Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Niske strasti

Bik je prvi zemljani znak i on predstavlja naš arhetipski dom. Planeta Zemlja je u znaku Bika, a u Biku je Mesec egzaltiran. Znak Bika poseduju senzualnu prirodu, koja ima velike prohteve u svemu onome što pothranjuje čula ili emocije. Da bi Bik došao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da oseti materijalnu sigurnost u prijatnom, lepom i udobnom okruženju. Prva asocijacaija na Bika je emocija i zadovoljstvo. Emocija predstavlja termin oko čijeg se tačnog značenja psiholozi i filozofi spore veoma dugo. U najbukvalnijem smislu, oksfordski rečnik engleskog jezika definiše emociju kao „bilo koje uzrujanje ili uznemirenje uma, osećanja, strasti, bilo kakvo mentalno stanje besa ili nespokojstva“.

Ova eklipsa koja se dešava u znaku Bika, posmatrana samo na ličnom nivou kroz prizmu emocija, upravo predstavlja sliku uznemirenog uma. Istovremeno, Merkur je u konjunkciji sa Marsom, što je sad slika fokusirane, “zaglavljene” energije. Dispozicijom ova energija ide preko Venere u kvadrat sa Neptunom. Da li je ovo slika fatalne ljubavi, seksualne privučenosti koja donosi razočarenje? Bikovima je ovo svakako period “obezglavljenosti”. Ova transmutacija, alhemijski process spajanja Vatre i Vode, može biti izuzetno produktivna, jer dispozicijom Venera aplicira u sekstil sa Uranom. Oslobađanje od animalnog nagona je moguće povezivanjem Zemlje i Neba. Kruženje energije kroz telo, energetske centre je blagosloveno. Čišćenje fizičkog tela (uključujući i njegov bioenergetski deo) postiže se zdravom ishranom, gladovanjem, vežbanjem, gde spadaju i asane (položaji tela) i vežbe disanja (pranajama). Sve aktualnije čišćenje kako fizičkog tako i energetskog tela (uključujući genetske zapise) postižemo konzumiranjem Bahovih kapi (Energetska Astrologija, dr. Lea Imširagić). Toplo preporučujem Bikovima da nastave sa treniranjem hedonizma ali da promene smer kretanja od materijalnog ka duhovnom!

Blizanci ovo vreme, pre svega, treba da iskoriste da svoje mentalne aktivnosti spuste u svoje telo. Venera nosi u sebi eklipsu i društvo iz Bika. Podsvesni deo Blizanaca izlazi na površinu i nailazi na dve mogućnosti: oslobađanje kroz prihvatanje ili sputavanje (kao posledica raznih uverenja). Od 15. maja Blizanci dolaze “svoj na svoje”. Ljubav Blizanačka može biti u narednom periodu više virtualna i tajna, nego stvarna na fizičkom nivou. Od 20. maja, kada Sunce uđe u znak Blizanaca, Mesec će biti u Vagi u Blizanačkom petom polju ljubavi, pa eto prilike da se lepo provedete u nekom otmenom klubu i tamo upoznate mlade uspešne partnere. Obzirom da se Solarna eklipsa Blizancima dešava u 12. polju, ovo je vreme tog unutrašnjeg monologa koji Blizanci moraju da prevaziđu verom i poverenjem. Savetujem da vežbate “negovorenje”. Ćutanje je samo zaustavljanje spoljašnje verbalizacije, a negovorenje je tišina uma gde ne postoje monolozi ni na jednom nivou.

Rakovima Solarna eklipsa pada u 11. polje, što je 5. polje (polje ljubavi) Rakovih partnera. Evo problema: znak koji egzaltira Rakovog vladara (Mesec je egzaltiran u Biku) nosi u sebi društvo koje se neda kontrolisati. Ovo je vreme nesigurnosti, kompulsije i nepoverenja u partnera. Ovo može pokvariti već prilično napregnutu atmosferu u Rakovskom emotivnom životu (već je Saturn u Rakovskom 5. polju). Zbog vaše promenjive prirode, odnosno promene raspoloženja postoje indicije da se Rakovi osete prozvani 17. kao i 23. maja, ali takođe i poslednjeg dana meseca. Moj savet je dozvolite da život teče. Neće se zaustaviti život ako vi ne držite konce u svojim rukama.

Lavovi su najdirektnije prozvani u ovom vremenu jer su jedini u vladavini zvezde Sunca. Dešava se “pomračenje” Sunca koje od Lavova traži potpunu prisebnost i odricanje ega. Fatalne ljubavi su pokriće za pravljenje dramskih zapleta u životu Lavova. Naredni dug period, Lavovi će biti pod oštrim okom Saturna, pa je ovo vreme – vreme prihvatanja. Obzirom da je u pitanju konjunkcija Sunca i Meseca (mlad Mesec) neophodno je napraviti novi početak, i tom prilikom prevazići sebe. Ljubav je hrana za Lavove. Hrana nekada može biti i nematerijalne prirode (prana) i ona donosi najveću energiju Lavovima. Malo će biti lakše od 20. maja kada Sunce uđe u znak Blizanaca. Već 26. maja dolaze novi izazovi za Lavove. Savetujem vam malo više fizičkog odmora.

Device su takođe učesnici ove eklipse. Upravo je vladar Merkur u društvu odabranih. Ovo je vreme kada “sitničave” Device fokusiraju svoju energiju upravo sa smislom transformacije svog emotivnog – ljubavnog života. Pitanje za sve nas je: “Jel’ istina da je od Pepeljuge nastala najlepša princeza?” Da, upravo je vreme neviđenih čuda, a čuda nastaju kao proizvod vere. Najveći majstori u alhemiji jesu Device. Svojom pedantnom prirodom sve neophodno ulažu u ovo čudo. Mogućnost inicijacije Devičanskih čuda je 24. i 25. maja. Uživajte bez očekivanja da neko razume, ceni i poštuje vašu odgovornu prirodu.

Vage su specijalni nosači ove eklipse. Njihova vladarka Venera balansira na nultom stepenu Blizanaca noseći u sebi sve aktere ove eklipse. Budući da Venera aplicira kvadratu sa Neptunom, postoji doza nepoverenja i sumnje da se može biti u balansu upravo kroz drugu osobu. Ma šta ta druga osoba radila i govorila, neophodno je da se Vage osete prijatno u društvu takvih. Neminovna su razočarenja. Očekujemo da su Vage naučile Saturnove lekcije. Neophodno je biti prisutan, zasukati rukave i prionuti na rad na sebi.

Škorpionima ova eklipsa pada u 7.polje, a već Škorpioni nose Saturna u svojim vodama. Ako Škorpioni imaju nerašćišćen bes, na primer, moraju se suočiti s ovim aspektom sebe i uključiti se u neke isceliteljske metode. Škorpioni moraju sopstveno isceljenje postaviti kao prioritet, a ne nešto što su nameravali da rade ili su uradili. To znači da moraju voleti i prihvatiti sebe baš onakvi kakvi jesu. Svest u Škorpiona se dramatično menja u trećem kvadratu između Plutona i Urana. Ovaj cunami zahteva od Škorpiona da postanu provodnici neba do jezgra Zemlje. Ovo je slika ideala koji se aktiviraju iz dna kičme. Veoma je važno da, iako možda ne razumete svoje partnere, da prihvatite mogućnost da je neko drugačiji i da nije toliko zainteresovan za dubinu i suštinu. Neki ljudi su sretni samo zato što postoje!

Strelčevima ova eklipsa pada u 6. polje i nosi energiju koju je neophodno prizemljiti sa veoma jasnim fokusom na telo (fiziologiju). Osnovna karakteristika Strelčeva – opširnost –dovedena je u pitanje, naročito na emotivnom polju. Partneri su u najmanju ruku ljuti, da ne kažem besni i nezadovoljni. Ako smo se složili da je ovo energija “niskih strasti”, moramo priznati da to Strelčevima nije srodna zanimacija. Strelčevi se umeju zabavljati na više frontova ali prilično površno. Savetujem vam da se malo prizemljite jer biste u svom niskom letu mogli biti povređeni, budući da Jupiter u dispoziciji ide u konjunkciju sa Marsom. Manje priče, a više nežnosti.

Jarčevi su zaokupljeni rešavanjem problema u široj društvenoj zajednici, da ne kažem, “popravljanjem svojih predaka i svojih potomaka” istovremeno. Ova aktivnost će potrajati ali je neophodno se zaustaviti u trenutku koji se zove “sada”. Šta nam je činiti sada, kada sve oko nas vri i ključa. Bitne su odluke. Dispozitor Saturna, Mars vodi ga u konjunkciju sa Južnim Mesečevim čvorom i Merkurom. Možda ste jednom davno izgubili ljubav, upravo kroz neku odluku. Ponoviće se sada situacija u smislu prilike da prihvatite mogućnost da vam neko drugi trasira put, a da vi sa puno poverenja prihavatite taj put. Ovog puta se može roditi nova i kvalitetna emocija – ljubav! Jarčevi žele Rajsku ljubav ovde na zemlji, a možda je baš sada vreme za tu ljubav.

Vodolije su dobile Veneru kao dispozitore ove eklipse u svom petom polju ljubavi. U Vodolija ništa nije obično i ništa nije prosečno. Ovo je vreme velikih strasti koje su na prvi pogled nevidljive za vaše okruženje. Zanimljiv je 18. maj kada ćete se iznenada povezati sa osobom suprotnog pola, gde bi to moglo da na početku bude prijateljska ljubav, a kasnije nešto dosta ozbiljnije. Potreba za jakom mentalnom vezom zaista može u ovom alhemijskom vremenu da se pretvori u materijalno opipljivu ljubav.

Ribe su znak koji ne ume reći “ne”. Proces Solarne eklipse im se dešava upravo u trećem polju, gde se transmutira njihov mentalni softver. Prihvatanje ljubavi kao takve (mentalne) za Ribe je neprihvatljivo. Dok drugi proveravaju, premeravaju i kalkulišu – Ribe veruju i prepuštaju se. Direktni učesnik ove eklipse je vladar Ribljeg petog polja Ljubavi – Mesec. Ljubav je kao i obično za Ribe stanje egzaltacije, inspiracije i nadahnuća. Ovo vreme donosi rađanje novog pogleda na ljubav (bar na kratko). Za Ribe je vreme da ljubav dobije svoju fizičku manifestaciju . Ribe su nežne i blage u ovom vremenu, te mogu postati sve ono što nikad nisu bile.Vreme je suštinskih promena.

Ovnovima Eros radi kao da im je zadnji dan života. Daj sad, sve i odmah! Uranovo prisustvo za mnoge Ovnove je samo nemir, a nikako mogućnost oslobađanja. Ovo je vreme da se počne ispočetka, ali da se istraje. Jer igrice koje Ovan igra (novi počeci, iznova, novo) moraju se zameniti. Mars je u Biku u konjunkciji sa Južnim Čvorom, što može ličiti kako su Ovnovi “dramatično aterirali”, pa usput pretrpeli neku štetu. Postati svestan znači prihavtiti i ne suditi, već samo svedočiti događajima. Razočarenje je neminovnost, jer u dispoziciji Mars ide u kvadrat sa Neptunom. Čuvajte se samoobmane i potapanja u alkohol.

Ovo je vreme Hermesa. Ovo je vreme kad možete uverenja zameniti verom!

SMARAGDNA TABLA

1. Istina, bez laži, pouzdana i iskrena.

2. Ono što je dole jednako je onome što je gore, i ono što je gore jednako je onome što je dole te tako tvori čaroliju Jedinstva.

3. Kao što su sve stvari potekle od Jednog, od jedne misli, tako su sve stvari nastale od ove Jedne stvari, prilagođavanjem.

4. Otac je njegov Sunce, Majka je njegova Mesec, Vetar ga je nosio u utrobi svojoj, Zemlja je njegova hraniteljka.

5. Otac je On svake savršenosti i tvorac celog sveta.

6. Njegova je snaga potpuna, kad se iznova okrene Zemlji.

7. Odvoji Zemlju od Vatre, lako od teškog, polagano i s velikim umećem.

8. Sa Zemlje se uzdiži na Nebo, zatim se ponovo spuštaj na Zemlju, upijaj snagu Gornjeg i Donjeg Sveta. Tako ćeš zadobiti vlast nad celim Svetom. Zbog toga će se pred tobom raspršiti svaka Tama.

9. To je Sila Sile u svakoj Sili, budući da sve nežno prožima i sve nepobedivo savladava.

10. Tako je stvoren Svet.

11. Ovde prilagođavanje izrasta u čaroliju, za koju je ovo način.

12. Zato me nazivaju Hermes Trismegistos jer mi pripadaju sva Tri Znanja Sveta.

13. Ispunjeno je ono što sam rekao o delovanju Sunca

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD