Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Horarna astrologija

Medicinska pitanja u horarnoj astrologiji

Iako postavljanje same dijagnoze treba prepustiti lekarima, horarna astrologija nam pruža mogućnost da dođemo do korisnih odgovora kada treba da razrešimo određene dileme. Na primer, u situaciji u kojoj nam se nude različite alternative, možemo se naći u nedoumici za koju vrstu tretmana da se opredelimo, kao i da li da uvažimo mišljenje jednog ili drugog lekara ako su ona oprečna. Ponekad ćemo poželeti da procenimo u kojoj meri je neki zdravstveni problem ozbiljan, kako bismo se prema njemu odnosili sa dovoljno odgovornosti, ali i izbegli preteranu brigu.

Vladarstva kuća nad određenim delovima tela se protežu od glave do stopala na sledeći način:

1. kuća: glava

2. kuća: vrat

3. kuća: ruke, ramena, šake

4. kuća: grudi, pluća

5. kuća: srce, jetra, želudac, bokovi, leđa

6. kuća: donji stomak, creva

7. kuća: reproduktivni organi, karlica

8. kuća: organi za izlučivanje

9. kuća: kukovi, zadnjica

10. kuća: butine i kolena

11. kuća: listovi, gleženjevi

12. kuća: stopala

 

Očigledno, postoje izvesna odstupanja u odnosu na vladarstva koja su nam poznata iz moderne natalne astrologije. Ukoliko vam se čini neprihvatljivim da je, na primer, jetra predstavljena 5. kućom jer imate čvrsto uverenje da je ona predstavljena 9. kućom, onda je tako i posmatrajte. Univerzum će vam uvek odgovoriti na onom jeziku koji vi razumete. Jedino ne možete sebi dozvoliti nedoumice. Morate imati jasan stav!

Da li je osoba X zaista bolesna?

Da bismo ustanovili kakvo je zaista zdravstveno stanje potencijalnog bolesnika, neophodno je da proverimo da li se priroda njegovog signifikatora slaže sa prirodom znaka u kome se nalazi. Samo ako im se prirode potpuno podudaraju, osoba je zdrava.

Na primer, ako bi signifikator bolesnika bio Jupiter (topla i vlažna planeta) u Ribama (hladnom i vlažnom znaku), zaključili bismo da osoba nije dobro, iako se Jupiter nalazi u znaku kojim vlada. Mars u Lavu bi predstavljao zdravu osobu jer je reč o toploj i suvoj planeti u toplom i suvom znaku.

Po toj logici, planete će se dobro osećati u sledećim znacima:

·      Merkur i Saturn u zemljanim znacima (hladno i suvo)

·      Jupiter u vazdušnim znacima (toplo i vlažno)

·      Mars i Sunce u vatrenim znacima (toplo i suvo)

·      Venera i Mesec u vodenim znacima (hladno i vlažno)

Takođe, osoba nije dobro ni ako je njen signifikator debilitiran, retrogradan, spaljen ili aflikovan na neki drugi način.

Kako pronalazimo signifikatora bolesti?

Signifikator bolesti je ona planeta koja oštećuje signifikatora bolesnika. To može biti:

1. vladar znaka u kome je signifikator bolesnika i to u 2 slučaja:

- ako im se prirode razlikuju

- ako je signifikator bolesnika u tom znaku debilitiran

2. Sunce – ako je signifikator bolesnika spaljen

3. planeta koja pravi težak aspekt sa signifikatorm bolesnika (možemo uzeti i poslednji Mesečev aspekt)

4. planeta koja je u bliskom aspektu s vrhom kuće kojom je predstavljen bolesnik

5. sam signifikator bolesnika – ako je u znaku kojim vlada, ali suprotne prirode

Kako će se bolest razvijati?

Razvoj bolesti zavisi od znaka u kome se nalazi signifikator bolesti, ali i signifikator bolesnika:

·      fiksni znak = duga bolest

·      kardinalni znak = kratka bolest

·      promenljivi znak = zdravstveno stanje je promenljivo

Da li će mi pomoći ovaj lekar, terapija ili operacija?

Lekar, kao i praktikant alternativne medicine jesu predstavljeni vladarem 7. kuće. Operaciju posmatramo kroz Marsa ili vladara 6. kuće, ali ako ste moderni astrolog i verujete da je operacija predstavljena 8. kućom, onda koristite nju. Sliku terapije dobijamo kroz vladara 10. kuće.

Da bi lekar, terapija ili operacija pomogli osobi da ozdravi, neophodno je da njihovi signifikatori imaju vlast nad bolešću, a ne obrnuto. Dakle, treba da se nalaze u znaku u kome je signifikator bolesti slab, dok je poželjno da se signifikator bolesti nađe u znaku u kome je signifikator lekara, odnosno terapije, snažan.

Takođe je važno da se signifikator lekara ili terapije ne nađe u znaku u kome je signifikator bolesnika debilitiran.

Primer 1

Klijentkinja kaže da je počela da trči i da je u poslednjih desetak dana boli noga u predelu gležnja i spušta se prema stopalu. Postavlja pitanje: „Kada će prestati da me boli noga?“

Gležanj je predstavljen vladarem 11. kuće, Suncem, a stopalo vladarem 12. kuće, Merkurom. Pošto klijentkinja nije pitala kada će prestati bol u gležnju, a kada u stopalu, moramo se opredeliti za jednog od ova dva signifikatora. Da bismo to uradili treba da pogledamo za šta su zainteresovani klijentkinjini signifikatori. Vladar Ascendenta, Venera je u Blizancima, dok se njen kosignifikator, Mesec, nalazi u 12. kući u Devici. Dakle, oba klijentkinjina predstavnika u ovom horoskopu su zainteresovana za Merkura, pa će nam on dati odgovor na postavljeno pitanje. Osim toga, Sunce je egzaltirano, a Merkur je u padu i izgonu, pa je jasno da je Merkur u problemu.

Merkur je stacionaran, što bi sasvim odgovaralo slici smanjene pokretljivosti u tom delu noge. Dobra vest je da će Merkur uskoro krenuti direktno i da za 6 stepeni prelazi u novi znak, čime napušta znak u kome je debilitiran. Šest stepeni nam govori da će za 6 dana klijentkinja biti bolje, a stacionarni Merkur nam kaže da do tada treba više da miruje.

Primer 2

Klijent je dobio upalu debelog creva, pa mu je lekar rekao da će, ukoliko se upala ne smiri za nekoliko dana, morati hitno na operaciju o čemu će odlučiti hirurg. On postavlja pitanje: „Da li ću morati da idem na operaciju?“

Klijent je predstavljen Mesecom u znaku Jarca, gde je u izgonu, što nam govori da se trenutno ne oseća dobro. Mesec je hladan i vlažan, a nalazi se u hladnom i suvom znaku, što dodatno potvrđuje da je bolestan. Međutim, Mesec je na samom kraju znaka, tako da će uskoro izaći iz debilitacije i preći u Vodoliju. To je doduše, takođe znak čija se priroda ne slaže sa prirodom Meseca, ali se Mesečevo stanje ipak značajno poboljšava zbog izlaska iz znaka izgona, pa možemo zaključiti da će klijentu uskoro biti bolje.

Mesec je u praznom hodu što nas navodi na zaključak da se ništa neće dogoditi. U ovom slučaju to bi značilo da neće biti operacije.

Pozicija Meseca u 7. kući u znaku kojim vlada vladar 7. kuće ukazuje da klijent (vladar 1. kuće) zavisi od stava hirurga (vladar 7. kuće).

Iako je operacija tradicionalno predstavljena 6. kućom, ja sam mahinalno pogledala vladara 8. kuće jer se mnogo više bavim modernom astrologijom. Vrlo jednostavno možemo proveriti da li sam pogrešila. Vladar 6. kuće je Jupiter u Blizancima, dok je vladar 8. kuće – Saturn u Škorpionu. Kako Škorpion vlada debelim crevom, u ovom slučaju je operacija predstavljena 8. kućom. Klijent je takođe zainteresovan za Saturna (Mesec je u Jarcu), što znači da ga interesuje tema operacije (nemojte to tumačiti kao da on voli operaciju). Očigledno mi Univerzum šalje poruku kroz jezik koji je meni najbliži.

Znak da će klijent morati na operaciju bio bi direktan ili indirektan (prenos ili skupljanje svetlosti) aplikacioni aspekt između Meseca (klijent) i Saturna (operacija). Kako takvog aspekta nema, neće biti ni operacije.

Primer 3

Klijentkinja pita: „Da li bi mi theta healing pomogao da rešim zdravstvene probleme?“

Theta healing je, kao i svaka druga vrsta tretmana, predstavljen vladarem 10. kuće, Jupiterom. Jupiter se nalazi na samom stepenu Mesečeve egzaltacije, a Mesec ovde vlada Ascendentom, tako da predstavlja pitača. Odavde vidimo da bi ova vrsta terapije prijala klijentkinji.

Kako klijentkinja nije navela neku konkretnu bolest, niti deo tela koji joj je ugrožen, nego je postavila uopšteno pitanje, vladar 6. kuće, Mars, će predstavljati bolest. Vidimo da je Jupiter u znaku Marsovog izgona, što bi značilo da terapija „mrzi“ bolest, što je još jedan dobar znak jer može uspešno da deluje protiv nje. Jedina nepovoljna činjenica jeste ta što je Mars u Jupiterovom izgonu, pa se bolest ne bi lako povukla.

Međutim, klijentkinjin signifikator, Mesec, je takođe u znaku Jupiterovog izgona, odakle zaključujemo da ona ima neki otpor prema ovoj vrsti tretmana, zbog čega ga verovatno neće ni probati. Upravo je tako i bilo: klijentkinja je odustala.

 

Literatura:

Džon Froli: „Udžbenik horarne astrologije“

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD