Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 25. februara do 04. marta 2013.

Prošlu nedelju je obeležila Merkurova retrogradnost kao i Sunčev ulazak u znak Riba. Stelijumu iz Riba, ove nedelje, pridružiće se i Venera. Još prošle nedelje ona je čežnjivo gledala dok je i Sunce napuštalo znak Vodolije, pa je ubrzala svoje korake gledajući samo napred u to šarenilo boja koje prave sunčevi zraci u vodi (Sunce u Ribama).

Na kraju prošle nedelje Mesec je bio u znaku Lava, pa su mnogi te dane proveli u nekom skupom restoranu ili kafeu (Lav), ali bilo je i onih koji su morali da malo porade na sebi, što nije bilo nimalo lagano (Mesec kvadrat Saturn). Bilo bi dobro da se lekcija savladala, jer početkom ove nedelje Mesec ulazi u znak Device i pravi opoziciju sa svim planetama iz Riba. Ovo je direktan obračun. Ovo je ogledalo ličnosti… ovo su svi ljudi koji su preko puta vas, sa kojima se srećete u svakodnevnom (Devica) životu. Ipak, prednost je, što su jedna od osnovnih karakteristika znaka Device skromnost i poniznost, pa ovde neće biti sukoba ega, karaktera niti odmeravanje snaga ličnosti.

Prvih dana nedelje možete biti promenljivog raspoloženja. Osećaj da niste shvaćeni ili prihvaćeni… osećaj melanholije i napuštenosti. Nećete imati posebnih razloga za to, ali Mesec dispozicijom ide u suprotni znak od sebe Ribe, pa se ovde traži više nego ikad da se dve suprotnosti spoje. Zemlja (Devica) i Voda (Ribe) treba da postanu jedno. Da li je to moguće i koliko je daleko to more (Ribe) dok ga sa obale (Devica) gleda Mesec? Daljina ne postoji. Retrogradni Merkur (dispozitor Meseca) već danima roni duboko u moru i stigao je do samog dna. U vodi je, a stopalama dodiruje dno, pa spaja Vodu sa Zemljom, Ribe sa Devicom.

Ovu nedelju obeležiće Venerin ulazak u znak Riba, zatim njena konjunkcija sa Neptunom i Sunčevi aspekti sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom. Prvih dana se možemo malo razočarati zbog neostvarenih želja (Sunce kvadrat Jupiter) koje su moguće bile malo prevelike. Budite realni sa onim što želite ili iščekujete. Ukoliko trebate dobiti povišicu plate, biće u odnosu na vaša primanja, a ne na primanja vaših pretpostavljenih (Sunce). U svakom slučaju, dobitak, nagrada ili pohvala vas očekuju ove nedelje. I dok se prvi dan nedelje polako bude završavao, Mesec će praviti poslednji pozdrav Suncu (Mesec opozicija Sunce) i krenuti polako da se povlači. Mesec u opadanju je vreme kada se energija i aktivnost usmeravaju ka unutra. Zaroniće tada Mesec, kojem će bolan biti prolazak kroz znak Device, čineći opoziciju sa stelijumom iz Riba.

 Utorak je dan kada će Venera konačno ući u čarobni svet Riba – znak svoje egzaltacije. A da je samo vidite! Taj osmeh koji se samo jednom godišnje viđa i oči koje sijaju nekim neobičnim sjajem. Da, to je ona prava Venera, koja je u peni tog istog mora i nastala. Gleda ona te boje mora koje se prelamaju poput šarenih staklića kaleidoskopa, a samo je svoje nožice nakvasila. Opet se javio onaj čudan osećaj poput igre stotine leptirića u njenom stomaku. I zaljubila se – i nije. Otkuda se pojavila ta bujica reči iz nje kad svi oko nje ćute (Ribe)? Ali nisu to obične reči, to su pesme i stihovi koji iz nje sami izlaze. A u pozadini hor Anđela, pratiće je dugo dok bude plovila (Venera u Ribama). Da li je sve ovo san ili stvarnost... sve tako izgleda stvarno, a ničeg nema (…Ribe).

Već početkom nedelje Venera će nakon ulaska u znak Riba napraviti konjunkciju sa Neptunom. Umetnici će biti posebno inspirisani, a mnoge se i tajne ljubavi mogu roditi (Venera konjunkcija Neptun). Međutim, Venerin dispozitor vodi je u znak Blizanaca, pa je ovo često slika paralelnih priča. Takođe, Blizanci su komunikacije, pa se u ovom periodu mogu povećati pisana koketiranja… zaljubljivanje i idealizacija nekog “s druge strane žice” kojeg nikada niste videli niti ćete ikad, a o njemu mislite da je osoba vašeg života. Ukoliko vam to prija onda uživajte u tom slatkom osećaju ljubavi, a oni koji vole konkretne stvari i realne ljubavi, neka pogledaju oko sebe – možda neko iz susedstva (dispozicija vodi Veneru u Blizance) stidljivo posmatra svaki vaš pokret.

Kada su finansije u pitanju, s obzirom da Venera voli uživanje, novac će se najviše trošiti na hranu, slatkiše, šminku, parfeme. Međutim, svest o novcu kod nje ne postoji, pa postoji mogućnost i za preterivanjem u “shoppingu”.

Ove nedelje Merkur će ponovo dodirnuti Marsa, ali ovog puta u svom retrogradnom hodu. U saobraćaju treba voditi računa, jer ceste mogu biti pune zbunjenih, pijanih ili pospanih vozača (Mars u Ribama)… vožnje u rikverc (retro Merkur) …i vlažnih kolovoza (Ribe). I ma koliko bili spretni u vožnji, ovo je vreme kada brzina (Mars u Ribama) nije dobar način da izbegnete problem.

I na kraju sedmice, one najizdržljivije, najupornije i sve one koji su pustili promene u svoj život i menjali se zajedno sa njima (Sunce sekstil Pluton), dobiće status i mesto koje im pripada (Sunce trigon Saturn). Strpljivost i predanost su vrline koje Saturn jako ceni, pa će zato i nagraditi. Kada Sunce bude pravilo egzaktan trigon sa Saturnom, Mesec će već polako početi da silazi stepenicama koje vode u neki donji svet. Praviće taj Mesec lepe trigone sa stelijumom iz Riba, ali kroz teška vrata (Mesec konjunkcija Saturn) donjeg sveta (Mesec u Škorpionu) moraće da prođe sam. Zato, veče provedite tiho, uz neku ambijentalnu muziku, opojne mirise indijskih štapića, a da upotpunite atmosferu upalite tri sveće – jednu narandžastu (Mesec trigon Sunce) za sreću, drugu žutu (Mesec trigon Merkur) za osmeh i treću crvenu (Mesec trigon Mars) za radost. Videćete da i u donjem svetu ima svetla, samo ga treba upaliti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD