Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: Lakoća Povezivanja Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću povezivanja, čije se kapije otvaraju sa Punim Mesecom 3. avgusta.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

04. - 11. III 2013.

Prevarant je varao i prošle nedelje!

Retrogradan Merkur – jednostavno morate da ga volite. On uvek uspeva da vas iznenadi, razočara, uzbudi, izazove, pouči ili da vas skrene sa očekivane putanje. Ako je bilo šta sigurno, pod njegovim uticajem, to je da se možete kladiti da se nešto neće desiti. Ili čak i ako se desi, možete biti gotovo sigurni da neće dugo potrajati. U stvari, jedino u šta možete biti  sigurni pod uticajem retrogradnog Merkura jeste da će neizvesnost biti veća nego što je uobičajeno, više nerazumevanja, kao i potreba da se poništi ili ponovi ono što je urađeno ili je predviđeno da bude završeno. Dakle, prosvetljenje koje on donosi je jednostavno: ne očekujte da bilo šta ide kako je planirano, već budite fleksibilni i otvoreni za druge realnosti, pa čak i za druge univerzume u ​​kojima postoje drugačija pravila koja nikada niste mogli da zamislite. Drugim rečima, koristite svoju maštu, ali nemojte da se zaglavite na bilo kom ishodu koji je "verovatan".

Na primer, Dow Jones Industrial Average prošle nedelje, nije dostigla novi maksimum svih vremena uprkos tome što su svi pogledi bili upereni u tom pravcu i što su svi očekivali da se to desi, a posebno velike finansijske mreže. Prepoznati problem ne znači i rešiti ga, a ipak nije bio smak sveta, pa tako ni krah berze.

U stvari, berze u SAD su prošle nedelje, preko Dow Jones Industrial Average, porasle na novi 5-godišnji maksimum, i u četvrtak, 28. februara, su dostigle 14,149, što je 50 poena manje od maksimuma svih vremena 14,198 koje su zabeležile 11. oktobra 2007. S druge strane, S&P i NASDAQ fjučersi, mogu nadmašiti svoje maksimume od prethodne nedelje, koje su dostigli 20. februara. Dakle, mnogi analitičari i komentatori su očekivali novi rekord, ali se umesto toga, nedelja se završila razočaranjem. Naravno, oni će se ove nedelje ponovo nadati, i možda će biti u pravu. Ali onda, opet, možda i neće, jer retrogradni Merkur ima ovu bizarnu tendenciju da ne donese ono što se očekuje, ili da donese, posle čega sledi zapanjujući preokret.

Prošla sedmica je počela zastrašujuće. Predsednikova poruka da će celokupna ekonomska kriza biti preneta na čitavo društvu ako smanjenja koja je zapravo on inicirao stupe na snagu, u kombinaciji sa gubitkom na DJIA od preko 200 poena, u ponedeljak, 25. februara, svakoga je... dobro zaplašilo.

Ali onda je došao upomoć blagonakloni Ben, kao što on to uvek radi u ovakvim situacijama (on ima Mesec u Ribama - spasilac). Ako postoji bilo kakva sumnja da je tržište bika u SAD, pa čak i na svetskim berzanskim indeksima, od dna u martu 2009, nešto drugo do Bernankeovo tržište bika, te sumnje su u potpunosti otklonjene na osnovu njegove magične tvrdnje u utorak - sredu, 26. - 27. februara. Berze su se totalno preokrenule u odnosu na svoje ogromne gubitke od ponedeljka i vinule se preko 300 poena. Ni taktika zastrašivanja smanjenja budžeta ne bi mogla da ih dovede do pada.

Bernankeova tvrdnja ne samo da je spasla bolesnu berzu, već je takođe ubedila investitore da zlato i srebro - bar za sada - neće padati. Zlato je, pre iznošenja njegove tvrdnje, poraslo na 65,00 dolara za samo četiri berzanska dana. Do petka, od ovog dobitka je ponovo izgubljeno 55.00 dolara. Sreća za srebro je trajala još kraće, jer su cene pale 30 centi po unci - ispod minimuma od prošle nedelje. Međutim, za srebro i zlato to je možda sada slučaj međutržišnog odstupanja bika. Ako se ponovo preokrenu sledeće nedelje, to će ponovo potvrditi nestalnu prirodu prevaranta Merkura: jednostavno ne vezujte se za bilo šta dok traje njegov uticaj. Njegov modus operandi kada prvi put krene retrogradno je obično da stvori nestabilnost i neizvesnost. On je to ponovo radio prošle nedelje – punom snagom.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Opet je bilo mnogo "najboljih berzanskih poteza prošle nedelje". Naše pretplatnike na MMA nedeljni berzanski izveštaj u vezi sa NASDAQ-om smo savetovali: "Brzi brokeri su još u kratkoročnom... Uzmite sada profit od 1/3 ovih kratkoročnih akcija, a ostatak kada dostignu 2700 +/-10, ako bude u ponudi, i idite u dugoročno sa gubitkom razlike na zatvaranju berze nešto ispod 2690". I jedno i drugo je bila lepa dobit (na zatvaranju u kratkoročnom, a sa novcem na otvoranju ići u dugoročno) pošto je minimum prošle nedelje bio 2689, a na zatvaranju 2748,75. MMA pretplatnike na nedeljni berzanski izveštaj, takođe smo savetovali da prodaju nekoliko pozicija berzanskih indeksa, valuta, sirove nafte, državnih obveznica i soje, i dobiju odličnu zaradu. Nove trgovine koje su pokrenute na SLV (ETF za srebro) izgleda da takođe obećavaju.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavni geokosmički faktor ove nedelje je sredina perioda kada je Merkur retrogradan, što će biti u sredu, 6. marta. Često se dešava da berze tada preokrenu svoj primarni trend, ukoliko to ne učine u roku od dan ili dva od početka retrogradnog kretanja. Ovo može biti posebno važno za evropske valute.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Republikanci nude da se Obami da još veća fleksibilnost, ali predsednik se neće složiti s tim. Još jednom je zabrljao: predsednik želi da porekne svoje reči, a njegov izvršni odbor ima ovlašćenje da uradi manje zlo. Nemojte me zaustavi pre nego što se ponovo ubijem." - Vol strit žurnal, "Obamagedon", 1. mart 2013, davanje Obami ovlašćenja da odlučuje o tome kako da upravlja smanjenjem potrošnje iz budžeta, pre nego da samo sreže sredstva za sve programe, čak i ovo što on objavljuje je kritično ako stupi na snagu.

To je bila divlja i luda nedelja retrogradnog Merkura, i počele su da se razotkrivaju neke neptunovske poteškoće za predsednika Baraka Obamu, kao što smo govorili u našim prethodnim berzanskim izveštajima. Možda se sećate da smo bili zabrinuti da bi sada sreća mogla da mu se preokrene u vezi sa njegovim likom i kredibilitetom, što bi moglo da traje od februara 2013. do marta 2015. Dakle, šta se desilo prošle nedelje?

Pre svega, veoma bizarnom igrom reči, Vol strit žurnal od utorka je objavio: "On je ponovo, u ponedeljak, na sastanku sa državnim guvernerima, gurkao laktom Kongres, rekavši da Vašington "treba da ostavi u prošlosti svoje opsesije i da se fokusira na sledeće izbore, umesto na sledeće generacije."" Možda ćete morati da oprostite republikancima ako se osećaju kao žrtve krađe identiteta'', jer je baš to bila njihova poruka Beloj kući u pogledu fiskalne politike tokom protekle četiri godine.

Onda je došla priča o uglednom novinaru Bobu Vudvordu, koji je pokrenuo Votergejt aferu pre nekih 30 godina, koja je dovela do ostavke predsednika Niksona. Prema Vol strit žurnalu od petka (i nekim TV emisijama krajem prošle nedelje), "Greh gospodina Vudvorda bio je što je objavio da je smanjenje potrošnje iz budžeta bila ideja gospodina Obame iz 2011, a da uslovi tada nisu uključivali povećanje poreza". Vudvord je, vidite, napisao knjigu pod naslovom "Cena politike", gde je njegovo istraživanje rezultiralo najviše u detaljno izveštavanje o tome šta je pošlo naopako sa pregovorima o dužničkoj krizi u leto 2011, što je dovelo SAD do smanjenja kreditnog rejtinga, a takođe i do ideje smanjenja budžeta koje je sada u toku. Zbog ovoga je gospodin Vudvord dobio vrlo neprijatan telefonski poziv od direktora Nacionalnog ekonomskog saveta Bele kuće Džina Sperlinga, koji je rekao Vudvordu da će "zažaliti zbog svojih reči". Tako bar blogovi to prikazuju - kao pretnju. Odjednom vođe Bele kuće počinju da liče na siledžije. Ipak, u skladu sa nedoslednošću retrogradnog Merkura, ono što je Sperling zapravo rekao bilo je: "Ja znam da nećete u ovo poverovati, ali reći ću vam kao prijatelj, mislim da ćete zažaliti što ste izneli tu tvrdnju". Što ipak, nije tako oštro. Međutim, šteta imidžu predsednika je već naneta, pošto su i drugi izveštači navodno izašli i prijavili lične incidente slične prirode, koje su imali u svojim naporima da postave teška pitanja o Beloj kući po drugim pitanjima iz prošlosti.

Ipak, iako je ponovo bila teška nedelja za predsednika, i njegov imidž je pretrpeo još jedan težak udarac, ubrzo će se ukazati još jedna prilika, za njega i za njegov tim, da postignu veliku pobedu u javnom mnjenju. Kao što je naširoko opisano u knjizi Prognoze za 2013, veliki trigon Jupitera, Saturna i Neptuna, sredinom jula 2013, pružiće mu retku priliku da zatvori posao uz veliku pogodbu koju svako želi. Pluton je takođe uključen u konfiguraciju koja će u isto vreme, postati konfiguracija Zmaja, što će pružiti mogućnost za velike poreske reforme. Ako uspe, SAD bi mogla da bude u stanju da preokrene ovaj problem duga koji je iscrpljivao u protekloj deceniji. To nije sve. Kako je saopšteno ranije, smatramo da će poreski prihodi SAD u proleće biti na rekordnom nivou. To će takođe pomoći da se trenutna putanja duga okrene ka opadanju.

Smanjenje potrošnje iz budžeta u Americi je moglo da počne prošle nedelje, ali to nije zastrašujuća katastrofa koju su političari napravili. Hajdete, to je samo 2,4% godišnje potrošnje, koja je već bila preko milijardu dolara iznad prihoda u protekle četiri godine. To je ono što se dešava kada nemate budžet koji će to pokriti. Naprotiv, verujemo da će neuspeh da se reši problem smanjenja budžeta prošle nedelje, biti psihološki podsticaj da se sada postigne velika nagodba koja zaista može rešiti ovaj grozni problem deficita koji suviše dugo muči Vašington. Jedna fiskalna kriza posle druge je toliko iscrpela i umorila ceo svet. Sada će imati priliku da se iskupe i pokažu da su prave vođe. Nadajmo se da će postići dogovor - "veliku pogodbu", ovog leta, kada su zvezde u skoro savršenoj usklađenosti za takvu istorijsku odluku – ukoliko zaista žele to da urade. Da sada citiramo zajedničku rečenicu republikanaca i Obame: "Vašington treba da ostavi u prošlosti svoje opsesije i da se fokusira na sledeće izbore, umesto na sledeće generacije". Reči su važne, kao i brojevi. Političari: vaše vreme dolazi. Molimo priđite i uradite pravu stvar za sledeću generaciju, za ljude koje predstavljate i koji su vas izglasali, a za svoje lično nasleđe.

G. Merimen se raduje što će mnoge od vas videti na svom predavanju Prognoze za 2013, koje će održati u petak, 8. marta, u Feniksu, Arizona. To bi trebalo da bude sjajan vremenski period. To je jedino predavanje ne temu Prognoze za 2013, koje će g. Merimen održati u SAD ove godine. Za više informacija, pogledajte pod "Predstojeći događaji".

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD