Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

19.-25.IX 2011.

          Izgleda da je Pun Mesec, u ponedeljak, 12. septembra, uticao na velike preokrete berzanskih indeksa širom sveta. Ali ti preokreti, mogu biti beznačajni u poređenju sa onima koje će izazvati geokosmičke konstelacije koje se odvijaju u vreme mladog Meseca koji se približava 27. septembra, naročito ako berze do tada nastave da rastu. Ponekad berze na Pun Mesec padaju na dno, a zatim se do mladog Meseca oporavljaju.

Posle najniže vrednosti na koje su pale početkom prošle nedelje, mnoge berze su se, zatim, značajno oporavile. Naravno, ovi oporavci mogu biti samo korektivni, neznatno iznad ozbiljnih padova koji su tada završeni. U Pojasu Pacifika i u Aziji, na primer, hongkongški Hang Seng indeks pao je na novu godišnju najnižu vrednost, što je preko 200 poena ispod najniže vrednosti od 9. avgusta. Kineski Shanghai Composite prošle nedelje je pao na 2439, što je gotovo duplo dno u odnosu na godišnju najnižu vrednost od 2437 na koju je pao 9. avgusta. Japanski Nikkei indeks je pao na 8499, značajno ispod avgustovske najniže vrednosti, ali ne i ispod najniže vrednosti duplog dna od 8227 od 15. marta, usred velike katastrofe koja je te nedelje pogodila zemlju. Australijski All Ordinaries i indijski Nifty indeksi takođe su, sa najviših vrednosti dostignutih početkom septembra, početkom prošle nedelje značajno pali na najniže vednosti, ali su i jedan i drugi ostali iznad onih najnižih vrednosti od 9. avgusta na koje su pali berzanski indeksi širom sveta. Zapažamo da su u ovom svetskom regionu prošlonedeljne najniže vrednosti napravile nekoliko slučajeva međutržišnog odstupanja bika.

            U Evropi, prošle nedelje, za vreme Punog Meseca, padovi sa najviših letnjih vrednosti na najniže vrednosti, bili su mnogo ozbiljniji nego bilo gde drugde na planeti, uglavnom zbog eskalacije novih bankarskih kriza u zemaljama evrozone koje su pogođene ovim problemom. Nemački DAX je, na primer, u ponedeljak, 12. septembra, pao sa višegodišnje najviše vrednosti od 7600 od 2. maja (istog dana kada i 23-mesečna najviša vrednost Dow Jones Industrial Average),  na najnižu vrednost od 4965. To je gubitak od skoro 35% u zemlji koja je do jula meseca bila model ekonomskog uspeha. G. Merimen navodi: “U maju i junu mesecu, kada sam boravio u toj zemlji, bio sam ubeđen da je “čudo” od Nemačke ustvari iluzija. Državni budžet je možda i mogao biti u plusu, ali me je impresioniralo kako se finansijska situacija u kojoj su se našli obični ljudi, vrlo ubrzo našla u velikoj opasnosti. Holandski AEX indeks je takođe, prošle nedelje 13. septembra, pao na novu najnižu godišnju vrednost. Ali londonski FTSE, kao i ciriški SMI ostali su daleko iznad svojih avgustovskih najnižih vrednosti, što je još jedan slučaj međutržišnog odstupanja bika u pomenutom delu sveta (Evropa).

            Na američkom kontinentu, nije bilo razlike između najniže vrednosti od 9. avgusta i najniže vrednosit početkom prošle nedelje. Avgustovske najniže vrednosti ostale su godišnje najniže vrednosti, od argentinskog Merval, sve do brazilskog Bovespa indeksa, preko američkih DJIA i NASDAQ Composite. U ponedeljak 12. septembra, na DJIA je prodavano za najmanje 10.824, što nije mnogo više od njegove godišnje najniže vrednosti od 10,604, na koju je pao 9. avgusta. Do petka, 16. septembra, prodavalo se dosta iznad 11.500, što je više od 700 poena iznad najniže vrednosti od ponedeljka. Tehnički govoreći, ovo izgleda vrlo pozitivno. Ali principi finansijske Astrologije ukazuju da nas očekuje velika mogućnost da dođe do iznenadnog prekida, bilo odmah ili sledeće nedelje u vreme Mladog Meseca (vidi ispod “Kratkoročna geokosmička kretanja“). Pored toga, možemo primetiti slučaj međutržišnog odstupanja bika koji se sada razvija kako NASDAQ od 1. septembra raste na svoju najvišu vrednost (najvišu cenu u odnosu na najnižu vrednosti od 9. avgusta), ali DJIA je i dalje 200 poena ispod svoje, tada dostignute, najviše vrednosti. Ovo bi moglo imati smisla kad uđemo u ovaj geokosmički kritični period preokreta.

            Nemački DAX nije jedina berza koja gubi letnji sjaj. Zlato, koje je 6. septembra dostiglo novu najvišu vrednost svih vremena od 1923, u petak, 16. septembra, posle samo deset dana, je palo na novu dvonedeljnu najnižu vrednost od 1765. Evro i švajcarski franak su, takođe, značajno pali ovog meseca, dok je dolar nastavio da se oporavlja sa svoje višegodišnje najniže vrednosti od 72.86 od 4. maja i sekundarnog dna od 73.15 od 17. avgusta. Početkom prošle sedmice prodavao se za 78.00, što je njegova najviša vrednost u poslednjih više od 6 meseci. Ovo je potpuno u skladu sa našom prognozom koju smo preporučili interkontinenatlnim brokerima (ICE – IntercontinentalExchange) u oktobru prošle godine (http://www.youtube.com/raymondmerriman). Imamo još jedan video koji smo upravo danas postavili na You Tube na http://www.youtube.com/watch?v=PnplAS5m2AI, koji govori o našoj novoj knjizi koja će biti objavljena na engleskoj jeziku, 27. septembra, pod naslovom “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 5: Price Objectives and Technical Analysis” (“Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 5: Tehnička analiza cena na berzama”). To je poslednji peti tom seta knjiga koje smo počeli da se objavljujemo 1997, i to je “karika koja nedostaje”. Verovatno ćete želeti da pogledate ovaj video, jer sadrži neke interesantne dugoročne savete.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Najveći broj geokosmičkih konstelacija u ovoj godini počinje 16. septembra i traje do 7. oktobra. Od 9 važnih geokosmičkih konstelacija koje se dešavaju, tri će biti Prvog nivoa, i one imaju najjači uticaj na velike preokrete na berzama, kao što je prikazano u Trećem tomu knjige iz serije “Najpovoljnije vreme za trgovinu na berzi”. Ove tri konstelacije se odvijaju upravo sada, od 17. – 23. septembra.

Postoje dva planetarna ciklusa koji se dešavaju od ovog trenutka do 29. septembra. Prvi je tranzit Venere sa kvadratom Urana i Plutona ovog vikenda, od 17. – 18. septembra. Drugi je Sunce koje pravi istu konfiguraciju, T-kvadrat sa Uranom i Plutonom, od 25. – 28. septembra. I poslednji je Mlad Mesec u Vagi. U studiji koju je g. Merimen sproveo pre par godina, o krahu berze u oktobru, primećujemo da se krah obično dešava - ili završava - na Mlad ili Pun Mesec u znaku Vage (Mlad ili Pun Mesec sa Suncem u Vagi). Dakle, ovaj Mlad Mesec 27. septembra, može biti od posebnog značaja ako berze sve do tada nastave svoj oporavak. Naravno, uz Veneru koja pre toga pravi T-kvadrat sa Uranom i Plutonom, to može biti prava roler koster ili katapult vožnja u zabavnom parku, koja će trajati od ovog trenutka pa sve do 27. septembra.

U Mundanoj astrologiji, ovakvi tranziti se odnose na neočekivane, iznenadne, ometajuće, pa čak i šokantne događaje ili odluke. Napominjemo da će početkom ove nedelje Odbor Federalnih rezervi održati neuobičajen dvodnevni sastanka sa svojim direktorima. Očekuje se da je razlog ovog sastanka da se odluči da li će ili ne pokrenuti još jedan kvantitativni programu olakšica (QE3), ili će napraviti neku vrstu preokreta u vezi kupovine ili izdavanja novih obveznica (tj. možda nove 50-godišnje obveznice?). U oblasti Finansijske astrologije, Venera vlada sredstvima i valutom, Uran vlada neočekivanim događajima, a Pluton dugom. Sa Uranom ništa ne ide onako kako ste očekivali. Cene na berzama, na primer, ne zaustavljaju se na očekivanim zonama potpore ili otpora. One probijaju, kao tornado u ravnicama Teksasa, a investitori iznenada postaju izbezumljeni tim haosom. Gubi se svaka kontrola. Naravno, ovo je samo privremeno (sve je ovih dana privremeno), ali u žaru borbe i krize, čini se kao da se nikada neće završiti. Razlog da uzmete odmor je strah od gubitka kontrole.

Ovi aspekti su kao zemljotresi, uragani i tornada, kojima takođe vlada Uran. U stvari, to je takođe, kao erupcija vulkana, kojom vlada Pluton. Ovo znači da se može desiti prekid u stabilnosti sistema ili fondacija. Ono kroz šta je Japan prošao u martu ove godine je simbolika upravo ovih aspekata. Povećava se svest o tome da je hitno potrebna promena. Sa Plutonom, mi već znamo da je isti slučaj i kada je reč o svetskom i nacionalnom dugu. Čak je i američki predsednik, izgleda, konačno, to shvatio, ili barem govori kao da mu je to jasno. Ali njegova odluka da se izbori sa ovom situacijom koja zahteva hitnost, sa još jednim stimulativnim paketom od 457 milijardi dolara, sadrži veoma veliki rizik koji je upravo u simbolici kvadrata Urana i Plutona.

Postoji opasnost da u naredne dve nedelje, između sastanka Fed guvernera i zahteva predsednika Obame za hitno odobravanje njegovog preformulisanog stimulativnog programa, dođe do nekoliko teških berzanskih oluja. Munje i gromovi koji će verovatno ovih dana dominirati na naslovnim stranama, upozoravaju da nađete finansijsko, ali i fizičko sklonište. Kada bi ovo bio rat, bili bismo “šokirani i zastrašeni”. Ali ovde se radi o novcu, bankarima i o nekoliko političara. Ipak, to može biti isto toliko zastrašujuće, kao da smo “šokirani i zastrašeni” pravim ratom, zbog toga što bi se nešto moglo desiti – nekakva odluka može biti doneta - za koju smo potpuno nespremni.

Dakle, šta da radimo? Treba da se pripremimo za neočekivano, kao i za ogromne oscilacije cena na berzama, koje će, na tom putu, istovremeno dolaziti do zona potpore i otpora. Ovo je vreme da u trgovini dostignemo krajnje granice, a ne uobičajene stvari. U ličnim stvarima poslovanja i odnosa, ovo je vreme da razmišljamo otvorenije nego ikada, predlozi i potezi koji do sada nisu funkcionisali, ne znači da sada neće. Rizik je taj koji stvari čini mnogo kritičnijim i mnogo opasnijim. Vreme je da se resetujemo i da prekinemo torturu iz sapunske opere - “slavine koja kaplje”. Vreme je da loše stvari preokrenemo u dobre, ali to zahteva hrabrost za koju, izgleda, politički lideri jednostavno nisu spremni (veći podsticaj potrošnje nije hrabrost... to je možda smeo potez i možda podrazumeva rizik, ali nije hrabrost).

Sada vodimo drugu vrstu rata. Još uvek to nije vojnički rat, ali sa Uranom u Ovnu, mogao bi se pretvoriti u vojnički. Istorijski gledano, to je bio jedan od načina na koji su narodi rešavali svoje finansijske dugove. Ovako, ili pogube najvećeg dužnika, kao što je Francuska nemilosrdno i efikasno uradila pre nekoliko vekova (zvuči kao Uran u Ovnu?). Danas, u Sjedinjenim Državama, to bi bio Odbor Federalnih rezervi. Eliminisati (ili obuhvatiti) Federalne rezerve, i eliminisali ste veliki deo državnog duga. Ali onda ćete imati u mnogo većoj meri zastrašujuće izglede državnih finansija pod kontrolom političara.

Posmatrajte Fed u naredne dve nedelje. Osnovane su 23. decembra 1913. Tranzit Venere i Sunca sa kvadratom Urana i Plutona, kači se upravo na natalnu opoziciju Sunca i Plutona u horoskopu Federalnih rezervi, obrazujući tako moćni kardinalni Veliki krst. Kardinalni znaci predstavljaju nove akcije, i svi očekuju saopštenja posle ovonedeljnog sastanka. Sudeći po uzletu cena akcija, učesnici na berzama očekuju dobre vesti. Mi očekujemo nešto mnogo više divlje, a ustvari, mi očekujemo da iz ovog susreta proizađe nešto neočekivano... možda totalni politički preokret koji niko nije očekivao.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta nastavićemo sledeće nedelje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD