Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

27. V - 03- VI 2013

Treći egzaktan rastući kvadrat Urana i Plutona desio se prošlog ponedeljka, 20. maja, i doneo je jedan od najrazornijih tornada u američkoj istoriji. Preko 50 ljudi je poginulo u ovoj prirodnoj katastrofi koja je zadesila Oklahomu. Uran vlada jakim vetrovima i olujama sa grmljavinom, kao i uraganima i zemljotresima. Pluton vlada stvarima koje mogu biti opasne po život. Kvadrat je loš astrološki aspekt. Biće još četiri egzaktna aspekta, a sledeći (četvrti od ukupno 7) desiće se 1. novembra. Događaji se retko dešavaju baš na dan egzaktnog aspekta, obično se veliki događaji odvijaju u orbisu od tri nedelje.

Egzaktan aspekt Urana i Plutona takođe utiče na bržu promenu buduće politike Odbora Federalnih rezervi u vezi sa programom kvantitativnih olakšica. Prošle nedelje su neki guverneri Fed-a sugerisali da sadašnji Program kvantitativnih olakšica uključuje mesečnu kupovinu dugoročnih državnih obveznica i da bi uskoro moglo da se stabilizuje osiguranje povraćaja hipoteke. Prethodno je predsednik Bernanke najavio da će se ovaj program nastaviti do 2015. Posle ovog iznenadnog saopštenja od srede, 22. maja, svetske berze su duboko zaronile. To je takođe dan kada je Mars tranzitirao preko natalnog Merkura u horoskopu njujorške berze, i napravio kvadrat sa natalnim Plutonom. Kao što je navedeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: "Horoskop NYSE je takođe naglašen od 21. – 28. maja, kada će Mars biti u konjunkciji sa Merkurom i Plutonom u horoskopu njujorške berze, i u kvadratu sa Plutonom. Ovaj tranzit ima vrlo veliki uticaj na velike padove na američkoj berzi, iako taj pad može trajati veoma kratko".

Zlato i srebro su prošle nedelje imali veoma uzbudljivo kretanje. Pre otvaranja berze u ponedeljak, dana kada je bio egzaktan kvadrat Urana i Plutona, srebro se naglo rasprodavalo na inostranim berzama, i palo je na novi višegodišnji minimum od 2025. Zlato je takođe naglo palo, na minimum od 1336, ali to je bilo iznad njegovog paničnog minimuma od 16. aprila, koji je bio ispod 1321.50. Do srede, 22. maja, srebro se oporavilo 15% - na 2329, a zlato na 1413. To je unutar geokosmičke kritične zone preokreta stvorilo slučaj međutržišnog odstupanja bika. Sada čekamo da vidimo da li će tu i ostati, ili će oba plemenita metala započeti novi uzlazni stubac tržišta bika koji je nastao iz duplog dna na koje su pali od avgusta 1999. do aprila 2001, od 250 po unci. Ostaju naša uverenja da će roba - a posebno plemeniti metali - nastaviti svoje tržište bika tokom većeg dela perioda kada Saturn i Pluton budu u poslednjoj fazi svog ciklusa (od opozicije 2001. do konjunkcije 2020.).

I naravno, prošle nedelje, usred rastućeg kvadrata Urana i Plutona, skandali su se nastavili, a tranzitni Neptun i dalje aflikuje natalni kvadrat Meseca i Plutona predsednika Obame, i odbija da se završi. Kad god je Pluton uključen u glavni loš aspekt, kao što je sada kvadrat sa Uranom (a posebno kada je Pluton u Jarcu, znaku vlade), mase, pa čak i štampa (koji su bili predmet jednog od skandala) će zahtevati svođenje računa dok se cela priča ne razotkrije. Usput, Neptun nas uverava da će se mnoge činjenice, verovatno, izobličiti, izmanipulisati ili poreknuti.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina prošle nedelje je sigurno zlato i srebro. U nedeljnom berzanskom izveštaju za zlato smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su još uvek u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine sada iznad 1420, pošto su nedavno ponovo kupili polovinu ovih kratkoročnih deonica i ostvarili pristojan profit. Ponovo kupite sve pozicije i idite u dugoročno, ako se ove nedelje zlato zadrži iznad 1321,50, a srebro padne ispod 2200". To se dogodilo u ponedeljak, kada je zlato palo na 1336, a srebro čak na 2025.

Najbolja trgovina, kako smo naveli u dnevnim berzanskim izveštajima prošle nedelje, sigurno je bila na berzama. U sredu, 22. maja, na primer, u dnevnom berzanskom izveštaju za DJIA savetovali smo: "Brzi brokeri su na nuli i mogu da prodaju kratkoročno ako cene dođu do 15,440 - 15,520, sa zaustavljanjem trgovine iznad 15.600". maksimum svih vremena je dostignut tog dana na 15.542. A kretanja su kasnila 2 dana u odnosu na ono što smo savetovali u berzanskom izveštaju od petka: "...hajde da kupujete (sve kratkoročno) i da idete u dugoročno sve do pada na 15.200 +/- 25, sa zaustavljanjem trgovine ispod 15.150". Minimum u petak na DJIA bio je 15.199, a kupovalo se za 15.303. Slične transakcije smo savetovali prošle nedelje za junske S & P i NASDAQ ugovore.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U ponedeljak je u SAD Dan sećanja, kada američki državljani odaju počast onima koji su dali svoje živote da bi odbranili svoj narod.

U nedelju, 26. maja, Sunce će formirati rastući kvadrat sa Neptunom, što je moćan geokosmički aspekat Prvog nivoa. Prvi nivo aspekata ima najveći uticaj na osnovne ili veće cikluse američkih berzanskih indeksa. Ovaj aspekat ima 83% istorijski uticaj na osnovne cikluse sa orbisom od 10 berzanskih dana. U utorak, 28. maja, Venera pravi veoma harmoničnu konjunkciju sa Jupiterom. Ovo je poznato kao dan kada vlada "zakon blagostanja", i neki astrolozi će savetovati klijentima da razmišljaju ili vizuelizuju stvari koje žele da uspešno urade u bliskoj budućnosti. Ovo takođe utiče na povoljne vesti ili donošenje povoljnih odluka u vezi sa finansijskim i socijalnim pitanjima. Međutim, sama po sebi, ovo je samo geokosmički aspekt Trećeg nivoa koji slabo utiče na završavanje osnovnih ciklusa.

Obzirom da je ovo skraćeno izdanje berzanskog izveštaja, da biste dobili detaljniji pregled o veoma važnim glavnim aspektima koji se odvijaju od sada do sredine jula, i njihovom uticaju na berze, pročitajte prošlonedeljni izveštaj.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta nećemo pisati u naredne tri sedmice, zbog vremena koje je potrebno da se pripremi Kurs 2 na MMA Akademiji za timing na berzi (MMTA), koji se održava od 15. – 17. juna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD