Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 6. do 13. maja 2013

Ove nedelje imamo dva važna događaja na nebu. Jedan je ulazak Venere u znak Blizanaca, a drugi pomračenje Sunca koje će se dogoditi na 19° Bika. Po svojoj prirodi sasvim su različita. Venera će tražiti druženje i igru, a eklipsa potpuno mirovanje i osluškivanje tišine. Baš zbog eklipse, ova nedelja je najbolje vreme da se zapitamo kako kružimo energijom davanja i primanja. Sa kakvom lakoćom se odričemo materijalnih stvari (Bik) i da li smo otvoreni da primamo i prihvatimo sve što nam je namenjeno?

Sa poslednjih stepenova, poslednjeg znaka Zodijaka, Mesec se pozdravlja sa još jednim lunarnim ciklusom. Još pre Sunca, Mesec će svoje noćne zrake raširiti u vatrenom znaku Ovna. Dobra je to energija za početak nedelje, za prvi radni dan, pun entuzijazma i osećaja pobede, iako borba još nije ni počela.

U utorak počinju konkretni pregovori. Merkur će toga dana temeljno raspravljati o budućim prihodima (Merkur u Biku...) i šta je to što treba promeniti kako bi se poboljšali trajnost i kvalitet (...trigon Pluton u Jarcu). Ukoliko ste planirali promenu auta, odgodite kupovinu. Sa Plutonom to može biti neko ukradeno vozilo, auto sa greškom ili izmenjenim delovima.

Sreda je dan kada je Mesec jako mali, a Merkur će se sa Marsom udružiti (Merkur Mars konjunkcija). Trebali bi biti oprezni u vožnji, jer Mars bi mogao da pretera i burno odreaguje zbog nečije spore vožnje (Merkur u Biku). Mesec polako ulazi u znak Bika i približava se Suncu. Venera na poslednjim stepenovima Bika i balzamičan Mesec, ne govore o vremenu koje je povoljno za početak bilo kakvih poslova ili dogovora. Venera na 29° stepenu, uvek govori o nekoj grešci ili tajnoj ljubavi. Prelazak Merkura preko Marsa probudiće misli o strastima, pa će se razmeniti kakve ljubavne tajne poruke, ali ništa više od reči neće biti. Lenj je ovaj Merkur, neće on stići da se pokrene i izaće iz svog toplog i ugodnog doma, pa će svi novi kontakti toga dana da se završe samo na nekoj praznoj priči. Što se novca tiče, ovde postoji mogućnost da se neki novac negde zaturi ili izgubi (Venera na 29º). Venera zna da zaboravi, a Mesec sa Suncem će prikriti i ono što se može videti.

Četvrtak je već dan kada je Venera jedva dočekala ulazak u veseli znak Blizanaca. Sa osmehom deteta, odšetaće do obližnjeg „luna parka“ i radovati se svim onim malim stvarima koje su joj život značile kad je bila dete. Gleda mala Venera kako gomila ljudi i dece čekaju na red za vožnju na ringišpilu. Miris šećerne vune, svilenih bombona i slatkih ušećerenih jabuka širio se oko nje, a liciderska srca samo su podsetila na nekadašnje dečije ljubavi. Milion boja i šarenila, rotirajućih svetala, muzike i gomile dece ispunjavali su njeno srce radošću i vedrinom. Tu je i kuća strave, ali i mnoge druge moderne vrteške koje podižu adrenalin. Šeta ona feštom i sve bi probala, ali zna da sada nije vreme. Mesec je mali i polako pada mrak. Treba sačekati novu zoru i buđenje novog dana...

Ove nedelje desiće se solarna eklipsa na 19° Bika. Ona će tražiti da se oslobodi blokirana energija. Priroda Bika ima razvijenu energiju za stvarajem i materijalizacijom, ali ima problema sa davanjem te iste materije. Ova eklipsa traži od nas da naučimo da kružimo energijom, uzajamnim davanjem i primanjem. Sve dok Saturn bude šetao suprotnim znakom, tražiće naplatu, tražiće da se lako oslobađamo svega što je bespotrebno... kako od stvari koje ne koristimo tako i od emocija iz prošlosti koje guše i sputavaju dolazak novih emocija i osećanja. Mogući su neplanirani troškovi tih dana, ali u zavisnosti od lakoće davanja, na isti način će dolaziti i nova primanja.

Petak je dan kada se treba primiriti i koliko god je moguće sačekati novi izlazak Sunca. Kako je Bik fizičko telo, grlo i hrana, ovo je odličan dan za početak neke dijete ili za ostavljanje cigareta. Možda će vam se učiniti izuzetno težak dan, jer Saturn preko puta meri koliku su težinu imale vaše loše navike i koliko dugo (Saturn) ste bili slabi da ih se odreknete. Međutim, dispozitor ide u znak Blizanaca, pa ćete u kriznim trenucima sebi olakšati ukoliko uposlite malog Blizanca da se zabavi nekom laganom literaturom, monopolom, a možda i nekim ezorerijskim časopisom. Ipak je tog dana Venera na 00° Blizanaca što je "Hermes tačka", a Hermes je zaštitnik pesnika, pastira, trgovca, ali je imao i moć proricanja, a kao glasnik, jedan je od retkih koji je mogao da silazi u podzemno carstvo Hada.

Ali, sa početkom Saturnovog dana – subote, kreću i prve prave avanture. Sad Venera više ne šeta sama svojom feštom, jer i Mesec joj se pridružio i ponosno šeta znakom Blizanaca. Zadaci su odrađeni, prikupila se energija, pa bi ovog puta mogli i da se zabavite. Ovo je odličan dan za govornike i predavače (Sunce konjunkcija Merkur), za trgovce, za putovanja i brojna poznanstva. Sada je vreme da rešite sve nesporazume ili dogovore ukoliko su tokom nedelje ostali nedorečeni i nedovršeni, pa lagano put Meseca i Venere u drušvo mladih na zabavu i opuštanje.

Prelazak Meseca preko Jupitera samo će pojačati već dobar osećaj sreće, dečije radosti i čarolija. A Venera... ona je već uveliko u prazničkoj atmosferi. Drugare je pronašla, kontakte razmenila, a koketiranja već uveliko ima – pa su razna zaljubljivanja na pomolu. Već početkom nedelje, imaće i konkretne susrete, ali će dobiti i društvo za priču i igru. Merkur sledeće nedelje ulazi u svoj znak, pa još ove dane iskoristite za malo lenjosti i tišine, jer će informacija biti i više nego što ste spremni da primite.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD