Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 20. do 27. maja 2013

U ovoj nedelji imamo ulazak Sunca u znak Blizanaca, kvadrat sa Neptunom, egzaktan kvadrat Urana i Plutona, ali i Merkurov sekstil sa Uranom i konjunkciju sa Venerom, što će ublažiti ove napete aspekte.

Još jednom nam se javlja Hermes. Prošlog puta je u trenutku pomračenja Sunca na 19º Bika, Venera (kao vladarka) otišla na 00° Blizanaca, a sada se, u trenutku kada Uran sa Plutonom gradi treći po redu kvadrat, baš tu nalazi Sunce da osvesti ovu borbu na potpuno nesvesnom nivou.

Ove nedelje biće na izazovu naš Ego. Pojaviće se „drugi ljudi“ kao izvor našeg problema, ali tajna je u tome što mi sobom stvaramo druge ljude, pa tako i vladamo drugim ljudima. Svesno odbacivanje Ega, i prihvatanje svega što dolazi kao potpuno „dobro“ je tajna koju trebamo nositi, a u Tajni je ogromna Moć.

Već prvog dana nedelje, Mesec iz Device praviće svoje planove za predstojeću nedelju. Vredna Devica mnoge će naterati da svoj analitički um konkretnim radom zamene (Mesec trigon Mars), te će se neki baciti na sport, jer je ipak fizička aktivnost najbolji način da se stres oslobodi, a mnogi će preći na novi režim ishrane (Mesec iz Device – Mars iz Bika). Na kraju dana, Mesec će još jedan pozdrav pružiti Suncu (Mesec trigon Sunce) pre nego Sunce promeni znak i krajem dana uđe u novi znak Blizanaca.

U utorak će sve biti sasvim drugačije. Sunce na 00° Blizanaca, Merkur sa Uranom otvara nove vidike (Merkur sekstil Uran), ali će, ipak, Uran u kvadratu sa Plutonom, mnogima uzdrmati tlo (Jarac) pod nogama.

Treći po redu kvadrat ovih planeta, na svim nivoima izazvaće burne reakcije. Kako su to transcendentne planete, njihov aspekt će se više osetiti na mundanom nivou, pa su mogući zemljotresi (Uran dispozicijom ide u Bika – zemlja), a sa Suncem u vazdušnom znaku će se aktivirati određeni olujni vetrovi koji će načiniti veliku materijalnu štetu. Ovo će negde biti i slika rušenja, da bi se ponovo izgradilo (Pluton). Takođe su moguće i druge klimatske promene jačeg intenziteta.

Na ličnom nivou potrebne su korenite promene. Pojaviće se ljudi u simbolici Urana i Plutona, kroz slike nekoga ko želi sve da sruši (Pluton) i onoga ko će biti neprijatno dramatičan, a tvrdoglav i drzak u mnogim stvarima (Uran u Ovnu)... Šta će želeti – samo on zna, ali dispozicijm ide u znak svog pada (Mars u Biku), pa će biti grub zbog svog gubitka (konjunkcija sa Južnim Čvorom). Najvažnije je ne reagovati, a kako u narodu kažu „ko gubi ima prava da se ljuti“ – ma kako vam se u nekom trenutku činilo da ste vi na meti, izađite iz sebe i napustite svoj Ego. Budite samo njegovo ogledalo. Merkur sa Uranom pametniji je, pa će vam dati šansu da istupite iz okvira događaja. Tu je i Sunce koje u Blizancima omogućava da se Ego savlada i granice pomere (dispozicijom Sunce sekstil Uran).

Sreda je dan kada se sve polako smiruje, ali Mesec je umoran i duša bi sad da zaspi. Noć je, a vode su hladne (Mesec u Škorpionu), ali drugog puta nema. Sve se sad dešava u vama i nemojte biti uzrok bilo kakvih događaja.

Kažu da sve duše umiru da bi se ponovo rodile, pa ako je tako i sa ovim iskustvom kroz koji nas tih dana Mesec u Škorpionu vodi, ovo je „dobro“ rađanje. Mesec dispozicijom ide u znak Bika, što govori da su osećaji samo bleda senka nečega što se dogodilo, a što je neminovno ostavilo posledice, ali ovog puta samo emotivne... samo sećanje nakon kojeg se budimo samo bolji i jači (Mesec dispozicijom ide u egzaltaciju). Ovde se sada duša raduje i likuje nad pobedom, jer smo sebe doveli na čvrsto i stabilno tlo (Bik).

Četvrtak i petak su dani kada neki mogu doživeti razne kvarove u kući, probleme sa vodom ili vlažne podrume, pa su mogući i troškovi u vezi istih. Ali već u subotu Merkur se sa Venerom sastaje, pa će društvo iz Blizanaca učiniti da se neke stvari zaborave i sve okrene na smeh i radost. U subotu je Merkur u egzaktnoj konjunkciji sa Venerom i to na 19° gde se nalazi fiksna zvezda „Nihal“ iz sazvežđa Zec. Interesanstno je da je ova zvezda male veličine, ali da govori o brzini i spretnosti. Dosta se vezuje za tenisere i generalno za sportiste, pa je ovo dobar dan za bavljenje sportom, odlazak na neko sportsko druženje ili neobavezno popunjavanje nekog sporstkog listića, jer ko zna možda vas Venera (novac) obraduje nekim sretnim dobitkom. Ova zvezda takođe opisuje glasnika, a sa Venerom i Merkurom ovo je dobar glas. Toga dana možete očekivati neku dragu osobu sa puta (Blizanci) koja bi mogla da vas obraduje nekom lepom vešću.

I poslednjeg dana nedelje, Neptun sa 05° Riba dočekuje sve koji uđu u znak Blizanaca. Tako će, Neptun u kvadratu sa Suncem delovati kao kad vas iz popodnevnog sna iznenadi prolećni pljusak, a vi usnili divan san – ali pod vedrim nebom! I dok shvatite šta se desilo i gde se nalazite, već ste potpuno mokri. Neptun je to, a sa promenom godišnjih doba uvek dolazi i vreme kiša (Neptun). Ali, ipak je sada proleće, pa i ove Neptunove sveže kapi prolećne svežine, mogu prijati svakom (dispozitor Sunca – Merkur – ide u konjunkciju sa Venerom).

I na kraju – Mesec iz Strelca već zabave stvara, Sunce dispozicijom ide u konjukciju sa Venerom, pa budite spremni na razne Venerine vragolije!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD