Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

04.-11. II 2013

Srećni dani su se vratili!

Izveštaji o nezaposlenosti od petka, 1. februara,  pokazali su povećanje od 157.000 novih radnih mesta u januaru, dok je u decembru povećanje bilo skoro 200.000. Posle ove pozitivne vesti, Dow Jones Industrial Average do zatvaranja je skočila iznad 14.000, prvi put od 2007. godine, dok su mnogi drugi indeksi širom sveta, takođe skočili na nove godišnje, pa čak i višegodišnje maksimume. Ako ovo osećate kao bombardovanje Jupiterovom energijom, pa... to i jeste! I trajaće još nekoliko dana, jer će Mesec početkom naredne nedelje, biti u Jupiterovom znaku – Strelcu, a zatim će sledeće nedelje tranzitni Jupiter praviti još nekoliko aspekata.

Evro je prošle nedelje takođe ojačao u odnosu na američki dolar, ali i američki dolar u odnosu na japanski jen. Naravno, to znači da je evro izuzetno jak u odnosu na japanski jen, što je zapanjilo Evropljane koji će uskoro videti da njihova trgovina u svetu prednjači i preti da ugrozi naredni japanski oporavak. Valutni ratovi još nisu završeni.

Plemeniti metali, zlato i srebro su počeli sedmicu pod pritiskom, a zatim su se oporavljali, kako je nedelja odmicala. Međutim, to nije bilo glatko i krajnji rezultat je bio da su oba plemenita metala nastavila da se prodaju i kupuju po ceni između svog minimuma od 4. januara i maksimuma koji je dostignut od 17. – 23. januara. Sirova nafta je, međutim, prošle sedmice, 30. januara, dostigla vrh od 98.24, što je najviši nivo od 17. septembra 2012. Ovo je u skladu sa višestrukim aspektima Jupitera od 25. – 30. januara, jer Jupiter - zajedno sa Neptunom - vlada tržištem sirove nafte.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Nije se mnogo trgovalo prošle nedelje, a suviše je rano da se kaže da li su profitirali oni koji su trgovali. Jedan primer dobre trgovine bio je dat u dnevnom berzanskom izveštaju za petak za evro, i tada smo savetovali: "Pozicionirani  brokeri i dalje mogu prodavati kratkoročno ako se cene oporave na 1.3708 - 1.3778 sa gubitkom razlike na zatvaranju berze iznad ovog opsega. Brzi brokeri mogu uraditi to isto." Maksimum u petak za martovske ugovore za evro je bio 1.3715, a na zatvaranju 1.3665.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Nalazimo se u sred dugog niza uzastopnih geokosmičkih konstelacija od 25. januara - 6. marta. Različita finansijska tržišta su sklona da se nekoliko puta preokrenu u okviru ovog vremenskog perioda. Njihovi ciklusi neće dostići maksimume istog dana.

Ipak, finansijska astrologija pruža uvid u kolektivno razmišljanje. Razumevanjem kretanja planeta, astrolog može sklopiti širu sliku i videti kada su planete naglašene, i koja tržišta su najviše podložna uticaju. Kretanja planeta mogu uticati na kretanja na berzi, ili na psihologiju investitora, ili čak na donošenje političkih odluka, što zauzvrat utiče na različita kretanja na berzama.

Sledeće nedelje se odvijaju neke prilično fascinantne konstelacije. To je zapravo počelo u petak, 1. februara, sa dve planete koje su promenile znak: Venera je iz ozbiljnog znaka Jarca ušla u napredni i modernistički znak Vodolije, a Mars se iz Vodolije preselio u Ribe. Ulazak Marsa je značajniji iz dva razloga. Prvo, Mars je dinamičan i agresivan, a Ribe imaju pasivan kvalitet (pasivno-agresivno). Drugo, Mars će u ponedeljak, 4. februara biti u konjunkciji sa Neptunom. Pošto Neptun vlada Ribama, i on ima kvalitete nežnosti i pasivnosti. Dakle, još jednom, videćemo ovaj pasivno-agresivni kvalitet na delu. Obratite pažnju na javne komentare koji u prvom trenutku pokušavaju da podrže određeno gledište ili politički pravac, ali na kraju negiraju ili kritikuju ono što su upravo podržali. Ovo može biti posebno interesantno u vezi sa raspravom o zakonu o kontroli oružja u SAD – koja je u najavi dobila razumevanje i podršku, a zatim je izražena želja da se zakon transformiše ili ukine. Mars i Neptun takođe mogu predstavljati maglovite uslove koji dovode do udesa, izlivanja nafte, kao i želju da se pokaže saosećanje za one koji pate ili su nekako gurnuti u ulogu žrtve. Na berzama, to može biti glasina koja dovodi do špekulativne kupovine ili prodaje, posle čega sledi izveštaj o lažnoj uzbuni.

Međutim, kraj sedmice može biti od najveće važnosti za brokere. U četvrtak, 7. februara, Venera će napraviti trigon, a zatim će 10. februara, Mars napraviti kvadrat sa Jupiterom. U izvesnom smislu, Mars će aktivirati široki kvadrat Jupitera i Neptuna. Ovo je konstelacija koju Alan Grinspen povezuje sa "izobiljem iracionalnog". Moguće je da do tada akcije nastave svoj parabolični rast, jer kad god je Jupiter toliko aktivan, berzanski trendovi se takođe mogu vinuti iznad očekivanja i nivoa otpora, ili pasti ispod nivoa potpore. Ovo je u isto vreme divlje, ali i zagubljeno izobilje, ili histerija i panika. Za sada nam više izgleda kao ovo prvo.

Povrh svega toga, Mlad Mesec će biti u Vodoliji 10. februara. A zatim Saturn  pravi niz aspekata od 11. – 18. februara. Nada Jupitera će se povremeno prekidati usled realnosti Saturna.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Postoji sistem verovanja - gotovo otrovan – da postoji čitav sektor ljudskih bića koji ne samo da vole način na koji svet funkcioniše, već oni čak postaju neprijateljski raspoloženi ako se neko usudi da predloži neku ideju ili zamisao da ga učini boljim. "- Dan Gilbert, predsednik firme Kviken krediti (Quicken Loans) i vlasnik Klivlend Kavaliers (Cleveland Cavaliers) profesionalnog košarkaškog tima, Slobodna štampa Detroita (Detroit Free Press), 31. januar 2013.

"Čak i među pristalicama predsednika, teško biste sada pronašli nekoga ko nije prepoznao da je Obamin apel za nadu i promenu, zamenjen sa tražiti i uništiti... Prvobitni argument za izbor Obame za predsednika bio je da je on bio nov, otvoren i liberalan čovek, sa namerom da unapredi zajednička dobra. U to više niko ne veruje."- Danijel Heninger, Vol strit žurnal (Wall Street Journal), 31. januar 2013.

Konjunkcija Marsa i Neptuna ove nedelje (4. februara) odigrava se na 2º Riba. To će biti u orbisu od jednog stepena sa Mesecom (u Blizancima) predsednika Obame – u kvadratu sa Plutonom. Obamini dobri aspekti se sada završavaju, i on ulazi u period od 2 - 3 godine ogromnih izazova za njegovu ideologiju koja će verovatno definisati njegovu zaostavštinu kao veoma sjajnog ili lidera koji je bio u velikoj zabludi.

Ovo će biti zanimljivo mundanim astrolozima - koji proučavaju horoskope svetskih lidera i država. Neptun, u tranzitu i tako moćnoj poziciji sa natalnim planetama, može predstavljati najviše ideale, najduhovnije i najharizmatičnije od svih vrlina, najveću brigu i saosećanje za sve ljude. To je san, ideal koji svi traže od svih najviših kvaliteta ljudskog karaktera. Ako je neko oličenje te vrline, on postaje heroj, legenda. On se uzdiže na pijedestal sa velikim počastima i poštovanjem u očima zajednice u kojoj živi.

Međutim, uspon na ovaj pijedestal može biti opterećen velikim ličnim testovima i iskušenjima. Ne samo da Neptun predstavlja snove i najviše ideale, već on takođe može predstavljati i razočaranje - razočaranje u ljude koji su pogazili poverenje i izneverili nekoga, ili razočaranje u druge ljude koji su ovu osobu veoma cenili, ali onda ih je na kraju ona izneverila. Sa Neptunom, osoba mora da bude na oprezu zbog obmana, izdaja i prevara. Ali, da li je to zato što je osoba podložna ovim delima od strane drugih ljudi, ili je uzrok u njoj prema drugim ljudima? Sa Neptunom, to može da bude i jedno i drugo. Ključ za uspešno kretanje kroz tranzit Neptuna je poverenje (da bude pouzdana u svako doba i prema svim ljudima) i brižna (iskrena i stvarna briga o drugima u svako doba). Ako uspete, vaše nasleđe će biti netaknuto. Ako ne uspete, možete pasti u nemilost.

Proteklih godina smo ukazali da bi Obama mogao da bude ranjiv u svom drugom mandatu. To je bilo na osnovu ovog predstojećeg tranzita. Neptun je najgori u ovoj vrsti konfiguracije, može da predstavlja skandal ili neprijatnost, ili veliku sramotu. Ali u teoriji astrologije, postoji uverenje da karakter određuje sudbinu. I tako, bilo da se gospodin Obama diže do velikih visina kao veliki lider, ili pada u nemilost u naredne 2 - 3 godine, u potpunosti zavisi od njegovog karaktera, naročito uzimajući u obzir pouzdanost i saosećajnost. Izbor će biti njegov, a rezultat njegovih izbora, ove naredne 2 - 3 godine, će obezbediti njegovu ulogu u istoriji.

Naredne dve nedelje možda će nam dati prvi uvid kako će on reagovati na ove kosmičke izazove. Postoji nada da će se vratiti duhu svoje originalne poruke "nada i promene", u nameri da unapredi zajednička dobra, i uzdržati se od iskušenja da "traži i uništi", kao što je opisano u članku Vol strit žurnala. Kvalitet budućnosti ove države - kao i njegove lične budućnosti - može uveliko zavisiti od ovog izbora pravca.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD