Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18. do 25. februara 2013

Poslednjeg dana prošle nedelje Sunce je bilo na poslednjem stepenu Vodolije (29°) dok je Mesec budio Hermesa (00° Blizanaca). Svest je polako krenula na počinak i pripremala se za duboki san, ali podsvest i emotivni deo budio se i spremao za nešto sasvim novo. Ovo je nedelja u kojoj Sunce ulazi u poslednji znak Zodijaka – Ribe, a Saturn i Merkur započinju svoj retrogradni hod. Ovo nije vreme razmišljanja niti bilo kakve mentalne aktivnosti. Ovo je vreme unutrašnje tišine.

Prvih dana nedelje Mesec iz Blizanaca će se još malo poigrati sa nama i našim mentalnim delom, kao da je logika jedini i pravi put koji trebamo slediti. Optička varka i iluzija samo su delovi koje nose Mesec i Neptun u kvadratu, zato ne možemo biti sigurni u ono što vidimo. Saturn je utabao svoju stazu sa 11° Škorpiona i sad je spreman da polako okrene svoje prstenove. A oni, poput savršeno uvežbanih vojnika, ponosno kruže oko njega prateći ga u stopu i čineći ga veličanstvenim. Samo njegovi prstenovi sijaju poput blistavih dijamanata, bacajući svoj sjaj daleko u kosmos.

Ono što ćete prvog dana osetiti jeste kao da ste u raskoraku sa vremenom. Sve biste hteli, a opet kao da se sve urotilo protiv vas i ništa baš ne ide po planu. Jednako ćete se pitati gde ste pogrešili, kuda bi krenuli i šta vam je sada činiti? Ova i još mnoga pitanja prolaziće brzinom munje (Mesec sekstil Uran) kroz vaš um, a vi nikako da dobijete odgovor. I dok se okrenete dođe i drugi dan, a u njemu ćete biti pomalo ljuti na sebe (Mesec kvadrat Mars) što ste se dva dana bavili trivijalnim stvarima. Zbog svoje retrogradnosti, tih dana biće ponavljanja i vraćanja... možda niste zaključali vrata (Saturn) ili imate problem sa ključem... gde ste ga ostavili (stacionarni Merkur)... i puno razmišljanja i mnogo konfuzije dok vam se mali Merkur iza ugla smeška, čekajući da i on krene svojim retrogradnim hodom. Malo će vas okupirati sitnice i poziv komšije (Blizanci) kako opet (...retrogradnost) ima problema u stanu sa vodom u kupatilu (Mesec kvadrat Neptun)... ili vas je rođak ponovo kontaktirao i najavio vam se kao gost (Mesec kvadrat Merkur), a vi niste spremni ni sebe da ispratite. Sve te male stvari biće iza vas i sve će se same od sebe rešiti kada sredinom nedelje Mesec uđe u svoj znak i izbaci male patuljke iz vaše glave (Mesec u Blizancima) kojih je bilo mnogo Iako su bili veseli (Mesec konjunkcija Jupiter) bili su prilično bučni i naporni (...Blizanci).

Od srede, atmosfera na nebu polako dobija dublji smisao. Vi ste mirniji i sve teče istim smerom. Još od kada je Pluton ušao u znak Jarca, a Uran u Ovna, svaki tranzit Meseca kroz znak Raka, mogao je biti bolan i stresan (Mesec opozicija Pluton, kvadrat Uran). Međutim, ovog puta dobijate šansu da neke stvari promenite. Pored kvadrata sa Uranom i opozicije sa Plutonom, Mesec ima podršku od Neptuna, Saturna i Marsa, ali i brzih planeta poput Merkura i Sunca. Ovo je jak vodeni trigon koji će vam pomoći da neke stvari iz prošlosti promenite. Saturn će vas vratiti na stare stvari, događaje i mesta. Ništa ovde neće biti svesno. Mesec je duša koja se seća (...Rak), pa iz vas može naići bujica emocija, slika nekih događaja i ljudi. Neki će se setiti svog detinjstva... svoje bake i deke (Mesec trigon Saturn...Neptun), neki svojih nestašnih igrarija zbog kojih i danas imaju ožiljke (Mesec trigon Mars) na nozi (...Ribe) ili stomaku (...Rak)... ali biće i onih koji će gorko zaplakati (Mesec opozicija Pluton) sećajući se (...Rak) nečega davnog što je bilo (..Pluton u Jarcu)...i što nikome nisu rekli (Mesec trigon Neptun), ali nikada nisu prežalili. Sada je vreme da raščistite sa svojim davno umrlim precima (retrogradni Saturn u Škorpionu). Ovo su dani kada je aktivnost usmerena ka unutra. Sve će se dešavati u vama i sve u krugu porodice i unutar doma (Mesec u Raku). Sada je i Merkur stao na stepen sa kojeg će krenuti u svoj retrogradni hod (19°Riba).

Ono što je interesantno u ovoj sedmici jeste sam početak nedelje i trenutak kada Saturn kreće retrogradno. On će pokrenuti neke stvari u vama koje će vas pratiti skoro čitav mesec. U momentu kada Saturn krene retrogradno, Ascendent će biti na 11° Device, stepenu proroka i mudrosti. Mars će stati na Merkurov stepen pada (13°Riba), jedini stepen na kojem Merkur ćuti, ne priča i ne misli. I na kraju, Merkur će biti na 18°Riba, a zvezda koja se nalazi na tom stepenu donosi veliku moć i mudrost i razvija odnos Učitelja i Učenika kao i vezu između Neba i Zemlje. Duša u ovom životu nastavlja misiju iz prošlosti, pa je to i razlog ovog Merkura da se vrati i obnovi znanje tišine. Podsetiće se svoje misije i ispraviti davno izgovorene reči koje nije smeo ili želeo reći.

Ovo je i vaš trenutak kada ćete pozvati nekog i zamoliti ga za oprost, ako ne u životu onda bar u molitvi.

Ovo je i nedelja hrabrih. Prihvatite sebe, svoje i tuđe misli i reči izgovorene, i pustite ih slobodno u more, neka plove... bez straha i bojazni od nemana. Ne dozvolite da ostanu zauvek zarobljene lancima u moru poput Afrodite i Erosa koji od straha behu u Ribe pretvoreni. Budite poput sirene i plovite jednako u moru kao i na obali, svesni svojih slabosti i mana, svojih vrlina i svoje prošlosti. Možda će na kraju malo i boleti (Mesec kvadrat Saturn), ali Ega više neće biti i greške će se stare ispraviti (retro Saturn).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD