Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

25. II - 04. III 2013

Varalica se vratio!

Baš kada ste mislili da je dugo očekivana korekcija američkih berzanskih indeksa bila u toku, bam! Još jednom su se preokrenuli. I još jednom su berzanski analitičari doživeli da im se ostvari san. Nažalost, to je ružan san za berzanske analitičare koji signale za kupovinu i prodaju baziraju na kratkoročnim tehničkim istraživanjima. Dovoljno je baciti jedan bliži pogled na ezoterična istraživanja koja nam pruža.... finansijska astrologija. Ili čak i mundana astrologija. Kako ćete drugačije objasniti šta se dešava sa berzanskim indeksima u 2013? Kao i sa zlatom i srebrom, koji su i prošle nedelje, doživljavali moćna kretanja?

Nakon dostizanja novog 5-godišnjeg maksimuma u sredu, od 14.058, Dow Jones Industrial Average je u četvrtak pao preko 200 poena – na 13.834. Ali u petak, samo jedan dan pre nego što je Merkur - "varalica" krenuo retrogradno, DJIA se vratio 120 poena i preko 14.000. Čini se da se bikovska trka nastavila posle jednodnevnog prekida. Da li zaista (vidi Kratkoročna geokosmička kretanja)?

Ipak, iako je uzbuđenje na berzama prošle nedelje bilo veliko (konačno su imale nedeljni niz od preko 200 poena, što zaista nije tako mnogo), daleko impresivnija su bila tržišta zlata i srebra. Ne samo da su bila impresivna, već su se veoma lepo uklopila u naše izveštaje. Specijalni berzanski izveštaj o zlatu izdat je prošle sedmice u okviru MMA izveštaja o berzanskim ciklusima koji je izašao prošlog utorka. Do srede, izdali smo dva posebna upozorenja za pretplatnike MMA nedeljnih i dnevnih berzanskih izveštaja u kojima savetujemo kupovinu sa tačnošću minimuma tog dana od nekoliko minuta (1558). Cene su potonule malo niže preko noći, na 1554, ali kako je trgovina nastavljena u četvrtak, zlato je došlo nazad na 1587. Ovo još uvek nije potvrda da je ovo dno, ali je početak pada, i odvija se u vremenskom okviru kada primarni ciklus treba da padne na dno. Isto važi i za srebro, a mi ćemo nastaviti da obaveštavamo pretplatnike kako se približavamo tome. U međuvremenu, ovaj specijalni izveštaj o zlatu će biti dostupan svakome ko se pretplati na MMA izveštaj o berzanskim ciklusima (http://www.mmacycles.com/catalogue/subscription-services/mma-cycles-report/).  

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Prošle nedelje je ponovo bilo mnogo "najboljih berzanskih poteza", pošto smo dobili profit od svih kratkoročnih pozicija za zlato i srebro. U slučaju zlata, profit je u nekim slučajevima bio i značajno iznad 100 dolara po unci (10.000 po ugovoru). Iako je suviše rano da potvrdimo ovo kao "najbolju berzansku trgovinu", posebno upozorenje smo izdali pretplatnicima na MMA nedeljne i dnevne berzanske izveštaje, u sredu, 20. februara, u 14:15 po istočno evropskom vremenu, kada se zlatom trgovalo za oko 1560: "Zlato je sada palo na našu prvobitnu ciljanu cenu i zonu kupovine od 1540 - 1576 u poslednjih pet minuta. Možete početi da ispipavate višu vrednost u okviru ovog opsega sa gubitkom razlike na zatvaranju ispod ovog opsega (xxx)". Mi i dalje koristimo gubitak koji smo tada dali i ne želimo to javno da objavimo iz razloga koji svi brokeri takođe dobro znaju. Minimum tog dana se desio u okviru nekoliko minuta od ovog obaveštenja.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao da berzanski analitički izveštaji do sada nisu bili dovoljno varljivi (posebno berzanski indeksi), Merkur sada počinje svoj retrogradni hod, od 23. februara – 17. marta. Ovu planetu nazivamo "varalica", jer je okretan, brzo skače sa jedne tačke na drugu. U pozitivnom smislu, Merkur je veoma fleksibilne prirode. On ni za šta nije vezan, osim za potragom za znanjem i informacijama koje se mogu primeniti ovde i sada. Ali to znanje i informacije se mogu menjati, kada se dođe do novih znanja i informacija - a često su u suprotnosti sa originalnom porukom. To je posebno slučaj kada Merkur kreće retrogradno, što se dešava 3 - 4 puta godišnje, i ponovo počinje ovog vikenda.

Kada su u pitanju berze, ovo se često manifestuje kao pad cena ispod tehničke potpore ili skok iznad tehničkog otpora, samo da bi se ponovo preokrenulo u ono što brokeri zovu "podvala". To investitore čini veoma nervoznim, jer ova vrsta tržišnog ponašanja je obično praćena kontradiktornim izjavama političkih lidera i/ili objavama ekonomskih podataka.

Biće veoma zanimljivo pratiti dešavanja naredne tri nedelje, jer u SAD, odvajanje budžeta koje je osmislila Bela kuća (i odobrio Kongres) još 2011, treba da stupi na snagu 1. marta, osim ako lideri Kongresa i Bela kuća ne postignu dogovor da to zaustave ili preinače. To je vrlo verovatno pod uticajem retrogradnog Merkura sa Suncem u Ribama. Ili, ako se dogovore, onda će se uslovi ugovora verovatno morati kasnije menjati. Odluke poput ove, pod uticajem retrogradnog Merkura imaju tendenciju da se donose pre nego što je dovoljno diskutovano o njima i pre nego što je diskusija završena. Postoje činjenice i brojke koje su često izobličene ili se predmet razgovora brzo menja, što onemogućava inteligentno donošenje odluke uz uzimanje u obzir svih potrebnih informacija.

Početak ove nedelje trebalo bi da bude posebno interesantan, jer ne samo da je Merkur retrogradan, već i pun Mesec u utorak pravi T-kvadrat sa Jupiterom. Da bi se donela ispravna odluka, ne nedostaju samo prave informacije, već i informacije koje su saopštene su verovatno preterane. Jupiter je planeta viška i preterivanja. Pod uticajem punog Meseca, ovi principi su intenzivirani. U berzanskom žargonu, to se može prevesti kao moćni oporavak na osnovu netačnih ili preteranih informacija, odnosno naglog pada - više na osnovu histerije nego objektivnosti. Neptun je takođe uključen u konfiguraciju T-kvadrata sa punim Mesecom, jer je još uvek u blizini tranzitnog Sunca u Ribama.

Hajde da ovonedeljni berzanski izveštaj završimo kratkom analizom znaka Riba, jer ne samo da su Sunce i Neptun u Ribama, već i Mars, Venera i Merkur. To je pet od deset planeta (uključujući Sunce i Mesec, koji nisu planete, ali u Astrologiji imaju isti uticaj kao planete). Dakle, simbolika Riba i njihov vladar Neptun su sada naglašeni, uz retrogradni Merkur - koji se uglavnom ponaša u simbolici Riba i Neptuna. Izazov za sve će biti da u praksi ostvare da slepo veruju. Šta je istina? Kome i šta verujete? Pod uticajem ove kombinacije, reči zvuče odlično, ali mogu biti potpuno netačne i naduvane. U stvari, trebalo bi da verujete samo svom ličnom iskustvu i razumu.

Samo treba da budete sigurni da je ono što govorite tačno i da zaista predstavlja ono što želite. Drugim rečima, kada dajete nalog na berzi, proverite da li ste kliknuli "kupiti" umesto "prodati", ako je to ono što zaista želite da uradite. I svakako, zaštitite svoj računar i svoje datoteke od gubljenja. Budite oprezni šta govorite preko telefona ili šta pišete u tekstualnim porukama. Sa fantazijom koja je u prirodi Riba, ovo je upravo vreme kada ćete doživeti neprijatnosti u vezi sa nečim što je procurelo a što ste želeli da ostane vaša privatnost. S druge strane, ovo može biti veoma povoljna nedelja za vezu. Samo ne otvarajte usta i ne govorite glasno o tome šta imate na umu, zato što zaista ne znate - ili nemate uvid u - sve činjenice. Ova poruka se takođe odnosi na političare. Molimo ostanite kod kuće ove tri nedelje i izolujte se u tišini. Tek onda se vratite i uradite pravu stvar koja odražava volju naroda koji predstavljate.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta nastavićemo sledeće nedelje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD