Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Veseli svet Blizanaca

Mit o Blizancima vezuje se za braću Kastor i Poluks, sinove Zevsa i Lede. Bili su ljupkiji od sve braće i međusobno se nikad nisu borili. Poluks (sin Zevsa, pa tako i besmrtan), je bio dobar u svojim borilačkim veštinama, a Kastor (smrtni brat blizanac) je bio izvrstan krotitelj konja, ali su poznati i po brojnim ljubavnim avanturama. U jednoj od takvih, Kastor je bio povređen, a zbog velike ljubavi prema bratu, Poluks je žrtvovao svoju besmrtnost samo da bi sa bratom bio. Ono zbog čega su stavljeni na nebo jeste njihova velika bratska ljubav, ona iskrena i čista koju jedino još deca mogu imati, pa se između ostalog za osobe rođene u ovom znaku kaže da su „večita deca“.

Pored ovoga, imamo još jedan mit koji se vezuje za Sunce u Blizancima, a to je mit o Orionu – velikom i snažnom divu, izuzetnom lovcu kojeg, po jednom mitu, bogovi od volovske kože stvoriše, a po drugom beše sin Posejdona i Eurijale. Orion se isticao svojom lepotom i visinom, širokim ramenima i velikom snagom. Bio je poput diva, okean je mogao da pregazi, a da glavu ne nakvasi. Zbog svoje neustrašivosti i izuzetne lepote, znao se svideti i smrtnim ženama i boginjama. Na žalost, nesrećnim slučajem je stradao od one koju je najviše voleo. Artemida ga je prevarom brata, ustrelila i usmrtila.

Svaki tranzit kroz određeni znak sobom nosi i određenu priču koju u većoj ili manjoj meri svi živimo. Ulazak Sunca u znak Blizanaca je jako važan, jer se ovde naše prve misli bude i na nekom nivou oslikava naše mentalno stanje i energiju koja će nas pratiti tokom cele godine. Prvi znak Ovna, govori o tome da postojimo, kroz Bika se materijalizujemo, a kroz Blizance kao prvog ljudskog znaka, počinjemo misliti i svesno uticati na okolnosti i događaje. Ovi događaji mogu se pratiti na mesečnom, ali i na godišnjem nivou, od ulaska Sunca u znak Blizanaca do sledećeg ulaska u isti znak.

U trenutku kada je Sunce ušlo u znak Blizanaca (20.05.2013. u 23:19, Beograd) Ascendent se našao u znaku Jarca, sa Plutonom na Ascendentu što nagoveštava mesec velikih promena. Pluton je u tom trenutku u egzaktnom kvadratu sa Uranom, pa to opisuje dramatične i burne promene. Sam 10° i znak Jarca kao najambiciozniji znak, ukazuje na promene na poslu, statusu i karijeri. Mnogi će od ovog meseca krenuti da razmišljaju o promeni ili paralelnom poslu (Blizanci), a oni ambiciozniji će se osmeliti i već u toku juna napraviti konkretne promene. Saturn, kao vladar Ascendenta, je na vrhu je 10. polja i to u znaku Škorpiona što opet ukazuje na promene i transformacije... Kako je Pluton transcedentna planeta, ovo će dosta opisivati i promene na mundanom nivou. Deseto polje se odnosi na one koji su na vlasti, pa se na tom polju mogu odigrati dugo (Saturn) očekivane promene (Škorpion).

Koliko će biti dramatični ti događaji i ko će tu najviše da strada? Pa, ako Uran (Uran u 3. polju) progovori i Plutonu se suprotstavi, biće vrlo dramatično, oštro i prilično iznenađujuće. A Mesec (narod), on vođen iskustvom ne bi ulazio u borbu, već bi sve diplomatski ako može (Mesec u Vagi...) ali susret ooštrom maču ide (...opozicija Uran u Ovnu). Prestrašeni Mesec (Mesec u 8. polju) još bi da pregovara, još bi on po koju reč da prozbori (Mesec trigon Merkur) – "pa nije valjda sve tako crno?" – pita se Mesec, a i sam zna da će na spaljeni put uskoro da dođe, gde svetosti nema. Ipak, put i jedino rešenje živi u Mesečevom dispozitoru. To je Venera u Blizancima i još u 5. polju, pa su ljubav i zabava izlaz ovde iz svake realne teškoće. Ako duša oseti tugu ili srce iskusi bol (Mesec opozicija Uran) dete u nama je jedina iskrena radost koju imamo i koja zaista kao takva to i JESTE.

Orion i njegove ljubavi

Dakle, ono čemu će nas naše „svesno“ voditi i kuda ćemo u periodu ovog znaka težiti jeste polje ljubavi i dece – 5. polje. Tamo je veselo društvo, tamo su Blizanci... tamo je ljubav i tamo je Orion! Taj polubog što mu bogovi lepotu i snagu darivaše i moć da po vodi hoda kao po zemlji, iako velik i snažan beše, odrasta bez roditelja, pa u njemu dete zarobiše. Voleo je on mnoge, volele su i one njega, ali srodna duša mlada sa namerama i mislima odraslih – što one beše imao – za njega još nije bila stvorena. Imao je srce junaka i snagu od bogova darivanu, ali padao je na malim ispitima ljubavi. Evo ga sad opet na početku, opet sa pričom o ljubavi, gde se opet raduje životu.

Lepa je to slika Sunca na vrhu 5. polja gde mu Mesec podršku daje, kroz trigon, kroz ljubav i brak (Mesec u Vagi). Ide on i raduje se onome što vidi. A ko ne bi?! U Blizancima tog trenutka ga čekaju Hermes, Zevs i Afrodita. Brze vožnje, genijalne ideje, (Merkur sekstil Uran), neobične i slobodne ljubavi (Venera sekstil Uran), pa će još tu i poneka afera da se stvori, još će neka devojka ljubavnica postati, jer Blizanci su to. Sunce na vrhu 5. polja oslikava dvojne, paralelne veze, a samo Sunce signifikator je muškarca koji ima ženu, ali ima i tajnu (Sunce trigon Mesec i kvadrat sa Neptunom orbis 5°).

Oni koji su kroz jedno iskustvo braka prošli (Sunce u Blizancima...) imaju veliku verovatnoću da ove godine uđu u nove bračne vode (...trigon Mesec iz Vage). U svakom slučaju nova ljubavna iskustva su na pomolu.

Kafići će biti puni, a i para će se uvek naći za zabavu i uživanje. U uživanju može doći i do preterivanja (Sunce kvadrat Neptun – opijati), a Merkur baš o tome ne bi pričao, jer ne zna koliko ne bi istine rekao (Merkur kvadrat Neptun). Što se finansija tiče, Saturn iz polja karijere podržava Neptuna, pa se očekuje jedan siguran izvor prihoda, ali kako je društvo iz 5. polja jače, postoji mogućnost velikog trošenja novca na razne izlaske, zabave, kladionice i slična druženja. A zabave će biti pune umetnika, talentovanih pisaca, govornika, ali i pevača mladih i slobodnih. Nema predrasuda, nema tabu tema (Merkur, Venera sekstil Uran). Uran iz trećeg polja razbija sve predrasude i daje mogućnost da se, mentalnom smislu bar, komunikacija podigne na viši nivo.

Ovo je i vreme filma, ali i raznih kritičara koji raspravljaju o umetnosti. Neptun ima jak trigon sa Saturnom, ali je u uklještenom polju i pravi kvadrate sa Merkurom, Venerom i Suncem, pa vidimo nekog umetnika, glumca ili filmskog reditelja jako kvalitetnog i poznatog o kome se neke priče raspredaju, a on bi da se sada skloni i povuče (Neptun u uklještenom znaku), jer je umoran od priče i kritike.

Prolaskom kroz znak Blizanaca, Sunce će imati još dva susreta – sekstil sa Uranom i konjunkciju sa Jupiterom.

Susret Sunca i Jupitera na Betelgezu

Putuje naše Sunce, kao Orion, more je preplivalo, a sad bi i na nebo. Savladao je veliki strah (Sunce kvadrat Neptun), pa mu se smeši sreća. Uran ga odozgo podržava i sad je znak on video. Sa 11º, Sunce će sekstil sa Uranom napraviti. Bezuslovna kosmička ljubav je trenutak kada se Sunce sa Uranom spaja – 02.06. 2013. godine. Mesec to ljubavlju zove, jer on sve to prati sa stepena Venerine egzaltacije (27° Riba). A da je Hermes (Merkur, vladar Blizanaca) bio bog trgovca, pesnika, glasnik bogova i da je u podzemlje mogao ići – opisuje baš ta slika Sunca gde je on sa Uranom u egzaktom sekstilu, sa Plutonom u inkonjunkciji, a preko dispozicije divna pisma piše. Naime, Merkur sa 2° Raka pravi lep trigon sa Neptunom (orbis 3°). Malo je i šaljiv, a malo i setan taj Merkur... Sve je, samo običan nije. Tu su i preci da ga podrže i usmere ga kad mu je to najpotrebnije (Neptun trigon Saturn).

Mnoštvo je kreativnosti ovde i originalnih ideja. Ali Sunce sa Uranom korak je ka višem nivou svesti. Ovo je vreme kada se otvaraju kosmičke kapije i idealan je period za osvešćivanja onog dela sebe kojeg nismo ni bili svesni. Kroz grupne razgovore, seminare i slične radionice (Blizanci) ovde se pruža mogućnost da se izađe iz uobičajenih okvira, te prevaziđu okolnosti i ograničenja.

Putuje dalje naš Orion, ljubav je spoznao, Bogove upoznao, tajnu saznao i još je samo susret sa Zevsom (Jupiterom) ostao. Na samom kraju svog puta, 19. 06. na 28º Blizanaca – tačno na zvezdi Betelgez iz Oriona, sreće se on sa vrhovnim Bogom.

Krunu će tad od njega dobiti, a i kočije da poput Helija nebom putuje (Sunce konjunkcija Jupiter u Blizancima). Susret sa Zevsom na Betelgezu otvara mu prolaz kroz nebesku kapiju. Uspeh, slava i bogatstvo prate ovu zvezdu na kojoj su Sunce u Jupiter. U trenutku egzaktne konjunkcije, Mesec će sa Saturnom na 5° Škorpiona biti u egzaktnom trigonu sa Neptunom na 5º Riba. Ovo je i slika veličine Duha (Sunce-Jupiter konjunkcija) i tišine Duše (Mesec Saturn konunkcija), kao i svih razlika moćnih i velikih i onih ostalih. No, uskoro će Jupiter preći u znak Raka i napraviti veliki trigon sa Saturnom i Neptunom, pa će tako do balansa doći.

Ipak, egzaktna konjunkcija Sunca i Jupitera, kao i istovremena pozicija Meseca na 5° Škorpiona (Mesec u padu) u konjunkciji sa Saturnom i egzaktnom trigonu sa Neptunom, podseća nas na mit iz Egiptu, gde je Orion slavljen kao Oziris – „Umirući Bog“ili „Bog koji umire“ i koji će se ponovo roditi.

Pojavljivanje zvezde iz ovog sazvežđa označavalo je početak proleća. Ovo se može odnositi na povratak neke javne ličnosti, koja je bila izuzetno moćna i slavna. Može se odnositi i na nekog sportistu koji će posebno obeležiti ovu godinu. Sam Mesec u svom padu, govori da je nekada neko pao, ali jak trigon sa Neptunom i Saturn koji je istrajao i u najtežim situacijama, opisuje priču vaskrsenja. Ne treba zaboraviti ni da je 5º Škorpiona baš ono mesto gde je 25.04. ove godine bila prva lunarna eklipsa u ovoj sezoni eklipsi, što sve dodatno oživljava moćni entitet osobe Sunca i Jupitera iz konstelacije Orion.

Na ličnom nivou možete očekivati susret nekog starog prijatelja koga godinama niste videli ni čuli, kao i pomoć brata ili nekog bliskog rođaka, ali i vraćanje u život nekih davno zaboravljenih navika, hobija, vraćanje sportskom životu, pisanju ili sličnim aktivnostima.

U svakom slučaju, ovo će biti jedna posebna godina, jer će i sam Zevs uskoro svima podršku dati ulaskom u znak svoje egzaltacije pri čemu će formirati jedan veliki vodeni trigon sa Saturnom i Neptunom.

I za kraj... dok sam pisala ovaj tekst, tek se odnekud pojaviše stihovi Miroslava Mike Antića i pesma „Čarolija“, a njeni stihovi upravo opisuju ovaj Sunčev ulazak u znak Blizanaca...

Nekom zabranjuju zvezde.

Nekome krila i laste

Ja ne zabranjujem ništa.

Sme se sve sto se ne sme (Merkur sekstil Uran)

Samo jedno te molim:

pokušaj da ne rasteš (Merkur u Blizancima)

ni mrvu svima za inat,

do kraja ove pesme.

U toj se pesmi živi

slobodno, lepo i ludo. (Venera sekstil Uran)

Mozes da izmišljaš, maštaš,

Da radiš sve naopako.

U njoj i najveće čudo

prestaje da bude čudo,

jer sve sto poželiš

kad zažmuriš – ostaje zauvek tako.

Isturi hrabro i divno

prkose detinjaste i laži i sebe samog.

Sme se sve što se ne sme.

I sme se više od svega!

Jedini: nemoj da rasteš (Sunce, Merkur u Blizancima)

za inat i tebi i meni

do kraja ove pesme.

I svaki put kad te slome,

pa moraš nov san da stvaraš,

ne sanjaj ga u mraku

Dotrči bliže zori.

Na pragu ove pesme

tako se divno bori

i kad namigneš samo

i osmehneš se polako

Izbroj u sebi do deset

i to u večnost pretvori.

I sve sto žmureći smisliš

ostaće zauvek tako.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD