Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. aprila do 06. maja 2013

Ovu nedelju slobodno možemo nazvati Merkurovom nedeljom. Merkur ulazi u znak Bika i pravi još dva aspekta: opoziciju sa Saturnom i sekstil sa Neptunom. Međutim, nikakve aktivnosti ne bi bilo da nije Marsove energije koji, otkako je ušao u znak Bika, stalno nešto negoduje, pa će mu se ovog puta suprostaviti Saturn praveći opoziciju iz Škorpiona. Ali Mars je jak borac, pobediće on i sebe i pretke, jer je njegova volja jaka (Sunce trigon Pluton), a snaga ogromna (Mars trigon Pluton).

Period između dve eklipse je kao period inkubacije. Ove nedelje biće puno izazova, a sve su to samo naši preci, sve smo to samo mi. Mars i Saturn u opoziciji probudiće pretke, a na nama je kako ćemo i da li ćemo reagovati na njihove davno odživljene živote i emocije koje nisu stigli da prožive. Merkur u Biku nam daje šansu da zaboravimo na prošlost, ne mislimo na budućnost, već da čvsto uzemljeni (Bik), svaki trenutak odživimo Sada i Ovde.

I dok prvih dana Mesec u zagrljaj Merkuru ide (Mesec trigon Merkur), započinje i nova nedelja. Mesec kao da je samo proleteo kroz znak Strelca, kao da beži od nečeg što je bilo i sada prikuplja utiske ulaskom u znak Jarca. U Jarcu je Pluton, pa prelazak preko Plutona može biti kao podsećanje na događaj koji je predhodio, a koji je bio aktiviran eklipsom koja se desila na 5° Škorpiona. Oni koji su odoleli izazovu i tišinu slušali umesto praznih reči, sada sumiraju utiske i osluškuju odgovore na pitanja postavljena protekle nedelje.

Sreda je dan kada počinju da se stvari polako pokreću. Meditacije su prestale, vreme je da se krene u materijalizaciju (Merkur u Biku). Do skora je Merkur, onako brz i okretan trčkarao znakom Ovna i sav užurban izdavao nardbe pomalo lenjoj družini (stelijum u Biku). Sada se i sam promenio. Čim je zakoračio na zemlju i osetio miris hrastovine, odmah je počeo da se zalaže za zemljoradnju i poljoprivredna vozila (Merkur u Biku). Trenutak ulaska Merkura u znak Bika trebalo bi da označava određenu dozu stabilnosti i sigurnosti, ali kako istog dana i Mars pravi sa Saturnom opoziciju, nastaće prava pometnja ili rasprava pradedova oko šljive ili kojeg metra zemlje (Mars u Biku opozicija Saturn).

Ovo je izazovan aspekt koji će osetiti i oni koji nemaju kontakt Saturna i Marsa u natalnom horoskopu. Mars iz Bika sa Saturnom iz Škorpiona direktan je sukob dveju različitih strana. Ovo je rasprava oko imovine, novca ili kakvog naleđa. Ulaskom Merkura u materijalan znak, samo će skrenuti pažnju na te materijalne stvari. Najviše će se stvari dešavati u porodici ili će glavna rasprava biti sa rodbinom ili nekom daljom familijom. Mesec toga dana ulazi u znak Vodolije i ma koliko da je to humani znak, ovog puta će samo uneti dozu stresa i nervoze. Svojim tranzitom tih dana, Mesec će praviti kvadrat na tu opoziciju između Saturna i Marsa kao i na stelijum iz Bika. Ko će popustiti ili biti pametniji u ovom trenutku teško je reći, jer je fiksnost ovih znakova poznata po istrajnosti u svemu. Međutim, ovo je idealan dan da se preci (Saturn) izmire i da se konačno postave na svoje mesto, a sebi obezbedi unutrašnji mir i sklad. Mogu vam se u okruženju pojaviti ljudi koji će vam tražiti nešto, neku pomoć ili novac. Možda će čak biti i grubi ili neprijatni, ali ne ulazite u raspravu, već sve što vam se traži, dajte iako vi niste napravili nikakav dug i savest vam je čista... neki davni predak sigurno jeste, pa je sada stigla naplata. Budite sretni što vam se pruža prilika da otplatite davnašnje pradedove dugove i nastavite svoj, a ne njegov život. Da bi uneli Svetla u svoj život, potrebno je samo malo promene (Sunce trigon Pluton) i vaš život može krenuti u sasvim drugom smeru.

Petak je dan kada Mesec ulazi u znak Riba i atmosfera na nebu će biti daleko mirnija i spokojnija. Pored toga što je poslednji radni dan, osetićete kao da ste skinuli veliko breme sa svojih leđa. Merkur pravi sesktil sa Neptunom, pa je povećana kreativnost. Odličan dan za pesnike, pisce, slikare, kao i za sve one koji imaju oko stvaraoca (Sunce u Biku) i dušu umetnika (Mesec u Ribama).

Poslednjeg dana u nedelji, Merkur u opoziciji sa Saturnom, umnogome će usporiti saobraćaj (Merkur u Biku opozicija Saturn) i to zbog kvara nekog autobusa ili velikog kamiona (Saturn). Ovo je dan za laganu šetnju, ali nikako za ozbiljne razgovore ili učenje. Saturn zna da uspori i umori Merkura, pa je zato najbolje otići do obližnjeg zoološkog vrta. Ipak, izbegavajte bliži kontakt sa velikim životinjama i sa onim od kojih imate određenu dozu straha (Saturn).

Vreme će biti na vašoj strani, a vi ćete biti ponosni na sebe, shvativši koliki borac u vama živi (Mars trigon Pluton). Preci koji su sa početka nedelje bili prilično burni, sada su se smirili i pustili vas da bar da kraju dana možete biti tihi i sami sa sobom.

Miris tek procvalog drveća uticaće da se opustimo i uživamo u tišini divnih prolećnih dana. Fešta će početi sledeće nedelje ulaskomVenere u znak Blizanaca, pa usnula srca neka se spreme za nova iskušenja i nove ljubavne avanture.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD