Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 29. aprila do 06. maja 2013

Ovu nedelju slobodno možemo nazvati Merkurovom nedeljom. Merkur ulazi u znak Bika i pravi još dva aspekta: opoziciju sa Saturnom i sekstil sa Neptunom. Međutim, nikakve aktivnosti ne bi bilo da nije Marsove energije koji, otkako je ušao u znak Bika, stalno nešto negoduje, pa će mu se ovog puta suprostaviti Saturn praveći opoziciju iz Škorpiona. Ali Mars je jak borac, pobediće on i sebe i pretke, jer je njegova volja jaka (Sunce trigon Pluton), a snaga ogromna (Mars trigon Pluton).

Period između dve eklipse je kao period inkubacije. Ove nedelje biće puno izazova, a sve su to samo naši preci, sve smo to samo mi. Mars i Saturn u opoziciji probudiće pretke, a na nama je kako ćemo i da li ćemo reagovati na njihove davno odživljene živote i emocije koje nisu stigli da prožive. Merkur u Biku nam daje šansu da zaboravimo na prošlost, ne mislimo na budućnost, već da čvsto uzemljeni (Bik), svaki trenutak odživimo Sada i Ovde.

I dok prvih dana Mesec u zagrljaj Merkuru ide (Mesec trigon Merkur), započinje i nova nedelja. Mesec kao da je samo proleteo kroz znak Strelca, kao da beži od nečeg što je bilo i sada prikuplja utiske ulaskom u znak Jarca. U Jarcu je Pluton, pa prelazak preko Plutona može biti kao podsećanje na događaj koji je predhodio, a koji je bio aktiviran eklipsom koja se desila na 5° Škorpiona. Oni koji su odoleli izazovu i tišinu slušali umesto praznih reči, sada sumiraju utiske i osluškuju odgovore na pitanja postavljena protekle nedelje.

Sreda je dan kada počinju da se stvari polako pokreću. Meditacije su prestale, vreme je da se krene u materijalizaciju (Merkur u Biku). Do skora je Merkur, onako brz i okretan trčkarao znakom Ovna i sav užurban izdavao nardbe pomalo lenjoj družini (stelijum u Biku). Sada se i sam promenio. Čim je zakoračio na zemlju i osetio miris hrastovine, odmah je počeo da se zalaže za zemljoradnju i poljoprivredna vozila (Merkur u Biku). Trenutak ulaska Merkura u znak Bika trebalo bi da označava određenu dozu stabilnosti i sigurnosti, ali kako istog dana i Mars pravi sa Saturnom opoziciju, nastaće prava pometnja ili rasprava pradedova oko šljive ili kojeg metra zemlje (Mars u Biku opozicija Saturn).

Ovo je izazovan aspekt koji će osetiti i oni koji nemaju kontakt Saturna i Marsa u natalnom horoskopu. Mars iz Bika sa Saturnom iz Škorpiona direktan je sukob dveju različitih strana. Ovo je rasprava oko imovine, novca ili kakvog naleđa. Ulaskom Merkura u materijalan znak, samo će skrenuti pažnju na te materijalne stvari. Najviše će se stvari dešavati u porodici ili će glavna rasprava biti sa rodbinom ili nekom daljom familijom. Mesec toga dana ulazi u znak Vodolije i ma koliko da je to humani znak, ovog puta će samo uneti dozu stresa i nervoze. Svojim tranzitom tih dana, Mesec će praviti kvadrat na tu opoziciju između Saturna i Marsa kao i na stelijum iz Bika. Ko će popustiti ili biti pametniji u ovom trenutku teško je reći, jer je fiksnost ovih znakova poznata po istrajnosti u svemu. Međutim, ovo je idealan dan da se preci (Saturn) izmire i da se konačno postave na svoje mesto, a sebi obezbedi unutrašnji mir i sklad. Mogu vam se u okruženju pojaviti ljudi koji će vam tražiti nešto, neku pomoć ili novac. Možda će čak biti i grubi ili neprijatni, ali ne ulazite u raspravu, već sve što vam se traži, dajte iako vi niste napravili nikakav dug i savest vam je čista... neki davni predak sigurno jeste, pa je sada stigla naplata. Budite sretni što vam se pruža prilika da otplatite davnašnje pradedove dugove i nastavite svoj, a ne njegov život. Da bi uneli Svetla u svoj život, potrebno je samo malo promene (Sunce trigon Pluton) i vaš život može krenuti u sasvim drugom smeru.

Petak je dan kada Mesec ulazi u znak Riba i atmosfera na nebu će biti daleko mirnija i spokojnija. Pored toga što je poslednji radni dan, osetićete kao da ste skinuli veliko breme sa svojih leđa. Merkur pravi sesktil sa Neptunom, pa je povećana kreativnost. Odličan dan za pesnike, pisce, slikare, kao i za sve one koji imaju oko stvaraoca (Sunce u Biku) i dušu umetnika (Mesec u Ribama).

Poslednjeg dana u nedelji, Merkur u opoziciji sa Saturnom, umnogome će usporiti saobraćaj (Merkur u Biku opozicija Saturn) i to zbog kvara nekog autobusa ili velikog kamiona (Saturn). Ovo je dan za laganu šetnju, ali nikako za ozbiljne razgovore ili učenje. Saturn zna da uspori i umori Merkura, pa je zato najbolje otići do obližnjeg zoološkog vrta. Ipak, izbegavajte bliži kontakt sa velikim životinjama i sa onim od kojih imate određenu dozu straha (Saturn).

Vreme će biti na vašoj strani, a vi ćete biti ponosni na sebe, shvativši koliki borac u vama živi (Mars trigon Pluton). Preci koji su sa početka nedelje bili prilično burni, sada su se smirili i pustili vas da bar da kraju dana možete biti tihi i sami sa sobom.

Miris tek procvalog drveća uticaće da se opustimo i uživamo u tišini divnih prolećnih dana. Fešta će početi sledeće nedelje ulaskomVenere u znak Blizanaca, pa usnula srca neka se spreme za nova iskušenja i nove ljubavne avanture.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD