Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18. do 25. februara 2013

Poslednjeg dana prošle nedelje Sunce je bilo na poslednjem stepenu Vodolije (29°) dok je Mesec budio Hermesa (00° Blizanaca). Svest je polako krenula na počinak i pripremala se za duboki san, ali podsvest i emotivni deo budio se i spremao za nešto sasvim novo. Ovo je nedelja u kojoj Sunce ulazi u poslednji znak Zodijaka – Ribe, a Saturn i Merkur započinju svoj retrogradni hod. Ovo nije vreme razmišljanja niti bilo kakve mentalne aktivnosti. Ovo je vreme unutrašnje tišine.

Prvih dana nedelje Mesec iz Blizanaca će se još malo poigrati sa nama i našim mentalnim delom, kao da je logika jedini i pravi put koji trebamo slediti. Optička varka i iluzija samo su delovi koje nose Mesec i Neptun u kvadratu, zato ne možemo biti sigurni u ono što vidimo. Saturn je utabao svoju stazu sa 11° Škorpiona i sad je spreman da polako okrene svoje prstenove. A oni, poput savršeno uvežbanih vojnika, ponosno kruže oko njega prateći ga u stopu i čineći ga veličanstvenim. Samo njegovi prstenovi sijaju poput blistavih dijamanata, bacajući svoj sjaj daleko u kosmos.

Ono što ćete prvog dana osetiti jeste kao da ste u raskoraku sa vremenom. Sve biste hteli, a opet kao da se sve urotilo protiv vas i ništa baš ne ide po planu. Jednako ćete se pitati gde ste pogrešili, kuda bi krenuli i šta vam je sada činiti? Ova i još mnoga pitanja prolaziće brzinom munje (Mesec sekstil Uran) kroz vaš um, a vi nikako da dobijete odgovor. I dok se okrenete dođe i drugi dan, a u njemu ćete biti pomalo ljuti na sebe (Mesec kvadrat Mars) što ste se dva dana bavili trivijalnim stvarima. Zbog svoje retrogradnosti, tih dana biće ponavljanja i vraćanja... možda niste zaključali vrata (Saturn) ili imate problem sa ključem... gde ste ga ostavili (stacionarni Merkur)... i puno razmišljanja i mnogo konfuzije dok vam se mali Merkur iza ugla smeška, čekajući da i on krene svojim retrogradnim hodom. Malo će vas okupirati sitnice i poziv komšije (Blizanci) kako opet (...retrogradnost) ima problema u stanu sa vodom u kupatilu (Mesec kvadrat Neptun)... ili vas je rođak ponovo kontaktirao i najavio vam se kao gost (Mesec kvadrat Merkur), a vi niste spremni ni sebe da ispratite. Sve te male stvari biće iza vas i sve će se same od sebe rešiti kada sredinom nedelje Mesec uđe u svoj znak i izbaci male patuljke iz vaše glave (Mesec u Blizancima) kojih je bilo mnogo Iako su bili veseli (Mesec konjunkcija Jupiter) bili su prilično bučni i naporni (...Blizanci).

Od srede, atmosfera na nebu polako dobija dublji smisao. Vi ste mirniji i sve teče istim smerom. Još od kada je Pluton ušao u znak Jarca, a Uran u Ovna, svaki tranzit Meseca kroz znak Raka, mogao je biti bolan i stresan (Mesec opozicija Pluton, kvadrat Uran). Međutim, ovog puta dobijate šansu da neke stvari promenite. Pored kvadrata sa Uranom i opozicije sa Plutonom, Mesec ima podršku od Neptuna, Saturna i Marsa, ali i brzih planeta poput Merkura i Sunca. Ovo je jak vodeni trigon koji će vam pomoći da neke stvari iz prošlosti promenite. Saturn će vas vratiti na stare stvari, događaje i mesta. Ništa ovde neće biti svesno. Mesec je duša koja se seća (...Rak), pa iz vas može naići bujica emocija, slika nekih događaja i ljudi. Neki će se setiti svog detinjstva... svoje bake i deke (Mesec trigon Saturn...Neptun), neki svojih nestašnih igrarija zbog kojih i danas imaju ožiljke (Mesec trigon Mars) na nozi (...Ribe) ili stomaku (...Rak)... ali biće i onih koji će gorko zaplakati (Mesec opozicija Pluton) sećajući se (...Rak) nečega davnog što je bilo (..Pluton u Jarcu)...i što nikome nisu rekli (Mesec trigon Neptun), ali nikada nisu prežalili. Sada je vreme da raščistite sa svojim davno umrlim precima (retrogradni Saturn u Škorpionu). Ovo su dani kada je aktivnost usmerena ka unutra. Sve će se dešavati u vama i sve u krugu porodice i unutar doma (Mesec u Raku). Sada je i Merkur stao na stepen sa kojeg će krenuti u svoj retrogradni hod (19°Riba).

Ono što je interesantno u ovoj sedmici jeste sam početak nedelje i trenutak kada Saturn kreće retrogradno. On će pokrenuti neke stvari u vama koje će vas pratiti skoro čitav mesec. U momentu kada Saturn krene retrogradno, Ascendent će biti na 11° Device, stepenu proroka i mudrosti. Mars će stati na Merkurov stepen pada (13°Riba), jedini stepen na kojem Merkur ćuti, ne priča i ne misli. I na kraju, Merkur će biti na 18°Riba, a zvezda koja se nalazi na tom stepenu donosi veliku moć i mudrost i razvija odnos Učitelja i Učenika kao i vezu između Neba i Zemlje. Duša u ovom životu nastavlja misiju iz prošlosti, pa je to i razlog ovog Merkura da se vrati i obnovi znanje tišine. Podsetiće se svoje misije i ispraviti davno izgovorene reči koje nije smeo ili želeo reći.

Ovo je i vaš trenutak kada ćete pozvati nekog i zamoliti ga za oprost, ako ne u životu onda bar u molitvi.

Ovo je i nedelja hrabrih. Prihvatite sebe, svoje i tuđe misli i reči izgovorene, i pustite ih slobodno u more, neka plove... bez straha i bojazni od nemana. Ne dozvolite da ostanu zauvek zarobljene lancima u moru poput Afrodite i Erosa koji od straha behu u Ribe pretvoreni. Budite poput sirene i plovite jednako u moru kao i na obali, svesni svojih slabosti i mana, svojih vrlina i svoje prošlosti. Možda će na kraju malo i boleti (Mesec kvadrat Saturn), ali Ega više neće biti i greške će se stare ispraviti (retro Saturn).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD