Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Prenatalne eklipse

Tema vezana za eklipse, a posebno za prenatalne eklipse je toliko specijalna i toliko drugačija da nam otvara vrata jedne nove grane interesovanja koja je vezana za tajnu “umetnosti prelaska” ili umeća umiranja. Suština eklipse sadržana je u činjenici da u jednom trenutku usled izjednačenja trojstva, ono što nama daje svetlo dolazi u potpuni centar koji koji doživljavamo kao mrak.

Postoje generalno dva tipa prenatalne eklipse koji su mogli da se dese. Neki od nas imaju poslednju eklipsu koja je lunarna, dok neki imaju solarnu eklipsu, te razlikujemo dva različita upliva. 

Ako posmatramo u prirodnom zodijaku odnos Sunca i Meseca, ukoliko se između njih nađe Zemlja, imamo iskustvo da, upravo zbog toga što Zemlja skriva Mesec kada su istoj ravni, mi ne vidimo Mesec u datom trenutku i to doživljavamo kao pomračenje Meseca. Mesec je pun, to je uvek noć i u jednom trenutku Zemlja prođe i mi ga ne vidimo. Ovo trojstvo, dakle, nije savršeno; imamo problem što, kada dođu tri u jedan, mi doživimo pomračenje, mi doživimo sliku u kojoj se izgubi određena svest jer svetlost ne prolazi kroz jedan od ova tri elementa koji čine naše postojanje. To je model lunarne prenatalne eklipse.

Kada je u pitanju solarna eklipsa, ono što tu postoji kao bitna stvar jesu Zemlja i Mesec koji staje između Sunca i Zemlje, što znači da je uvek kada je solarna eklipsa u pitanju mlad Mesec, i da ni Meseca nema, praktično se ne vidi sam po sebi zato što je mlad, ali pored toga on još prekrije i Sunce što daje to da nema ni Sunca; nema ni Meseca i imamo potpuno zatamnjenje svetla.

Vrlo često ljudi sa solarnom prenatalnom eklipsom imaju određenu ili vezanost ili misiju, u zavisnosti od same postavke eklipse i njenog vladara, za prethodnu inkarnaciju, što će reći da oni imaju ulogu da neku stvar nastave koju su započeli u prethodnom životu, od njih se očekuje nastavak onoga što je započeto. Jedna jaka sila se dogodila u prethodnoj inkarnaciji gde su neke stvari započele.

Sa lunarnom prenatalnom eklipsom situacija je slična, osim što je ona više vezana za događaje koji se natusu dešavaju i koje on mora da završi, koje mora da ispuni pre nego za stvari koje sam treba da pokrene. Kad je u pitanju prenatalna lunarna eklipsa, natus ima mogućnost da svoju karmu, kako god da je predstavljena u natalu, reši preko konkretnog rada sa materijalnim stvarima i posebno preko rada sa svojom fiziologijom.

Prva stvar koju treba da posmatramo kada je u pitanju priroda eklipse jeste kuća u kojoj se ona nalazi. Ta informacija spustiće nam priču na vrlo lični nivo one oblasti u kojoj imamo simboličko spajanje tri života i koja za nas može biti jako evolutivna ukoliko uspemo da ispunimo potrebu i simboliku te kuće, ili vrlo osetljivo i senzitivno mesto na kojem možemo biti lako povređeni, zbog traume koju smo doživeli i kojoj smo inače otvoreni. U meri u kojoj nas eklipsa povoljno podržava, bilo pozicijom ili dispozicijom, kroz datu simboliku, kroz planetu sa kojom radi, to je naš kanal sa kojim možemo materijalizovati realnost, sa kojim možemo dovesti Nebo na Zemlju – kanal pomoću koga možemo obezbediti kruženje svetla.

Ukoliko je vladar eklipse (pošto svetla već ne mogu biti) u povoljnom aspektu sa Suncem, bilo da je u pitanju solarna ili lunarna eklipsa, naš kanal za ostvarenje sopstvene prirode je direktno dat. Natus ima prirodnu mogućnost da, gde god da se pojavi, može da ostvari kontakt koji mu je dat, da ostvari utisak, i da stvori uticaj na onu oblast života u kojoj se Sunce nalazi, vrlo lagano zato što ima veliku podršku od ovog kanala koji uvek predstavlja tu mogućnost da natus ostvari ono što bi hteo.

Slično je kada govorimo o drugom svetlu, o Mesecu koji je eventualno u povoljnoj aspekturi sa vladarem eklipse, jer Mesec će nam dati mogućnost raznih stvari. Jedna od njih je da natus ima mogućnost da lagano dođe do svog mesta boravka, života, do svoje kuće, do svog stana, jer njega kao da život podržava da u datim okolnostima lagano osnuje svoj dom, svoj prostor.

Ako imamo situaciju da Merkur povoljno aspektira eklipsu ili vladara eklipse,  možemo zaključiti da je natus prirodni kanal koji može da ima mogućnost da saznaje mnoge stvari koje inače ne bi znao normalnim procesom razmišljanja, ali on može da dobija informacije i da ih ovde prenosi, da ih iznosi. Ima mogućnost za kontaktiranje sa drugim svetovima.

Kada pričamo o Veneri koja pravi aspekt ka ovoj tački ili njenom vladaru – ta ljubav je ona koju već znamo, sa kojom smo već imali jaku vezu. Ona ovde daje jednu od najjačih emotivnih priča opisanih u storiji Persefone, u onoj storiji u kojoj će Persefona jedino biti potpuno verna Hadu.

Ukoliko je Mars povoljno postavljen sa eklipsom, ovde postoji poseban dar za kontakt sa svim opasnim stvarima; posebna energija, poseban magnetizam, posebna strast i sposobnost da se bude blizak sa svim opasnim bićima, sa životinjama sa kojima se uspostavlja komunikacija i sa njima i izaziva sudbina.

Kada govorimo o Jupiteru koji ima povoljnu priču sa eklipsom, izvesno je da je natus prethodnu inkarnaciju imao u jednom smislu svog širokog znanja, obrazovanja, nekada duhovnosti, te da sada kanališe «mudrost sa druge strane»... Ovo se ostvaruje u životu natusa obično nešto kasnije u životu. Ipak, Jupiter ovde daje natusu podršku kroz jednu širinu duha, širinu uma koja mu garantuje da će mnogo toga proputovati, da će proći velika prostranstva, spajajuči na tom putu različite svetove.

Saturn koji ima povoljnu aspekturu sa eklipsom jeste znak da natus jako dobro spaja dve inkarnacije jer sam Saturn po sebi jeste nekadašnji Mars u svom delovanju i u svojoj karmičkoj prirodi, te ova veza između eklipse i samog Saturna natusu daje trajnost, stabilnost, sigurnost; može opisati da mu jedna dobra rutina koju može da ima u svom životu obezbeđuje i u ovom životu duži život, baš kao što je i u prethodnom životu to moglo da bude.

Kada govorimo o transcendentnim planetama, kao što je Uran koji ima povoljnu vezu sa ovom pričom, sa pomračenjem ili njegovim vladarem, znamo da je natus u prethodnoj inkarnaciji, u zavisnosti od toga gde se ovo nalazi, bio poseban, bio ispred svog vremena, moguće je da se bavio astrologijom ili nekim drugim okultnim naukama, a u nekim slučajevima je mogao da bude poseban naučnik i da je neko ko je svakako bio ispred svog vremena

Sve ono što radimo sa Neptunom  koji ima eventualno povoljnu priču odavde daje nam sliku jako spiritualnih ljudi, koji su mogli da prethodnu inkarnaciju napuste u vrlo duhovnom smislu. Međutim, ukoliko je Neptun loše postavljen, ovde imamo sklonost ka tome da natus forsira određene duhovne sile, to se onda zove negativna magija, loša magija. Nekada to može biti negativan religiozni pristup, negativan okultni pristup

Naravno, jedna od najjačih stvari koju možemo imati je ukoliko je Pluton u određenoj vezi sa ovom eklipsom, zato što je slika Plutona već slika eklipse same po sebi, i ako je Pluton ovde posebno povoljno postavljen sa eklipsom ili vladarem eklipse, radi se o tome da je natus u prethodnoj inkarnaciji imao svoju okultnu, svoju hermetičnu priču, mogućnosti da određene stvari menja, da određene stvari radi, da ovladava određenim zakonima života i smrti. To su sile koje je on oživeo i koje i sada ima kao svoj kanal.

Nadalje, kada posmatramo prenatalnu eklipsu, na prvom mestu treba posmatrati stepen na kome se nalazi eklipsa i gde se nalazi vladar eklipse. Taj stepen ima svoju prirodu – treba proučiti prirodu stepena, treba proučiti prirodu toga u kojoj se kući nalazi, u kom znaku i to sve zajedno spojiti. To je ono znanje iz astrologije koju učimo, koje će biti praktično upotrebljeno ako natus razume šta je potrebno da uradi da bi oživeo svoja tri bića u jednom i da bi odatle počeo da diže kvalitet svoje svesti

Vrlo često svako greši u nekom od ova tri dela, ali stoga kroz poruku prenatalne eklipse mi imamo put kojim dovodimo u red ne jednu inkarnaciju, ne dve – već tri. Naime, u svakom konkretnom slučaju mi živimo tri inkarnacije, imamo sadašnju inkarnaciju, imamo prošlu inkarnaciju, ali već sada nam se odvija i buduća inkarnacija. Te tri nam definišu sudbinu na Zemlji. Ako gledamo trojstvo koje je vezano za našu prošlu, sadašnju i buduću inkarnaciju, dobijamo sliku svog spiritualnog Ja, svog Ja koje uspeva da ovde vrši određenu misiju, ali ako ta tri dela sebe živimo odvojeno, imamo samo iskustvo svoje karmičke priče na točku uzroka i posledice.

Sve ovo o čemu je ovde bilo reči imalo je za cilj da ukaže na to da ono što izgleda kao najtamnije jeste zapravo ono oko čega se sve vrti i nikako nije tamno nego je potpuno istinito; to je u srcu svakog Sunca, to je u srcu svega, ništa od toga nije loše i Tvorac nikada ništa loše nije stvorio, toga nikada nije bilo... Sve je stvoreno sa potpunim smislom, a ono što ne razumemo možemo samo da postanemo i na taj način osvetlimo. Kroz prenatalnu eklipsu vidimo svoju startnu tačku koja se zove Izvor Duše.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD