Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

25. III - 01. IV 2013

Od 22. – 31. marta, kada Mars, Sunce, Venera i Uran budu u konjunkciji, i u kvadratu sa Plutonom, počeće brz i buran period. U finansijskoj, i drugim granama astrologije, ovaj fenomen nazivamo "translacija". To se dešava kada telo koje se brže kreće (Sunce, Venera i Mars) uđe u aspekt sa dve spore planete koje su već u aspektu. Spore planete koje prave glavni aspekt su, naravno, Uran i Pluton koji su u kvadratu. I tačno kao sat, još jednom je dinamika kvadrata Urana i Plutona prošle nedelje bila naglašena na geopolitičkom i ekonomskom planu.

Sedmica je počela sa iznenadnom i naglom erupcijom bankarske krize na Kipru. Čini se da su kiparske banke nesolventne. Prvo su odlučili da reše krizu tako što će povećati porez na sve depozite, što bi negativno uticalo na male štediše, koji su odmah protestvovali na vrlo preteći način. Vlada i bankari su odmah izbrisali taj nepromišljeni plan, verovatno misleći da su njihovi životi važniji. Berze ovo nisu primile previše dobro, dok su zlato i srebro porasli, akcije širom sveta su oštro pale.

Međutim, do srede, Sjedinjene Države su još jednom pokazale gde leži prava moć, a da to nije ofanzivni šarm Bele kuće, već više Odbora Federalnih rezervi. Predsedavajući FED-a Ben Bernanke, koji je Strelac, uverio je svet da će Odbor Federalnih rezervi nastaviti da održava nisku kamatnu stopu i da sprovodi stimulativnu monetarnu politiku. Dok se njegov izveštaj emitovao, Dow Jones Industrial Average je skočio na novi rekordni maksimum.

Ali onda se desila jedna smešna stvar. On se sledećeg dana nije oglasio, a berza je ponovo naglo pala kada je pažnja ponovo bila prikovana na probleme Evropske centralne banke, koja je na Kipru u teškom stanju. Mali Kipar, to nežno ostrvo koje sve više i više postaje poznato po svojoj tajnoj bankarskoj politici (što mnogi veruju da je samo paravan za pranje novca), sada preti da ponovo destabilizuje evro uniju, što nas vraća na Urana i Plutona.

Mi se nalazimo u sredini perioda najdužeg i verovatno najmoćnijeg planetarnog aspekta u našem životu. Ove dve elektrane će napraviti egzatan rastući kvadrat - 90 stepeni, sedam puta u periodu od 24. juna 2012. do 17. marta 2015. Treći egzaktan kvadrat će se desiti 21. maja 2013. Kad god brža planeta uđe u konjunkciju, kvadrat ili opoziciju sa bilo kojom od ove dve planete, pokreću se dramtične teme iz simbolike Urana i Plutona. U ovom trenutku, situacija je posebno dramatična, jer konjunkciju neće napraviti samo jedna planeta, već, do kraja ovog meseca - tri brze planete. Pored toga, ovo je vrlo važno za one države ili regione koji takođe imaju natalne planete na onim stepenovima preko kojih prelaze Uran i Pluton. Upravo se dešava mnoštvo aspekata koji su obeležili početak evropske unije i evro valute. To znači da su datumi početka evropske unije bili 1. juli ili 1. januar, kada je Sunce bilo na oko 8 - 10 stepeni Raka ili Jarca. Pluton upravo sada prelazi preko ovih stepenova u Jarcu, a u opoziciji je sa istim stepenovima u Raku. Uran iz Ovna pravi kvadrat na te stepenove. Ove nedelje, Sunce, Venera i Mars će biti u konjunkciji sa Uranom i u kvadratu sa Plutonom, a samim tim i natalno Sunce (osuđenik na doživotnu robiju sile i liderstva) u horoskopu Evrope. Ovo neće biti dosadan period. To su planete akcije u znacima akcije.

Šta to znači? To predstavlja potencijalnu opasnost za postojanje ovih subjekata u obliku u kojem sada postoje.

Šta to znači za berze? Obično to znači ogromne oscilacije cena. Brokerima će se ovo dopasti, ako su na pravoj strani. Investitori će to verovatno mrzeti, jer su za njih kretanja prebrza i previše oštra da bi ih razumeli.

Ipak, ovo je razlog zašto je finansijska Astrologija značajna. Daje vam prednost kada dođe ovakva vrsta nesigurnosti, za koju se nikad ne zna odakle dolazi, jer je Uran ono neočekivano. Ali sa Plutonom, znate da predstavlja pretnju za nešto, bilo za ljudske živote ili finansijsku sigurnost. Znate da će to verovatno biti eksplozija u vezi sa finansijskim dugom, deficitom i krizom. Takođe znate da će oni koji imaju realnu snagu biti pozvani da reše problem ako mogu. Dakle, to je još jedan dan, još jedna nedelja, kada će Big Bena pozvati u akciju. A ako on obuče svoj plašt i spase dan, očekujte da akcije skoče. Ako ne, očekujte da padnu. U svakom slučaju, očekujte da će amplituda cena biti veća nego obično, jer sa Marsom, Suncem i Uranom u Ovnu, ništa neće biti skromno. Mnogo je to vatrene energije. Neko bi mogao da se opeče.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Merkur je prošle nedelje krenuo direktno, tako da smo nastavili sa preporukama za pozicioniranje i trgovinu. Imali smo nekoliko odličnih novih pozicija otvorenih za valute (dolar-jen, evro i švajcarski franak), odmah posle nedeljnih minimuma i maksimuma. Ali naša najbolja prognoza za trgovinu bila je za pozicionirane brokere sirove nafte. U nedeljnom berzanskom izveštaju smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu kupovati kada cena padne na nivo nedeljne potpore (91.62 - 91.98) sa gubitkom razlike na kraju berzanske nedelje ispod 89.33". Nedeljni minimum je bio 91.76, a nedelja je zatvorena na 93.71.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

G. Merimen želi na nekoliko trenutaka da podeli sa vama ono što mu je na umu: “Izgleda da mnogi čitaoci žele da znaju šta ja radim, ili da uživaju čitajući o tome šta se dešava u mom horoskopu. Može da bude i edukativno, što nas dovodi do Jupitera, planete obrazovanja, koji sada prolazi kroz moju devetu kuću - kuću obrazovanja. Upravo sada je u konjunkciji sa mojim Severnim mesečevim čvorom na 10 Blizanaca. Severni čvor je darma osobe, ili put u životu koji donosi ispunjenje, ako ga pratite. Ono što ovaj put čini tako jedinstvenim za mene je tranzitni Severni čvor (svest o putu ili svrsi) koji je sada na mom natalnom Jupiteru (planeta ekspanzije i obrazovanja) na 19 Škorpije. Ja sam dobio ovu divnu, bizarnu vezu Jupitera i čvora u oba pravca, što se ne dešava suviše često u životu jedne osobe. U stvari, kolike su šanse da se to desi na istom stepenu u oba pravca? Više od milion prema jedan!

Dakle, ako me pitate šta ja trentuno radim u svom životu, reći ću vam sledeće: Ja radim upravo ono što treba da radim. Pokrećem prvu u svetu Akademiju za određivanje tajminga na berzi i vrlo sam uzbuđen. Još dve nedelje i počinje 2-godišnja avanturistička obuka. U stvari, za mene je to kao vrhunac mog životnog rada. Kako je to dobro izraženo kroz konjukciju Severnog čvora i Jupitera! Astrolozi će naravno razumeti o čemu govorim. Dok će drugi, siguran sam, moći da osete koliko je to važno za mene. A to je verovatno retko za one koji su rođeni u sunčanom znaku Jarca.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD