Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki razgovori

Vaša deca nisu vaša…

…oni su sinovi i kćeri života koji teži samom sebi

Halil Džubran

Svi traže ljubav. Prilično je tužna istina da velika većina skoro da i ne zna šta je to ljubav? Uglavnom, veliki deo života čovek provodi tragajući za ljubavlju svuda unaokolo – a ljubav je u nama.

Često su ljubav i potreba za njom posledica nekakvih uverenja koje smo nesvesno usvojili kao svoju potrebu. Vidimo na filmu, pročitamo u romanu ili možda najbolje kada uhvatimo nečiju tuđu priču kroz prizmu ružičastih naočara i mislimo: "Eh, blago njemu ili njoj. Zašto se meni ovo dešava, ili zašto se ne dešava?" I tako u krug. Sve češće srećem ljude koji se bude. Njihovo buđenje je upravo kroz ljubav.

Sinhronicitet je ljubav koju nam daruje univerzum, podržavajući našu orginalnu kreaciju zbog koje smo ovde. Proleće 2008. godine donelo je nova poznanstva, nova iskustva i nadasve veliku podršku univerzuma u mom radu.

U martu 2008 godine spremalala sam se za osmu međunarodnu astrološku konferenciju koja se zvala "Muzika sfera". Bila sam ushićena. U goste mi je došla prijateljica i astrolog, Svetlana iz Kruševca. U to vreme smo radile zajedničko istraživanje kao studenti Kepler instituta. Provodile smo sate, dane i noći u astrološkim razgovorima i stvaranju astroloških slika. Neposredno pred Svetlanin dolazak pozvao me je jedan mlad čovek i tražio da zakaže konsultaciju. Razmišljala sam mogu li ga primiti obzirom na događaje i obaveze koji slede. U toku razgovora mi je rekao da njega zanima samo partnerski odnos... Zapravo, "on nema nikakvih problema!" – rekao je. On želi da unapredi već postojeći odnos. Želi da ima potomstvo sa ženom koju voli i koja njega voli. Sijalica se upalila. Vrlo jasan signal da treba da ga primim bio je upravo taj. Moja oblast koju radim jesu partnerski odnosi, a Svetlanina oblast koju ona najbolje radi jeste "začeće" – odnosno procena mogućnosti i najpovoljnijeg perioda za stvaranje potomstva!!! Pomislila sam: "Sretni čoveće, kako ti univerzum daruje dva astrologa u jednoj konsultaciji baš za ono što ti je potrebno!" Dogovorila sam termin. Rekla sam Svetlani i ona se složila.

Kada sam otvorila vrata Milošu, mala je reč da sam bila oduševljena. Kobaltno-plave oči, snažan stisak ruke, nekakva sigurnost. Snaga i nežnost. Miloševa aura je bila blještava i ispunila je prostor u trenutku. Tako je bio lagan i jednostavan.

Kada je 2000. godine Miloš diplomirao na elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, odlučio je da ode u Nemačku da uči Web-dizajn (progresivni Mesec mu je ušao u Ovna – "Nemačka" – novi početak). Želeo je da se u tom pravcu obrazuje jer ga je to mnogo više zanimalo. Rekao je da ga privlačila umetnost (ima u horoskopu veliki vodeni trigon, koji u sebi uključuje i Veneru) ali umetnost koja ima "formu i strukturu" (Saturn, vladar ascedenta, je deo vodenog trigona). Tog leta je puno radio i nije išao na godišnji odmor. Njegov odličan prijatelj ga pozvao da odu na letnju pozorišnu scenu i pogledaju baletsku predstavu koju izvode Beogradski umetnici.

Potreba za detetom

...Tako je krenula priča sa Irenom. Irena je ispunila njegovo srce ljubavlju. Njihova priča je krenula kao prepoznavanje, prijateljsko razumevanje i onda ljubav za koju kaže da se ne seća trenutka inicijacije. U svom otvaranju prema Ireni ispričao joj je svoju porodičnu priču. Rastao je kraj veoma uspešnih, ostvarenih roditelja. Svako za sebe je bio sjajan, ali zajedno mu nisu nikada bili mama i tata (Sunce opozicija Mesec). Miloš je duboko patio i vodio unutrašnje monologe. Strah od „neuspelog braka“ njegovih roditelja razvila je kod Miloša pre svega strah, a potom i prisilnu ideju o iskrenoj, istinskoj ljubavi. Nije uspevao da se ostvari u partnerskom odnosu. Sve emotivne veze je pretvarao u prijateljstva (vladar 5.polja – ljubavi, u konjunkciji sa Uranom...) samo da ne bi doživeo neuspeh (...i Plutonom u 8. polju).

Irena ga je iskreno volela. Ipak, mudrošču je kupovala vreme. Rekla je da bi mu decu rodila. Dogovarali su se da stvaraju porodicu kad srede udobnost doma i dok Irena zameni profesiju. Irena je, pak, bila uspešna balerina, strastveno je volela igru, okret, muziku... Miloš je uživao gledajući je na sceni.

Onda su odlučili da dobiju potomke. Nije išlo. Miloš je pucao u sebi. Irena to nije znala. Imao je strah. Nije spavao, slabo je jeo. Jednom je rekao da želi da odu kod lekara. Išli su na sve preglede i svuda isti odgovor: „Sve je u redu, polako, biće dece“. Irena je to razumela, Miloš nije. Miloševa Škorpionska priroda je tražila duboka suštinska objašnjenja. Kaže da voli i poštuje astrologiju i veruje da će mu astrologija dati odgovor. Pokušala sam, pre svega, da mu objasnim od kakvih je suprotnosti njegova priroda satkana. Objasnila sam Milošu njegovu genetsku priču, osovinu 4 – 10, tata – mama! Miloš ima Južni Mesečev čvor u 4. kući. Vladar 4. polja, Merkur (ujedno vladar i 5.polja – dece), nalazi se između Urana i Plutona u 8. polju i sve to u kvadratu sa Saturnom iz Raka (vladarem ascendenta). Ovde postoji "genetski antagonizam" ili odbacivanje dece koji je Miloš trebao nekako da razume i prihvati. Samo prihvatanjem je mogao doći u ravnotežu.

Podrška Jupitera

Najdirektnije sam ga pitala zašto toliko insistira na imanju dece? Malo mi je bilo neobično što muškarac toliko insistira. Ipak, Mesec u Biku jeste snažna potreba za potomstvom u svačijem horoskopu, jer to je mesto gde je Mesec, najželjniji potomstva svog. Obično žene više o tome maštaju. Miloš je treperio. Nestala je slika onog snažnog muškarca koji je došao na konsultaciju kod dva astrologa istovremeno. Rekao je da iznad svega želi dete koje će voleti bezuslovno. Pričali smo o njemu i Ireni, o njihovom divnom odnosu, o Ireninoj mudrosti i strpljenju. Miloš je sve manje govorio. U jednom trenutku i ja sam prestala da govorim. Između nas troje je u trenutku tišine prošla večnost. Nešto je otvorilo put Miloševe spoznaje. Onda je Svetlana svojim mirom i osmehom počela da mu priča o deci, o rađanju, o roditeljstvu. Miloš se vraćao u prvobitni izraz, postajao je snažan, siguran i osmehivao se. Nas troje smo potekli Škorpionskom rekom. Svetlana mu je pričala o spontanom začeću i mestu na kojem se to dešava. Iako je Milošev vladar 5. kuće (Merkur) u konjunkciji sa Uranom, što često decu ne daje lako, ipak on dispozicijom odlazi na mesto Venere odakle formira sjajan trigon sa Jupiterom, pa dece u nekom trenutku mora biti! Kako Uran (sa kojim je Merkur u konjunkciji) predstavlja baš astrologa, za očekivati je da ovde baš nakon jednog razgovora sa astrologom, kako dispozicija govori, on dođe do trigona sa Jupiterom i dobijete dete!

Naime, Miloš ima konjunkciju Venere i Marsa baš na mestu začeća (na 3º Škorpiona). Ispričala mu je o trenutku privlačenja duše (deteta) u svoj život. Koliko je to bitno i važno privlačiti u svoj život lagane duše, Svetlana mu je polako i temeljno objasnila. Dogovorili su se da se Svetlana čuje sa Irenom i da im Svetlana astrološkim tehnikama napravi kartu plodnih dana.

Miloš je bio vrlo zadovoljan konsultacijom. Uzeo je i CD snimak konsultacije i rekao da jedva čeka da ga presluša sa Irenom. Svetlana i ja smo, takođe, bile zadovoljne. Imale smo osećaj da smo Milošu otvorile put spoznaje. Napravile smo i vremenske mogućnosti za te događaje ali nismo htele da to potenciramo. Ja sam se još nekoliko puta srela sa Milošem, podučavala sam ga upoznavanju sebe. Irena je kontaktirala sa Svetlanom. Lagano su ulazili u ravnotežu.

U aprilu 2012 godine Miloš me pozvao sav ushićen. Dobio je kćerku. Dali su joj ime Miona. Miona ima Sunce u Ribama, a Mesec u Vodoliji. Rekao je da su on i Irena veoma sretni.

 

Vaša deca nisu vaša, ona su sinovi i kćeri života koji teži samom sebi

Ona su sinovi i kčeri žudnje Života za samim sobom.

Oni nastaju preko vas, ali ne od vas,

Iako su sa vama, ona vam ne pripadaju.

Možete im darovati svoju ljubav, ali ne i svoje misli,

Jer ona imaju misli sopstvene.

Možete im skučiti tela, ali ne i duše,

Jer duše njihove obitavaju u kući sutrašnjice,

koju vi ne možete pohoditi, čak ni u snovima svojim.

Možete težiti da budete kao oni,

ali ne pokušavajte da ih terate da oni budu kao vi.

Jer, život ne ide unazad, niti se zadržava u prošlosti.

Vi ste lukovi iz kojih se deca vaša poput živih strela odapinju napred.

Strelac vidi metu na stazi beskraja i On vas savija snagom svojom,

kako bi strele Njegove letele hitro i daleko.

Neka vas ispuni sreća što vas

Strelac savija u ruci svojoj.

Jer, baš kao što voli strelu što leti,

On voli i postojani luk.

 

H.Džubran

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD