Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Odlazak Pape i zvezda Fomalhaut

Nedavno (11. februar, 2013.) ceo svet je iznenadila odluka pape Benedikta XVI da napušta Svetu stolicu. Poznavaoci prilika u Vatikanu kažu da je ovo preseden, jer se slično nešto nije dogodilo u zadnjih 600 godina. S’ druge strane, u poslednje vreme Vatikan potresaju brojne afere – pedofilija, objavljivanje tajnih dokumenata, korupcija..., tako da ima i onih koji smatraju da je to jedan od razloga povlačenja pape, iako je on sam, kao razlog, naveo - nemogućnost da mu um (svest) i telo (nesveno) „rade zajedno“, čemu su, po njemu, „krive“ godine...

Venera u Ribama 2013

Bilo kako bilo, papa Benedikt XVI je zvanično napustitio Svetu stolicu 28. februara, 2013, u 20 časova, u vreme retrogradnog Merkura u Ribama, u najvećoj tišini. Zanimljivo je da se ovaj, po ceo svet, bitan trenutak desio samo dva dana nakon što je Venera ušla u znak Riba, znak koji između ostalog vezujemo i za hrišćanstvo. Iz ugla mundane astrologije sam trenutak kada je Venera ušla u Ribe (posmatrano za vreme na Griniču, jer je to slika za ceo svet) je u prvi plan stavila Ascendent (opšte okolnosti) na 8º Strelca!

I sad ne možemo a da se ne prisetimo 21.12.2012. kada je prirodno i počela Nova, 2013, jer je to dan zimskog solsticija (Sunce došlo na 0º Jarca 00’00’’). Upravo smo u tom danu imali čuvenu „Bumerang“ konfiguraciju koja je nudila rešenje da se premosti Yod konfiguracija.

Retrogradni Merkur na Ascendentu

Smatran briljantnim teologom, papa Benedikt XVI je rukovodio moćom Kongregacijom za doktrinu vere, odnosno konzervativnom institucijom u koju se svojevremeno transformisala srednjevekovna Sveta inkvizicija, po zlu čuvena zbog lomača i suđenja jereticima. Mnogi slobodoumniji katolici oštro su ga kritikovali, ukazujući da se od 1981. godine, otkad je na čelu Kongregacije, njegove zabrane i ne broje... Protivio se pravu žena da postanu sveštenici, čvrsto zastupao celibat, osuđivao homoseksualnost, ali i komunizam. Njegovi desničarski stavovi su često izazivali i političke krize... On se 2004. godine čak usprotivio ulasku Turske u EU, nazivajući to „ogromnom greškom" i „odlukom protiv istorije". Takođe, zalagao se za približavanje najradikalnijim katoličkim pokretima...

Dakle, po svemu sudeći, period Venere u Ribama 2013. godine bi mogao biti bitan i iz ugla mundane astrologije, jer je baš u ovom periodu (od 26. februara do 22. marta) papa Benedikt XVI napustio Svetu stolicu, što ovaj put (budući da se tako nešto nije desilo već 600 godina, kao što sam već na početku navela) dobija na značaju, jer se ovim činom, sasvim sigurno, otvara i neko novo doba za Rimokatoličku crvku...

Novi papa mora biti izabran pre Uskrsa (31. marta), takva su pravila u Vatikanu, a kao mogući datum se pominje 19. mart. Tada će Merkur (odluka) već biti direktan (17. marta Merkur kreće direktno), ali i dalje u svojoj senci... Inače, zanimljiv je stepen na kojem se nalazi Asc Benedikta XVI (16.4.1927., 04:15, Marktl, Nemačka). Radi se o 19º Riba, a upravo sa tog stepena je Merkur u subotu, 23. februara, krenuo retrogradno...

Južna Amerika

Nagađanja ko će biti novi papa su odmah počela, navode se razna imena, a mnogi tvrde da je došlo vreme da Rimokatolička crkva izabere prvog neevropskog vođu i to iz najveće verske baze – Južne Amerike. U toj regiji živi 42% od ukupno 1,2 milijarde katolika u svetu, pojedinačno najviše u odnosu na ostale delove sveta (uključujući i Evropu gde ih je 25%).

Ako sad dalje pogledamo kartu za ulazak Venere (ljubav ka...) u znak Riba (...hrišćanstvu), onda upravo vidimo da prvi aspekt koji je Venera napravila je konjunkcija (sjedinjenje) sa Neptunom, i to baš 28. februara, na dan kada je papa Benedikt XVI, u 20 časova, zvanično napustio Svetu stolicu. Venera-Neptun konjuncija, pa još u znaku Riba, gde je Venera (ljubav) egzaltirana (ushićena, radosna), a Neptun (vera) u sedištu – sama po sebi je slika velikog zanosa, bezuslovne ljubavi, a u ovom slučaju veoma lako i slika „opčinjenosti verom“... Moglo bi se reći da sam trenutak nije mogao biti bolji, jer je ovo zaista slika prave, tihe, božanske, bezuslovne ljubavi... I u samoj karti za odlazak pape, od kada zvanično počinje da teče period „prazne stolice“ – Venera je upravo vladar Ascedenta u Vagi, i upravo je „prešla“ preko Neptuna (vera), budući da se sama konjunkcija ove dve planete desila nešto ranije tokom tog dana (u 13h 38 min, Grinič).

„Čuvar Juga“

No, ovde je zanimljivo upravo to što će se konjunkcija dešavati u blizini jedne (od ukupno 4) kraljevske zvezde. Ovaj put radi se o zvezdi Fomalhaut iz sazvežđa Piscis Australis (Južna Riba), poznatije kao „Čuvar Juga“. Zvezda se trenutno nalazi na 4º Riba 02’, a konjunkcija Venere i Neptuna će biti na 3º Riba 06’, dakle, veoma blizu pomenute zvezde, gde je bio i sam Ascendent 21.12.2012. kada je Sunce došlo na 0º Jarca 00’00’’! Dakle, još je sam trenutak početka Nove, 2013., najavio značaj kako ose Aldebaran-Antares („Čuvar Istoka“-„Čuvar Zapada“), tako i zvezde za koju se kaže da je „Čuvar Juga“!

Kako je ova zvezde prirode Venera-Merkur-Neptun, onda zaista možemo da budemo sigurni da je u ovoj priči baš ona bitna, jer ona priča i o veri, religiji (baš kad je u kombinaciji sa Neptunom – što je ovde slučaj, ili Jupiterom). Ovo mesto u Zodijaku je veoma dobro za spiritualni napredak, medijume, te se ovde formira izuzetno dobar kanal između Neba (Um) i Zemlje (Telo). Ovo je i mesto spasenja i zaštite... Ovde možemo očekivati lepe i „lagane“ reči, budući da se radi o zvezdi u ustima (govor, reči) Južne Ribe. Kako je ova zvezda poznatija kao „Čuvar Juga“, onda nam sve ovo već može biti nagoveštaj da novi papa zaista može doći sa juga, što mi je i pomoglo u daljem istraživanju, budući da ima kandidata i iz Evrope, Sjedinjenih Država, Kanade...

Karta za trenutak odlaska pape Benedikta XVI svakako predstavlja jedan presek vremena, i bitna je jer je sam način na koji on odlazi presedan, tako da bi ova karta mogla pričati o jednom širem periodu u vremenu ispred nas kada je reč o Rimokatoličkoj crkvi...

Da li će novi papa biti crnac?

Dakle, usmerila sam se na kandidate koji dolaze sa juga. Među njima je i jedan crnac, kardinal iz Gane, Piter Turskon, inače i predsednik Papinog Veća za pravdu i mir. No, mnogi mu „zameraju“ što je u jednom javnom govoru pričao loše o Muslimanima, što nije u skladu sa onim što bi vera, Crkva – trebalo da bude...

Drugi Uran-Pluton kvadrat  i Južna Amerika

Ipak, kako mi živimo u periodu 7 istorijskih kvadrata Urana i Plutona (od 2012. do 2015.), i kako smo trenutno pod uticajem drugog kvadrata koji se odigrao 19. septembra, 2012., a koji je „probudio“ upravo drugu, Venerinu, čakru koja se na nivou planete Zemlje nalazi baš u području Južne Amerike – došla sam do zaključka da bi baš ovaj deo sveta mogao biti veoma bitan u energetskom smislu sve do 21. maja, 2013., kada će se odigrati treći po redu egzaktni kvadrat Urana i Plutona i koji će „probuditi“ treću čarku koju vezujemo za Sunce (Svetlo). No, ako se Afrika vezuje za Mars čakru koja je bila „probuđena“ prvim Uran-Pluton kvadratom (24. juna, 2012.), zaključila sam da je u ovom trenutku (kada se odlučuje ko će biti novi poglavar Rimokatoličke crkve) – ipak bitniji kandidat koji nam dolazi iz Južne Amerike, budući da smo trenutno (kao što sam već i rekla) pod uticajem drugog Uran-Pluton kvadarata.

Međutim, iz Južne Amerike nam dolaze dva kandidata. Jedan je iz Brazila, a drugi iz Argentine, najjužnije zemlje na svetu.

Odilo Pedro Šerer nam dolazi iz Brazila, i po mnogima je najjači kandidat Latinske Amerike.

Ipak, vratimo se sad na samu kartu za trenutak kada će Papa Benedikt XVI napustiti Svetu stolicu i pogledajmo šta je sa dispozitorom konjunkcije Venera-Neptun sa zvezde Fomalhaut („Čuvar Juga“). Vidimo da ova konjunkcija odlazi ni manje ni više nego na mesto u Zodijaku gde „vibrira“ još jedna (od 4) kraljevske zveda. Upravo se radi o Aldebaranu („Čuvaru Istoka) a prvi aplikacioni aspekt će biti baš opozicija sa Mesecom koji će biti pozicioniran na 8º Strelca, na mestu gde smo 21.12.2012. imali čuveni „Bumerang“ koji je najavio mogućnost razrešenja svih „napetih“ situacija, ali i u veoma bliskoj konjunkciji sa još jednom kraljevskom zvezdom, sa Antaresom („Čuvar Zapada“) na 9º Strelca!

Leonardo Sandri

Kandidat koji nam dolazi iz Argentine zove se Leonardo Sandri. Rođen je u Buenos Airesu, ali je poreklom Italijan, rođen u italijanskoj porodici (što bi moglo umiriti Evropljane, pre svega zvanični Rim koji ima očekivanja i smatra da nadbiskup Milana, Angelo Scola, treba da bude novi poglavar Rimokatoličke crkve). Sandri je bio na trećoj poziciji po rangu u Vatikanu, kao „izvršni direktor“ Svete stolice. Dobar je diplomata, ima širinu, teološki „tvrd“, ali politički je umeren, čovek principijelnog kompromisa, u dobrim je odnosima sa samim Washingtonom, a trenutno je na čelu Kongregacije za Istočne Crkve, bivajući čovek u papinoj „senci“. Zar nas ovo ne navodi na zaključak da bi nam novi papa zaista mogao doći baš iz ove zemlje, pri tom, najjužnije na svetu?!

Setih se sad na momenat, opet, trenutka kada se dogodio drugi Uran-Pluton kvadrat. Upravo je ovaj kvadrat išao preko 6º Ovna-Jarca, a Kiron sa 6º Riba je sekstilom i polusekstilom nudio rešenje, tačnije, iscelenje za ovaj napet aspekt.

Šesti stepen je analogan znaku Device koji između ostalog priča i o služenju, pa smo već iz tog kvadrata mogli imati nagoveštaj nekih dešavanja na polju „služenja Bogu“ u periodu od 19.9.2012. do 21.5.2013., i to baš negde u Južnoj Americi (Venerina čakra). Pri tom, sama Argentina jeste zemlja u simbolici Jarca, ali dobro znamo da je Jarac – polu jarac, polu riba, i da upravo taj donji deo (koji vezujemo za jug, duhovnost...) je riblji...

Najjužnija zemlja na svetu

Nadalje, ako pogledamo i samu karte Argentine, najjužnije zemlje na svetu, koju upravo možemo nazvati „Čuvarem Juga“, onda nalazimo da je Mesec baš na 4º Riba 00’, tačnije na samoj zvezdi Fomalhaut („Čuvar Juga“), da je pri tom i vladar 12 (vera), a da je aktivna i osa Aldebaran-Antares.

Naime, Mars koji sa sobom nosi Urana sa samog stepena svoje egzaltacije (11º Škorpiona) što je slika velikog oslobađanja, slobode u pravom smislu reči – je baš na Aldebaranu („Čuvaru Istoka“) u 10 – reputacija zemlje, a Neptun (vera) na tački koju smo 21.12.2012. nazvali „Bumerang“ (8º Strelca) i koja je ponudila razrešenje svih napetih situacija. Kako je 21.12.2012. po svemu sudeći i Argentina „prozvana“, možemo zaključiti da bi ova zemlja zaista mogla odigrati ključnu ulogu za budućnost Rimokatoličke crkve i razrešiti napete situacije sa kojima je Vatikan suočen... Ne možemo a da ne zapazimo da je upravo Mesec na „Čuvaru Juga“ - centralna planeta promenljivog T-kvadrata, pa samim tim i najbitnija u karti Argentine. Kako je ovo duhovna zvezda, vidimo da ona preko Jupitera (svog dispozitora) odlazi u 9. polje (religija) i u znak svoje egzaltacije (Bik), kao i u aplikacioni aspekt sa samim Plutonom (duboke promene) na Aheranru (takođe zvezda duhovne prirode) koji u sebi „nosi“ Urana sa 11º Škorpiona (oslobađnaje, sloboda, promene). Argentina bi zaista mogla da bude ključna zemlja za budućnost Svete stolice..., i da bude inicijator nekih novih, po svemu sudeći, lepših događaja... Prilika za duboku transformaciju postoji...

Za početak, sama retorika Vatikana mogla bi biti znatno lepša, ispunjena s mnogo više ljubavi (Venera-Neptun konjunkcija u Ribama), baš onakva kakva bi i trebala izvorno da bude retorika koja dolazi sa svetog mesta poput Vatikana... U Ribama je sve divno, tu Venera egzaltira, a Jupiter i Neptun su u sedištu, i sve ovo bi trebala da bude najava jednog sjajnog perioda kada je reč o veri... Pri tom, sama zvezda Fomalhaut se nalazi u Saturn dekanatu, ali Merkurovoj pentadi (od 0º do 5º Riba), što je poslednja pentada pred ulazak u Doba Vodolije 2378. godine, čiju zoru već polako osećamo... Ovom pentadom vlada upravo Merkur što će pogodovati i duhovnosti, religiji, jer prava vera podrazumeva pre svega bezuslovnu ljubav, ali i preko potrebnu tišinu, što Merkur u Ribama i jeste... Ovde treba samo u tišini zamoliti i verovati... Tada se otvaramo za sjajne uvide...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD