Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 15. do 22. aprila 2013

Ove nedelje energija vatre (Ovan) polako se gasi i pretvara se u zemljano tlo (Bik). Prošle nedelje smo čekali da se nakon aktivnih dana, stvari privedu kraju i pređemo se na drugi, materijalni nivo.

Iza nas je period koji je bio povoljan za pokretanje mnogih stvari, kako poslovnih kontakata tako i ljubavnih susreta i uzbuđenja. Sada je vreme da se uberu plodovi sa drveta koji su dugo rasli i sazrevali. Za one koji nisu uspeli da završe projekte, ovo je nedelja za zaključivanje svih poslova. Do kraja nedelje stelijum planeta iz Ovna lagano se seli u znak Bika, pa će se ovih dana videti konkretni rezultati svega postignutog u predhodnom periodu.

Venera će već prvog dana ući u znak Bika, a krajem nedelje napraviti i sekstil sa Neptunom. Sunce i Mars će se družiti na poslednjim stepenovima Ovna, dok će Merkur brzinom munje (Merkur sekstil Uran) želeti da nadoknadi sve što je propustio u predhodnom periodu (Merkur u Ribama).

Sada je atmosfera na nebu daleko mirnija i stabilnija od prošle. Možete primetiti znake usporenosti ili lenjosti, a kod nekih se mogu javiti i pojačani apetit ili potreba za slakišima (Venera u Biku), ali sve su to prolazni dani kojima „koketa“ (Venera) želi da skrene pažnju na sebe i promene oko sebe. Ukoliko ste previše ubrzani i preokupirani svojim poslom ili raznim angažovanjima, nećete primetiti njeno spuštanje na zemlju (Venera u Biku). Iako je lagana, sva nežna i tiha, poljuljaće tlo mnogima – pa neće znati da li je zemljotres ili su negde u putu izgubili kompas. Ali ovog puta, za razliku od prilika koje su se nudile njenim prolaskom kroz znak Ovna, sve su ponude daleko sigurnije, stabilnije i konkretnije. Više ne želi ona ni kratke ni strasne stvari, jer je Bik materija i fiksni znak, pa su ovo trajne veze ili ljubavi koje traju. Pored ljubavi mnogima će osmeh na lice izmamiti neka zaostala isplata ili uspešna prodaja davno planirane nekretnine. Neki se neće ni pomučiti, a finansije će nekim čudnim kanalima (Venera seksil Neptun) stići u njihove ruke. Dobra nedelja za sve vrste poslova koji se tiču ulepšavanja, šminkanja ili masaže.

Sredina nedelje će biti nekima pomalo stresna. Klonite se svađa, jer je aspekt Sunca i Marsa izuzetno izazovan i retki su oni koji mu mogu odoleti. Konjunkcija Sunca i Marsa se dešava na 28° Ovna blizu fiksne zvezde „Alriša“ iz sazvežđa Riba koja je simbolike Neptuna, Marsa i Merkura. Kako je ova konjunkcija toga dana u kvadratu sa Mesecom, osobe koje imaju sličnu kombinaciju u natalnom horoskopu, biće skloni depresiji kao i problemu sa alkoholom ili nekim drugim opojnim sredstvima. U kombinaciji sa Marsom, ova zvezda može biti prilično opasna, jer ukazuje na napadače iz mraka često izazvane ljubomorom. Zbog prejake muške vatrene energije mogući su problemi sa glavom, razne upale ili povišene temperature. Za one koji prirodno malo vatre u sebi imaju, prilično su flegmatični i letargični – ovaj poslednji trzaj Marsa biće potreban kako bi završili nedovršene poslove za predstojeći period. Sve će to pratiti u stopu Sunce, koje će nagraditi sve one koji su bili hrabri, predani i istrajni.

Tokom vikenda Sunce i Mars će konačno napustiti carstvo Ovna. Sunce se prilagođava na nov status i novu zemlju (Bik) jer, ipak, koliko god da je ova zemlja plodna, egzaltacija je mesto gde Sunce najlepše sija. Mars će još malo da se buni. Neće se najbolje osećati u ovom znaku. Ali zato Merkur, koji se protivi svim planetama, sada je brži nego ikad (Mekur kojunkcija Uran). Zbog svoje prošlomesečne retrogradnosti, on je sada tek na početku znaka Ovna. To i nije tako loše, jer je sa stelijumom u Biku, akcija slaba, ali su pregovori bolji, komunikacije jasnije, ideje su originalnije, konstruktivnije, a rad produktivniji.

I dok Mars polako prelazi preko „Miraha“, fiksne zvezde iz sazvežđa Andromede (okovane devojke), Venera se približava 8° Bika i ide u susret Saturnu, koji joj na putu stoji (Venera opozicija Saturn). Do egzaktnog aspekata ima još svega nekoliko minuta, ali je nebo želelo da ovu sliku zamrzne. Čeka Venera da se kapije otvore da slobodno i veselo prošeta svojim plodnim (Bik) poljima. Iako u Biku, post bi mnogima prijao. Mesec u Devici pravi idealnu atmosferu da Bik ne pretera u svojim heonističkim užicima. Ovog vikenda umesto izlaska u skup restoran ili šetnju gradom, izaberite korpu svežeg voća i laganu šetnju plodnim cvetnim poljima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD