Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

06. - 13. V 2013

Prošla nedelja, na američkoj berzi, je započela velikim brojem medveđih signala. U utorak, 30. aprila, S & P je dostigao novi maksimum svih vremena, a NASDAQ Composite je skočio i dostigao najvišu cenu još od 2008. godine, dok Dow Jones Industrial Average nije uspeo da prevaziđe svoj maksimum svih vremena od 14.887, koji je zabeležen 11. aprila, a koji smo dali kao geokosmički kritičan datum preokreta. Sledećeg dana, 1. maja, DJIA je oštro pao - za 138 poena, ali i druge svetske berze su takođe pale, što nam daje jasan slučaj onoga što se obično naziva "međutržišno odstupanje bika". S & P i NASDAQ su se oporavili na novi maksimu, 30. aprila, što je u vremenskom periodu od 22. aprila – 1. maja, kada su se desile tri opozicije planeta (prvo Venere, pa Sunce, i onda Marsa) sa Saturnom koji je poznat kao "parti brejker". Normalno, ovo spajanje geokosmičkih i tehničkih konstelacija značilo bi da je počelo rasprodavanje za najmanje 4%.

Međutim, ovo nisu normalna vremena, niti su ovo normalne berze.

Do kraja 1. maja, je bilo vreme za veliku prodaju, Big Ben (Bernanke) još jednom je proglasio, da će još neko duže vreme kratkoročne kamatne stope ostati blizu 0% - barem dok stopa nezaposlenosti u SAD ne padne na 6,5%. Ovo ponovno uveravanje je ohrabrilo berze - kao što se to skoro uvek dešava kada on ponovi ovu mantru - i DJIA je ponovo vratila 130 od onih 138 poena koje je izgubila prethodnog dana. Ipak, to nije bilo ništa u poređenju sa euforijom koja je obuzela berze u petak, kada je objavljena stopa nezaposlenosti koja je pala na 7,5%, što je najniža stopa u proteklih nekoliko godina. Izveštaj o nezaposlenosti je takođe kraći nego što se očekivalo, a izveštaji iz prethodnih meseci su takođe revidirani. Na krilima ovih izveštaja koji su bolji nego što se očekivalo, DJIA je, po prvi put u svojoj istoriji, skočila iznad 15.000. Na S & P se takođe, po prvi put u istoriji, trgovalo iznad 1600. Prošla nedelja je bila istorijska za američke berze, kao i za neke druge svetske berzanske indekse.

Dakle, šta nam ovo govori o geokosmičkom uticaju na berzanske cikluse danas? Pre svega, napominjemo da se žurba za dostizanjem novih maksimuma na DJIA - i nastavljanje rastućeg trenda na S & P i Composite-u javila odmah nakon što su prošli loši aspekti sa Saturnom. Kada Saturn ode - žurka se nastavlja. Drugo, Uran je krenuo punom parom napred, ka trećem sastanku (od sedam) egzaktnog rastućeg kvadrata sa Plutonom, koji će se desiti 20. maja.

Kad god se približavaju loši aspekti sa Uranom, dostižu se rekordi. Nivoi dugoročne potpore ili otpora su potpuno zanemareni, jer Uran voli da "probije" bilo koje zamišljeno (ili stvarno) ograničenje. Ne zanima ga u kom pravcu se ono kreće, on samo želi da ih probije. Ali, druga strana medalje je sledeća: u kom god pravcu da probija, može se iznenada preokrenuti i krenuti u suprotnom pravcu, još većom snagom, kada to najmanje očekujete. Poznato je da istorijski Uran utiče na velike skokove u nekim berzanskim sektorima, koje su praćene ogromnim padovima na istim berzama, pre nego što Uran napusti taj aspekt ili znak.

Da li se sećate kada je Uran bio u znaku Vodolije, od 1995. - 2003? Vodolija vlada tehnologijom. Da li se sećate šta se desilo sa akcijama tehnoloških firmi (tj. NASDAQ) u prvoj polovini tog perioda? Niko nije mogao da kupi i ima dovoljno dot com akcija u svom portfoliju jer je indeks do marta 2000, skočio na preko 5000. Do oktobra 2002, pre nego što je Uran napustio Vodoliju, NASDAQ Composite testirao je 1000, što je više od 80% manje od onih fantastičnih maksimuma početkom 2000. Da li se sećate kada je Uran ušao u sledeći znak - Riba, od 2003. - 2010? Ribe vladaju sirovom naftom. Crno zlato je u maju 2008. skočilo na maksimum svih vremena, od preko 147 dolara za barel. Do decembra iste godine, palo je i testiralo 30 dolara za barel, što je bio kolaps od skoro 80%, dok je Uran još uvek bio u Ribama.

Sada je Uran u Ovnu, od 2010. - 2019, i formira rastući kvadrat sa Plutonom (od juna 2012. do marta 2015.). Ovan vlada oružjem. U poslednje vreme u Americi ne mogu da se kupe meci ili municija za oružje, ili su 5 puta skuplji nego pre 2010. Pluton vlada stvarima kao što je oružje, eksploziv i municija - naoružanje koje ugrožava život i bezbednost (ili ako ste konzervativni, možda mislite da štiti ljudski život).

To nas dovodi do zlata i srebra, ultimativnog oružja krajnje zaštite u svetu koji je poražen finansijskom nesigurnošću i strahovima u vezi lične bezbednosti. Pa, zlato i srebro nisu mnogo uradili prošle nedelje. Da, kao i akcije, i oni su se naglo rasprodavali u sredu, 1. maja, u toku dana. Međutim, kao i akcije, oni su ponovo žestoko skočili do kraja nedelje (samo ne toliko žestoko kao akcija). Zlato je jedva dostiglo svoj maksimum od prethodne nedelje, 26. aprila, koji se dogodio u sred svih tih aspekata sa Saturnom. Srebro nije dostiglo svoj nedavni maksimum od 26. aprila.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Prošle nedelje nije bilo novo započetih trgovina. Ranije započete trgovine ostaju na snazi, zaustavile su se na malim gubicima, ili su izašle sa profitom.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Nema većih geokosmičkih konstelacija koje se dešavaju sledeće nedelje. Međutim, tu je totalno pomračenje Sunca 9. maja (na zapadnoj hemisferi, a 10. maja na istočnoj hemisferi). Biće interesantno da vidimo da li pomračenje Sunca, koje ne podržavaju druge geokosmičke konstelacije, može da utiče na preokret na berzama. Istorijski gledano, obično uopšte nema uticaj, prema studiji koju je g. Merimen objavio pre nekoliko godina u ISAR-ovom (Međunarodno društvo za astrološka istraživanja) časopisu. Međutim, morate se zapitati da li ovaj put može biti drugačije - iz četiri razloga.

Prvo, pomračenje se dešava početkom maja. Za protekle tri godine, značajni vrhovi na berzama su se dogodili u aprilu ili u maju, posle čega je usledio oštar pad u trajanju od nekoliko nedelja, pa i meseci. Drugo, veliki kvadrat Urana i Plutona je pred nama i dešava se 20. maja. Berze se obično ne preokreću baš na dan takve dugoročne planetarne konstelacije. Ali opet, istorijski, vrhovi ili dna dugoročnih ciklusa imaju tendenciju da se formiraju do trećeg egzaktnog aspekta, od 5 (ili više) serija aspekata. Ovo će biti treći egzaktan aspekt. Treće, Jupiter će, ove nedelje, tranzitirati od 18 - 20 stepeni Blizanaca. Kao što smo protekle godine rekli već nekoliko puta, u ovom berzanskom izveštaju, tranzitni Jupiter od 14 - 24 stepena Blizanaca, blizu lošeg aspekta Saturna i Urana ima presudan uticaj na vrhove dugoročnih ciklusa na američkim berzama. Iz razloga o kojima smo takođe govorili u ovom berzanskom izveštaju, taj vremenski pojas Zodijaka će možda morati da se proširi do 4 stepena Raka, što znači - bilo koje vreme od sada pa do kraja juna. I četvrto, još uvek smo u vremenskom opsegu trajanja orbisa konjunkcije Sunca i Marsa, koja traje do kraja maja. Takođe, kako je navedeno u ovom izveštaju, ta konstelacija ima najveći uticaj, od najmanje 10% na veće preokrete američkih berzanskih indeksa, od bilo kog drugog aspekta koji smo proučavali, sa orbisom od 10 stepeni. Oh, ima još geokosmičkih faktora za razmatranje (kao što je 11-dnevni orbis Sunca i Marsa u opoziciji sa Saturnom koji utiče na velike preokrete), ali, već imate predstavu o tome.

Vaša predstava sada izgleda svetla. Ali, kada pogledate iza tog zaslepljujućeg svetla, ispred može biti litica sa veoma oštrim padom. Ovo govorimo zato što znamo za "strah zbog prodaje" (uvek se prodaje kada su Saturn i/ili Pluton naglašeni). Ali, ne. To nije razlog zašto pišemo o tim stvarima. Naš interes nije da bilo koga zaplašimo. Osećamo da nam je dužnost da informišemo dosadašnje čitaoce geokosmičkih ciklusa o budućnosti koja dolazi, i o njihovom uticaju u prošlosti, tako da čitaoci mogu da budu svesni svojih mogućnosti u sadašnjosti i budućnosti. Iako smo detaljno opisali nekoliko geokosmičkih konstelacija koje su prisutne danas i koje utiču na maksimum, takođe verujemo da bi se ovaj oporavak mogao nastaviti čak i do jula, kada se dešava veliki trigon između Jupitera, Saturna i Neptuna. To se dešava ovako: vidite da vremenski uslovi počinju da se pogoršavaju i da će izazvati veliku oluju. Ne znate tačno kada će se svi ti obrasci sudariti i zajedno izazvati olujni udar. Ali, vidite obrazac koji će se formirati uskoro posle velikog trigona - u julu. Nakon toga, šta će ostati? T-kvadrat izmedju Jupitera, Urana i Plutona, klasičan bankrot, koji će tajati do 2014. A sa Saturnom u Škorpiji sve do 2015, to je vreme za svođenje računa, od ponavljanja posledica prethodnih ponašanja koje uključuju tri stvari: dug, deficit i smanjenje rejtinga.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Ovo nam je poslao jedan od naših kanadskih pretplatnika, a mi ćemo rado podeliti sa našim čitaocima. "Kanadska radiodifuzna korporacija (The Canadian Broadcasting Corporation) je na svojoj internet stranici upravo objavila tri pronicljiva članka o divljem štampanju novca od strane Federalnih rezervi SAD i drugih centralnih banaka. Možda ćete biti zainteresovani da pročitate." Lepo je videti da mejnstrim mediji primećuju teme koje smo mi uveli u ovom berzanskom izveštaju još pre mnogo meseci, i za koje i dalje verujemo da su važni.
 
 
 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD