Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novčana pitanja u horarnoj astrologiji

Da li ću na novom radnom mestu imati veću platu? Da li će mi vratiti dug? Da li ću dobiti stipendiju? Ovo su samo neka od mnogobrojnih mogućih pitanja vezanih za novac. Iako je novac u horoskopu predstavljen 2. kućom, retko će nas u horarnom horoskopu interesovati radikalna druga kuća. Ona predstavlja našu pokretnu imovinu, bez obzira da li je u pitanju novac koji imamo u novčaniku ili u banci ili je reč o sredstvima u vidu deonica, akcija, obveznica ili investicija. Kako mi i sami znamo kakva je naša finansijska situacija, kroz stanje vladara druge kuće možemo samo potvrditi ono što znamo i bez horarnog horoskopa.

Novac koji očekujemo od nekog drugog predstavljen je derivatnom 2. kućom, čak i ako je reč o novcu koji smo nekom pozajmili. Taj novac je trenutno u posedu druge osobe i nema garancija da ćemo ga povratiti, tako da ga posmatramo kao da je reč o tuđem novcu. Dakle, ako postavimo pitanje: „Da li će mi sestra vratiti novac?“ posmatraćemo 4. kuću jer je ona 2. od 3. Ukoliko bismo pitali: „Kada će mi prijateljica vratiti novac?“, novac bi bio predstavljen 12. kućom (2. od 11.).

Količina novca će biti predstavljena osnovnim dostojanstvom signifikatora novca. Što je ono veće, novca je više. Kod pitanja o poklonima i nasledstvima bitnu ulogu u količini novca igraju recepcije između pitača i osobe od koje očekuje poklon. Što poklonodavac više voli pitača, to će poklon biti veći.

Da bismo dobili potvrdan odgovor na pitanje da li ćemo dobiti neki novac, treba da povežemo novac sa pitačem ili sa pitačevim novčanikom. Dakle, treba da pronađemo da je signifikator novca u aplikacionom aspektu sa:

·      signifikatorom pitača (vladar 1. kuće ili Mesec) ili

·      signifikatorom pitačevog novca (vladar 2. kuće)

Ukoliko je reč o dugu za koji pitamo da li će biti vraćen, moramo proceniti u kakvom je stanju signifikator dužnikovog novca, jer ukoliko je u lošem stanju, on nam i pored najbolje volje neće vratiti novac jer ga ni nema. Međutim, čak i ako je signifikator snažan, ali se nalazi u sopstvenoj kući, novac nećemo dobiti. Ovo je znak da on neće promeniti lokaciju, bez obzira na ostale pokazatelje.

Različiti aspekti mogu ukazati na lakoću kojom ćemo doći do novca ili na eventualne poteškoće. Tako bi konjunkcija, sekstil i trigon bili znak da ćemo do novca doći bez problema, dok bi kvadrat ukazao da ćemo se pomučiti da do njega dođemo ili da će isplata kasniti. Opozicija bi po običaju bila najproblematičniji pokazatelj. Ona bi ukazala da, iako ćemo novac dobiti, treba da uložimo prevelik trud, koji se na kraju neće isplatiti.

Dakle, snažan signifikator novca u aplikacionom kvadratu sa vladarem 1. kuće bi bio znak da ćemo dobiti mnogo novca, ali uz teškoće. Slab signifikator novca u aplikacionom trigonu sa vladarem 1. kuće bi označio da ćemo novac dobiti lako, ali da je u pitanju vrlo mala suma.

Kako je 8. kuća 2. od 7., njom će biti predstavljen novac našeg partnera (ljubavnog ili poslovnog), ali i drugih ljudi – klijenata, kladioničara i svih onih koje ne možemo da svrstamo u neku drugu kuću.

Deseta kuća je 2. od 9., pa bi njom bio predstavljen novac stečen od nekog znanja koje posedujemo ili od putovanja (npr. dnevnice). Na primer, u pitanjima: „Da li mogu da zaradim od podučavanja francuskog jezika?“ ili „Da li će mi biti isplaćene dnevnice?“ posmatrali bismo 10. kuću.

Veliki broj novčanih pitanja se odnosi na 11. kuću. Ovo je 2. kuća od 10., pa predstavlja rezultate našeg rada (karijere), kao i novac iz državne kase. Dakle, tu ćemo svrstati plate, penzije, stipendije, socijalnu pomoć, državnu lutriju i porez.

Pogledajmo kako ova pravila funkcionišu u praktičnim primerima.

Primer 1

Pitač je od jedne firme dobio ponudu za neku vrstu poslovne saradnje. Kako nije siguran da li firma posluje dobro kao što njen vlasnik predstavlja, postavlja pitanje: „Da li Milanov posao donosi neku finansijsku dobit?“

Pitač je predstavljen vladarem Ascendenta (Saturnom) i Mesecom. Saturn je u Škorpionu, a Mesec u Ovnu, znacima kojima vlada Mars, odakle zaključujemo da je zainteresovan za Marsa. Potencijalni poslovni partner je predstavljen 7. kućom, a njegov posao 10. od 7., što je 4. kuća. Vladar 4. kuće je Mars, pa sad postaje jasno zbog čega je pitač zainteresovan za njega – interesuje ga posao druge strane.

Mars je u znaku Jarca, gde je egzaltiran, pa posao jeste prilično dobar. Međutim, novac od tog posla će biti predstavljen 2. kućom od 4., što je 5. Vladar 5. kuće je Venera, a ona je u znaku svog izgona, što znači da ova firma posluje sa gubitkom. Doskora je Venera bila u Vagi, znaku kojim vlada, pa je posao donosio veoma dobru zaradu. Međutim, nedavno je došlo do promene i stvari su se drastično promenile nagore. Situaciju dodatno otežava činjenica da je Venera ušla u fiksni znak i da je na samom njegovom početku, pa nema nade da će se stvari poboljšati u neko dogledno vreme. S obzirom da Venera za 3 stepena dolazi do peregriniranog Saturna, dodatne komplikacije se mogu očekivati za 3 jedinice vremena. Venera je u fiksnom znaku i ugaonoj kući, a njihova kombinacija ukazuje na najdužu vremensku jedinicu, pa bismo mogli pomisliti da su u pitanju 3 godine, ali s obzirom da je reč o poslovanju s ozbiljnim gubitkom, mogu se očekivati ozbiljnije finansijske teškoće i posle 3 meseca.

Primer 2

Klijent, koji se bavi trgovinom žitaricama, kaže da misli da je cena pšenice „naduvana“ i očekuje njen pad do jeseni. Postavlja pitanje: „Da li je bolje da sada prodam žito ili da čekam septembar?“

Do odgovora na ovo pitanje možemo doći na dva načina.

I način:

Pšenica predstavlja njegovu pokretnu imovinu, pa je predstavljena vladarem 2. kuće, Jupiterom. Vidimo da je trenutno njena vrednost predstavljena Jupiterovim dostojanstvom u Biku, a na početku Bika je Jupiter peregriniran (nema nikakvo dostojanstvo). Da bismo videli kakva će cena biti u septembru, zamislićemo da je Jupiter prešao u naredni znak, Blizance. Kako je ovo znak Jupiterovog izgona, možemo zaključiti da će cena pšenice pasti.

Ako pogledamo prvi aspekt koji će Jupiter napraviti, vidimo da je reč o kvadratu sa Merkurom, koji vlada 8. kućom. Ona predstavlja novac drugih ljudi, pa bi to bio novac onih koji će kupiti pšenicu. S obzirom da kvadrat ukazuje da će do trgovine doći, ali da su moguće izvesne komplikacije ili odlaganja, kako bi izbegao probleme oko plaćanja, klijent je dobio savet da proda pšenicu sada, ali da se dogovori da ona bude plaćena avansno.

II način:

Arapski astrolozi su nam ostavili veliki broj tačaka, a jedna od njih je i tačka pšenice. U dnevnom horoskopu ovu tačku računamo po formuli: Ascendent + Jupiter – Sunce, dok se u noćnom horoskopu njena formula obrće, pa je računamo kao: Ascendent – Jupiter + Sunce.

Kako je ovo dnevni horoskop, koristićemo dnevnu formulu:

Ascendent + Jupiter – Sunce = 10°57’ Škorpiona + 5°11’ Bika + 10°21’ Raka = 220°57’ + 35°11’- 100°21’ = 155°47’ = 5°47’ Device.

Dakle, arapska tačka pšenice se nalazi na 5°47’ Device, a Jupiter je u egzaktnom trigonu sa njom, odakle zaključujemo da je upravo sada pravi trenutak za prodaju.

Klijent je prodao pšenicu, a krajem meseca mi je javio da je tokom tog meseca cena pšenice već pala za 15%.

Primer 3

Tri nedelje nakon što je klijent postavio pitanje iz prethodnog primera, a pre nego što se ponovo javio, do mene je preko posrednika stigla informacija da je pšenicu prodao uz odloženo plaćanje, da je kupac odmah potom zatvorio firmu i da je sada klijent u velikom finansijskom problemu. Postavila sam pitanje: „Da li će Žarko uspeti da reši problem? Da li će mu se popraviti finansijska situacija?“

Horoskop je dao iznenađujuće informacije. Žarko je klijent pitača, tako da je predstavljen 7. kućom. Njegov novac je predstavljen 8. kućom (2. od 7.). Vladar 8. kuće, Sunce, je na samom vrhu 8. kuće u Lavu, znaku kojim vlada i u znaku svog tripliciteta. Drugim rečima, novac je kod klijenta i njegova finansijska situacija je odlična! Osim toga, Sunce je na početku fiksnog znaka, što znači da će takva situacija i potrajati.

Par dana kasnije klijent mi je rekao da je to bila deziformacija i da on ima taj problem s nekim starim dužnikom, ali da to po njega nije ugrožavajuće i da je njegova finansijska situacija stabilna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD