Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27. maja do 03. juna 2013

Za razliku od prošle nedelje, ove možemo predahnuti i prepustiti se, jer Merkur i Venera prave konjunkciju sa Jupiterom, Mars ulazi u Blizance, a krajem nedelje i Merkur u znak Raka. Na samom kraju nedelje i Sunce će se oglasiti i sa Uranom (Sunce sekstil Uran) upotpuniti druženje.

Ovo je nedelja za druženje i ljubav. Dani darivanja i primanja, dani kada trebamo mnoge obradovati i ne tražiti ništa zauzvrat. Možda će ovo zvučati suviše lagano, ali ljubav je nešto što uvek tražimo, ali tek na pola dobijemo i vrlo brzo izgubimo. Pokušajmo ove nedelje da nekog tužnog nasmejemo, nesretnog usrećimo, a nevoljenog nesebično zagrlimo i volimo.

Prvog dana nedelje Mesec će zakoračiti u znak Jarca i probuditi neke stare uspomene. Tranzitom kroz ovaj znak prelaziće preko Plutona i praviti kvadrat sa Uranom, a preko dispozicije ići će na mesto svog pada. Ipak, ostaju samo snovi da se odžive (Mesec preko dispozitora pravi trigon sa Neptunom) i sećanja da se probude. Merkur će toga dana doći do Jupitera i proširiti svoje vidike (Merkur konjunkcija Jupiter). U mnogima će oživeti stare uspomene, a Merkur je tu uvek da ponudi dobru staru klasiku ruskih pisaca, koji su kroz čemer i jad (Mesec preko dispozitora u Škorpionu) ostvarivali svoja najveća dela (Merkur konjunkcija Jupiter u Blizancima), a koja su i dan danas glavna školska literatura (Merkur u Blizancima).

Drugog dana nedelje energija se polako zagrejava i sad se Venera pridružila ovom dobrom društvu Merkura i Jupitera (Venera konjunkcija Jupiter). A da atmosfera bude prijatnija, pobrinuo se Mesec iz Vodolije. Puno priče i druženja će bti toga dana. Ovde se ljubav kroz reči stvara. Idealan je to dan za izlaske, ljubavne sastanke, a poneko će i ljubavno pismo ili još pre – email – da se pošalju (Mesec u Vodoliji). Ovo je dan ekspanzije i sreće, kada vam polazi sve za rukom i kada možete na svim poljima ostvariti veliki (Jupiter) dobitak, a tu su i ljubavi na putu i svi drugi uspešni kontakti sa inostranstvom.

Ovo su dani za druženje i zabavu. Atmosfera će biti puna romantike, ljubavnog zanosa i dobrog raspoloženja. Ovo su dani darivanja i primanja. Venera se raduje poklonima, Merkur priči, a sve to Jupiter, kao stariji, nadgleda. Skladna komunikacija, dobro raspoloženje, veseli susreti i u velikoj količini razmena pozitivne energije. Razvijajte osećaj bliskosti. Jupiter vam otvara vidike ka sutra, u budućnost, pa uvek sa Jupiterom i nade ima da je sutra zapravo sada i danas i da će uvek biti neko tu za nas. Turističke agencije mogu imati više posla, a od destinacija Merkur bi najradije na krstarenja, gde bi jednim putovanjem više mesta obišao (Blizanci) ili bi na nezaboravni vikend u Italiju (Blizanci) ili Njujork (Blizanci).

Iako su radni dani, dobre pozicije na nebu umnogome će vam pomoći da se bolje organizujete i uspostavite dobre kontakte.

U petak je Merkur već ostvario kontakte, organizovao poslove, proširio svoje vidike i sada se sprema da misli i ideje pretvori u delo. Tog dana Merkur ulazi u znak Raka, a na njegovo mesto u Blizancima dolazi Mars. Sada su ovo brze vožnje, pa je potrebno samo voditi računa da se ne pretera u tome, jer Mars zna biti jako problematičan u vožnji. Ovo sad više nije vesela komunikacija, ovo su oštre kritike i jake reči. Možda Mars koga i naljuti, jer Blizanci su oštri na rečima, ali se brzo predomisle i već sledećeg trenutka sve na igru okrenu. One koji su se bili ulenjili ili previše pričali, a malo toga uradili, Mars će sada pokrenuti. On je akcija i sada se svi dogovori koji su predhodili, mogu i ostvariti. Dobar je on, samo da je izašao iz Bika. Ljut je bio dok je u mestu tavorio, sada je ovo njegov teren. Neka je i mentalni rad, samo neka akcija!

A Merkur... e, njega čeka jedno dugo putovanje. Tek što je ušao u taj svet osećanja, njemu do tada nepoznat, u njemu se neki valovi tuge skupiše. Šta je to ili od kuda ide, pitao se mali Merkur želeći sve svojim mentalnim delom da odgovori. Ali odgovora nije bilo. Sve što je dublje ulazio u analizu, sve ga je nešto u grlu stiskalo, pa bi da zaplače (Rak..), ali stid ga je od druge dece (Merkur). Sad razume Lunu koja je nekad tako tužna i njemu sad nešto u grlu zape, te se lati čaše i otpi gutalj nekog pića... ni sam ne zna šta je bilo, ali je osetio jaku žeđ (Rak). Neke se slike kao bumerang vratiše, jer seća se ovaj Merkur kad je dete bio, te bi nešto želeo da promeni i nešto da uradi, ali sad nemože i nezna, jer je na potpuno nepoznatom terenu emocija.

Kako Merkur vlada razumom, tako će i oni koji nisu merkurijanski tipovi, osetiti ovu jaku promenu. Rak su vode, osećanja i sećanja, pa će se mnogi sa setom probuditi, ali ne zbog dnevnih obaveza, već zbog nekih starih uspomena. Rak se seća kroz emocije koje ovde vladaju mislima. Neke će uspomene biti lepe, a seta će se javiti, jer su prošle... Neke neće biti prijatne, pa će opet tuge biti zbog žalosti. U svakom slučaju, razloga na realnom nivou nema, ali osećaje treba prihvatiti, biti u sebi, pa i suzu pustiti ako je potrebno, jer ona oslobađa. Ovo je period kada će Merkur pokrenuti sve porodične teme i želeti sa svime da se suoči. Ovo je momenat kada se uspostavlja bliskost, jer ovaj Merkur ne misli, on samo oseća...oseća sebe, druge – oseća celi svet.

Ono što je nezgodno sa Merkurom u Raku i Marsom u Blizancima, jeste mogućnost problema u saobraćaju usled nekog emotivnog rastrojstva ili konzumiranja alkohola. Ali uglavnom kreće jedan dobar period za sve pisce, slikare, umetnike i sve one koje se bave „ljudskim dušama“. Ovo su uspešni terapeutski razgovori, jer ovde duša dušu oseća.

Treba ući u sebe i osloboditi onaj deo koji se zbog načina života negde zaboravio i potisnuo, jer na kraju nedelje Mesec u konjunkciji sa Uranom i sekstilu sa Suncem nudi oslobođenje duše od starih sećanja... i emocija.

Od 24. maja pa do kraja meseca, ne bi trebali propustiti pravi planetarni ples. Merkur, Venera i Jupiter vidljivi su golim okom na nebu i njihova bliska pozicija izgledaće kao da se vrte jedan oko drugog, kao da plešu u svom zvezdanom zagrljaju. Ovakva pojava biće ponovo vidljiva tek 2026. godine! Zato, zaplešimo i mi zajedno sa njima, jer samo se na sreću ne čeka.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD