Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 01. do 08. aprila 2013

Ove nedelje Sunce će formirati dva egzaktna aspekata. Prvo će imati kvadrat sa Plutonom, a zatim sekstil sa Jupiterom, a na kraju nedelje ni Venera neće odoleti šarmu Marsa, pa će pasti u njegov zagrljaj (Venera konjunkcija Mars).

Početkom sedmice Sunce će biti naglašenije. Možda će ego sada biti malo veći, ali ovog puta i treba dopustiti Suncu da sija svojim punim sjajem. Ovo je zdravo Sunce i svest je prilično jaka. Pluton će pokušati da mu iseče krila, poljuljajuči nečije samopouzdanje ili pokušavajući da bude suviše grubo, ne bi li svi poklekli pred njegovim nogama, ali izgleda da mu to neće u potpunosti uspeti.

Ove nedelje je na ispitu naše samopouzdanje i svest. Koliko smo sposobni da odolimo unutrašnjim glasovima koji vuku na „drugu stranu“, u polje mraka i smrti, tamo gde strahovi vladaju (Pluton)? Koliko imamo Svetla u sebi da savladamo one najdublje ponore, da ovladamo svojim nesvesnim delovima i da spojimo dve, naizgled nespojive, suprotnosti – život (Sunce) i smrt (Pluton), svetlo i tamu, dobro i zlo... život sa svojim početkom i krajem?

Mesec je svojim osmehom zabavljao društvo i nije se ni primetilo da je dan uveliko počeo. On je prošle nedelje pokrenuo druženje sa 11º, a Sunce sada samo nastavlja da širi svoje Svetlo probudivši sve iz dubokog sna i na pomalo buran način najaviće velike promene (Sunce kvadrat Pluton). I ove, kao i prošle nedelje imamo sukob dveju muških energija, s tim što su se u prošloj nedelji dve vojske borile, dva ratnika su se sukobila (Mars kvadrat Pluton), svaka za svoju teritoriju, svaka za svoju zemlju. Ovde je sila sasvim drugačija, ovde je sad pitanje života i smrti, dobrog i lošeg, vatre i zemlje.

Pluton već neko vreme stoji na 11º i preti svakom ko priđe blizu njegove staze, kao da je čitav Zodijak njegova teritorija, kao da je svaki 11º sada njegov. Mogu mu se klanjati (Pluton u trigonu ili sekstilu...) ili mu se sklanjati (Pluton u kvadratu ili opoziciji...). Jedino je njegov dispozitor bio pošteđen (Saturn sekstil Pluton). Možda je to zato što on vladalac karme ili što je ovog puta i vladalac smrti (Saturn u Škorpionu). Međutim, sada je i Sunce svesno i bez straha prkosilo ovoj sili (Sunce kvadrat Pluton). Ovog puta taj Gospodar Noći ima jakog protivinika. Egzaltirano Sunce nije samo vladar dana, ono sada vlada svetom, svešću i odlukamaOva slika kao da priča o sukobu života i smrti, kao da se majka na porođaju za detetov život bori, a ni svoj ne može da sačuva. Hoće li uspeti da dobije ovu borbu, hoće li pored detetovog i svoj život sačuvati? Borba je jako teška, iako jedno bez druge ne mogu, jedno drugo rađaju, jer život rađa smrt kao što smrt rađa život. Svetlo i tama su jedan naspram drugog. Bolan je osmeh nekog ko vlada smrću, jer zna da na kraju svi dođu pred njegova vrata. Ovog puta, jedno drugo dugo su gledali, odmeravali svoje snage i gledali odraz svog lika u oku protivnika. Ovde bi se nebo sa zemljom borilo, samo da je borbe bilo. Ali na iznenađenje mnogih, ”gospodar podzemlja” se ipak povukao. Kako on kaže, ovog puta Sunce je borbu dobilo. Putuje Sunce svetom, u svojim zlatnim kočijama, sakuplja mudrost i znanje (Sunce sekstil Jupiter), a svetlost i radost širi. Sada je Sunce vladar i Neba i Zemlje. Egzaltacija u Ovnu u kojem je i njegov dispozitor, učinilo ga je apsolutnim vladarem. Sam početak nedelje, na jedan način, neki mogu osetiti prilično burno, ali već drugog trenutka shvatiće zašto se sve to desilo i radovaće se tom trenutku.

Na fizičkom polju to mogu biti promene statusa, neki će biti unapređeni, neki dobiti neko nagradno putovanje, a neki novog šefa. Na psihološkom nivou, ovde se traži transformacija (Pluton) i oslobađanje od svega što je staro (Jarac) i što je bilo, što nas nazaduje i usporava. Ovde se traže da se sve tuge zaborave i sve destrukcije odbace. Ovo je vreme budućnosti i novih početaka, jer ovo Sunce-Jupiter podržava, te iza svega stoji velika sreća i blagostanje.

Sredinom nedelje Mesec će ući u znak Jarca, pa ukoilo nemate nikakvu povezanost sa znakom Jarca ili vam nije Saturn dominantan u horoskopu, onda se može javiti osećaj emotivne rastrzanosti. Sve su to prolazni trenuci, jer će Mesec tim tranzitom kvadrirati Sunce što je svesni deo i prelaziti preko Plutona što iskonski težak i bolan trenutak, jer će nekima probudititi neke davno zatrpane misli i osećanja na neke ne baš prijatne događaje. Ovo su samo prolazni sati, Sunce je prejako da bi se Mesecu prepustilo. Jarčevski tipovi će se dobro snaći u ovim danima.

Na kraju nedelje, atmosfera će na nebu biti sasvim drugačija, posebno kada Mesec ušeta u znak Vodolije i napravi sekstile sa stelijumom iz Ovna. Puno optimizma, druženja i dobrog raspoloženja. Za one koji su slobodni i dugo već čekaju da se neke stvari promene, na polju ljubavi desiće se iznenadne promene i kako to sa Marsom i Venerom može biti, kratko i strasno. Nećete ni biti svesni, a već ćete biti zaljubljeni. Nekima se može desiti i da prekinu neku vezu ukoliko ih je ona dugo gušila i opterećivala. Sada niste spremni za stare veze i za sve događaje koji vas umaraju, sada ste spremni za neke vesele priče, mlade ljude i radosne događaje. Kako se bude približavala Venera Marsu tako će i Mesec želeti da se sakrije od drugih (Mesec u Ribama), da mu ti ljubavni trenuci budu slađi.

Da li ste vi Ares ili Afrodita ili samo njihov nemi (Mesec u Ribama) posmatrač... zaljubljenik ili zaneseni pesnik koji o ljubavi strasnoj piše...ko god da ste, važno je da u srcu održavate vatru ljubavi, a njeno svetlo širite svuda oko sebe.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD