Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Život je more

Šta bi drugo bilo more ako ne znak Riba. Nije to bilo kakvo more, to su sve vode ove planete. To je ona voda (plodova voda u materici) iz koje izranjamo. Pre nego što izronimo, već je napravljen sinopsis za ovaj film što se zove život. Kada izronimo, rodimo se. Mi zaboravimo na šta smo sve pristali i šta smo sve zatražili od tvorca. Matrix ostaje u podsvesti, u 12. polju, u znaku Riba. Narednih 28 dana Mesec će obići sve znake i tamo gde se sretne sa vašim Suncem (natalna pozicija Sunca) otkriće poruku. U polju u kome se nalazi vaše Sunce dobićete poruku koju nosi Mesec u sebi. Sunce (svest, centar) će probuditi inspiraciju da se iskažete na najbolji mogući način. Ovo je veoma posebna lunacija, jer se upravo dešava na 21º Riba. Ovo je 71. pentada kojom upravlja anđeo Haijel, čija je planetarna priroda Merkur u Ribama, dok mu je ključni kvalitet božanski ratnik. (“Astrologija Anđela”, Lea i Aleksandar Imširagić). Merkur u ovoj lunaciji ima važnu ulogu jer se nalazi u konjunkciji sa Neptunom (jedan dispozitor lunacije) i u kvadratu sa Jupiterom (drugim dispozitorom lunacije). Energija se zgusnula do neminovnosti. Poruka sa stepenova sa kojih je Merkur krenuo u retrogradni hod (19º Riba) i stepen sa koga kreće u direktan hod (5º Riba) je nedvosmislena. Kanal između Neba i Zemlje povezuje Hermes, govoreći da je ljubav misija ili svrha svih nas. Oslobađanje od inercije prošlosti je vrlo izvesna i moguća u ovom vremenu!

Pripadnici znaka Riba nose u sebi ono najlepše što samo znak Riba ima u sebi – egzaltaciju Venere i sedište Jupitera. Među Ribama nalazimo sjajne umetnike, divne duhovne učitelje, ali je moguća i ona druga krajnost ove lepote – preterivanje, traženje Božanstva u sebi kroz dejstva nekakvih supstanci. Svako traži Boga na svoj način – a Bog je u svima nama prisutan na jedan jedini univerzalni način i zove se ljubav! U ovom periodu, Ribama univerzum poverava zadatak da podržavaju svoje okruženje u razvijanju ljubavi, nežnošču i svojim urođenim empatijskim stavom. Ovo je veoma dobro vreme za preispitivanje vašeg partnerskog odnosa, jer vaši partneri duboko u vama traže sebe. Ribe su često stidljive u pokazivanju svojih emocija. Nedavno smo se složili da "ljubav nije samo reč" – ljubav je stil života. Znam da postoje i one Ribe koje će svoju ljubav iz prošlosti potopiti u alkohol ne bi li ona nestala iz sećanja. Bolji je i zdraviji način malo odćutati i malo sam sa sobom biti. Vrlo brzo će se razići ovo društvance iz Riba i ostaćete sami sa partnerom u tišini. Možda će partneri da malo preteruju krajem marta, a možda očekuju i da razumete njihove duboke materijalne potrebe! Prepustite se plesu, zagrljaju, poljubcima, umetnosti ili u krajnjem – duhovnoj tišini.

Ovnovi su u ovoj lunaciji na ivici svog strpljenja. Lunacija im pada u 12. polje. Nervi su im već napregnuti (od kada je Uran u Ovnu) pa još i Mars u Ribama. Neki su Ovnovi dobro svoju depresiju natopili alkoholom, neki nekim drugim opijatima, a manji broj Ovnova je primio poruku ove lunacije na pravi način, te počinju sve ispočetka. Rađaju se novi, sa jasnim ciljem. Od 20.3. Sunce ulazi u znak Ovna, energetski priliv će biti očigledan, volja prenaglašena, a u istom danu Venera (vladarka Ovnovog 7. polja) na stepenu svoje egzaltacije – Ovnu iza leđa – kao da se oprašta sa svojim ljubavnikom. Dvadeset drugog marta u znak Ovna ulazi i Venera u samu zoru (a kad bi Ovnu bolje prijala?). Od osećanja su izvesne strasti, ali kratkog daha a od emocija nema ni traga. Ovnovi partneri izvesno vreme su bili ushićeni, a sada su, moguće, razočarani i može doći do nekakvih naglih prekida.

Bikovima je lunacija u 11. polju. Ovo je vreme onih Bikova koji su nadahnuti umetnošču. Inspiraciju su našli u nekakvim društvima ili, možda, samo prijateljskoj podršci. Već izvesno vreme Bikovi nisu u harmoničnom odnosu sa partnerom. Ono što Biku prija to njegovom partneru škodi. Vreme je da Bik uđe u fazu saosećajnosti spram svog partnera, jer su ozbiljne lekcije na pomolu (od kada je Saturn u Škorpionu). Preterivanje je nepoželjno. Rutina i dijeta će ojačati Bikove i učiniti ih malo fleksibilnijim. Dan kada će erupcija strasti obuzeti Bikove je 5. april. To može biti u nekoj tajnoj varijanti i sa znatno mlađom osobom. Ovo je samo fleš, pa opet svako ide svojim putem.

Blizanci nose ovu lunaciju na svom mentalnom nivou (kao veliku većinu stvari). U ovoj lunaciji ima mesta za sve ali je skoro nemoguće naći prostor za promišljanje. Jupiter, vladar Blizanačkog 7. polja, partnera, preuzeće odgovornost za sve događaje i moguće nesporazume. Ako su Blizanci dobro razmislili i odlučili da krenu na zapad, ja im toplo preporučujem da krenu put istoka! Od 17. 3. Blizanci se bude i kreću u svoju aktivnost. Malo opreza nije naodmet 31.3. kada Mesec bude u Strelcu, a Mekur baš na tački svog pada, odnosno “zaranjanja”. Ljubav je ovde nemušta. Blizanci su naučili da pričaju, kuckaju poruke, twituju i ljubav šire glasom svojim. Možete otići u biskop i ispuniti simboliku ovog dana, a da bude lepo!

Rakovi kao i uvek nose glavnu ulogu u lunaciji! Rakovski partneri su predstavljeni Saturnom koji se nalazi u Rakovskom 5. polju – ljubavi. Ovo je za Rakove vreme karmičkih ljubavi. Malo strpljenja će vam biti potrebno u narednom periodu jer vaši partneri se vraćaju u unutrašnju stranu ljubavi, pa uzalud vi trčite oko njih. U tom svom trčanju i kruženju budite oprezni 13.3. Naime, u istom danu imate baš teške aspekte i sa Uranom i sa Plutonom, a vladar vaše kuće ljubavi (Mars) je “izronio” i ne vidi prepreke na putu. Raspomamljen, željan fizičke ljubavi, samo gura napred. Ne savetujem vam da 25. 3. idete proveravati, jer možete se razočarati!

Lavovi su nosači ove istine koja ide iz dubine, a koju će Mesec u narednom periodu prenositi svima. Multienergetski dan za Lavove je 22.3, kada su i Venera i Sunce i Mars i Uran u Ovnu, a Mesec u Lavu. Možete otputovati, možete upoznati lepu mladu devojku, a što god da je – računajte već sutra na glavobolju sa partnerom! Sve dok je Sunce u Ovnu, Lavovi će se osećati kraljevski, bez obzira na povremene loše okolnosti. Ovo je prava prilika da Lavovi iskažu svoju veličinu bez ega prihvatajući okolnosti i svog partnera kao savršenog i najboljeg. Lavovi, samo nemojte zaboraviti da vas pomno prati veliki učitelj iz Škorpiona. Možda je to neki vaš predak koji vam nudi (ili traži) pomirenje, oprost. Samo napred. Ljudski je praštati.

Device su usnule svoj san. To je njihov stil. Tiho, promućurno i da niko ne zna. Lunacija im se dešava u 7. polju – partenra. Ovo je vreme kada će Device, bilo slobodne ili zauzete, jednostavno promeniti sistem emotivnog vrednovanja. Predstavnik znaka Device (kao i Blizanaca) – Merkur – će ove godine biti tri puta retrogradan u vodenim znacima. Voda je naše eterično telo, a Devica predstavlja našu fiziologiju (funkciju fizičkog tela). Spajanje Vode i Zemlje je najveća istina naših života. Biti sada i ovde prisutan osećajem je veština koju bi mogle Device da nauče, a naravno i da dobro "iskoriste" jer za Devicu znanja koja nisu iskorištena nemaju smisao. Primanje poruke za Device će početi 24.3. u 16h 29min i trajaće do 26.3. do 22h 31min. Dok boravi Mesec u Devici, napravite mali korak ka unutra da biste oslušnuli tu poruku. Može vam se učiniti da je nečujete, ili da možda ne verujete onom što ste čuli. To je istina. Istina je uvek beskrajno jednostavna!

Vage su već izvesno vreme izložene okolnostima koje ne donose "onaj osećaj kad je sve u redu". Taj osećaj za Vage predstavlja samo ravnotežu. Ovo vreme je još uvek prisutno i potrajeće još dugo. Pluton zahteva duboku suštinsku transformaciju vašeg korena. Vazdušna Vaga ne zna šta je koren (predak). Krajnji cilj znaka Vage i jeste upoznati svoju genetiku (10. znak od Vage je Rak). Sve dok je Venera u znaku Riba, Vage su u nekom svom nerealnom filmu. Zabava je tu na nivou svakodnevice – ali ipak pazite samo da vam se svakodnevica ne odvija u kafiću u ispijanju kafa i koktela, jer trežnjenje će biti bolno. Pun Mesec se dešava 27. 3. na 6º Vage. Pun Mesec predstavlja zaokruženje nekog ciklusa i praskozorije novog početka. U ovom danu Vage trebaju da ostanu dosledne svojoj prvoj vrlini, "diplomatičnosti" jer može se desiti ozbiljan konflikt na nivou partnerskog odnosa. Nemojte podceniti partnera (bar ne u ovom danu) jer ima ozbiljne pomagače.

Škorpioni su u vremenu čiščenja i pospremanja svog života. Naravno, Saturn (supervizor) je tu! Ovo je odlična prilika sve dok je ovo društvo u Ribama, u Škorpionskom 5. polju da se pročistite od mnogo naslaga iz mnogo oblasti koje su za vas izvor kreacije. Prvi udah će biti izlazak Marsa iz znaka Riba. Ako vam se učini "e, dobro je" – samo malo zastanite! Zaslepljuje vas bljesak Urana i ne vidite prepreke na putu. Može vam se učiniti da će vas podržati neka uticajna osoba 23. 3. da na poslu ili u poslovnim kontaktima ostvarite neku blic-emotivnu vezu. Zaboravili ste da ste vi sada pod budnim okom velikog učitelja. Prvo sve završi, pa se onda zabavljaj! Možda vam se pruži neka prilika da u noći punog Meseca bude ta avantura u tajnosti, ali gle čuda na nekom javnom mestu! Dok svane jutro od toga nema ništa.

Strelčevi su zbunjeni kako se njihov vladar Jupiter poigrava sa društvom u Ribama. Kako ih navodi, neke čak i zavodi na igre bez granica. Strelčevima lunacija pada u njihovo četvrto polje i oni sad duboko u sebi traže svrhu i smisao svega ovog za širu društvenu zajednicu. Bukvalno, dan posle lunacije počinje planetarna seoba u znak Ovna, što je Strelčevsko 5. polje (ljubavi). Eto radosti za Strelčeve. Sve će to lepo da podrži Jupiter iz Blizanaca, pa će Strelčevi imati izvesno vreme prividno harmonične partnerske odnose. Tek kada izađe Merkur iz Riba onda će biti zaista prilika za ljubav i strasti, a možda i neka lepa putovanja oko 14. aprila.

Jarčevi su na svom dubokom duhovnom putu. Često sam čitala da su Jarčevi hladni. To je zabluda! Jarčevi su čvrsti i jasano znaju šta žele, te mogu biti vrhunski ljubavnici (kako i ne bi, kad je Mars egzaltiran u Jarcu). Njihovo 5. polje je u znaku Bika. Ima li većeg hedonizma od Bika? Sada je Venera, vladarka tog 5. polja (ljubavi) u znaku svoje egzaltacije (Ribe), a nalazi se u Jarčevskom trečem polju. Baš tu se dešava i lunacija. Ovo je vreme kada Jarčevi mogu doživeti svoju najromantičiju ljubavnu priču na nekom putovanju. Bez obzira što to sve podržava Saturn iz Škorpiona, nisam sigurna da ova priča može da traje. Negde oko 16. marta, kada Mesec dođe u konjunkciju sa Južnim Mesečevim čvorom, baš u 5. polju, može se Jarčevima pojaviti neko iz prošlosti samo da bi se zaokružio nekakav stari odnos. Ipak, to može biti loše za ovu započetu romansu.

Vodolijama lunacija pada u drugo polje. Svi su tu, celo društvo je tu, samo su Vodolije "negde". Same sa sobom ne znaju gde su. Jedan deo njih je ostao konektovan na nekom važnom istraživačkom projektu. Drugi deo njih je rešio da promeni svoj način razmišljanja. I tako u krug. Sve je to raspopamio moćni Zevs iz Vodolijanskog 5. polja – ljubavi. Sve opcije ljubavi su u igri. Prva planeta na koju Mesec nailazi (aspektom opozicije) kada krene da opada, je Uran. Vodolije – ne kockajte se u ljubavi sa Jupiterom, ne zaboravite on je čak i Saturna pobedio! Luda žurka je na pomolu 29.3. kada se stvarno može preterati.

"Može se živeti samo na dva načina. Jedan je da živiš kao da ništa nije čudesno. Drugi, kao da sve jeste. Ja verujem u ovaj drugi."

Albert Ajnštajn

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD