Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrolog - Stephen Arroyo

Svako ko voli astrologiju, ili je samo njen pasionirani ljubitelj, postavlja sebi pitanje: da li se astrolog rađa?

Pretpostavka je da se talenat za astrologiju nasleđuje, ali pored samog talenta dobar astrolog bi trebao u svojoj natalnoj karti da poseduje i određeni kod za astrologa.

Astrolog bi trebalo da ima jedan sasvim poseban način razmišljanja, jedno više stanje svesti, koje podrazumeva jasno razmišljanje i jednu logiku kojom uz pomoć shvatanja astrološke gramatike (serija 3) i njenog povezivanja sa simbolima (koji su predstavljeni serijom 11), može da shvati šire značenje osnovnih astroloških pojmova, i na taj način da razvija brzinu svoje logike i razmišljanja.

Dakle, potrebno je da se poseduje povezanost serija 3 i 11, a one takođe moraju da budu povezane i sa serijom 12 koja predstavlja jedno skriveno područje, nepoznato , a takođe predstavlja i prošlost, kao i budućnost. Serija 12 je tajna koju treba intuitivno otkriti, jer jezik simbola za mnoge je nevidljiv, a astrolog uz pomoć svoje veštine treba da iz tog kolektivnog i ličnog nesvesnog (Ribe, 12) izvuče poseban "film", ili mitološku priču koja se odnosi samo na tog klijenta. U seriji 12 žive sve ispričane priče i mitovi, svi snimljeni filmovi jer je ona nesvesno, jedan okean u kojem živi sve prošlo i buduće. Dobrom postavkom serija 3, 11 i 12 (Merkura, Saturna, Urana, Jupitera i Neptuna) astrolog ima mogućnost da se odmah poveže sa tim poljem nesvesnog i da iz njega prati slike koje povezuje sa astrološkom simbolikom, i na taj način istumači sudbinu i budućnost iz natalne karte. Pored povoljne povezanosti ove tri serije, veoma je uputno da one budu povoljno povezane i sa osom Mesečevih čvorova koji, kao delovi samog Meseca, ukazuju na astrologovu sposobnost da se poveže sa prošlošću (južni Mesečev čvor) i budućnošću (severni Mesečev čvor).

Dobar astrolog prvenstveno treba da poseduje mir unutar svog bića, jer samo kroz mir preko svoje serije 11, kombinujući simboliku i podižući svoj um (3) i duh (12) on može dopustiti da ga vodi kosmička inteligencija (11). Preko Urana, kroz astro simboliku, astrolog dokazuje svoju veštinu, jer on može da sagleda dve stvari kao jednu, da vidi odjednom i poziciju i dispoziciju i da ih protumači kao jedno, kroz veoma poseban i brz način razmišljanja.

Kratka biografija

Jedan od najpoznatijih američkih astrologa svakako je Stiven Arojo (Stephen Arroyo) koji je ujedno i diplomirani psiholog i, kao takav, jedan je od značajnih predstavnika psihološko-astrološkog pravca. Njegovi učitelji astrologije su bili Den Radjar (Dane Radhyar), Frensis Sakojan (Frences Sakoian) kao i Izabel Hikij (Isabel Hickey). Pored bavljenja psihologijom i astrologijom, Arojo je licencirani savetnik za brak i porodicu. Astrološke konsultacije praktikuje od 1970. godine. Uporedo sa proučavanjem astrologije obučavao se i za alternativnu medicinu kroz bioenergiju, travarstvo kao i homeopatiju. Napisao je mnogo astroloških knjiga koje su postale veoma popularne i koje su prevedene na desetak svetskih jezika, tako da je on postao jedan od poznatih pisaca best-selera moderne astrologije XX veka.

Stiven Arojo je dobitnik mnogih međunarodnih priznanja za doprinos astrologiji, a jedna od njih je Nagrada britanske astrološke asocijacije (Prize of the British Astrological Association), zatim internacionalna “Nagrada Sunca” (International Prize of the Sun – Sun Award) koju mu je dodelilo kanadsko Bratstvo astrologa (Fraternity of Canadian Astrologers). Takođe je još 1992. postao dobitnik “Regulus nagrade” (Regulus Award) za svoj doprinos duhovnoj i humanističkoj astrologiji od strane Ujedinjene Astrološke Konferencije (United Astrology Conference) poznatijeg kao UAC.

Astrološki kod

Arojo ima Sunce u znaku Vage u 7. kući, a Ascendent mu se nalazi u znaku Ovna. On je verovatno jedna temperamentna osoba koja se na libi da bude začetnik nečeg novog. Vladar Ascendenta je Mars koji je veoma snažan jer se nalazi u znaku Škorpiona i u 7. kući i u konjunkciji je sa Jupiterom, koji je vladar uklještenog znaka Riba u 12., kao i 9. kuće, tako da vidimo da se on bavi i javnim predavanjima. Mars je i u kvadratu sa Saturnom koji vladar 11. i 12., i koji je u izgonu u znaku Lava u 5. kući.

Moglo bi se reći da je za njega sigurno bio veliki kreativni izazov da napiše knjigu zajedno sa Liz Grin (Liz Greene) “Jupiter/Saturn – konferencijska predavanja” (“The Jupiter/Saturn conference lectures”). Kroz dispoziciju se preko Plutona, ovaj kvadrat Marsa i Saturna delimično poboljšava utoliko što će sa Saturnom u konjunkciji biti Jupiter, kao i vladar Ascendenta Mars, što će sigurno uticati na njegovu predanost i marljiv rad kada je u pitanju njegova kreativnost imajući u vidu da se sve nalazi u znaku Lava u 5. kući.

Ako analiziramo njegove kodove za astrologa, već na samom početku vidimo da se na vrhu 3. kuće nalazi znak Blizanaca i da je u njoj Uran, koji je vladar 12., te ovde imamo povezanost serija 3, 11 i 12. Uran je u konjunkciji sa severnim Mesečevim čvorom tako da vidimo njegovu sposobnost da se poveže sa budućnošću. Uran je u velikom vazdušnom trigonu sa Merkurom u znaku Vage u 7., kao i Mesecom u znaku Vodolije na vrhu 12., što daje povezanost serija 3, 11, i 12. Kroz ovaj veliki trigon je veoma naglašena njegova umna kao i emotivna inteligencija (Mesec je vladar 4., i nalazi se u znaku Vodolije), jer on dobija astrološke slike u “fleševima”, naročito kroz trigon Merkura i Urana koji je dispozitor samog Meseca. Arojo je, takođe, sposoban da uspostavi i emotivnu bliskost a svojim klijentima jer je Mesec, koji je na vrhu 12.. kuće (klijenti) vladar 4. kuće (bliskost), a kako je on vladar i 5 – svoje iskustvo sa klijentima sposoban je da kreativno pretoči u mnoge knjige kao i predavanja, što se vidi kroz konjunkciju Merkura i Jupitera (knjge, izdavaštvo).

Merkur, kao vladar 3. kuće nalazi se u znaku Vage u 7. kući, i on je u konjunkciji sa Jupiterom u znaku Škorpiona, koji se nalazi veoma blizu stepena egzaltacije Plutona, kao jednog od signifikatora za psihologiju. Merkur je dispozitor Urana iz 3., a kako je Jupiter vladar uklještenog znaka Riba iz 12., ovde ponovo imamo povezanost serija 3, 11 i 12.

Vladar 11. i 12. kuće je Saturn koji je u egzaktnom trigonu sa samim Ascendentom, tako da vreme podržava natusa, naročito kroz bavljenje astrologijom. Saturn kao vladar 11. i 12. je doduše u izgonu u znaku Lava i u 5. kući, ali dispozicijom preko Sunca ide u egzaltaciju (Saturn je egzaltiran u Vagi, gde odlazi njegov dispozitor) i u 7. kuću, kao i konjunkciju sa Neptunom koji je vladar uklještenih Riba u 12. kući, što ukazuje da kroz vreme možemo da očekujemo njegovo potpuno ovladavanje veštinom astrologije, kao i kreativno pisanje na tu temu i spajanje astrologija sa njegovim iskustvom psihologa. Saturn je u konjunkciji sa Plutonom, a jedna od njegovih knjiga se zove: “Astrologija, karma i transformacija”. Ova konjunkcija Saturna i Plutona koji je vladar 8. kuće, je puna slika njegovog bavljena psihologijom.

Vladar 12. kuće čiji vrh se nalazi u znaku Vodolije, pored Saturna, je i Uran, a kako se u 12. kući nalazi uklješten znak Riba, vladari 12. su takođe Jupiter i Neptun. Jupiter se nalazi u znaku Škorpiona u 7. kući što će Aroju dati jednu veoma duboku introspekciju, naročito kada su u pitanju odnosi, a njegova knjiga “Odnosi & životni ciklusi” upravo govori o tome. Samo Sunce koje predstavlja život nalazi se u znaku Vage koja je signifikator za odnose, a Sunce koje je ovde ipak u padu, je u sekstilu sa Saturnom koji je dispozitor Meseca, a on je vladar 5. kuće, koja je s druge strane jedan od signifikatora za ciklus.

S druge strane, Sunce koje je dispozitor Saturna (vladara 11. i 12.), je i u širem trigonu sa Uranom u 3., koji je dispozitor Meseca iz znaka Vodolije sa vrha 12., tako da ovde ponovo imamo povezanost sve tri serije i to kroz veliki vazdušni trigon, što ovom astrologu daje toliki uspeh i lakoću u radu.

Poznato je da veliki trigon sam po sebi upućuje na talenat, ali i na jednu ležernost i inerciju, te se često dešava da osobe sa velikim trigonom i pored sve lakoće koju poseduju u životu, ipak ne uspevaju da ostvare nešto značajnije u životu.

Horoskop Stivena Aroja je veoma interesantan jer u njemu nema nijedne opozicije među planetama, ali zato ima dva dimanična kvadrata koja obuhvataju više planeta, tako da su baš ti kvadrati “okidači” koji ga “teraju” da njihovu izazovnu energiju transformiše i kreativno iskoristi, kako za rad sa klijentima tako i za pisanje svojih best-selera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD