Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

11. - 18. II 2013

Iako su mnogi svetski indeksi dostigli nove godišnje maksimume, bila je ovo relativno mirna nedelja. Na primer, raspon na Dow Jones Industrial Averages bio je samo 170 poena. Pre nedelju dana, raspon je bio samo 159 poena. Morali bismo da se vratimo čak na 21. septembar 2012, da bismo pronašli nedelju u kojoj je raspon na DJIA bio manji od 200 poena. Ova vrsta "spiralnog obrasca" sugeriše da se priprema nešto veliko. Možda se sećate da je NASDAQ Composite 21. septembra dostigao godišnji maksimum. Zatim je sa tog maksimuma nastavio da pada preko 400 poena, i 16. novembra pao na minimum. S&P je nedelju dana ranije, dostigao maksimum, dok je DJIA dostigla nešto veći maksimum 5. oktobra, što drugi indeksi nisu uspeli. Zatim su, u sledećih 7 nedelja, svi indeksi pali preko 10%. Druge svetske berze su pale još niže.

Šta iz ovoga možemo da naučimo? Kada berze prave nove maksimume sa uskim opsegom kretanja cena, budite obazrivi. Budite posebno pažljivi kada se to dogodi pri kraju primarnog ciklusa, kao što je sada slučaj. Budite još pažljiviji kada nove maksimume na jednoj berzi ne prate novi maksimumi na drugim srodnim berzama. I kao i uvek, budite najpažljiviji kada se ova razmimoilaženja signala međutržišnog odstupanja medveda dogode tokom geokosmičkog kritičnog perioda preokreta, jer su ovi periodi obeleženi kao vremenski periodi sa neuobičajeno velikim brojem uzastopnih geokosmičkih konstelacija u kratkom vremenskom periodu - jedna odmah posle druge, sa razmakom ne više od 6 kalendarskih dana. Do 6. marta, mi se nalazimo u sred jednog od njih.

Tržište akcija nije jedino finansijsko tržište koje prolazi relativno uzak nedeljni opseg cena. Kao ni zlato i srebro. Prošlonedeljni raspon srebra, na primer, bio je samo 82 cente. Tokom poslednjih nekoliko godina, to se dogodilo najmanje dva puta. Pre oko tri meseca smo poslednji put razmatrali ovako mali nedeljni opseg.

Umesto malih opsega cena zaliha i plemenitih metala, mi ipak napominjemo da se valute kreću oštro. To je aktivnost koja će se verovatno i nastaviti u narednih nekoliko nedelja. Kako kasni aktivnost na tržištima plemenitih metala, tako kasni i aktivnost ciklusa valuta. Očekujemo da i roba, kao i metali uskoro krenu kao valute, jer će za vrlo kratko vreme biti u uporedivim fazama svojih ciklusa (poslednja faza). U osnovi, ovo ima smisla, jer će za samo nekoliko nedelja, budžet SAD biti odvojen. To će biti kada mnoštvo vladinih programa za smanjenje potrošnje ugledaju svetlost dana. A zar nije interesantno da će se to desiti kada Merkur krene retrogradno (23. februara – 17. marta)?

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Sa nedeljnim rasponom cena berzanskih indeksa i plemenitih metala koji je bio tako mali, i dalje su najbolji berzanski potezi u valutama. U našem MMA nedeljnom berzanskom izveštaju za dolar-jen, brzim brokerima smo savetovali: "Možete ponovo istražiti kratkoročno, ako cene uđu u nedeljni nivo otpora sa gubitkom na zatvaranju iznad te vrednosti". Nedeljni nivo otpora bio je 93.68 - 94.05. Nedeljni maksimum bio je 94,06, a na zatvaranju je bio 92.66. Pozicionirani brokeri, međutim, ostaju u dugoročnom.

Naše kratkoročne pozicije za martovske evro ugovore od petka, 1. februara nastavljaju da budu svetla tačka berzanske trgovine. To je dan u kojem smo i pozicioniranim i brzim brokerima savetovali da "...prodaju kratkoročno ako se cene oporave na 1.3708 - 1.3778 sa gubitkom na zatvaranju berze iznad ovog opsega." Maksimum za martovske evro ugovore, tog dana je bio 1.3715, a na zatvaranju berze prošle nedelje 1,3366. Ovaj maksimum evra je bio najviši od novembra 2011. (pre više od godinu dana).

Kratkoročna geokosmička kretanja

Američki berzanski indeksi su dostigli nove višegodišnje maksimume u petak, 8. februara. Ovo se uklapa u prošlonedeljni berzanski izveštaj, gde smo rekli: “Međutim, kraj sedmice može biti od najveće važnosti za brokere. U četvrtak, 7. februara, Venera će napraviti trigon, a zatim će 10. februara, Mars napraviti kvadrat sa Jupiterom. U izvesnom smislu, Mars će aktivirati široki kvadrat Jupitera i Neptuna. Ovo je konstelacija koju Alan Grinspen povezuje sa "izobiljem iracionalnog". Moguće je da do tada akcije nastave svoj parabolični rast, jer kad god je Jupiter toliko aktivan, berzanski trendovi se takođe mogu vinuti iznad očekivanja i nivoa otpora, ili pasti ispod nivoa potpore. Ovo je u isto vreme divlje, ali i zagubljeno izobilje, ili histerija i panika. Za sada nam više izgleda kao ovo prvo... Povrh svega toga, Mlad Mesec će biti u Vodoliji 10. februara. A zatim Saturn  pravi niz aspekata od 11. – 18. februara. Nada Jupitera će se povremeno prekidati usled realnosti Saturna.

Nema potrebe da menjamo izveštaj ni za ovu nedelju.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Naša razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta prošle nedelje su bila fokusirana na to kako tranzit Marsa i Neptuna utiče na Mesec i Pluton u natalnom horoskopu predsednika Baraka Obame. Dakle, kako je gospodin Obama proveo sedmicu? I koliko je bilo istine u opisu tih tranzita koji smo dali?

Imajte na umu da Mars predstavlja odbranu, agresiju i rat, a Neptun može predstavljati ideale, potrebu za mirom, kao i razočarenja i nesporazume u vezi sa namerama, kao i navode o prevari i licemerje. Kada je u teškom aspektu sa natalnim Mesecom i Plutonom osobe, može se manifestovati kao napor da se nečiji motivi namerno pogrešno tumače da bi narušili ugled osobe. U drugom slučaju, to može biti slučaj gde je sama osoba pokretač takvih tumačenja protiv drugih. Ovde su naslovi nekoliko članaka koji su objavljeni u Vol strit žurnalu (Wall Street Journal) prošle nedelje:

"SAD, S&P se spremaju za gorku borbu", SAD će tužiti S&P zbog smanjenja rejtinga","Osveta zbog smanjenja rejtinga?". U ovim tekstovima, Ministarstvo pravde SAD je pokrenulo tužbu protiv S&P rejting agencije za izvršenje, tražeći odštetu od 5 milijardi dolara... “Prevara odobravanja visokog kreditnog rejtinga vezanog za sigurnost hipoteke, pre finansijske krize 2008". Pa, dobro. Ali zašto S&P, a ne Mudis (Moody’s) i Fič (Fitch’s) i druge agencije za rejting, koje su takođe dale visoke ocene za isti nivo sigurnosti na osnovu svog mišljenja o sigurnosti u to vreme? Možda je to zato što je S&P - a ne druge kreditne agencije - zapravo smanjila kreditnu sposobnost SAD u avgustu 2011, a taj potez je možda "ozlovoljio" Belu kuću. Kad god je uključen Pluton (ili Škorpija ili 8. kuća), on može da se poveže sa “vremenom otplate”. Ovo je zaključak urednika Vol strita od 6. februara, i opet boji Obamu kao osobu koja ima nameru da kažnjava svoje neprijatelje , pre nego što ima "...nameru da uradi nešto za opšte dobro".

Kao da to nije bilo dovoljno, ovo je bilo praćeno ovim naslovima: "Pravi problem sa Obaminim trutovima" i "Kralj trutova". Ovde je Bela kuća optužena za još jedno grabljenje moći. Neki nastoje da odobre Obami moć da identifikuje i "...ubija operativace Al Kaide, uključujući i američke građane". Za razliku od mučenja, na koje se Bela kuća mršti kao na nehuman i varvarski čin, izgleda da je bolje radije samo ubiti američkog državljanina koga doživljava kao saučesnika Al Kaide (ili neke organizacije za koju se smatra da je povezana sa Al Kaidom), nego da dozvoli da se ti građani "procesuiraju po zakonu". U ovom uvodniku, Vol strit žurnal (Wall Street Journal) navodi: "Licemjerstvo na stranu, Ministarstvo pravde sprovodi adekvatan pravni slučaj... (ali to jeste) kojim će osuditi anti-terorističku levicu". Ali sada dolazi do konflikta: da li je Obama do sada napustio radikalne pacifiste, kao što mnogi tvrde, ili da li on zaista želi takva kolosalna ovlašćenja nad životom i smrću nekih američkih građana koje bi mogao doživljavati kao pretnju po bezbednost ove zemlje? Pored toga, šta Amerikanci misle o svojim liderima koji se povezuju sa "ubijanjem" bilo koga? Ovo je još jedan slučaj “vremena otplate” za nečije neprijatelje.

Posle ovoga, kao odgovor je usledio članak "Obama je blokirao oružje pobunjenicima - Bela kuća se suprotstavila Pentagonu, CIA-i i državnom (Hilari Klinton) planu isporuke oružja za sirijski pokret otpora". Sada Obama ima problem da imenuje svoj drim-tim za nacionalnu bezbednost, jer je odlučio da se suprotstavi njihovim savetima u vezi sa veoma osetljivim vojnim pitanjem, a nekada je stajao na stanovištu - da je jedna od najvećih vrednosti: pravo ljudi da traže slobodu od ugnjetavanja i bio je vrlo posvećen da im pomogne da to i ostvare. Još jedna neprijatnost (Neptun).

Ukratko, ovo nije bila dobra sedmica za predsednika Obamu. To je klasičan primer šta se može dogoditi kada je tranzitni Mars u konjunkciji sa Neptunom, a obe planete u T-kvadratu sa natalnim kvadratom Meseca i Plutona. To je vreme izazova. To je vreme kada vaša reputacija može biti na udaru, a drugi spekulišu sa zlim i podmetnutim motivima u odnosu na vaše postupke. Isto tako, možete dovesti u pitanje motive za postupke drugih protiv vas.

Srećom, za gospodina Obamu, Mars će sledeće nedelje izaći iz ove konstelacije. Međutim, Neptun će ostati u orbisu, u ovoj kombinaciji u naredne dve godine. Ovo nije vreme da se predsednik ponaša kao da "nema više g. poštenog", kao što je Bela kuća nedavno proklamovala. To je upravo pogrešno rešenje za suočavanje sa lošim tranzitom Neptuna. Naprotiv, uspešniji put bi bio povratak na svoju originalnu i pozitivnu viziju SAD, u kojoj je on imao “… nameru da poboljša opšta dobra.” To je bilo više u skladu sa izrazom Neptuna koji bi zauzvrat uzdigao predsednika na najviši mogući nivou pod uticajem ovog tranzita.

Mi ćemo u budućim berzanskim izveštajima nastaviti da pratimo ovaj aspekt u odnosu na horoskop gospodina Obame. Zašto? Zato što od njegovog uspeha i ponašanja u ovom periodu zavisi ono što će biti od najvećeg interesa za državu. Takođe, od njegovog uspeha u prevazilaženju aspekata Neptuna zavisi jačanje poverenja u ono što će se dešavati na finansijskim tržištima i u vezi sa drugim ekonomskim pitanjima koja trenutno opsedaju svet.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD