Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18. do 25. marta 2013

Za razliku od prošle nedelje kada je Merkur još bio jako tih, ove nedelje već uveliko korača poznatom stazom (Merkur na putanji svoje senke). Mars je ulaskom u znak Ovna mnogima dao motiv da nešto pokrenu, čak im se Sunce sa neba smešilo kao da je proleće došlo pre vremena. Međutim, Sunce usled zime najavljuje velike promene koje su počele već prošle nedelje, ulaskom Marsa u znak Ovna, kome se ove nedelje pridružuju Sunce i Venera.

Do sredine nedelje Sunce će još uvek biti u oblacima. Svest će još koji dan spavati (Sunce u Ribama) ili biti u meditaciji, snovima u kojima Ego ne postoji, kao ni ambicija ili strast (Ribe). U proteklom mesecu vladalo je carstvo osećanja, vizija, tajni i tišine. Plovidba je trajala mesec dana, jedni su uživali u tim vodama, ali bilo je i onih koji su zalutali u tom, za njih nepoznatom i dalekom, “morskom svetu”. Bilo kako bilo, svi smo morali dodirnuti dno okeana, zaroniti u sebe i sa svim onim što naša reka nosi sada isploviti na površinu. Oni koji se nisu bojali dubine i svojih najskrivenijih delova, oni koji su otkrili tajnu u sebi, prigrlili je poput deteta i poveli sa sobom, sada će radosno dočekati jutro i zoru (Sunce u Ovnu). Oni koji nisu do kraja imali hrabrosti da prigrle Veneru, neka to učine do sredinom nedelje, kada se Venera još bude u Ribama budila, jer od petka i nju čeka novi cuklus i novo rađanje.

Ovo je nedelja proleća. Divno je biti u snovima, ali je još lepše ostvariti te snove. Ovu nedelju će obeležiti ulazak Sunca u znak Ovna, ali i ulazak Venere u isti znak, pa proleće zaista može da počne! Tog istog dana Mars kao da će se pobuniti energičnom ženskom principu (Venera u Ovnu), pa će mnogi tu promenu osetiti vrlo burno (Mars konjunkcija Uran). Ali da nije te različitosti između Marsa i Venere, ne bi ni ljubavi bilo.

Na samom početku nedelje nalazimo Sunce na samom stepenu egzaltacije Venere. Kao da svesno želi da zadrži taj trenutak u sebi. Tako šalje sada Sunce znak sa neba za buđenjem suptilne i nežne ženske energije (27° Riba – egzaltacija Venere), a oni koji je već budnu imaju – da prenesu na druge taj osećaj zaljubljenosti, kreativnosti i budnog sanjanja. Već drugog dana Sunce će se naći na poslednjem stepenu poslednjeg znaka, Riba. Ovo je trenutak kada treba biti naročito pažljiv, a posebno muška populacija. Svesni deo toga dana je jako oslabljen, pa zato ne treba donositi nikakve odluke i ne ulaziti ni u kakvu raspravu sa pretpostavljenima (Sunce), očevima, partnerima i svim ostalim koji su predstavljeni Suncem u našem horoskopu.

Već u sredu energija je sasvim drugačija. Sunce u znaku egzaltacije spremno je za početak novog života. Cilj postoji, volja je jaka, a u vazduhu se oseća miris pobede. Prepreka više nema, za poraz se ne zna, u njegovoj glavi postoji samo jedan put i samo jedna misao – da se dođe do cilja. Toga dana je Mesec u znaku Raka, zbog čega bi mnogi pomislili kako je to dobro, ali nebo već duže vreme ne podržava Mesec u tom znaku. U trenutku kada Sunce bude ušlo u znak Ovna, Mesec će biti na 7° Raka i praviti opoziciju sa Plutonom, kao i kvadrate sa Marsom i Uranom, pa i sa samim Suncem. Ovde postoji ženski princip, ali je prilično bolan i oštećujuć. Ovo govori o sukobu između partnera kao i unutar porodice (Mesec opozicija Pluton orbis 4°). Ono što je jako i podržavajuće jeste trigon sa Merkurom i Saturnom (orbis 3°), pa su ovde reči posebno moćne i jake. Jako je bitno da vođstvo prepustite onome kome to i pripada – Suncu. Iako je Rak kardinalni znak, vode su put kojim treba ići (trigon sa Merkurom i Saturnom iz vodenih znakova) kako bi umilostivili izazovne aspekte. Princip je jednostavan, motiv je kratak –“volja je tvoja” i Sunce će kao što je i njegova priroda, zasijati najjačim sjajem.

Ukoliko su lekcije savladane, volja prepuštena, doći će i Venera kao nagrada. U petak Venera ulazi u znak Ovna. Nebo gori od vatre i usijanja, a ona sva važna, želeće dominaciju nad svima. Iako u izgonu i pored egzaltiranog Sunca, ona će ipak sve obasjati. Iz sveta snova skočiće u male vojničke čizmice posebno za nju krojene, jer mlada je ona i nosi sa sobom tu nevinu dečiju energiju, a opet strastvenu i oštru. Pobuniće se Ares, jer nad njenom lepotom slab beše. Probudiće se bes u njemu (Mars konjunkcija Uran), jer neko u njegovom znaku, od njega zapaženiji je. Čak se i Sunce zbunilo pred njenom pojavom. Kratka crvena suknja, visokih potpetica, zalupkaće danom kojim ona vlada – petkom. Sve je to ona davno smislila i sad uživa u svom ostvarenju. Eto novih ljubavi na pomolu… kratkih, ali strastvenih, sa mlađim partnerima, sportskim tipovima ili uniformisanim osobama. Ovde strasti vladaju i ovde nikakvih karmičkih dugova nema. Sve je jednostavno, strasno i kratko. Ovde energija ne ide iz prošlosti, ovo je pogled ka napred, ka Suncu, ka Marsu. Da će biti puno zaljubljivanja, govori i Mesec koji je sada, iako još u znaku Raka, ipak daleko od izazovnih aspekata i jedino što će praviti u trenutku kada Venera uđe u znak Ovna jeste trigon sa Suncem i Venerom (iz različitih znakova).

Za neke od onih koji se bave elektronikom, strujom, računarima (Mars konjunkcija Uran) – ovo biti dan genijalnih otkrića. Ali kako je ovo ipak konjunkcija dva malefika, treba voditi računa da ne dođe do povreda glave, ili problema sa strujom zbog ishitrenih postupaka. U saobraćaju su moguće prebrze vožnje, pa valja tih dana nikud ne žuriti.

I na kraju nedelje, Mesec na 3° Device u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom i kvinkunksu sa Venerom, strahove će dati, ali to je samo u glavi (3°)… u duši. Realnih razloga nema. Saturn verno čeka (Mesec trigon Saturn) da dušu (Mesec) umiri da i da je primi u svoj zagrljaj. Izbacite sve strahove i iluzije ukoliko se jave krajem nedelje i zagrlite tog Saturn ko god da je u vašem horoskopu, u vašem životu. Topli zagrljaj leči sve rane, tuge i boli.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD