Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

19.-25. septembar 2011.

Ovu sedmicu otpočinjemo napetim kvadratom Venere i Plutona uz istovremenu poziciju Marsa na poslednjem stepenu znaka Raka, pa ako se „po jutru dan poznaje“, to nam onda ova atmosfera „boji“ ovu sedmicu, ukazujući na mogućnost prekida odnosa, bilo na opštem, bilo na ličnom nivou. Pozicija Venere na važnoj zvezdi Zanii iz sazvežđa Device, uz istovremenu poziciju u znaku Vage, govori o pokušajima pronalaženja mirnog rešenja sukoba, koji, sa kvadratom od Plutona, mogu biti veoma otežavajući, napeti, na šta upućuje i Mars u Raku. No, kako Mars završava svoj hod kroz Raka, i prelazi u znak gde ima daleko bolje dostojanstvo, to izvesne nade postoje, posebno jer će se i Venera uskoro spojiti sa Saturnom koji je dispozitor Plutona, pa su neka rešenja moguća, koja će okončati, moguće mučna, dosadašnja iskustva, koja se primarno tiču starih problema u porodici gde se mogla ispoljavati i agresija, sa imovinom, zemljom, domovinom.

Venera i Pluton su usmereni jedno na drugo jer su to Persefona i Had, a kvadrat upućuje na dramatična emotivna iskustva onih koji se vole na vrlo strastven, poseisvan način, pa eto vrlo neprijatnih raskida, ljubomornih scena, pretnji i slično, kako na ličnom, tako i na opštem nivou. No, prelazak Marsa u Lava simbolično nagoveštava i nove početke, manje emotivnog povređivanja, više optimizma, kreativne aktivnosti, hrabrosti i šanse da se stvari promene na bolje, moguće preko noći, na šta upućuje trigon Marsa ka Uranu u petak. Pa, treba ove sedmice kontrolisati ona najdublja, ali i najintenzivnija negativna osećanja, uzdržati se od ljubomore, potrebe za posedovanjem, posebno tokom tranzita Meseca kroz znak Raka (utorak, sreda, četvrtak) koji uvek naglašava emotivnu preosetljivost, nestabilnost i promenljivost, a u ovom slučaju i jer će odatle graditi Veliki kardinalni krst sa Uranom, Plutonom i Saturnom.

Da će mnogi biti brzopleti u donošenju odluka koje ne moraju biti ispravne, govori nam Merkur koji je vanredno brz (preći će čak 13 stepeni tokom ovih 7 dana), a koji pozicijom u Devici „misli“ da je „najpametniji“, a taj utisak može trajati do momenta dok ne pređe u znak Vage gde ga čeka opozicija sa Uranom, pa eto nagle promene odluke... Stoga, budite obazrivi, ne žurite ako nije neophodno, bar do sredine naredne sedmice, što nam poručuje i Sunce koje će prelaskom u znak Vage u petak, uz istovremeni trigon Marsa i Urana, doprineti da se osetimo drukčije, poletnije, lepše i hrabrije (u Suncu živi Mars), ali će i Sunce osetiti nestabilnost pred moćnim, ali i nezgodnim, turbulentnim, potpuno „ludim“ Uranom u Ovnu. Ta opozicija, kojom završavamo sedmicu, doneće preokrete, prevrate, potpune promene, ako ne baš tada, a ono u vremenu, posebno kada su u pitanju dešavanja koja otpočnu poslednjih dana sedmice.
I stoga, svi koji uđu u vezu ili „stanu na ludi kamen“ tokom ovog vikenda, moraju biti spremni na velike izazove u svom odnosu koji će zahtevati veliki stepen slobode i tolerancije da bi bili uspešni. Oni na čelnim mestima mogu pasti primarno zbog svoje slabosti.

No, Uran sa Marsom u Lavu, kao i povoljni aspekti Sunca i Merkura sa Marsom koji će uslediti, daju šansu onima koji su hrabri, spremni na rizike (pod uslovom da imaju takav i natalni potencijal), da postignu ono što su oduvek želeli, bilo da je u pitanju sportska medalja, bilo dobitak na lutriji...

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa su tokom ove sedmice prozvani oni koji imaju Veneru i Plutona povezane na bilo koji način, Marsa sa Mesecom, Marsa sa Suncem ili u Lavu, kao i sa Uranom ili u Vodoliji, a i oni koji imaju Sunce u aspektu sa Uranom, posebno nepovoljnom. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD