Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

20. - 27. V 2013

Kako svet hita prema trećem egzaktnom rastućem kvadratu Urana i Plutona, ovog ponedeljka, 20. maja, berzanski indeksi širom sveta skaču - zajedno sa dolarom - dok zlato, srebro, i druge svetske valute padaju.

Berzanske aktivnosti prošle nedelje, u prvi plan stavljaju dve vrste berzanskog kretanja koje ima tendenciju da se dogodi kada budu naglašeni aspekti sa Uranom. Prvi tip kretanja je iznenadna i oštra promena trenda, obično u roku od tri berzanska dana, što se obično poklapa sa iznenadnim šokom u svetu, bilo u oblasti politike i vlade, ili prirodnim katastrofama (ili čak onima koje je izazvao čovek). Druga vrsta berzanskog kretanja koja se često viđa u vreme naglašenih aspekata sa Uranom je ono što obično nazivamo "slom", jer Uran ne poštuje granice - one ga jednostavno izazivaju da ih ruši. Stoga, kada se berze nađu u blizini maksimuma ili minimuma svih vremena ili višegodišnjih maksimuma ili minimuma, berze se često "slamaju" iznad tih maksimuma ili ispod tih minimuma, stvarajući u tom procesu mnogo uzbuđenja.

Kao što smo videli prošle nedelje, mnoge svetske berze su zaista dostigle nove maksimume svih vremena ili višegodišnje maksimume. Izgleda da se aspekat Urana i Plutona na berzama, ovaj put, manifestuje na taj način. Međutim, to nije bio slučaj u prva dva egzaktna aspekta (14. juna i 19. septembra 2012.), već su tokom ovih epizoda, svetske berze preokretale trend. Zlato i srebro, sa druge strane, i dalje drže svoje višegodišnje minimume od 16. aprila. Ostaje da se vidi da li će se preokrenuti u ovom periodu, ili će sledeće nedelje potonuti na novi višegodišnji minimum. Sa Uranom je uvek teško predvideti bilo šta osim... da se ništa neće dešavati na očekivan način.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina prošle nedelje bila je trgovina sirovom naftom, za koju smo u nedeljnom berzanskom izveštaju savetovali: "Brzi brokeri mogu kupovati po ceni nedeljne potpore (93.89 - 94.14) sa zaustavljanjem trgovine ispod 90,00...". Minimum je bio 92.13, a trgovalo se za 96.02. Nove pozicije su zauzete, takođe, za državne obveznice i soju.

Saveti za najbolju trgovinu u dnevnom berzanskom izveštaju bili su za junske ugovore za evro ili državne obveznice, za koje smo u četvrtak (16. maja) savetovali (za evro): "Brzi brokeri mogu da prodaju kratkoročno, za 1.2900 ili više, sa zaustavljanjem iznad 1,2950". Maksimum je u četvrtak bio 1,2932, a u petak se trgovalo za 1,2831. I za junske državne zapise, u istom ovom izveštaju smo vam savetovali, "Poziocionirani brokeri mogu da prodaju kratkoročno, ako se cene ponovo oporave na 132/16 ili više, sa zaustavljanjem trgovine iznad 134". Maksimum dana i nedelje bio je 132/17, a  i državne obeznice su se na kraju nedelje prodavale za 131/27.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U suštini, ove nedelje ćemo videti pet geokosmičkih dešavanja (i narednih nedelja). Prvo je kvadrat Urana i Plutona 20. maja, o čemu smo opširno govorili prošle nedelje. Drugo je tranzit Jupitera kroz drugu polovinu Blizanaca, ovo je kombinacija planete i znaka koja ima istorijski uticaj na dostizanje maksimuma svih vremena vrednosti indeksa akcija, ako u isto vreme postoji i loš aspekt Urana i Plutona, što je sada slučaj. Ova geokosmička konstelacija će se uglavnom odvijati od 12. aprila – 4. juna, ali njen uticaj bi mogao da traje sve dok Jupiter ne pređe preko Jupitera u horoskopu SAD - 19. jula, kao što je opisano u knjizi Prognoze za 2013.

Treće, nastavljamo da gledamo kako se približava Veliki trigon – od 17. – 19. jula, 2013, kada tri od pet spoljašnjih planeta (Jupiter, Saturn i Neptun) dolaze na 4. stepen vodenih znakova (što nismo videli od 1967.). Moguće je da će svetski berzanski indeksi skočiti do vrha ciklusa u roku od šest nedelja od ovog datuma, jer planetarni ciklusi i obrasci ove dužine retko se poklapaju sa vrhom ili dnom baš na dan aspekta. Četvrto, napominjemo da orbis od deset stepeni konjunkcije Sunca i Marsa traje još uvek - do 31. maja. Nijedan drugi aspekt nema tako čestu povezanost do 10% i više preokreta na DJIA, kao ovaj (ne računajući aspekte između planeta od Jupitera ka udaljenijim), prema istraživanju koje smo radili pre nekoliko godina.

I na kraju, pratićemo odnos dnevnih tranzita u naredne dve nedelje u horoskopu njujorške berze, koja je osnovana 17. maja 1792. (srećan rođendan NYSE!). Ovaj horoskop je poznat pod nazivom “Batonvud horoskop” (“Buttonwood Chart”). Ovo je posebno značajno u naredne dve nedelje, jer se tranzitni Jupiter sprema da napravi Veliki trigon sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u Vagi i sa Plutonom u Vodoliji (23 - 27 stepeni) u “Batonvudov horoskopu”. Ovaj Veliki trigon će trajati otprilike od 20. maja – 22. juna. Horoskop NYSE je takođe naglašen od 21. – 28. maja, kada će Mars biti u konjunkciji sa Merkurom i Plutonom u horoskopu njujorške berze, i u kvadratu sa Plutonom. Ovaj tranzit ima vrlo veliki uticaj na velike padove na američkoj berzi, iako taj pad može trajati veoma kratko.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Ovaj ponedeljak, 20. maj, obeležiće treći od sedam egzaktnih aspekata rastućeg kvadrata Urana i Plutona, najmoćnijeg i najdugotrajnijeg aspekta u našem životu. Dok se približavamo tom eksplozivnom i transformativnom aspektu koji je počeo u junu 2012, a neće se završiti do sredine marta 2015, vreme je da razmislite kakav je život sada, kada smo duboko u utrobi ove zveri. Sva bombastična otkrića koja je vlada skrivala i novi talas regulatornih zakona i krivičnih istraga u vezi sa poreskim pitanjima i lošom praksom u vezi sa državnim obveznicama i hartijama od vrednosti u SAD - a sve u vezi sa Plutonom u Jarcu koji je deo ovog 33-mesečnog tranzita - iznenada izlazi na videlo i glave padaju.

A čija reputacija je najviše na udaru ovog napada pojavom novih skandala? Vrhovni komandant SAD, na čiju natalnu kartu sada tranzitira više planeta, uključujući Neptun i Saturn, kao što je opširno opisano u ranijim berzanskim izveštajima od ove godine. Možda se sećate da smo u prva dva meseca 2013. godine, napisali nekoliko uzastopnih članaka u kojima smo naveli da će se povoljni tranziti na horoskop gospodina Obame (Neptun u trigonu sa njegovom natalnom Venerom) završiti u februaru. Tokom naredne dve godine, on će provesti mnogo vremena braneći svoj ugled i kredibilitet od optužbi koje stižu jedna za drugom. Tranzitni Neptun je u ranoj fazi formiranja T-kvadrata na njegov natalni kvadrat Meseca i Plutona, dok Saturn sedi na natalnom Neptunu, formirajući kvadrat na njegovo natalno Sunce. Njegova spremnost da bude transparentan, otvoren i pošten – što su lekovi kako Saturna, tako i Neptuna - sa javnošću, uticaće na nasleđe koje će on ostaviti iza sebe. Prirodna tendencija tako moćne kombinacije tranzita je da se povuče i izgubi želju da bude svetska sila. To nam govori i odgovor koji je dao na nedavnoj konferenciji za novinare: "Pa, s obzirom na način na koji ste postavili pitanje, možda samo treba da odustanem", odgovorio je Obama na pitanje u kome se kritikuje njegovo vođstvo, a koje je postavio jedan novinar.

Da li je moguće da su svi ovi skandali naduvani i samo cirkus rasejanosti kao što predsednik tvrdi? Da, to se može desiti kada je u pitanju Neptun. To može biti rezultat nesporazuma, dezinformacije (možda i namerno) i lažnih glasina koje su puštene da donesu maksimalnu sramotu svojoj meti (osoba koja ima loše tranzite na ili sa Neptunom). Osoba može biti ili žrtva takvih glasina, ili može da se izdigne iznad sukoba i pokaže pozitivne osobine Neptuna, koje uključuju simpatiju, empatiju, veliku brigu i zabrinutost, i viziju boljeg sveta i boljih odnosa. Apsolutno najgore što osoba može da uradi pod ovakvim tranzitima je da postane defanzivna, prkosna, i da negira da je učinila nešto loše. Pa, postoji jedna stvar koja bi mogla da bude još gora: da za problem okrivi onoga (one) ko je optužuje, zbog čega će neminovno krenuti nizbrdo, kada druga strana krene korak naviše.

Dakle, u narednih nekoliko berzanskih izveštaja, mi ćemo analizirati događaje vezane za središnji period ovog moćnog kvadrata Urana i Plutona, pogotovo između sadašnjeg i četvrtog egzaktnog aspekta, koji će se desiti 1. novembra. Obično je srednji egzaktan aspekat (četvrti u ovom slučaju) najintenzivniji.

Za naše inostrane čitaoce koji možda nisu upoznati sa skandalima koji izbijaju u SAD u poslednje dve nedelje (kako smo ušli u ovaj tranzit Urana i Plutona), a koji uključuju sledeća tri dešavanja (ali nisu ograničeni samo na njih). Prvo, nova rasprava o terorističkom napadu na ambasadu SAD u Bengaziju, 11. septembra 2012, u kojima je poginulo četvoro Amerikanaca, uključujući i ambasadora Kristofera Stivens, u  vezi sa kojom su visoki zvaničnici sada istupili i ponudili dokaze u kojima se demantuju izjave kako Bele kuće, tako i Stejt departmenta. Drugo, otkriće da je IRS (Internal Revenue Service, agencija za ubiranje poreza u SAD) uzela za metu grupe (koje su u opoziciji predsedniku Obami) za posebne revizije zbog kašnjenja zahteva za status neoporezivanja tokom izbora 2012. Pluton (u Jarcu) vlada porezom i poreskim organima vlasti, i naravno, objavljivanje ovog prikrivanja i kasnije smenjivanje onih koji su zaduženi za IRS odeljenje spada takođe u domen Plutona. Treće, saznanje da je američko ministarstvo pravde zaplenilo telefonske snimke Asošijejted presa (Associated Press AP). Ovi upadi od strane vladinih agencija u finansijske podatke, telefonske pozive, i njihovo razotkrivanje novinarima donatora grupa koje se protive predsednikovom planu, stvaraju sliku jedne vlade koja je odlučna, ali ne iznad svojih ovlašćenja, da stvori nelagodnost ili čak i kazni one koje doživljava kao neprijatelje. Ovo je upravo jedna od stvari koje predsedniku nisu potrebne da bi učvrstio svoju ulogu u javnosti SAD, kao nekome ko služi svim ljudima na zemlji, a ne samo onima koji ga podržavaju.

Ovo će biti bizarne naredne dve godine za SAD i njenog predsednika. To nam govore principi finansijske astrologije, a oni su prilično tačni u ovim stvarima, jer Kardinalni klimaks koji traje od 2008. – 2015. je počeo. To nije period beznađa. To je "vreme za svođenje računa" i preuzimanje odgovornosti za prethodna ponašanja. Ako su namere bile sakrivene ili prikrivene, sada izlaze na površinu. Ako su bile transparentne i mogu se objasniti trenutnim uslovima, onda su osnova da se konstruktivne reforme postave na svoje mesto.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD