Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Dete Bik: mali hedonista

Slatka, nežna, umiljata, deca Bikovi su pravi predstavnici svoje vladarke Venere. Od samog rođenja, još od prvih pelena, ove bebe su uglavnom tihe, mirne i pune ljubavi. Jako vole i reaguju na dodir, tako da je fizička pažnja od ključnog značaja za mentalni i fizički razvoj ovih beba. Osim toga, ovo su pravi mali hedonisti, vole da jedu, da su u udobnom i lepom okruženju, a i velike su spavalice. Znak Bika je fiksni, zemljani znak, pa su ova deca tokom celog detinjstva uglavnom blagog karaktera sa retkim ispadima, ali mogu biti i izuzetno tvrdoglava. Fiksnost utiče na to da ne vole promene i odupiru se pri uvođenju nečeg novog, jer svaka užurbanost i agresivniji pristup, dovode do velikog otpora koji pokazuju. Na njihovu tvrdoglavost i inat uglavnom utiču određeni pritisci da urade ili prihvate nešto što ne žele, ili im ne prija. Suštinski, ovo su spora i malo lenja deca i njima je potrebno malo više vremena da prihvate ili nauče određene stvari, ali kad nešto savladaju, to je onda na jako kvalitetan i postojan način.

Već je pomenuto da je ovoj deci potrebna fizička bliskost i sigurnost, koja je uglavnom prisutna kod svih beba, a naročito u periodu dojenja. Ali, bebe Bikovi su najzahvalnije za lagano uspostavljanje pravilnog načina dojenja, imaju urođeni talenat za to, što nije ni čudo, jer Mesec je egzaltiran u ovom znaku. Ove bebe će možda češće biti gladne od ostalih beba i češće će tražiti da jedu pre određenog termina predviđenog za obrok ili dojenje, pa tu treba taktično i mudro postupati. Ne bi trebalo da se naviknu na češće obroke ili da se prejedaju, jer ova deca su inače sklona debljanju, ali roditelji ne treba ni da se doslovno pridržavaju svakog minuta određenog za obrok. Mali Bikovi se malo teže navikavaju na određene obrasce, ali uz malo strpljenja i poneki obrok koji će doći pre termina, vremenom će vaša beba da se navikne na prikladan raspored i određenu rutinu za obroke.

Ove bebe vole fizičku udobnost i prijaju im prirodni materjali, pamuk, vuna, kasnije i koža, pa je bitno da im odeća i sve ono sa čime su u kontaktu (posteljina, prekrivači, igračke) budu u skladu sa tim. Takođe, vole muziku, laganu, melodičnu ili klasičnu, tako da je to korisno sredstvo za rešavanje određene uznemirenosti. Ove bebe su uglavnom mirne, sa blaženim osmehom zadovoljstva na licu i retko će da ispoljavaju uznemirenost, strah ili nervozu. Ali, ako su uznemirene, prvo treba proveriti njihovu fizičku udobnost, da li su možda gladne ili mokre, ili im samo treba zagrljaj da osete sigurnost. Ako su sve ove stvari zadovoljene, odgajanje ovih beba će biti na vrlo lagan način. Otprilike u periodu između 6. i 12. meseca će sve bolje reagovati na rutinu, zapravo, same će steći određenu potrebu za nekom vrstom rutine da bi se osećale sigurno.

Znak Bika je najčulniji znak u Zodijaku, tako da će ove bebe da uživaju da otkrivaju stvari oko sebe koristeći sva čula. U početku će težiti da sve interesantno dodirnu i uzmu u ruke, zatim da strpaju u usta, a kasnije će mnogo što - šta osluškivati i mirisati, jer one koriste sva čula da bi nešto razumele. Možda će biti malo sporije u određenim stvarima od druge dece tog uzrasta, ali to nikako ne treba da se meša sa nedostatkom intelekta.

Njima je potrebno malo više vremena kada koriste svih pet čula u načinu učenja, da asimiliraju sve percepcije. Ne vole da ih požuruju, treba im vremena da se prilagode i nauče nove stvari, jer pre nego što pređu na sledeću stvar ove bebe će neko vreme da uživaju u onome što trenutno rade. Ovo su jako strpljiva deca, vole da su stalno u prisustvu roditelja i da su okružena lepim stvarima, njihova materijalistička priroda od malena ih navodi da cene ono što mogu da imaju u vlasništvu, da dodirnu, osete, okuse i probaju. Ova deca će se češće nego druga deca vezivati za određene igračke i teže će prihvatati nove, shodnije njihovom daljem rastu i napredku. Još kao jako mali će steći određenu omiljenu stvar koju će stalno držati uz sebe, a to je uglavnom neka plišana, meka i prijatna na dodir igračka, ili ćebence, od kojih se neće rastati dugi niz godina. Kako vole da se okružuju i prisvajaju određene stvari, teže im je da ono što im se sviđa i što smatraju svojim dele sa drugima. Ako nemaju braću ili sestre, jako je bitno da se što ranije socijalizuju i da počnu da se uče druženju sa drugom decom.

Oni su jako prijatni u odnosu sa drugima, ali suštinski su stidljivi i potrebno ih je ohrabriti da se uključe u zajedničku igru. Ovde će takođe određeni sistem nagrade podstaći ovu decu i ohrabriti ih da nauče da dele sa drugima, jer njima je jako teško da prihvate da daju ono što jako vole. Biće jako povređena ako im se na oštriji ili grublji način kaže da treba da podele neki svoj slatkiš sa drugom decom ili da svoju igračku daju drugom detetu.

Malim Bikovima je potrebno dosta sigurnosti, ljubavi, fizičkog kontakta i vremena da rutinski istražuju i uživaju. Oni će malo kasnije od druge dece i prohodati. Njima ne prija žurba, pritisak, glad, neudobnost, jer tada se osećaju nesigurno i odbačeno. Suštinski, ovo su inertnija deca, sklona lenjosti i gojenju, za njih je potrebno imati dosta takta i aktivno se angažovati dajući im lični primer, bez preterane strogosti i prisile. Najbolje reaguju na blag dodir i puno ljubavi, a ne kroz pokušaj naširokog racionalnog i verbalnog ubeđivanja. Objašnjenja novih koncepta za njih mora biti propraćeno vizuelnim ili slikovitim primerima sa puno detalja i dosta objašnjenja o svim nastupajućim promenama koje se očekuju od njega (korišćenje noše, samostalno hranjenje, pranje ruku, zuba i sl.). Takođe, njima se ne sviđaju nikakva iznenađenja i neočekivane promene, jer je u znaku Bika Uran u padu. Kod svakog pokušaja da se nauče nečemu novom treba imati dosta strpljenja, male Bikove ne treba požurivati već im omogućiti da imaju vremena koliko je njima potrebno za određene radnje. Sa njima je potrebno uvesti određeni sistem nagrađivanja, tako se podstiče njihova odlučnost i tako će sve brže savladati i uraditi. Ako se pak, pokuša da se izvrši pritisak na njih i ako se požuruju, time će se podstaći njihova Bikovska tvrdoglavost i odbijanje koje može da bude jako uporno.

Prvi period kada može da se uoči naglašenija tvrdoglavost i inat kod ove dece je oko druge godine, u periodu prvog Marsovog povratka. Mars u znaku Bika nema dostojanstvo, jer je u ovom znaku u izgonu. Tada će im omiljena reč biti „Ne“ i to može da se manifestuje od pasivnog otpora pa sve do otvorenog izliva besa u ekstremnim slučajevima. Jako je bitno da se kroz ovaj period kod malih Bikova prođe što mirnije i da se nauče na što mirniji način i sa mnogo ljubavi da prihvate određene promene koje dolaze. Ovo je period kada se kod sve dece utvrđuju temelji za nezavisnost, preduzimljivost određenih sopstvenih akcija i učenju kontrole besa. Ali, Bik kao fiksni znak u kome je Mars u izgonu to malo teže prihvata, jer ovde je Venera glavna pa su inertniji, a Mesec je egzaltiran pa su osetljiviji i kolebljivi. Sa puno ljubavi ovoj deci treba dati podsticaj i usmeriti njihovu energiju da samostalno urade određene stvari i preduzmu određene akcije. Ne treba ih sputavati i sve im braniti, jer mora se imati u vidu da su u ovom znaku Uran i Pluton u padu, pa ako ne naprave određene temelje za određenu fleksibilnost i steknu samopouzdanje da preduzmu određene akcije, kasnije neće tako lako da prihvate bilo kakvu promenu ili transformaciju i mogu postati suviše rigidni.

Ovo je period kada vašeg malog Bika treba da učite kompromisu, da počne da shvata svoje obaveze, ali i da shvati da ima i određena lična prava i određene mogućnosti izbora. Takođe, u ovom periodu treba da uče da cene i sebe i druge, kao i da je u redu da postoje određene različitosti koje treba da prihvate i tolerišu. Sada mali Bikovi počinju da razvijaju nove obrasce ponašanja i teže im je ugoditi nego ranije, oni su sve više istrajni u svojoj volji, pa mogu postati više sebični i manje srećni.

Ovoj deci je najvažnija potreba da budu voljena i cenjena, njihova nežna srca zahtevaju stalnu ljubav i taktilni pristup roditelja, jer ako toga nema mogu steći osećaj inferiornosti. Međutim, od svih dvanaest znakova, znak Bika je najviše emotivno izbalansiran , tako da će vrlo retko i u detinjstvu, a i kasnije da pokažu neke ekstremne emocije i za to treba da budu jako mnogo i dugo iziritirani ili ugrožavani. Njima ne prijaju glasni zvuci, vika, galama, ili bilo kakvo nasilje, čak i kada je na televiziji. Kako su ova deca suštinski praktična, okrenuta materjalnim stvarima, sve doživljavaju preko svojih čula i teže zemaljskim vrednostima, njima ne treba remetiti ovu prirodno urođenu ravnotežu i sklad nijansi prirodnih bogatstava koje im daruje planeta Zemlja, čije je sedište u ovom znaku.

Period oko treće godine je vreme prvog Jupiterovog kvadrata kada se kod sve dece aktivira veća potreba za spoznajom, učenjem i širenjem granica njihovog dečijeg Sveta. Ovo je vreme kada se kroz određene igre i interesovanja, koja su u skladu sa prirodom deteta izgrađuju i utemeljuju vrednosti i samovrednosti. Za malog Bika koji ima urođenu prirodnu kreativnost, jer od samog rođenja primećuju sklad boja, zvukova, kvalitetne materjale i lepe oblike, ovo je period kada može da se podstakne da se više izražava kroz muziku, pevanje ili sviranje određenog instrumenta, zatim crtanje, bojenje, čitanje, manuelne radnje u smislu stvaranja i pravljenja određenih predmeta od kocki, sastavljanje puzli, slagalica itd.

Osim toga, kako su ovo mali hedonisti, pa je hrana i lepa odeća ono što ih od početka usrećuje, u ovom periodu bi mogli da ta svoja interesovanja iskažu kroz veću potrebu da roditeljima „pomažu“ u kuhinji, da „kuvaju“ u svojim „kuhinjama“ ili da drugima ugađaju i poslužuju ih na način kakav bi i sami voleli da imaju u tretmanu od drugih prema sebi.

         Isto tako, kako vole sve što mogu da prikupe i poseduju, novac je takođe stvar koja će od malena da ih privuče i jako će biti srećni kada nešto rade za novac ili dobiju novčanu nagradu ili poklon. Ovaj period Jupiterovog kvadrata je jako povoljan da se malo više upoznaju sa određenim vrednostima i da počnu da stvaraju svoj odnos i stav prema tome. Ovo je i period kada na laganiji način mogu da prošire svoju svest o potrebi da se nešto daje ili deli sa drugima, kako bi prevazišli svoju instiktivnu potrebu za posedovanjem i da bi se ublažio preduslov koji imaju za određenom vrstom pohlepe i posesivnošću.

U ovom periodu se kod dece razvija i osećaj pravičnosti i ona žele da uvide da se prema njima pravično postupa i da ona dobijaju „ono što im pripada i što zaslužuju“ Njihove potrebe i očekivanja mogu biti malo preterana (Jupiterov kvadrat) kao i težnja da dobiju samo ono što im prija. Ovo je period kada mogu da malo više preteraju sa hranom ili slatkišima ako im se dozvoli, pa roditelji treba da budu oprezni.

Period drugog Marsovog povratka oko četvrte godine može ponovo aktivirati određene buntovničke stavove i odbijanja deteta Bika da prihvati određene sugestije, zadatke ili promene. Potrebno im je dosta objašnjenja, unapred ih pripremati za određene promene i dati im puno informacija i konkretnih primera. Ova deca moraju da osećaju verbalnu i takticnu naklonost, sigurnost, podršku od bližnjih, kako bi mirno prihvatila određene stvari. Treba im pružiti puno ljubavi, pažnje i nagraditi ih za pozitivno ponašanje, što će istovremeno ojačati njihov osećaj za pravičnost koju prihvataju kao nagradu kroz neku materjalnu vrednost, a ne kroz teoriju i gomilu verbalnih pohvala. Roditelji su u međuvremenu shvatili da svojim malim Bikovima ne smeju da gomilaju previše aktivnosti u toku jednog dana, jer tako postižu samo kontraefekat i time ih samo zbunjuju i još više usporavaju. Ovo je period kada će uspeti da ovoj deci malo ubrzaju ritam i da im pomognu da malo više usklade tempo sa ostalima.

Period oko šeste godine kada je prva Jupiterova opozicija je vreme kada će definitivno moći da se neke njihove sklonosti jasnije izdefinišu, tako da je ovo dobro vreme da krenu aktivno da uče pevanje, sviranje, možda crtanje, vajarstvo, neki sport itd. Ovo je takođe period koji može da dovede do određenog preterivanja sa hranom i potrebe za uživanjem. Tada deca mogu postati opet inertnija i očekivati da neko drugi odradi njihov deo zadatka ili obaveze. Ovde je opet najbolji način da se motivišu primena sistema nagrađivanja kroz hranu, slatkiše, novac ili nekim igračkama. Kako ne vole da im neko uskraćuje omiljena zadovoljstva, lakše nego inače mogu da se navedu da odrade određene obaveze ili zadatke, jer nagrade im posebno prijaju, a naročito u ovom periodu. Ali, kako jako brzo mogu da se prepuste ovim lagodnostima, pažnju posebno treba obratiti na količinu nečega što će dobiti. To se posebno odnosi na slatkiše, da se ne bi dobio kontraefekat.

Ova deca imaju dosta energije, ali se ne ističu u fizičkim aktivnostima. Sport je takođe oblast koja treba da se razvije i ohrabruje kod ove dece. Ako im pomognete da razviju naviku i steknu rutinu vežbanja i fizičke aktivnosti, njihovo fizičko i psihičko zdravlje će se razvijati čudesno dobro, jer kao što je pomenuto oni su prilično tromi i imaju sklonost da planduju i uživaju. Bikovi su uglavnom dobri u svim sportovima gde se traži fizička snaga i izdržljivost, tako da se uglavnom pronalaze u atletici, naročito u bacanju kugle, diska, kladiva, rvanju i dizanju tegova. To ne znači da treba da se upišu da nešto treniraju od ovoga, naročito ne protiv njihove volje, ali ako pokažu interesovanje takođe mogu biti dobri u gotovo svim ekipnim sportovima. Njih će naročito interesovati sportovi kao što su streljaštvo ili streličarstvo, jer zahtevaju koncentraciju i mir. Takođe, ritmička gimnastika može zbog kreativnosti i muzike da privuče devojčice Bikove. Najbitnije je da im se određene sportske aktivnosti usade čisto u rekreativne svrhe, jer koliko god kasnije kada budu stariji budu bili uspešni u nekom sportu, oni će odustati od toga ako taj sport nema jasnu perspektivu i materjalnu sigurnost.

Ali, kako vole da borave u prirodi, treba početi sa što dužim šetnjama u parkovima i na otvorenim prostorima, što je za njih hrana za dušu. Starija deca Bikovi će jako voleti ako imaju mogućnosti da uživaju i prave svoje male bašte ili da gaje životinje i u tome su prilično vredni, dosledni i odgovorni. Oni imaju potrebu da budu korisni i da ostvare neku praktičnu vrednost od malih nogu, tako da će voleti da prave kućice u parku, da pomažu u kućnim poslovima ili da majstorišu po kući.

Oni su još od malena realisti, njih neće mnogo da interesuju bajke i misterija, nisu su mnogo radoznali i ne opterećuju se apstrakcijama. Oni ne žele da menjaju svet, ali mu se ipak prilagođavaju u cilju svojih interesa.

Eksperimentisaće i učiti ako im date puno bojica ili neki muzički instrument i uživaće i radovaće se malim stvarima tog tipa, sa kojima može nešto konkretno da ostvare i naprave. Njima je lepo i prijatno u svemu onome što mogu da čulno iskuse i realno dožive i njihova interesovanja su isključivo ka tome okrenuta, ako im se omogući da se posvete tim područjima i to može da im postane životni put.

Zbog urođene inercije i tromosti  teže se pokreću, jako su oprezni i ništa ne preduzimaju dok ne steknu samopouzdanje da to mogu da učine ili ostvare. Ali, kad odluče da nešto preduzmu, onda su jako koncentrisani na cilj, uporni i dosledni da to ostvare i teško ih je odgovoriti od toga. Problem nastaje jedino kada te tvrdoglave odluke mogu da im naškode zbog određenog neprihvatanja od okoline.

Dečaci Bikovi uglavnom imaju dobru muskulaturu i snažnu građu, a devojčice su najčešće potpuno ženstvene i u fizičkom smislu i u ponašanju. Ova deca vole da izgledaju lepo, doterano, mirišljavo i moderno. Oni su rođeni šarmeri, društveno su zreliji od svojih vršnjaka i znaju kako da se ponašaju u javnosti. Svojom ljupkošću prosto će šarmirati sve oko sebe, a naročito suprotan pol. Deca ovog putenog znaka još od malena osećaju svoju seksualnost, svesna su uticaja na sprotni pol i jako rano imaju osećaj za svoje telo. Još u pubertetu mogu da uđu u ozbiljne veze, tako da je jako bitno da se na vreme edukuju o ovim stvarima.

Ova deca koja inače od samog početka u svojoj porodici traže neizmernu i isključivu ljubav, takve obrasce će primenjivati i u prijateljstvu, a kasnije i u odnosima. Prilično posesivni i ljubomorni, mali Bikovi su isključivi i u prijateljstvu. Suštinski, prijatelji mogu da računaju na njih i ova deca se osećaju sigurnije u društvu dece koja lepo izgledaju i lepo se ponašaju, a naročito su privučeni lepim izgledom suprotnog pola koji će imati određene privilegije kod njih. Oni neće jurcati i slediti na pr. nekog malog aktivnog Ovna prepunog entuzijazma, niti nekog ko je manje stabilan i manje jak od njih. Oni izbegavaju sukobe, jer u osnovi imaju nežnu prirodu i jako im je važna lojalnost. Od svojih drugova očekuju da poštuju njihovu potrebu za mirom i tišinom da bi mogli zajedno da šetaju prirodom, da se igraju sa životinjama ili prave nešto konstruktivno i praktično. Ako ih neko od dece stalno iritira i napada, oni će jako dugo biti strpljivi i tolerantni, ali kada im prekipi razbesneće se i biće jako nasilni. To je isto kao kod njihovog životinjskog predstavnika bika koji je jako strpljiva životinja i mora biti jako izazvana i iziritirana da bi napala, ali kad se odluči za borbu, tada ide do kraja.

Prvi Saturnov kvadrat oko sedme godine malim Bikovima će nešto lakše da padne nego drugoj deci. Njima će najteže biti da se odvoje od roditelja, osim ako od malena nisu išla u vrtić, pa su već prošla ovu fazu. Polazak u školu, određene obaveze i učenje za njih mogu biti problematični samo ako učitelj ili vaspitač nema određenu toleranciju i razumevanje za njihovu sporiji ritam. Ovo je inače prva lekcija discipline, suočavanja sa obavezama i planiranja vremena. Što se tiče planiranja i rokova ovi mališani već imaju lična iskustva sa tim, njima samo treba malo više vremena, ali planiranje im je inače jača strana, pa to neće da im predstavlja poseban problem. Njima je samo potrebno malo više vremena kod učenja, dok određene informacije promisle i shvate. Ovde će im kao i do sad trebati dosta podrške i podsticaja, ali kad mali Bikovi nešto nauče, to je svakako temeljno i zabeleženo za stalno u njihovim memorijama. Ovo je period kada treba da im se pomogne da prevaziđu svoju tvrdokornost i da se nauče diplomatiji u pristupu novoj sredini. Određeni pritisak ili grubost od sredine ili učitelja mogu još više da ih nateraju da se povuku ili da budu naglašeno stidljivi.

Njih u školi ne treba podsticati na takmičarski duh, jer ih takmičenje još više usporava. Strpljenjem i nežnošću može im se pomoći da sve lakše savladaju i nauče gradivo. Kada budu razumeli, njihova memorija, istrajnost, upornost i koncentracija će biti izuzetno snažni, jer njihova memorija ide u dubinu i imaju potrebu da produbljuju stvari. Ova deca uče polako ali sigurno, oni sve lekcije uče jako razumno, pedantno i metodično.

Sigurno ste čuli za izraz „zdrav kao bik“, pa u skladu sa tim može to isto da se očekuje i od pripadnika ovog znaka. Znak Bika se odnosi na vrat, grlo i ždrelo, što je kod njih slaba tačka, tako da decu Bikove treba pripaziti od prehlade i infekcije. Kod njih je su takođe osetljivije uši, krajnici, a kasnije u životu mogu imati problem sa tiroidnom žlezdom i spondilozom. Malo Bikove kojima je hedonizam slabija tačka treba samo na vreme usmeriti na normalnu i zdravu ishranu. Njima ne treba dozvoliti da steknu nezdrave navike u ishrani, jer imaju tendenciju da se prejedaju, da suviše uživaju u slatkišima i da ishranu ograniče na jako oskudnu listu namirnica koje im se sviđaju. Ovo posebno traži veliki trud i zalaganje roditelja, koji na jako strpljiv način i sa puno ljubavi moraju da navedu svoje male Bikove da se žrtvuju i liše određenih zadovoljstava, jer će gojaznost često da ih odvede u bolest.

Na kraju, ipak se može zaključiti da ova deca zadaju manje brige od većine dece drugih znakova i osobina. Ovo su jako privržena deca i traže svaku priliku za zagrljaj i maženje u roditeljskom krilu. Da bi uživali u životu, mora da raspolažu sa puno vremena, mira, tišine i udobnosti lepog i prijatnog okruženja koji prijaju njihovoj volji i optimizmu. Svako deranžiranje nepredviđenim događajima ili nekom prisilom nije prijatno za ovaj fiksni znak. Prevelika strogost i disciplina roditelja kod ove dece će samo izazvati otpor. Samo velikom ljubavlju, nežnošću, blagošću i strpljenjem može da se izgradi jaka, stabilna i srećna osoba od deteta Bika.

 

Animirani filmovi koje vole mali Bikovi:

Gnomeo i Julija

Gnomeo i Julija je najveća ljubavna priča ikad ispričana o vrtnim patuljcima. Shakespeareova bezvremenska priča doživela je svoju duhovitu preobrazbu i smjestila se u najsmešnije moguće okruženje – vrt prepun patuljaka. Gnomeo i Julija nađu se usred susedske svađe i nailaze na brojne prepreke koje stoje na putu njihovoj sreći... Između promenade vrckavih likova i uzbudljivih utrka kosilica ovo će dvoje vrtnih patuljaka pokušati osigurati sretan kraj ove priče.

Pobuna na farmi

Priča ovog Disneyevog crtaća događa se na porodičnoj farmi na kojoj živi udovica sa gomilom raznih simpatičnih domaćih životinja. Problem počinje kada udovici ponestane novca za plaćanje hipoteke na kuću. U strahu da će biti prodate lokalnoj mesnoj prerađivačkoj industriji, krave odluče uzeti stvar u svoje ruke. Porodični konj pridružuje im se u potrazi za lovom, naime, on kao bivši konj lovca na nagrade zna nekoliko trikova. U obližnjem gradu raspisana je nagrada od 1000 $ za glavu jednog bandita koga ce zivotinje sa farme pokusati da uhvate kako bi pomogli svojoj gazdarici da zadrzi farmu i njih.

Medvjedić Winnie Pooh

Kad se jednog jutra probudi strašno gladan, medvjedić Winnie Pooh shvati da nigde nema meda. Odlučivši krenuti u potragu za hranom da nekako napuni trbuh, Winnie ni ne sluti da će neočekivani događaji vrlo brzo poremetiti njegove planove. Nakon što sa prijateljima Tigrom, Zecom, Sovom, Praščićem, kenguricom Kangom i magarčićem Sivkom učestvuje u takmičenju u pronalaženju Sivkova repa, Winnie će iznenada pronaći poruku dečaka Christophera Robina. Kada Sova pogrešno interpretira reči "Otišao za poslom. Vraćam se brzo", družina će zaključiti da je dečak otet i da ga je sigurno otelo opasno stvorenje Brzovrat.

Jagodica bobica - Strawberry Shortcake

Jagodica Bobica, njen psić Flekica i mačkica Perlica žive u Zemlji Jagodica, a stanuju u jago kući i jago su dobri prijatelji. Tu žive još i Lana Banana koja pravi fine kolače, Medena koja je pravi majstor i Narančica čiji su sokovi jago osvježavajući. Ponekad do njih navrati i Tonka Ponka ili Feferonka, a kako je Jagodica uvijek spremna na nove avanture, često se to jago veselo društvo odluči otputovati izvan Zemlje Jagodica i upoznati nove prijatelje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD