Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Preko devet mora, iza devet gora…

Kako je lepa, pomislila sam. Riđa kosa uokviravala joj je sitno lice. Imala je lokne koje su se otimale nekoj kopči, koja samo što nije pala sa kose. Anita, riđokosa Lavica sa podznakom u Devici, a Merkurom u Lavu u konjunkciji sa Venerom. Lepa, prelepa a jednostavna. Anitine reči su bile razgovetne i pitke (Merkur u konjunkciji sa Venerom). Gledala sam je pravo u oči da uhvatim tu nit uplašene srne (Mesec konjunkcija Uran i Pluton u 12. polju opozicija Saturn konjunkcija Kiron). Počela sam uopštenim razgovorom o astrologiji. Rekla mi je da baš voli astrologiju (Venera u 11. polju). Kada sam osetila da je naslonila leđa na sofu lagano sam je upitala: "šta vas to plaši Anita, šta vas je dovelo kod astrologa?"

Anita je oborila pogled. Te, 2007. godine kada smo se srele, Saturn je još bio u Lavu, baš oko njenog Sunca. Znam da joj nije bilo lako, naročito zato što joj je i progresivni Mesec prelazio preko Kirona i Saturna. Uran joj je pravio opoziciju sa natalnim Mesecom, a Neptun sa Suncem. Anita je bila na raskrsnici svog života. Nije znala kuda bi, a nije tačno ni znala šta želi. Bila je nedavno u kozmetičkom salonu, i tamo je čula priču o jednom astrologu – "pa velim , 'ajde da i ja pitam nešto astrologa?"

Malo se osmehnula i ispod oka me pogledala da vidi moju reakciju. Ja sam joj se široko nasmejala i rekla :" Pa to je sasvim u redu Anita, opustite se. Evo tu smo, hajdemo iz početka. "Kada sam to rekla, zaboravila sam da je Anita novinar (10.polje u Blizancima). Malo po malo, Anita je pokrenula svoju priču. Zaista je krenula od početka nadugo i naširoko (vladar 3. polja Mars u konjunkciji sa Jupiterom i u trigonu sa Neptunom).

"Svoju prvu emotivnu krizu sam doživela sa pet godina. Nisam sigurna da li sam bila svega svesna ili se ta svest razvijala u vremenu koje je dolazilo. Otac mi je nastradao pod vrlo čudnim okolnostima (Sunce kvadrat Neptun, orbis 5º, a direktovano Sunce dolazi na 29º - potencijalna opasnost i kraj. Svi uglovi menjaju znak upravo za 5º - dakle 5 godina...). Moja majka, koja je lekar, od tog doba se fokusirala samo na posao, na mene i na brata. Hvala joj za to. Nije postojala mogućnost da joj bilo kada i bilo šta kažem. Mama nije znala da sluša, niti da osluškuje. Prestala je da veruje životu. Radili smo samo ono što mora i treba. Sa šesnaest godina sam se zaljubila u muškarca koji je bio osam godina stariji od mene. To je bila moja prva patnja i gušenje same sebe. Mama je napravila neviđeni skandal, prebacila me u drugu školu. U dvadeset i četvrtoj godini sam upoznala Miloša. Završavala sam fakultet. Miloš je bio moj vršnjak. Bili smo prijatelji. Posle dužeg vremena neko se konačno zainteresovao za mene i više nije morao obraćati pažnju na mamine gorke, optužujuće reči. Mama je, inače, bila puna strahova i briga. Brat je odmah po završeku studija otišao da živi sa devojkom. Ja sam bila pod maminom lupom. Taj strah koji me sačekivao uveče kad se vratim kući i ti kolutovi oko maminih očiju su me ubijali. Stvorio se u meni osećaj krivice, kao da sam ja kriva za sve što se dešavalo mojoj porodici."

Anitine oči nisu više bile zelene, dobile su neku žučkastu boju i nekako, kao da su se smanjile. Njeno telo je bilo kao telo deteta koje se plaši mraka. Govorila sam joj o maminom strahu (Mesec u 12. polju) i verovatno nekoj tajni koju ona nije htela da ispriča, a vezana je za Anitinog oca (Sunce kvadrat Neptun). Pokušavala sam da je navedem na sećanje gde je ta brana pukla, da se seti kada je izgubila osećaj deteta i sreće. Ona nije mogla da se seti kada je u roditeljskoj kući bila sretna.

Miloš se pojavio kao blagoslov. Nije tu bilo neke ljubavi, ali ona kaže "verovala sam da se ljubav gradi, a ja i Miloš smo imali mnogo toga zajedničkog". Bila mi je draga kada je rekla da je kupovala sve priručnike, da nauči da kuva, da nauči veštine žene. U dvadeset osmoj godini se udala za Miloša. "Čini mi se da je mama odahnula, što me je još više bolelo" Shvatila sam da smo ja i brat mami bili teret i obaveza. Ona se posvetila medicini, dežurstvima, seminarima, putovanjima.

Ja i Miloš smo živeli sa njegovom mamom. Njegovi roditelji su se davno razveli. Sve je izgledalo da možemo da uspemo. Stvarno sam se trudila. Oduvek me je interesovala istočnjačka filozofija. Miloš je bio opčinjen Indijom. To nam je bila najjača dodirna tačka. Te godine sam dobila odličan posao u državnom javnom servisu ("televiziju" ona tako zove). Iskoristili smo mogućnost da putujemo i istražujemo druge kulture, a naročito istočnu. U Indiji smo se inicirali u meditaciju, naučili smo yogu. Polako smo gradili svoj svet. Dve godine posle venčanja sam ostala trudna i u trećem mesecu sam izgubila bebu. Prvi put sam videla Miloša u drugom svetlu. Dok sam ja na klinici ležala i očajavala za bebom, on nije mogao da otkaže putovanje. Poslao mi je pisamce sa par reči, "kao, ti si hrabra, možeš ti to sve izdržati".

Tokom narednih nekoliko godina, zgažena emotivnim bolom, doživela sam neka nova iskustva. Otvarala su mi se neka nova vrata u životu. Nova svest koju sam sticala nije se uklapala u moj predhodno stvoreni racionalni kalup. U toku rada, dobila sam šansu za neka nova učenja. Prvi put u Beogradu pojavila se grupa svetskih psihologa koji su praktikovali neke metode samoisceljivanja. Te 1996. godine pridružila sam se raznim radnim grupama koje su mi omogućile da naučim kako da iz sebe izbacim nekakav stari emotivni bol. Čak sam se upisala i na ples. Sve sam uradila da povratim osećaj samopouzdanja. Danima i noćima sam pušila i razmišljala o Milošu. Udaljili smo se. Više nismo bili ni sustanari. Čekala sam trenutak da mu kažem da ovako ne ide.

Proleće 2004, nesigurno stanje u zemlji, neredovne plate... Opšti košmar u društvu. Ja nemam svest o vremenu i godinama. Prihvatala sam svaki posao, teren, odlazak na nesigurna mesta. Ali samnom je uporedo koračala i senka besmisla. To me je davilo. Vraćajući se jedne večeri u naš iznajmljeni stan umorna, željna tuša i kafe, već sa vrata videh poluprazan stan. Na stolu ruža, uvenula, i pismo: "Nita, žao mi je što ti ovo nisam rekao da te gledam u oči, ali čemu patetika. Već odavno ti i ja znamo istinu. U mom životu je već izvesno vreme prisutna osoba koja mi mnogo znači. Molim te ponašaj se kao odrasla osoba i da se jednostavno, kao ljudi raziđemo... "

Novi početak iza devet mora...

Od tada je, evo, prošlo tri godine. Ja sam prazna, tupa, bez volje i smisla. Zanimljivo kako je Anita pričala, kao da priča o nečijem tuđem životu. Nije plakala. Za površnog posmatrača reklo bi se da je jaka žena. Ja sam osećala kako joj se trese telo. Zamolila sam je da malo prekinemo razgovor i da uradimo male vežbe disanja. Ona mi je rekla, "da, ja to znam, ja sam to naučila". Super, rekla sam. Počela sam da je navodim da joj vratim lagano fokus daha na svaki njezin deo tela. Želela sam da bar ja osetim mali smiraj u njenom telu. Astrološki sam znala da u Anitinom životu stvarno nadolaze velike promene. Negde sam verovala da taj njezin Mesec u 12. polju u Devici, traži dom negde daleko na nekoj obali. Pluton joj je tranzitirao 4. polje (dom) i pravio veoma lepe aspekte sa njenim Suncem i kvadrat sa njenim Mesecom i Saturnom. Najveća transformacija je bila na pomolu.

Anitin vladar 5. polja, Saturn se nalazi na 28º Riba u 7. polju. To je u sazvežđu Cygnus (Labud – ljubavna konstelacija) i pravi aplikacioni trigon sa Jupiterom i Marsom u 10. polju. Verovala sam da Anitu čeka njena ljubav negde daleko.

Kada se malo umirila i popila vodu, nastavila je da priča: "Znate, Emira dobila sam poslovnu ponudu da idem u Australiju da radim programsku šemu za iseljenike iz ex Yu država!" Divno, rekla sam. Ona se samo osmehnula i pitala: "zašta je divno?"

U toku razgovora napravila sam relokacioni horoskop. Osetila sam laganu jezu i zahvalnost univerzumu. Sve je bilo na svom mestu, onako kao treba.

Na ascendentu Jarac (karijera), a ona (Saturn) na vrhu 4. polja retrogradan – vraća se gde je nekad bila da dovrši lekcije. Ovaj Saturn sada nije samo vladar relociranog Ascendenta, već je i natalni vladar 5. i 6. kuće, pa je za očekivati da će baš tamo naći svoju ljubav, ali i posao. O ovome već i natalno govori trigon Saturna iz Riba (daleko) iz 7. polja (partner) u trigonu sa egzaltiranim Jupiterom (Australija). U 7. polju su joj sada Jupiter i Mars u trigonu sa njom (Saturn)! Mesec u 9. polju – duša traži mesto da ispuni svrhu. Najveća zanimljivost je bila što sam videla Veneru, Merkur, i Sunce u 8. polju. "Trudnoća" – jednostavno mi je kao munja prošlo kroz glavu (uistinu, ovo nosi i mnoga druga značenja, ali meni je to bio prvi bljesak). Nisam joj to rekla, nisam htela da prekinem čaroliju koja je krenula. Pustila sam je da svedoči svojoj sreći bez upliva njenog racija.

Razišle smo se vrlo jednostavno. Bila je zadovoljna našim razgovorom. Pogledala me i onako stidljivo upitala: "Jeste li hteli još nešto da mi kažete, recite slobodno, mogu ja sve da izdržim?" Sve što je trebalo da vam kažem rekla sam vam – rekoh Aniti. Otišla je, čini mi se, sigurnija.

Jesen 2010. Dobijam sms poruku sa meni nepoznatog broja. Anita me moli da joj dam neki fiksni telefon – "moramo da se čujemo". Naravno, ja sam joj prosledila broj i otvorila njenu kartu, da vidim šta se dešava. Nije prošlo mnogo Anita me pozvala. Bila je toliko ushićena da je od radosti zaplakivala: "Emira, ja sam rodila kćerku pre mesec dana. U četrdesetčetvrtoj godini života, ko bi to rekao ali u ovoj zemlji sve je drugačije". Bila je presrećna. Ja sam joj čestitala. Zatražila mi je email adresu, jer želi da mi sve opširno napiše. Još malo smo popričale i ona je rekla da će mi pisati, a da ćemo se svakako videti čim dođe u Beograd.

Dolazak u Perth (Australija) je bio težak i bolan (ipak je Saturn na vrhu 4. kuće, iako je to njen vladar Ascendenta za Perth), ali kaže nešto ju je vuklo i znala je da je to nešto dobro za nju. Posvetila se poslu. Na poslu je bila ekipa inženjera iz ex Yu zemalja koji su, u stvari, radili na formiranju nove televizijske šeme za iseljenike. Bilo je puno posla. Radila je po ceo dan i to ju je smirivalo. Sprijateljila se sa jednom Kanađankom koja je bila nešto starija od nje. Kaže – "prvi put sam imala pravu blisku drugaricu". Pošto je bila u fazi kućenja, nije imala ni auto a i stan je bio tek da zadovolji minimum prohteva.

Upoznala se sa inženjerom Radišom (Mars konjunkcija Jupiter u Raku u 7. polju relociranog horoskopa). Dugo su radili i on bi je često povezao do stana. Uz put mu je rekla kako treba neke stvari u stanu da namontira. Radiša je to sa puno žara prihvatao i sredio joj stančić (ona kaže kao "bombonicu"). Tako se ona družila sa Radišom, vrlo intenzivno. Jedan dan je uz jutarnju kaficu svojoj Kanađanki rekla da je izgleda ušla u klimaks jer ni ciklus više ne dobija. Ova se od srca smejala i predložila joj test za trudnoću, da proveri svoj "klimaks". Ona nije ni bila svesna da su svi već videli njenu romansu. Krišom je na pauzi kupila test za trudnoću i otišla u toalet. Kaže da je nekada u želji da makar vidi obrise crvene crte, po pola sata čekala. Sada je za par sekundi videla dve jasne crvene crte – "test je pozitivan, trudna sam!" Kaže da nije znala šta da radi. Opet Kanađanka (pribrana) kaže "ja ću ti zakazati još danas kod mog ginekologa". Ginekolog potpuno trezveno prihvata trudnoću bez ikakve pompe, godine ili sličnog, uradi sve preglede i kaže ovo je potpuno normalna trudnoća!

Rodila se Anđelka. Radiša joj je dao ime. Anitu sam videla u kasno leto 2011. Bila je jednako lepa. Malo je bila okruglasta, s licem kao zrela kajsija i divlje raspuštenim loknama. Anita je sretna, zadovoljna. Odlučili su da se potpuno isele u Australiju...

Ne možeš da primiš više Ljubavi od onog što si spreman da primiš. Ne možeš da daš više Ljubavi od onog koliko imaš. Ljubav koja se održava od druge osobe ima svoj izvor u tvom srcu!

Dipak Čopra

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD