Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Snovi u astrološkoj karti

Kada je Saturn zakoračio u područje vladavine Škorpiona i duboko prodro u naše nesvesne sadržaje, suočavajući nas sa pričama i događajima na koje smo odavno zaboravili, a koje datiraju možda još od naših predaka – on nam je dao i način spoznaje. Znam da je ponavljanje nenaučenih lekcija najbolji način učenja, pa se zato i ne pitam koja je njegova svrha u Škorpionu, već da li nam je ostavio neki putokaz da bolje otkrijemo nenaučeno i samim tim obezbedimo da nam nešto opet ne promakne? Da bolje razumemo i uhvatimo mudrost tog trenutka!

U karti ulaska Saturna u znak Škorpiona jasno se vidi mogućnost spoznaje tih tananih niti. Njihovim praćenjem možemo razvezati čvorove koje postoje u svakom od nas i ponavljaju se generacijama.

Te tanane niti su snovi

Ovu kartu možemo sagledati iz tri ugla, naravno u smislu otkrivanja čime bi mogao svaki pojedinac da se pozabavi, kao i šta je ono što je svima zajedničko i blisko.

Pošto se ova karta tiče Saturna poći ćemo od njega:

Saturn, koji je u egzaktnoj konjunkciji sa Merkurom, vladarem 12. kuće (snovi) obrazuje trigon sa Neptunom, prirodnim vladarem snova u 9. kući (koja se, takođe, vezuje za snove i to one arhetipske). Ovo nam daje jasnu sliku da će snovi kod mnogih ljudi (kroz Merkura govori konjunkcija Meseca i Jupitera u 12) pokazati svu svoju kreaciju (5. kuća) u tamnom delu dana (Mesec iznad horizonta), a dispozitor Saturna i Merkura je Mars na 29º (opet stepen simbolike vanvremenskog, tajnog i mističnog).

Zašto baš snovi?

Svaki MC u karti pokazuje cilj ka kome stremimo, svrhu, kao i ono vidljivo ili bar ono čime bi trebalo da se bavimo. U ovoj karti su Ribe na MC-u (opet jedna od simbolika snova), a Neptun je u 9. kući i u trigonu sa Saturn-Merkurom, a drugi vladar je Jupiter u 12 u konjunkciji sa Mesecom (opet prirodni vladar snova) i vladar Ascendenta ove karte.

Treći ugao je, naravno, Ascendent. Vladar Ascendenta je Mesec koji je u konjunkciji sa Jupiterom, koji preko dispozitora (Merkura) opet dolazi u konjunkciju sa Saturnom i trigon sa Neptunom.

Ono što sa Saturnom uvek biva jeste da je potreban sistem, rad i red, što bi ovde sa Merkurom u kombinaciji i Mesec-Jupiterom u Blizancima i u 12 dalo da je potrebno voditi dnevnik i zapisivati svoje noćne izlete, susrete, razgovore i događaje. Nakon određenog vremena već ćemo sami steći uvid u svoje podsvesne kodove.

Svaka natalna karta, pored dnevnih događaja, sadrži kod i o našem životu u toku snevanja. Ipak, jednu trećinu života provedemo u spavanju i glupo bi bilo da je izopštimo iz celine koja se zove život. Svako od nas sanja, bez obzira da li svoje snove pamtimo ili ne.

Sadržaj snova može imati refleksiju dnevnih aktivnosti, ali najčešće su to aktivnosti na podsvesnom nivou kao odraz naših neiskazanih emocija, misli, želja, ideja ali i strahova. Takođe, snovi mogu biti i proročki, jer u njima nema vremenskog ograničenja, mogu biti i isceljujući, jer samim prepoznavanjem stvari koje smo prikrili i od nas samih – one mogu biti rešene, naravno uz preduzimanje akcije u tom smeru.

Kuće nesvesnog u nama

Astrološki faktori za razumevanje snova su:

Dvanaesta kuća pripada “individualnom nesvesnom”, pa su snovi koji se tumače kroz ovu kuću su karakteristični za evolutivni napredak svakog pojedinca u zavisnosti do kog stepena je svako od nas stigao. Oni najčešće pokazuju gde smo se zaglavili i na čemu bi trebalo da radimo. Poruke dobijamo iz samo nama svojstvenih situacija u kojima smo i koje preživljavamo. Zato uvek treba krenuti od ove kuće u tumačenju snova.

Deseta kuća pripada “kolektivnom nesvesnom” i poruke kroz ove snove najčešće dobijamo u zavisnosti od kulture kojoj pripadamo sanjajući, tako naprimer, razne religiozne simbole (u zavisnosti kojoj religiji pripadamo), poznate ličnosti date kulture i tako dalje.

Treća kuća je kao 12. od 4. ujedno i kuća “familijarnog nesvesnog”, pa najčešće poruke odavde dobijamo od svojih srodnika, predaka, i onda kada je naš razvoj uslovljen nekim obrascima koji se ponavljaju generacijama i koje naši preci već znaju.

Deveta kuća predstavlja “arhetipske snove” koji su zajednički za sve ljude na ovoj planeti, te ti simboli svuda imaju slično značenje (naprimer, ključ, zmija, razne životinje…).

Takođe, Mesec i Neptun su prirodni signifikatori snova.

Zapostavljene potrebe

Klijent sanja san, kako ga ona naziva “jednim od svojih omiljenih letačkih snova”. Kaže da se, kada ima ove snove, jako lepo oseća. San se odnosi na to da ona leti i na zemlji vidi jedan stari oronuli, zapušteni “hotel”, zgradu crvene boje, a ispred hotela je bazen koji je sav prekriven lišćem. Voda nije čista i vidi se da bazen odavno nije korišćen. Ona oseća neodoljivu potrebu da se u njemu okupa, ali u trenutku se predomišlja i odlazi iza hotela.

Ovaj san je jako simboličan i potiče iz individualnog nesvesnog, kao odgovor na trenutnu situaciju klijentkinje i omogućava joj da dublje upozna sebe i svoje potrebe.

U horoskopu klijentkinje vidimo da je vladar 12. kuće Venera u 8 u Blizancima (“divno se oseća kada sanja letačke snove”). Dakle, Venera u vazdušnom znaku će nam svakako odgovarati za tumačenje ovog sna. Merkur (dispozitor Venere) je na svojim krilima vodi do Saturna u Ovnu (stare crvene građevine “hotela”). Svakako, kako je Venera u pitanju, tu možemo prepoznati snove koji imaju potrebu za zadovoljstvom uživanjem, pažnjom. Venera je i u 8. kući pa su i ovde  strasti uključene. Tako ovaj san možemo protumačiti sa jedne strane kao potrebu za uživanjem i zadovoljstvom, nečim što je osoba sebi uskratila ili zapustila, na deo svoje ličnosti ili tela (vladar Ascendenta) koji je zaboravila. Poruka nesvesnog se ovde može odnositi da treba da obnovimo svoj venerijanski deo ličnosti pošto je zapušten, a takođe nam san može nagovestiti da se neko iz prošlosti može pojaviti sa kim osoba ima želju da obnovi veze, ali kako se u zadnjem momentu u snu osoba predomišlja i ne ulazi u bazen (voda, emocije, seks), ona neće tu vezu ni obnoviti (Venera ima i kvadrat od Meseca).

Bez obzira na sve, ovo je jako dobra poruka nesvesnog koja nam govori da smo zapostavili važan deo svoje ličnosti, pa iako vidimo da će fizička akcija izostati, bar možemo da razmislimo o tome. Mi tu sliku i astrološki lako možemo dobiti iz kombinacije Venere u sekstilu sa Saturn-Merkurom, gde se sad nagoveštava pojava nekoga iz prošlosti, još iz školskih dana, sa kim smo imali neku vezu ili, čak za koga smo i dalje na neki način vezani. San govori da to neće ni zaživeti, ali je ovo korisno za samu osobu da joj omogući da te informacije dospeju na svesni nivo. I sam horoskop kaže da dispozicija Veneru vodi u izgon i da do kontakta može doći, ali da će izostati zadovoljstvo za samu Veneru.

Poruka iz budućnosti

Ista osoba sanja još jedan san koji je potpuno različit od prvog ali je iz iste simbolike. Osoba sanja sestrino dete (Venera u Blizancima) kako ga vidi na plakatu (kao umrlica) zalepljenu na banderi (Merku konjunkcija Saturn). Kroz Merkura (dete) govori i Venera (sestra), ali i Pluton. Ona se brine za svoju sestru kako će ona sve to podneti (šesta kuća). Ali dolaskom na taj skup uverava se da svi to dobro podnose u povratku vidi takođe isti plakat (umrlica) samo sada sa slikom svog deteta, koje je još predstavljeno i kao padobranac (kroz Merkura govori i Uran i Pluton, budući da se oni nalaze u znaku Device). Budi se u strahu. Ovaj san je predhodio odlasku oba deteta od kuće radi daljeg školovanja, s’time što je njen sin naglo i iznenada (padobranac, Uran) otišao. Odavde vidimo kako je njeno nesvesno pripremilo na odlazak dece, koji je ona na nekom nivou doživela traumatično, a ujedno govori i o osamostaljivanju te dece i odlasku na svoj put. Ovaj san možemo protumačiti i kroz familijarno nesvesno i treću kuću (u ovom slučaju Jupitera, ali i Mesec - kao dispozitora vladara 3). Kako je Jupiter u Raku, svakako da je u pitanju porodična priča (Jupiter je i vladar 5 – deca) ali ne tako traumatična. Naime, Jupiter je u sekstilu sa Pluton-Uranom koji su već objašnjeni u svojoj simbolici, a takođe i njen emotivni doživljaj je prikazan kroz Mesec konjunkcija Pluton i Uran, te je zato to ona doživela traumatično. Jupiter kroz Mesec odlazi u izgon i deca odlaze od kuće iz Raka.

Vidimo da se “individualni snovi” ove osobe se mogu odnositi na sve oblasti 8. kuće (strasti, investicija, opasnosti, nasleđa…), zatim na Blizanačku priču (lakoće, pregovori, znanje, putovanja, saobraćaj…), kao i kroz sve aspekte Venere i njenog dispozitora. Ovo nam olakšava da shvatimo sebe, kao i da kroz astrološke simbole lakše shvatimo san, odnosno poruke koje iz nama najbliže kuće (a tako daleke) oblikuju sudbinu koju pokušavamo da proniknemo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD