u znaku Raka sve do 27. juna, te iskoristite ovo vreme da napravite ljubavnu priču sa nivoa “prepoznavanja”. Možda vam se u životu upravo pojavljuje neko koga znate već tri života unazad. Jedino što je potrebno, jeste da budete sretni! Strah i nervoza se mogu pojaviti 17. juna, kada je Mesec u Vagi, kada možete čak i brinuti za ljubav mlađih članova porodice, a onda ćete 23. juna okrenuti pažnju ka sopstvenom partnerskom odnosu. U ovom periodu nije dobro izgovoriti sve u jednom dahu! Takođe – nije više u modi brinuti se!

Lavovi su, kao i uvek, glavni akteri lunacija ili pomračenja. Kad god se dešava lunacija ili pomračenje, glavne uloge imaju Sunce (svest) i Mesec (osećaj, podsvest). Ovog puta svest (Sunce – vatra) hteli mi to ili ne – se pretvara u Vodu preko svog dispozitora Merkura (alhemičar). Najviši oblik rasta čoveka je kada vatru (strast) pretvori u osećaj (vodu). Lavovima je ovaj period dat kao mogućnost da ljubavni žar prošire na malo širu društvenu zajednicu. Ljubav je Lavovsko prirodno stanje, a aplauz im je najveća nagrada. Tako će već 19. juna imati priliku da osete zadovoljstvo i prime nagradu za učinjena dobra dela. Od 21. juna lavovima se “montiraju” nekakve tajne emotivne situacije. Ove okolnosti su kratkog daha i ne nude trajnost i uspešnost, što je za Lavove prilična frustracija. Moj savet je da uživate u izazovu i da ne hranite svoj ego u tajnama, jer vas to može boleti. Neko vas pomno prati iz znaka Škorpiona.

Device su, pored Blizanaca, nosači ove Lunacije. Dok Blizanci “mozgaju” Devicama stomak radi “sto na sat”. Potreba za ljubavlju kod Devica je iskonska (Venera je u padu u znaku Device), te će Device u narednom dužem periodu biti u stalnom izazovu (sve dok je Neptun u znaku Riba) da poveruju u ljubav kao stvarno moguću opciju života. Od 26. juna, vladar Devica (Merkur), kreće u svoj retrogradni hod, a već im je vladar 5. polja ljubavi (Saturn) retrogradan, pa je ovo prilika za nekakve stare nedovršene emotivne priče ili vreme da se zaokruže i da se na novom nivou nastave. Saturn od 8. jula kreće u svoj direktan hod, pa će Device dobiti dovoljno vremena da se snađu u novonastaloj situaciji. Slobodne Device mogu od 20. jula da uđu i u formalne partnerske odnose – brak. Veoma zanimljiv dan za Device za ispunjavanje stare želje je 22. jul. Sretno, drage moje Device!

Vage su u ovom period u prilici da započnu novi biznis ili da naprave nekakvu promenu svog statusa. Upravo iz ove promene proističe Vagama ljubav, jer njihova vladarka je deo velikog vodenog trigona. Ono što je Vagama uvek primarno – ravnoteža, harmonija – sada može da se pretvori u stvarnu potrebu za bliskošću i zagrljajem. Ovo je vreme realizacije ljubavnih snova (Neptun trigon Saturn, vladar 5. polja). Malo fleksibilnosti je potrebno oko 11. juna jer moglo bi doći do nesporazuma. Sistem vrednosti kod Vaga je već duže vreme na ispitu (a biće još prilično dugo), pa ne bi bilo pametno donositi nikakve zaključke na emotivnom planu sve do kraja jula (dok Merkur ne izađe iz senke).

Škorpioni su u svom svetu “moranja”. Mlađi pripadnici znaka Škorpiona (do 30 godina) će naći svoje zadovoljstvo u putovanju i na tim putovanjima razmenjivaće strasti i na fizičkom, a naročito na mentalnom planu. Lunacija im se dešava u 8. polju – što je njihov dom – pa je ovo super vreme da nauče i započnu nove mentalne veštine. U polju ljubavi ovo svakako može da se primeni kao izazov (Mars kvadrat Neptun). Ako vas prilike ne podržavaju da putujete, onda možete i da se sretnete na trim stazi sa zanimljivim ljudima. Kasnije (dispozicijom) eto milovanja i strasti. Za zrelije pripadnike znaka Škorpiona ovo je vreme izazova i treba biti oprezan i ne rušiti stare mostove (naročito ako su u funkciji) zarad malo strasti koje će u svakom slučaju biti prekinute, a posledice mogu biti prilične.

Strelčevi su već izvesno vreme preleteli pola neba na partnerskom planu. Nisu se bog zna kako dobro osećali. Već od 31. maja, od kada je ušao Merkur u Raka (dispozitor Jupitera), Strelčevi su otpočeli svoje velike pripreme za stanje egzaltacije i uzvišenosti. Zaista je ovo nagrada Bogova koja nije skoro viđena na nebu. Jupiter će ući u veliki vodeni trigon sa Neptunom (budućnost) i Saturnom (prošlost). Ovaj period će potrajati godinu dana. Sada sa ovom lunacijom Strelčevi imaju ulogu da svoje partnere podrže ili im pomognu u prelasku na viši nivo ljubavi. Ljubav je za Strelčeve svakako inspiracija i kreacija. Zanimljiv je sam 13. jul za Strelčeve, trenutak u kome će se sa partnerima prećutno razumeti, a potom trasirati put jednoj stabilnijoj ljubavnoj priči.

Jarčevima lunacija pada u njihovo šesto polje i ovo je super prilika da se preko nekih prijatelja (posrednika) dođe do nekakvog sporazuma ili razrešenja napete partnerske situacije. Koliko god nam se činilo da su Jarčevi stabilni i da znaju šta hoće (što je u profesionalnom polju svakako tačno), naredni period će biti vrlo turbulentan za partnerske odnose. Naravno, ništa u prirodi nije dato da ubije, već da ojača! Problemi sa disajnim organima možda liče na alergiju, ali moj utisak da su vam se pluča nakupila tuge. Saturn je u Škorpionu (ibiće još dugo) i uopšte ne podržava Mesec. Možda je ovo prilika za mnoge Jarčeve da zaokruže dugogodišnju agoniju partnerskog odnosa sredinom juna meseca. Oko 1. jula, kada Venera uđe u znak Lava, prekid je izvestan.

Vodolije su u svojim velikim akcijama novih početaka već izvesno vreme. Obzirom da vam se lunacija dešava baš u 5. polju – polju ljubavi – evo još jedne u nizu virtualnih ljubavi, ali ovoga puta oprez! Ovaj Mars iz Blizanaca je u lošem aspektu sa Neptunom iz Riba, pa se čuvajte razotkrivanja vaših tajnih komunikacija preko društvenih mreža. Koliko god je to za vas bezazleno i onako prijateljski, vašem partneru to može biti kap u već punoj čaši. Ne dolivajte ulje (Neptun) na vatru (Mars)! Nesporazumi su očigledni, pa samo malo usporite i malo više ćutite! Nervoza koju nosite može vas dovesti u energetski disbalans. Najveća lekcija za Vodolije u ovom vremenu jeste da neko vreme u toku dana pokušaju biti malo sami.

Ribe su u dubokoj konspiraciji. Svakodnevnica nudi više izbora. Viši nivo pripadnika ovog znaka traži tišinu koja govori sve jezike ove planete. I naći će je već 10. juna sa voljenim bićem rešavajući nekakve zamke svojih predaka i sve bi to moglo da bude od koristi, jer ljubavni jezik i vladarka Venera su u petom Ribljem polju. Oni drugi pripadnici znaka Riba koji ne veruju da im je nebo na dohvat ruke – oni imaju potrebu da svoju ljubav i strast potope u nečemu, pa makar i u alkoholu. Pažljivo, ovo bi moglo biti neudobno. Riblji partneri su u ljubavnom zanosu i gotovo su se istopili. Veoma lep dan bi mogao biti 26. jun, kada Jupiter uđe u znak Raka. Ovo je vreme koje treba iskoristiti za osvešćivanje svojih najdubljih intimnih potreba.

Ovnovi su prilično konfuzni. Lunacija im pada u treće polje, pa iako i sami sebi govore da će sačekati, prećutati… ne vredi. Naprosto, Ovnovi moraju da udare glavom kroz zid! Vrlo je važno da u ovom periodu Ovnovi obraćaju pažnju na svoje reči. Kako da im neko drugi poveruje kada oni sami sebi ne veruju? Sumnja da “nečega ima iza”, da im neko “radi iza leđa”,  je možda osnovana. Lek za ovo je samo se okrenite iza sebe i da pogledate svoju senku u oči. Pa to ste vi, zar ne vidite?! Nesporazum ove vrste može se manifestovati 11. i 12. juna. Bilo bi dobro samo malo smiriti strasti i ne raspaljivati vatru. Ovde mogu biti naglo prekinute veze sa napadima ljubomore.

Bikovi su u svetu emocija sa željom da traju, što je izvesno. Trajanje podrazumeva da budu obezbeđeni materijom i ljubavlju. Budući da im se lunacija dešava u drugom polju, a dispozitor (Merkur) i Venera (vladarka) su u kvadratu sa Uranom iz 12. polja – moguće je da se Bikovi sele ili odluče da promene mesto stanovanja, da bi upravo bili u suživotu sa partnerom. Vreme je za iznenadnu potrošnju novca, što za Bikove nije uobičajeno. Ova ideja na početku za partnera neće biti naročito prihvatljiva, ali ljubav pobeđuje pa će se sve lepo dovesti u red.

Mi nikada nismo sami. Nema razloga da brinemo. Ko su nevidljivi pomagači? To su duše na višem duhovno – evolutivnom nivou od našeg, a koji se o nama brinu na nevidljivim planovima. Najčešće nam pomažu u neki kriznim trenucima npr. u teškoj bolesti, nesereći i slično. Kako stupiti u kontakt s njima? Vrlo je jednostavno. Potrebno je zatvoriti oči i sedeti u tišini. Ako u početku ništa ne primetimo, nije važno, poruka će vremenom stići i sigurna sam da će ih biti sve više. Anđeo je duhovno biće koje prati našu svrhu i naše zadatke koje moramo ostvariti ovde na Zemlji u ovom životu. On je uvek s nama i zato moramo shvatiti da nikada nismo potpuno sami. Ovo je vreme da se povežete sa svojim anđelom!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD