Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27. maja do 03. juna 2013

Za razliku od prošle nedelje, ove možemo predahnuti i prepustiti se, jer Merkur i Venera prave konjunkciju sa Jupiterom, Mars ulazi u Blizance, a krajem nedelje i Merkur u znak Raka. Na samom kraju nedelje i Sunce će se oglasiti i sa Uranom (Sunce sekstil Uran) upotpuniti druženje.

Ovo je nedelja za druženje i ljubav. Dani darivanja i primanja, dani kada trebamo mnoge obradovati i ne tražiti ništa zauzvrat. Možda će ovo zvučati suviše lagano, ali ljubav je nešto što uvek tražimo, ali tek na pola dobijemo i vrlo brzo izgubimo. Pokušajmo ove nedelje da nekog tužnog nasmejemo, nesretnog usrećimo, a nevoljenog nesebično zagrlimo i volimo.

Prvog dana nedelje Mesec će zakoračiti u znak Jarca i probuditi neke stare uspomene. Tranzitom kroz ovaj znak prelaziće preko Plutona i praviti kvadrat sa Uranom, a preko dispozicije ići će na mesto svog pada. Ipak, ostaju samo snovi da se odžive (Mesec preko dispozitora pravi trigon sa Neptunom) i sećanja da se probude. Merkur će toga dana doći do Jupitera i proširiti svoje vidike (Merkur konjunkcija Jupiter). U mnogima će oživeti stare uspomene, a Merkur je tu uvek da ponudi dobru staru klasiku ruskih pisaca, koji su kroz čemer i jad (Mesec preko dispozitora u Škorpionu) ostvarivali svoja najveća dela (Merkur konjunkcija Jupiter u Blizancima), a koja su i dan danas glavna školska literatura (Merkur u Blizancima).

Drugog dana nedelje energija se polako zagrejava i sad se Venera pridružila ovom dobrom društvu Merkura i Jupitera (Venera konjunkcija Jupiter). A da atmosfera bude prijatnija, pobrinuo se Mesec iz Vodolije. Puno priče i druženja će bti toga dana. Ovde se ljubav kroz reči stvara. Idealan je to dan za izlaske, ljubavne sastanke, a poneko će i ljubavno pismo ili još pre – email – da se pošalju (Mesec u Vodoliji). Ovo je dan ekspanzije i sreće, kada vam polazi sve za rukom i kada možete na svim poljima ostvariti veliki (Jupiter) dobitak, a tu su i ljubavi na putu i svi drugi uspešni kontakti sa inostranstvom.

Ovo su dani za druženje i zabavu. Atmosfera će biti puna romantike, ljubavnog zanosa i dobrog raspoloženja. Ovo su dani darivanja i primanja. Venera se raduje poklonima, Merkur priči, a sve to Jupiter, kao stariji, nadgleda. Skladna komunikacija, dobro raspoloženje, veseli susreti i u velikoj količini razmena pozitivne energije. Razvijajte osećaj bliskosti. Jupiter vam otvara vidike ka sutra, u budućnost, pa uvek sa Jupiterom i nade ima da je sutra zapravo sada i danas i da će uvek biti neko tu za nas. Turističke agencije mogu imati više posla, a od destinacija Merkur bi najradije na krstarenja, gde bi jednim putovanjem više mesta obišao (Blizanci) ili bi na nezaboravni vikend u Italiju (Blizanci) ili Njujork (Blizanci).

Iako su radni dani, dobre pozicije na nebu umnogome će vam pomoći da se bolje organizujete i uspostavite dobre kontakte.

U petak je Merkur već ostvario kontakte, organizovao poslove, proširio svoje vidike i sada se sprema da misli i ideje pretvori u delo. Tog dana Merkur ulazi u znak Raka, a na njegovo mesto u Blizancima dolazi Mars. Sada su ovo brze vožnje, pa je potrebno samo voditi računa da se ne pretera u tome, jer Mars zna biti jako problematičan u vožnji. Ovo sad više nije vesela komunikacija, ovo su oštre kritike i jake reči. Možda Mars koga i naljuti, jer Blizanci su oštri na rečima, ali se brzo predomisle i već sledećeg trenutka sve na igru okrenu. One koji su se bili ulenjili ili previše pričali, a malo toga uradili, Mars će sada pokrenuti. On je akcija i sada se svi dogovori koji su predhodili, mogu i ostvariti. Dobar je on, samo da je izašao iz Bika. Ljut je bio dok je u mestu tavorio, sada je ovo njegov teren. Neka je i mentalni rad, samo neka akcija!

A Merkur... e, njega čeka jedno dugo putovanje. Tek što je ušao u taj svet osećanja, njemu do tada nepoznat, u njemu se neki valovi tuge skupiše. Šta je to ili od kuda ide, pitao se mali Merkur želeći sve svojim mentalnim delom da odgovori. Ali odgovora nije bilo. Sve što je dublje ulazio u analizu, sve ga je nešto u grlu stiskalo, pa bi da zaplače (Rak..), ali stid ga je od druge dece (Merkur). Sad razume Lunu koja je nekad tako tužna i njemu sad nešto u grlu zape, te se lati čaše i otpi gutalj nekog pića... ni sam ne zna šta je bilo, ali je osetio jaku žeđ (Rak). Neke se slike kao bumerang vratiše, jer seća se ovaj Merkur kad je dete bio, te bi nešto želeo da promeni i nešto da uradi, ali sad nemože i nezna, jer je na potpuno nepoznatom terenu emocija.

Kako Merkur vlada razumom, tako će i oni koji nisu merkurijanski tipovi, osetiti ovu jaku promenu. Rak su vode, osećanja i sećanja, pa će se mnogi sa setom probuditi, ali ne zbog dnevnih obaveza, već zbog nekih starih uspomena. Rak se seća kroz emocije koje ovde vladaju mislima. Neke će uspomene biti lepe, a seta će se javiti, jer su prošle... Neke neće biti prijatne, pa će opet tuge biti zbog žalosti. U svakom slučaju, razloga na realnom nivou nema, ali osećaje treba prihvatiti, biti u sebi, pa i suzu pustiti ako je potrebno, jer ona oslobađa. Ovo je period kada će Merkur pokrenuti sve porodične teme i želeti sa svime da se suoči. Ovo je momenat kada se uspostavlja bliskost, jer ovaj Merkur ne misli, on samo oseća...oseća sebe, druge – oseća celi svet.

Ono što je nezgodno sa Merkurom u Raku i Marsom u Blizancima, jeste mogućnost problema u saobraćaju usled nekog emotivnog rastrojstva ili konzumiranja alkohola. Ali uglavnom kreće jedan dobar period za sve pisce, slikare, umetnike i sve one koje se bave „ljudskim dušama“. Ovo su uspešni terapeutski razgovori, jer ovde duša dušu oseća.

Treba ući u sebe i osloboditi onaj deo koji se zbog načina života negde zaboravio i potisnuo, jer na kraju nedelje Mesec u konjunkciji sa Uranom i sekstilu sa Suncem nudi oslobođenje duše od starih sećanja... i emocija.

Od 24. maja pa do kraja meseca, ne bi trebali propustiti pravi planetarni ples. Merkur, Venera i Jupiter vidljivi su golim okom na nebu i njihova bliska pozicija izgledaće kao da se vrte jedan oko drugog, kao da plešu u svom zvezdanom zagrljaju. Ovakva pojava biće ponovo vidljiva tek 2026. godine! Zato, zaplešimo i mi zajedno sa njima, jer samo se na sreću ne čeka.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD