Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

15. - 22. IV 2013

Stvari se uvek dešavaju na isti način, zar ne? Odeš na nedelju dana, i svetske berze se okrenu naopačke. Nema pauze za one koji ovih dana nisu na vrhu, ne sa Uranom koji 20. maja utrčava u svoj treći od sedam egzaktnih kvadrata sa Plutonom. Tipično za Urana, berzanski indeksi (u SAD) su nastavili da skaču na nove maksimume svih vremena, dok su zlato i srebro naglo pali na nove višegodišnje minimume. Tipično za Plutona, privreda u nekoliko zemalja ima tendenciju da dođe na ivicu bankrota. Prema oceni agencije Fič (Fitch), ne samo Kipru, već i Italiji i Kini je smanjen kreditni rejting u poslednjih mesec dana.

Za mnoge brokere i investitore pad zlata i srebra prošle nedelje je veliki događaj koji potvrđuje dominantnu fazu 4,25-godišnjeg ciklusa zlata i 4,34-godišnjeg ciklusa srebra. Prethodne nedelje (4. aprila), zlato je palo na 1540, a zatim se, u naredna tri dana, ohrabrujuće oporavilo za 50 dolara, tako da je, u utorak, dostiglo maksimu od 1590. Srebro je imalo jednako impresivan oporavak, sa minimuma od 2657 od 4. aprila, došlo je na 2802 u utorak, 9. aprila. Ali, do petka, 12. aprila, sve te dobiti, i više od toga, su zbrisane. Zlato je u petak doživelo kolaps za preko 80 dolara, da bi zatvorilo berzansku nedelju na 1478. Srebro je u petak palo, okončavši berzansku nedelju na 2582. Oba plemenita metala su pali na nove višegodišnje minimume. Ovaj scenario je detaljno opisan u našem nedavnom posebnom berzanskom izveštaju za MMA pretplatnike, kao i za pretplatnike na dnevne i nedeljne izveštaje i sve studente koji su prošlog vikenda počeli da pohađaju MMTA (Merimen Akademiju za berzanski timing). Dobra vest za one koji su zlatne bube je da još uvek traje setovanje za trgovinu godine, a možda i za naredne dve godine, kao što je opisano u pomenutim berzanskim izveštajima, a što ćemo ponovo analizirati u sledećem MMA izveštaju o berzanskim ciklusima koji će izaći 22. – 23. aprila. Ono što je, takođe, tipično za Urana i Plutona, je da će pikiranje biti brzo i naglo, a rezultanta oporavka može biti još brža i još naglija kada jednom počne.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U nedeljnom berzanskom izveštaju od prošle nedelje za zlato i srebro i u kompletnom nedeljnom berzanskom izveštaju navodi se sledeće: (čitajte drugi deo Najboljih berzanskih poteza protekle sedmice): Od našeg poslednjeg berzanskog izveštaja, najbolja pokrenuta trgovina bila je na evro-jen deviznom tržištu. Pre dve nedelje u našem nedeljnom berzanskom izveštaju (i izveštaju sa deviznog tržišta) savetovali smo: "Pozicionirani brokeri mogu kupovati kada cena bude padala nazad na nedeljnu potporu, sa gubitkom razlike na kraju berzanske nedelje ispod 118.86". Potpora te nedelje bila je 121.20 - 121.90. Minimum je bio 119.71. Ove nedelje evro-jen je skočio na 131+, što je ogroman dobitak od skoro 10 poena. Fjučersi su se prodavali za 2500 dolara, što nije tako loše. Ali savet za čak i bolju trgovinu dali smo u nedeljnom izveštaju za zlato, u kome smo savetovali: "Brzi brokeri su u dugoročnom... Hajde da to prodate i da se prebacite na kratkoročno kada cena bude od 1590 - 1610, sa gubitkom razlike na kraju berzanske nedelje iznad 1620". Maksimum je bio 1590,10. Dakle, napravili smo skroman profit na dugoročnom u odnosu na februarski minimum, i kupili kratkoročno neposredno pred veliko rasprodavanje u petak.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Prošle nedelje, 12. aprila,  Pluton je krenuo retrogradno. Kao što smo mnogo puta u ovom berzanskom izveštaju govorili, planetarne stanice ističu simboliku te planete, nekoliko dana pre i posle okretanja. Dakle, ponovo ćemo slušati izveštaje i argumente koji svedoče o povećanju poreza, smanjenju kreditnog rejtinga, povećanju zaduženja i deficitu. Ako budemo imali sreće, takođe ćemo čuti i ozbiljne predloge za reforme po tim istim pitanjima, a možda i kompletnu reviziju poreskih zakona u nekim zemljama, poput SAD. Zbog prijave poreza na dohodak koji mora da se obavi do 15. aprila, porez će verovatno biti na svim naslovnim stranama sledeće nedelje u SAD. To je možda takođe, jedan od razloga zašto su akcije toliko porasle u protekla tri meseca. Pojedinci imaju ogromne sume novca na penzionim računima, a mnogo toga je u akcijama, posebno u SAD. Taj faktor neće više biti na dnevnom redu posle sledeće nedelje.

Ove nedelje ćemo takođe videti kako Merkur napušta znak Riba i ulazi u Ovna (13. aprila), a Venera napušta znak Ovna i ulazi u Bika (15. aprila). To bi moglo uticati na promene u psihologiji investitora, ali izgleda to neće biti negativno za akcije. Bik, koji vlada vrednim stvarima (kao što su akcije), ulazi u svoj vladajući znak Bika. Ako ništa drugo, to je verovatno više bikovski.

Tranzitni Mars je sada važan iz dva razloga. Prvi je zato što pravi konjunkciju sa natalnim Saturnom u horoskopu NYSE (17. maj 1792.), a od 11. - 17. aprila biće u opoziciji sa natalnim Jupiterom i Neptunom u istom horoskopu. To može uticati na nagli preokret na DJIA, mada ne može da traje predugo.

Ali najveći geokosmički događaj će se dešavati sledeće nedelje, to je Sunce koje 17. aprila ulazi u svoju 26-mesečnu konjunkciju sa Marsom. Pre nekoliko godina, g. Merimen je, na Astro-ekonomskoj konferenciji u Čikagu, predstavio svoju istraživačku studiju, u kojoj je pokazao da se preokreti akcija u SAD, od 10% i više, dešavaju u vreme kada su ove dve planete u konjunkciji sa orbirsom do 10 stepeni, više nego pod uticajem bilo kojih drugih geokosmičkih aspekata. Očigledno je bilo preokreta više od 10% od kada je počeo ovaj aspekt. Ideja je da će se negde uskoro, formirati vrh i da će započeti pad od 10% ili više. Mada će ovaj vremenski orbis trajati do kraja maja, to svakako može da počne pre kraja ovog vremenskog perioda. Što se više bližimo datumu egzaktne konjunkcije, veća je verovatnoća da počne ovaj preokret. Možda će početi sa moćnim pomračenjima - Meseca 25. aprila ili Sunca 9. maja. U ovom slučaju, smatramo da su veći izgledi da se vrh i preokret dogode na pomračenje Meseca, jer će tada Sunce, Venera i Mars biti u opoziciji sa Saturnom, od 22. aprila – 1. maja.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

G. Merimen: “Pre par nedelja naglasio sam značaj tranzita Severnog Mesečevog čvora u konjunkciji sa natalnim Jupiterom, i Jupitera sa natalnim Severnim čvorom u mom horoskopu, u ovom periodu. To se skoro nikada ne dešava u egzaktnom aspektu u bilo čijem horoskopu u bilo kom životu, i ja sam shvatio da to znači da je pravo vreme da pokrenem Merriman Market Akademiju za berzanski tajming. Uostalom, moj Severni čvor i tranzitni Jupiter su u devetoj kući obrazovanja i nastave, kao i spoljnih poslova. Svrha ovog dvogodišnjeg intenzivnog kursa je da kao mentor pripravnicima prenesem svoj rad koji sam razvio u oblasti finansijske astrologije u proteklih 35 godina, u kombinaciji sa proučavanjem ciklusa, obrazaca grafikona i tehničkom analizom. Moj cilj je bio da stvorim solidnu osnovu berzanskim tajmerima za budućnost, koja se zasnova na ovim konceptima, istraživačkim studijama, kao i metodama analize.

Drago mi je da mogu da vam kažem da je bilo prisutno 45 studenat, i još mnogo više preko on-line Vebcasta. Ovi ozbiljni studenti su bili iz celog sveta (Indija, Kina, Australija, Južna Afrika, Engleska, Švedska, Nemačka, Holandija, Italija, Kanada, Japan, Lihtenštajn, Gibraltar, Španija i naravno SAD). Njihove karijere su takođe, neverovatno zanimljive. Neki su portfolio menadžeri, aktivni brokeri za velike firme koji upravljaju velikim sumama novca (jedan učesnik je, prošle godine, sam okrenuo profit od 300 miliona dolara). Drugi poseduje ogromnu međunarodnu pravnu firmu, koja zapošljava preko 75 advokata koji rade na slučajevima kao što je bankrot Lehman Brothers koji se dogodio 2008. godine. Drugi je radio u SAD intelidžens (USA intelligence) (i uverava me da sam zaštićen, što je veliko olakšanje). Ostali su već dobro uhodani berzanski analitičari. Poenta je da ovo nije šetnja u parku sa početnicima.

Ali, čak i pored ovakve demografije, najviše mi je drago da su ovo ozbiljni studenti i pripravnici, podjednako ozbiljni u želji za savladavanjem berze i umetnosti berzanskog tajminga, koliko i ja. Dao sam im vrlo izazovan prvi kurs, i većina njih je odolela izazovu. Ne samo to, već su mnogi inicirali veoma izazovne diskusije, do te mere da sam siguran da će nekoliko njih biti izuzetni berzanski analitičari. Ovaj pionirski posao koji sam započeo u poslednjih nekoliko decenija, a metodologiju razvio sam, biće ojačan ovim studentima, kada ja napustim scenu, za nekoliko godina. Ovi studenti i pripravnici će biti osnova vibrirajuće, profesionalne i veoma dinamične zajednice berzanskog tajminga, i ja iskreno verujem da će ova sledeća generacija berzanskih tajmera, dobro služiti svetu.

Na kraju, ja sam veoma smiren i duboko zahvalan za neuobičajeno visok kvalitet učenika i polaznika koje je privukao ovaj dvogodišnji kurs, prva i jedina obimna obuka metodologije berze koja je ikada predstavljena. Takođe mi je drago da vidim kako aspekti nečijeg ličnog horoskopa (u ovom slučaju mog) mogu da se iskoriste za stvaranje pozitivnih i konstruktivnih iskustava u životu. Ja sam to uradio. Ja to radim. Ovi aspekti to rade. I vi to možete učiniti takođe u sopstvenom životu. Astrologija nije fatalistička nauka. To je alat koji može dati ogromnu vrednost društvu i vama lično.

Tokom naredne dve godine, ti - svet koji svake nedelje čita ove berzanske izveštaje na nekoliko različitih jezika - imaće priliku da čita novine i istraživačke studije MMTA učenika. Oni imaju zadatke koji će biti postavljeni na MMTA sajtu, na www.merrimanmta.com. A kada završe dvogodišnji program učenja, oni će postati deo fakulteta Međunarodnog samita berzanskog tajminga koji će MMTA organizovati svake godine širom sveta.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD