Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13. do 20. maja 2013

Mesec je u rastu i sve polako buja i cveta. U prošloj nedelji mogli su se desiti neki uznemiravajući događaji i ukoliko niste odreagovali, pobedili ste sebe i prekinuli lanac događaja. Vikend je trebao biti zatišje. Neki su ga proveli sasvim bezbrižno, ali neki još su bili pod utiskom predhodnih dešavanja. Sada je na nebu atmosfera malo drugačija. Venera i Merkur su glavni, pa su i priče bezbrižnije i laganije.

Ove nedelje Merkur ulazi u znak Blizanaca, a krajem nedelje imaće i kvadrat sa Neptunom, dok Venera ove nedelje pravi kvadrat sa Neptunom i sekstil sa Uranom. Iako će Merkur jedva dočekati da progovori u Blizancima, moramo voditi računa sa kim delimo tajne i da li baš o svemu moramo pričati. Neptun zna da obmane i da razočara, pa je najbolje da nekad „tišina“ priča.

Nakon vikenda i provoda, Venera će se susreti sa prvom emocijom koja vodi ka odrastanju – sa razočarenjem. Krajem prvog dana nedelje, Venera će napraviti kvadrat sa Neptunom, koji je iz znaka Riba zavodio prelepim bojama, svirao najfinije melodije i pričao najlepše priče. Ali, sada je svesna da ništa od toga nije stvarno. Ovih se dana može desiti da se u neke ljude i reči razočarate. Neko ko vam je bio jako drag, koga ste iskreno i jako voleli (Venera...) sada ćete videti u drugom svetlu, kroz njegovu bledu senku onoga za koga se predstavljao (...kvadrat Neptun). Ovo mogu biti ljudi iz vašeg neposrednog okruženja, susedstva, brat, sestra ili neki blizak rođak (Blizanci). Ono što je najvažnije, jeste da to razočarenje neće biti velikih razmera... Dispozicijom Venera ide u znak svog sedišta i konjunkciju sa Suncem, pa dolazi do rasvetljenja nekih reči i otkrivanja nekih tajni. Ali život ide dalje i samo će Mesec drugog dana nedelje u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom da drži taj bol u sebi, ali sreda je dan kada sve ostaje iza vas.

Sreda je i poslednji kada se Merkur sa Bikom oprašta. Krajem dana ući će u svoj znak Blizanaca, pa dok je još na 29°, toga dana trebalo bi završiti sve ono što smo ostavljali za kasnije. Mesec je još u znaku Raka, ali sad su aspekti malo laganiji. Protočni aspekti sa Marsom i Suncem daje usklađenost i harmoniju – sklad između duše (Mesec) i tela (Mars) između svesnog (Sunce), podsvesnog (Mesec) i nesvesnog (Mars) dela. Ovim se danom završavaju svi kućni radovi i svi porodični razgovori koji su se odnosili na nekretnine i imovinu (Merkur u Biku). Toga dana valjalo bi darivati (Merkur u Biku) ukućane ili sam dom (Mesec u Raku), kupiti neku sitnicu (Merkur) koja će služiti za posluženje slatkiša, hrane (Bik) ili koja neće imati praktičnu svrhu (29°...), ali će krasiti vaš dom.

Od četvrtka kreću planovi i obaveze koje ćete jedva stići da postignete. Iz statičnog mesta ulazite u jedan prilično aktivan period. U Biku su se krojili planovi, a kako to sa zemljanim znakom ide, polako i sigurno, u Blizancima je energija sasvim drugačija. Ne brine ovaj Merkur puno. Za mnoge je on još malo dete, ali on zna tajnu i mudrost sveta. Svestan je da sve vodi u istom smeru, da će ovaj život svakako proći, pa je samo važno kako ga proživeti. Sve u životu prođe, a na kraju se meri samo lakoća duše, zato je njemu sve samo jedna velika Igra.

Mesec toga dana prati Merkura prolazeći kroz znak Lava, pa bi valjalo sve kontakte ostvarivati negde u gradu, javnom mestu ili obližnjem kafeu. Sa ovom kombinacijom uvek se lepo sa korisnim može spojiti. Odličan dan za trgovinu, kao i za objavu svih dugo spremanih umetničkih dela, promociju knjige ili putovanja. Intelekt je posebno aktiviran, ideja ima puno, a na vama je koliko ćete ovaj potencijal iskoristiti.

Poslendnjeg radnog dana nedelje, Merkur će napravti egzaktan kvadrat sa Neptunom, pa će se mnogi osećati kao da im nešto promiče. Nestrpljivi Blizanci mogu u vama da probude određenu dozu nestrpljenja, pa se sa Neptunom može pojaviti i osećaj straha (Neptun) da možda neke planove nećete ostvariti ili da na vreme nećete završiti svoje obaveze. Važno je, ukoliko primetite takav osećaj, ignorisati ga – jer je Neptun iz Riba samo magla, iluzija koja stvara osećaj straha, koji je ništa drugo, već potpuno irealna stvar.

Što se tiče okolnosti, ovo je svakako slika kišnog dana i problema prilikom putovanja. Otežan saobraćaj zbog magle, izgubljeni ključevi (Merkur kvadrat Neptun), dete koje nevešto pokušava da izbegne školu smišljajući male laži ili komšija (Merkur u Blizancima...) koji se opet napio (...kvadrat Neptun iz Riba), pa se sav važan osmelio da raspreda priču o politici (Neptun) i trenutnoj situaciji u zemlji.

A opet, tog istog dana, dok se jedni bave politikom, drugi će čuti kako kćer želi u pilote (Venera sekstil Uran) ili sestra osniva feministički pokret, ali je ovo takođe i dan kada vas može iznenaditi saznanje da već duže vreme vaš blizak prijatelj ili prijateljica gaji prema vama posebna osećanja, ali zbog svog straha (Neptun kvadrat Merkur) se nije usudio da prizna.

I poslednjeg dana, sa Suncem na poslednjem stepenu Bika, stelijum planeta polako napušta ovu zemlju (Bik) i prelazi u vazdušni znak Blizanaca. Pripremite se, jer vas čeka jedno putovanje u dečiji svet (Blizanci) pun mašte, igre i zabave.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD