Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venerin put snova

Veseli svet Blizanaca nikoga nije ostavio ravnodušnim. Mnogi su se smejali, zabavljali, ali neki su i negodovali na nestašluke neumornih Blizanaca. Stelijum u Blizancima učinio je da okolnosti budu takve, ali ulaskom Merkura u znak Raka, stvari su počele da poprimaju neki drugi oblik. Naše misli su obojene emocijama, a sa Venerinim ulaskom u isti znak – i više nego što je to inače uobičajeno – pojaviće se potreba (Venera...) da se približimo sebi, onom našem praiskonskom postojanju i profinimo ga do najsitnijeg detalja naše duše (...u Raku). Venera je tu da kroz ljubav prihvatimo i umirimo pretke koji kroz naš eterični nivo još žive. Prihvatimo ih u miru, oživimo sebe i pobedimo zajedno.

Venera u Raku pojačaće kod mnogih sentimentalnost i romantičnost, pa je dobro iskoristiti ovaj period za nežne ljubavne trenutke, vredne pamćenja (Rak). A evo kako ona izgleda u znaku Raka i šta će nam doneti ove godine tranzitom kroz isti.

Ljubav, dom, porodica...

Još uvek su na njoj bile vesele boje, kada se počela približavati znaku Raka. Sa olovkom u jednoj i plišanom igračkom u drugoj ruci, slala je poslednji koketan pozdrav Jupiteru (Jupiter u Blizancima), ne slutići kakva je promena čeka.

Stajala je nepomično dok se lagani vetar igrao sa pramenom njene kose, golicajući je po licu. Razigran pogled i cvrkutav glas (Venera u Blizancima) sada su zamenile tamne oči, tamnije od noći u kojima se ni zenice ne vide. Ali iako u mraku stajaše, sijale su poput svetiljke. Oči kao u srne, gledaju uplašeno, a sijaju od suza pune, vlažne... govore ili plaču? Duga crna kosa pada preko ramena, prikrivajući vrat sa diskretnim belim biserima (Rak), a na njoj bela haljina koja ističe bujne grudi i nežni ženski stomak (Rak).

Oseti tada da joj srce jako lupa, kao da se boji nekoga ili je to, možda, strepnja za nekim? U njoj se stvori, do tada nepoznat, osećaj brige i milion pitanja sa njim. Pita se da li je gladan, žedan treba li mu što skuvati (Rak) ili je zaspao, da li se pokrio, ušuškala bi ga ona svojim nežnim belim rukama, ali ne zna... ne zna gde je i ne zna ko je. Jednako ona brine, bez obzira da li je majka, sestra ili devojka. Taj majčinski brižni osećaj, nosi još od rođenja, pa joj se tako i telo razvija... pomalo je povijeno kao da uvek nosi nešto u naručju i želi da svojim telom zaštiti, prigrli, zagrli...

Izula je cipele i krenula bosa, jer je poželela da oseti dodir vlažne jutarnje rose. Zatvorila je svoje zagasite oči uživajući u mirisima prirode. Koliko je samo čulnosti u njoj. Kada je šetala znakom Bika, osećala je tu energiju, ali ni približno nije bila tako suptilna. Kao da joj svaki cvet nešto govori, te svaki ona mora dodirnuti i pomilovati. Svaki cvet ima svoju pesmu i svaku ona može razumeti, jer joj ona priča svoju tajnu. „O bože“, reče ona u sebi, „kako je samo čarobna ova priroda“. Zatvori oči, stade kraj jednog drveta i suzu pusti. Ne, nije ona tužna, ona i svoju radost i očaranost kroz suze iznosi. Setna jeste, jer bi te prelepe osećaje prenela svima, a ne može, pa ona žal nosi. Oh, kada bi samo mogla svetu, svoje srce otvoriti i preneti te divne osećaje... Stajala je tako nema i istog trenutka se beskrajno radovala i tugovala. Nije plakala samo su joj oči bile vlažne. Nesvesno stavi ruku na svoje grudi, potom na stomak, kao da uvek želi da poveže ono što sada oseća sa onim što je davno bilo povezano sa majkom. To joj na trenutak spokoj dade, jer u njoj uvek budi osećaje kao da je i danas sa njom povezana preko pupčane vrpce – te svete niti.

Krenu ona dobro poznatim drumom koji ka kući njenoj vodi. Dom! To je za nju (Venera u Raku) sveta reč. Kako to samo toplo i spokojno zvuči. Uskoro je bila na vratima kuće u kojoj je živela. U svakom mestu u kojem ona boravi, od njega dom pravi. Ova Venera se rađa sa kodom za Ljubav, Dom i Porodicu. Već na vratima njene kuće leži otirač na kojem velikim slovima piše da ste dobrodošli – i jeste, jer njeno je srce za svakoga otvoreno i svako je s ljubavlju i toplim zagrljajem dočekan. Venera u Raku ima stalnu potrebu za zagrljajem. Niko od nje ne voli više da se mazi, i niko više ne uživa u dodirima od nje.

Ostvarenje snova

Ulazak u znak Raka oživeće njeno pisanje (Venera konjunkcija Merkur). Onako iz duše, prosipaće svoje stihove, dok joj u pozadini bude svirao evergreen i pevao glas dobro poznatog, domaćeg, starog šansonjera (Venera, Merkur u Raku). Već uz prve taktove, svoje će srce u poeziju pretočiti i onda u snovima svojim (Venera trigon Neptun), sanjaće baš njega. Taj iskonski deo nje, koji od jedne reči bajku stvara, ovoga puta zaista može i oživeti. Susret sa Neptunom oživeće onaj deo nje koji je možda nekada davno zaboravila ili je mislila da nije važan. Najkreativiniiji deo nje je njen svet snova, tajne, iluzije i mašte, ali i one iskrene, idealne ljubavi koje, ako su ostvarive, sigurno su nezadržive.

Dok je nosi trenutak inspiracije kreativnosti i mašte, sa Merkurom će divne ljubavne pesme pisati, sve će joj biti novo, a opet kao da je sve poznato... priča kao da je već ispričana, samo treba negde da se nastavi.

Ulazak Venere u znak Raka sve vreme će pratiti Merkur, a prvi aspekt koji bude napravila biće trigon sa Neptunom i Saturnom. Ono što će tada da se aktivra jeste izuzetna kreativnost i inspiracija. Ovo je idealno vreme za ljubavne susrete, priče i sastanke, a oni koji imaju dara za pisanje, u ovom periodu mogu da napišu prava remek dela. Jednostavno, Nebo će se otvoriti za njihova osećanja (Rak) koja će sa lakoćom moći da prenesu na papir ili platno, ukoliko su slikari. Ali Venera sa Merkurom više od svega voli muziku. I već uz prve taktove ona zanjiše svojim kukovima, jer muziku negde tu ona oseća, pa kao da neki mali patuljci zavibriraju u njenom stomaku i mimo njene volje počnu se kretati.

Ako ste talentovani...

Ovo su i lake zarade kroz pesmu, reči, knjigu (Merkur), pa ako planirate neki privatni biznis (Rak), a imate dara – neka to bude umetnost, a za one koji se već bave muzikom, ovo je slika pevača domaće (Rak) muzike. Ukoliko imate dara u rukama (Merkur), uvek možete da se aktivirate u spremanju sitnih kolača (Rak) ili pravljenju rođendanskih čestitka i pozivnica, kao i sitnog nakita (Venera Neptun) od bakra (Venera) ili ogrlice od bisera (Rak), a možda se pronađete i u pravljenju cvetnih aranžmana. Venera u Raku voli da je u kući, pa sve vrste poslova koji se mogu obavljati od kuće, ona radi sa posebnom ljubavlju i zadovoljstvom. Prihod neće biti veliki (Rak) ali će biti siguran i dugoročan (Venera trigon Saturn).

Susret sa Neptunom

I još u zanosu zaljubljenosti, očaranosti i lepoti Neptunove čarolije, pojavio se on – Saturn. Ovo su novi osećaji, a njega kao da je negde srela, kao da se sa njim negde viđala, možda i ruku pružila, ne zna... Ime zaboravlja, ali dodir i lice skoro nikada. Zar je sve vreme on tom čarolijom vladao (Saturn trigon Neptun)?

Tako joj je bio blizak, osećala je da je sve vreme ovoga sveta posvetio samo njoj. Očarale su je njegove markantne oči, pogled dubok i budan, lica ozbiljnog, ali smirenog, onako kao da je samo nju čekao. Njeno srce je zaigralo, a oči zasijaše poput zvezda... I on se pitao da li postoje lepše oči od ovih, sjajnije i od same žeravice. Stajali su dugo i nemo uživajući u pogledu očaranosti i lepote. Još uvek se sa mislima bori, ali shvata da ne zna ko je on i verovatno nikad neće ni saznati, jer on sa Neptunom dolazi, ali ona oseća (Venera u Raku...) i zna da su se već negde sreli (...trigon retrogradni Saturn). Možda im prošli susret nije baš bio prijatan (Venera u Biku opozicija Saturn iz Škorpiona), ali Venera je sada u Raku i velikom vodenom trigonu sa Neptunom i Saturnom. Preko predaka (Rak) koji žive u njenom eteričnom delu i u njenim emocijama, ona spaja prošlo sa budućim i to u istom, sadašnjem, trenutku.

Susret sa Neptunom probudiće u njoj onu iskrenu lepotu i ljubav prema sebi samoj. Venera u Raku ljubavi ima, osećanja koja mogu da zagrle celi svet, ali sa Neptunom sada, dobija onu čaroliju, titraj u sebi i profinjenost koja daje sjaj njenoj lepoti. Kao da nešto iz nje isijava, te svako u njenoj blizini poprima njen sjaj.

Na konkretnom nivou ovo može biti i tajna! Kako Venera u istom trenutku i sa Saturnom i sa Neptunom pravi trigon, a obe planete su retrogradne, ovo može biti izutno jak susret neke stare ljubavi ili nekoga koga ste ranije poznavali i u njega bili jako zaljubljeni (Neptun). Ovo vas neće ostaviti ravnodušnim, jer je ovo spoj emocija (Rak) i strasti (Škorpion). Osoba se možda bavi slikanjem, fotografijom, može biti i ekonomista ili čak jedan deo njega može biti u politici. Iako je Venera u dobrom aspektu sa Neptunom, ovaj susret iz nekog razloga može biti tajna... Ne zato što mora biti, već možda zato što taj osećaj ne biste želeli ni sa kim da podelite, bar za neko vreme. Rak je poznati sakupljač, pa će želeti sebično da čuva osećaje i događaje koje je proživeo. Na fizičkom nivou ovde se saznaju stare porodične tajne ili se neka kuća nasleđuje od neke bake (Neptun), za koju se nije ni znalo da postoji.

Opozicija sa Plutonom...

Bal se završio i sva sretna i nošena emocijama nije se ni nadala da će jedan susret, davno završen (retrogradni Pluton) ponovo doći. A on, još ljut, pamti neke davno završene dane, ali ih ne pušta. Ona oseti neku težinu poput kamena u stomaku, a nad njom kao da se vreme promenilo, odjednom se naoblači i sve postade mračno i hladno (Pluton u Jarcu). Sami njih dvoje ostaše, samo ih drum deli i suprotni smer ulice. Krv joj se ledi u žilama, pustila bi krik, ali glasa nema. Ni sama nije sebi jasna zašto? Kao da ih veže jedno dugo i mučno vreme... Vreme kad u podzemlju kraljica beše. Ali ni on sada više ne vlada podzemljem. Krunu je izgubio, jer je želeo da spozna svet iznad zemlje (Jarac), ali uvek se može vratiti (dispozitor ga vodi u Škoropna) i ponovo Had postati. Toga se izgleda ona i boji. Besan i ljut (Venera kvadrat Uran) buku oko sebe pravi, a sećanje i ostaci nekadašnje moći, još uvek kao da lebde u zraku.

I na kraju udaljivši se od Saturna, koji je bio izuzetno nežan i neobično prijatan, da li zbog Neptuna ili zbog nekih starih sećanja, Venera je naišla na Plutona, a odmah nakon toga i na kvadrat sa Uranom. Ako iz ljubavnog ugla sagledamo ovo je osoba koja vam se vraća u život (retrogradan Pluton). To nije više markantan i privlačan, tamnoput muškarac, već je on sada raščupane kose neodređene boje, koja beše posledica stalne borbe (Pluton kvadrat Uran). Ovo je neko ko želi nešto vaše, nešto što Rak nikako ne voli da daje. Uran će opisati stres koji ide odmah nakon tog susreta, ali to je već bilo. Opozicija govori o nekom odnosu, bivše priče koja samo po navici želi da zaplaši ionako već prestrašenog Raka. Sve je to u prolazu, tek sa druge strane ulice, namrgođenog lica, u daljini nestaće njegov pogled.

Ovo su jaki susreti i u životu vam se mogu javiti osobe, koje su opisane ovim planetama. Ukoliko je ženski horoskop, ovo može biti osoba koja se bavi nekim "uniformisanim zanimanjem" ili sportom (Uran) ili nekim ilegalnim poslom, te je onda ovo vrlo materijalan tip (Pluton u Jarcu) i za cilj ne bira sretstvo (10° analogno Jarcu). Predstavlja se kao prijatelj (kvadrat Uran) moguće da je razveden i vrlo je nervozan (Uran). Treba se kloniti takvih osoba, jer vas mogu povrediti. U muškom horoskopu, može se pojaviti jako privlačna ženska osoba (Pluton), ali i prilično neobična. Ona svojim izgledom odstupa od drugih... Možda je kratke kose (Uran u Ovnu), vrlo aktivna ili se bavi nekim sportom i, svakako je izuzetno slobodna. Ma koliko to na prvi pogled izgledalo neobično i simpatično, ovo sigurno nije osoba za vas. Venera u Raku je nešto sasvim suprotno, a opozicija sa Plutonom i kvadrat sa Uranom, sigurno nije nešto ni blizu suprotnostima koje treba spajati.

Na fizičkom polju, treba čuvati novac, jer su ovo pogrešne investicije usled ishitrenosti. Prodaja porodičnog doma nakon saveta „dobronamernog prijatelja“ (Uran) nikako nije dobra odluka.

I za kraj, ostaje joj dobri stari Merkur koje će shvatiti sve njene tajne, sva njena razmišljanja i osećanja. Pozdraviće se sa njom dok ona bude ponosito koračala zlanim poljima kroz znak Lava, a on će se vratiti (retrogradni Merkur) jer još nešto s precima mora da popriča. Pružiće joj pero da zlatnim nitima ispiše ono što je se u duši (Rak) zbilo, a u srcu (Lav) ostalo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD