Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

11. - 18. III 2013

Prevarant nastavlja da uvodi svoja pravila! Merkur je retrogradan i sva iznenađenja i beznačajne stvari koje su povezane sa kosmičkom skitnicom bile su prošle nedelje vrlo izražene. Međutim, to je više imalo uticaj u oblasti politike nego berze.

Hajde da pre svega razmotrimo berze. Dow Jones Industrial Average skočila je prošle nedelje na rekordni maksimum, dok S&P još uvek zaostaje. Japanska Nikkei nastavila je svojim tokom, i za sada porasla preko 50%, u odnosu na svoj minimum trogodišnjeg ciklusa iz novembra 2011, i prvi put od septembra 2008, popela se iznad 12.000. Međutim, kineski Shanghai indeks je pao prilično oštro. Nemački DAX je porastao preko 8000, po prvi put od početka 2008, ciriški SMI i londonski FTSE su se oporavili na svoj najviši nivo od 2008, ali amsterdamski AEX i moskovski MICEX su još uvek daleko ispod svojih maksimuma iz januara 2013. Šta treba da radimo za vreme retrogradnog Merkura? Da li je to zaista proboj koji će još dosta da raste, kao što, izgleda misle svi berzanski analitičari? Ili je to prevara retrogradnog Merkura, kao što je to bio slučaj mnogo puta do sada? Vreme će, naravno, pokazati, ali naše iskustvo govori da treba da budemo skeptični u vezi sa ovakvim berzanskim kretanjima.

S druge strane, mi idemo ka veoma retkom i pozitivnom velikom trigonu Jupitera, Saturna i Neptuna, koji će se odvijati ovog leta, a koji se poslednji put dogodio 1967. I zar niste znali? Odjednom se opet govori o "velikom" programu smanjenja deficita, kao što smo prognozirali u knjizi Prognoze za 2013, i rekli da će se dešavati sredinom godine.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Prerano je reći koja će berzanska trgovina, koju smo preporučili prošle nedelje, biti najbolja. Možda će to biti švajcarski franak, za koji smo u nedeljnom berzanskom izveštaju savetovali brzim brokerima da: "Pokriju sve kratkoročno po ceni nedeljne potpore, ako budu imali ponudu, i da idu u dugoročno sa gubitkom razlike na kraju berzanske nedelje, ispod 1,0300." Brokeri su pre dve nedelje bili u kratkoročnom od 1.0860 - 1.0880. Potpora je prošle nedelje bila od 1.0466 - 1.0500. Nedeljni minimum je u petak bio 1,0468, a na zatvaranju berze 1,0512. To je bila odlična kratkoročna trgovina, a sada ćemo videti da li to postaje odlična dugoročna trgovina. Imajte na umu da pod retrogradnim Merkurom, ne dajemo nikakve nove savete za dugoročnu trgovinu. Dajemo samo savete za brzu kratkoročnu trgovinu.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavni geokosmički faktor koji treba da pratimo ove nedelje je Mars koji završava svoj put kroz tropski Zodijak, i započinje novo zodijačko putovanje, jer 12. marta ulazi u znak svoje vladavine - u Ovna. Mars vlada Ovnom, pa se očekuje da ovde bude jak, a to se može u još većoj meri odraziti na svetske berze. U početku, berze mogu biti bikovske. Međutim, od prošle nedelje, u martu će se odvijati mnoštvo geokosmičkih konstelacija koje imaju snažan istorijski uticaj na preokret na berzama.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Gospodin Ahmadinedžad proglasio je nacionalni dan žalosti zbog smrti gospodina Čaveza i napisao u pismu saučešća Venecueli da će g. Čavez vaskrsnuti zajedno sa Isusom Hristom i Imamom Mahdijem - šiitskim islamističkim mesijem - da bi spasao čovečanstvo i svetu doneo pravdu."

-       Vol strit žurnal "Iranski lider kritikovao odavanje počasti Čavezu" Farna Fasihi, 8. mart 2013.

Bila je to još jedna divlja i luda nedelja u svetu. Toga dana DJIA je skočila na rekordan maksimum, umro je venecuelanski moćnik Ugo Čavez.

U Sjedinjenim državama, strašno "rezanje budžeta" je počelo skoro uz cviljenje. Ali reakcije na izjavu Bele kuće da će početi niz bolnih rezova, uticale su na dugačak spisak oblasti u Americi u kojima će se tom štednjom upravljati na način koji nije toliko "glup", kako je rekao predsednik, ili ne izaziva toliko bola, što je bila njegova poruka pre nedelju dana.

Na početku nedelje, američka administracija je saopštila da je "...obilizak Bele kuće", ukinut zbog štednje. Prema Kimberli Strasel iz Vol strit žurnala, "ovaj čin je isceniran da se podstakne gnev protiv republikanaca, ali sama sitničavost toga nam za trenutak otvara oči". Kao rezultat toga, "otvaranje očiju" je još jedna neprijatnost za predsednika koji nastavlja da žanje negativne efekte tranzita Neptuna koji je tek započeo svoju dvogodišnju konfiguraciju - T-kvadrat sa njegovim natalnim trigonom Meseca i Plutona (za detaljno objašnjenje pročitajte berzanske izveštaje iz prošlog meseca).

U članku Straselove, ona navodi jedan šesti razred iz Vaverlija u Ajovi, koji preko YouTube–a moli Belu kuću da ponovo dozvoli obilazak. "Bela kuća je naša kuća. Molimo vas da nam dozvolite da je posetimo", pevaju oni u glas. Uz to ide lista rezova koje je Bela kuća mogla napraviti, a koji ne bi bili "glupi", kao što su: projekat od 27 miliona dolara pomoći nastavnom fondu za časove grnčarstva u Maroku, ili 181.000,00 dolara za studije o tome kako kokain utiče na reproduktivne navike japanske prepelice, ili 14,8 miliona dolara godišnje nadoknade za nezaposlene koju dobijaju milioneri. Znamo da ovo zvuči ludo, ali znamo uspešna preduzeća u Mičigenu, gde vlasnici zarađuju preko 400.000,00 dolara godišnje, ali sezonski. Od oktobra do aprila, oni se vode kao nezaposleni - i dobijaju ovu nadoknadu. Svake godine.

Senator Tom Koburn je izjavio za Vol strit žurnal od petka: "Ja se slažem sa predsednikom Obamom da je štednja preko granice, pre nego konkretni rezovi, "glup" način da se smanji potrošnja. Ali ako je štednja glupa, još je gluplje uopšte ne smanjiti potrošnju".

Ako ne odustane od mišljenja da "nema više finog momka", koje zastupa njegovo osoblje o njemu još od izbora, njegova reputacija će biti na ivici. Neptun može da napreduje samo kada ste "fin momak". Kada osoba napusti tu sliku, više je sklona skandalima i lošem mišljenju javnosti. Kako je saopšteno na sajtu www.hiphopwired.com: "Reuters/Ipsosova onlajn anketa objavljena u sredu (6. marta), pokazala je da se 43 odsto ljudi slaže sa načinom na koji Obama vodi svoj posao, što je za 7 procenata manje u odnosu na 19. februar". To je objavljeno baš u trenutku kada je Neptun došao u orbis sa Obaminim natalnim Mesecom.

Ali gle, čuda, šta se dogodilo krajem prošle nedelje? Obama je napokon stigao do republikanskih senatora. On ih je pozvao na večeru kako bi razgovarali o mogućnosti proširenja budžeta. On želi da uvede "veliki program", što je obećavajuća simbolika velikog trigona Jupiter-Saturn-Neptun, kada na scenu stupa, ovog leta, i konjunkcija sa natalnim Jupiterom i Venerom u horoskopu SAD. Pod uticajem ovog retrogradnog Merkura, predsednik počinje da se oslanja i preokreće ovu istorijsku putanju na kojoj je jedan od onih "Ništa ne pregovaramo sa Kongresom", što Pegi Nunan tako briljantno opisuje u izdanju Vol strit žurnala od 2. marta ("Obama igra novu igru").

Može li on da povuče ovaj veliki program? Ili, da li će on - ili Kongres - ponovo promeniti cilj? Sa Neptunom se nikad ne zna. To može da bude planeta rasta ka vrha u nečijem životu ili pada u nepoverenje i podsmeh. Izbor je na samoj osobi. Ali predstavljanje slike da "nema više finog momka" je korak u pravom smeru - prema našem shvatanju kako Neptun najbolje funkcioniše. Za sada, još uvek postoji nada. Hvala prevarantu što ponovo krećemo u tom pravcu!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD