Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

27. V - 03- VI 2013

Treći egzaktan rastući kvadrat Urana i Plutona desio se prošlog ponedeljka, 20. maja, i doneo je jedan od najrazornijih tornada u američkoj istoriji. Preko 50 ljudi je poginulo u ovoj prirodnoj katastrofi koja je zadesila Oklahomu. Uran vlada jakim vetrovima i olujama sa grmljavinom, kao i uraganima i zemljotresima. Pluton vlada stvarima koje mogu biti opasne po život. Kvadrat je loš astrološki aspekt. Biće još četiri egzaktna aspekta, a sledeći (četvrti od ukupno 7) desiće se 1. novembra. Događaji se retko dešavaju baš na dan egzaktnog aspekta, obično se veliki događaji odvijaju u orbisu od tri nedelje.

Egzaktan aspekt Urana i Plutona takođe utiče na bržu promenu buduće politike Odbora Federalnih rezervi u vezi sa programom kvantitativnih olakšica. Prošle nedelje su neki guverneri Fed-a sugerisali da sadašnji Program kvantitativnih olakšica uključuje mesečnu kupovinu dugoročnih državnih obveznica i da bi uskoro moglo da se stabilizuje osiguranje povraćaja hipoteke. Prethodno je predsednik Bernanke najavio da će se ovaj program nastaviti do 2015. Posle ovog iznenadnog saopštenja od srede, 22. maja, svetske berze su duboko zaronile. To je takođe dan kada je Mars tranzitirao preko natalnog Merkura u horoskopu njujorške berze, i napravio kvadrat sa natalnim Plutonom. Kao što je navedeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: "Horoskop NYSE je takođe naglašen od 21. – 28. maja, kada će Mars biti u konjunkciji sa Merkurom i Plutonom u horoskopu njujorške berze, i u kvadratu sa Plutonom. Ovaj tranzit ima vrlo veliki uticaj na velike padove na američkoj berzi, iako taj pad može trajati veoma kratko".

Zlato i srebro su prošle nedelje imali veoma uzbudljivo kretanje. Pre otvaranja berze u ponedeljak, dana kada je bio egzaktan kvadrat Urana i Plutona, srebro se naglo rasprodavalo na inostranim berzama, i palo je na novi višegodišnji minimum od 2025. Zlato je takođe naglo palo, na minimum od 1336, ali to je bilo iznad njegovog paničnog minimuma od 16. aprila, koji je bio ispod 1321.50. Do srede, 22. maja, srebro se oporavilo 15% - na 2329, a zlato na 1413. To je unutar geokosmičke kritične zone preokreta stvorilo slučaj međutržišnog odstupanja bika. Sada čekamo da vidimo da li će tu i ostati, ili će oba plemenita metala započeti novi uzlazni stubac tržišta bika koji je nastao iz duplog dna na koje su pali od avgusta 1999. do aprila 2001, od 250 po unci. Ostaju naša uverenja da će roba - a posebno plemeniti metali - nastaviti svoje tržište bika tokom većeg dela perioda kada Saturn i Pluton budu u poslednjoj fazi svog ciklusa (od opozicije 2001. do konjunkcije 2020.).

I naravno, prošle nedelje, usred rastućeg kvadrata Urana i Plutona, skandali su se nastavili, a tranzitni Neptun i dalje aflikuje natalni kvadrat Meseca i Plutona predsednika Obame, i odbija da se završi. Kad god je Pluton uključen u glavni loš aspekt, kao što je sada kvadrat sa Uranom (a posebno kada je Pluton u Jarcu, znaku vlade), mase, pa čak i štampa (koji su bili predmet jednog od skandala) će zahtevati svođenje računa dok se cela priča ne razotkrije. Usput, Neptun nas uverava da će se mnoge činjenice, verovatno, izobličiti, izmanipulisati ili poreknuti.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina prošle nedelje je sigurno zlato i srebro. U nedeljnom berzanskom izveštaju za zlato smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su još uvek u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine sada iznad 1420, pošto su nedavno ponovo kupili polovinu ovih kratkoročnih deonica i ostvarili pristojan profit. Ponovo kupite sve pozicije i idite u dugoročno, ako se ove nedelje zlato zadrži iznad 1321,50, a srebro padne ispod 2200". To se dogodilo u ponedeljak, kada je zlato palo na 1336, a srebro čak na 2025.

Najbolja trgovina, kako smo naveli u dnevnim berzanskim izveštajima prošle nedelje, sigurno je bila na berzama. U sredu, 22. maja, na primer, u dnevnom berzanskom izveštaju za DJIA savetovali smo: "Brzi brokeri su na nuli i mogu da prodaju kratkoročno ako cene dođu do 15,440 - 15,520, sa zaustavljanjem trgovine iznad 15.600". maksimum svih vremena je dostignut tog dana na 15.542. A kretanja su kasnila 2 dana u odnosu na ono što smo savetovali u berzanskom izveštaju od petka: "...hajde da kupujete (sve kratkoročno) i da idete u dugoročno sve do pada na 15.200 +/- 25, sa zaustavljanjem trgovine ispod 15.150". Minimum u petak na DJIA bio je 15.199, a kupovalo se za 15.303. Slične transakcije smo savetovali prošle nedelje za junske S & P i NASDAQ ugovore.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U ponedeljak je u SAD Dan sećanja, kada američki državljani odaju počast onima koji su dali svoje živote da bi odbranili svoj narod.

U nedelju, 26. maja, Sunce će formirati rastući kvadrat sa Neptunom, što je moćan geokosmički aspekat Prvog nivoa. Prvi nivo aspekata ima najveći uticaj na osnovne ili veće cikluse američkih berzanskih indeksa. Ovaj aspekat ima 83% istorijski uticaj na osnovne cikluse sa orbisom od 10 berzanskih dana. U utorak, 28. maja, Venera pravi veoma harmoničnu konjunkciju sa Jupiterom. Ovo je poznato kao dan kada vlada "zakon blagostanja", i neki astrolozi će savetovati klijentima da razmišljaju ili vizuelizuju stvari koje žele da uspešno urade u bliskoj budućnosti. Ovo takođe utiče na povoljne vesti ili donošenje povoljnih odluka u vezi sa finansijskim i socijalnim pitanjima. Međutim, sama po sebi, ovo je samo geokosmički aspekt Trećeg nivoa koji slabo utiče na završavanje osnovnih ciklusa.

Obzirom da je ovo skraćeno izdanje berzanskog izveštaja, da biste dobili detaljniji pregled o veoma važnim glavnim aspektima koji se odvijaju od sada do sredine jula, i njihovom uticaju na berze, pročitajte prošlonedeljni izveštaj.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta nećemo pisati u naredne tri sedmice, zbog vremena koje je potrebno da se pripremi Kurs 2 na MMA Akademiji za timing na berzi (MMTA), koji se održava od 15. – 17. juna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD