Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ljubavna pitanja u horarnoj astrologiji

Da li me voli? Šta misli o meni? Čini mi se da ga privlačim, ali osećam da je zbog nečeg rezervisan... Upravo zbog kompleksnosti naših emocija dodela signifikatora u ljubavnim pitanjima je nešto drugačija nego što je to slučaj sa ostalim horarnim pitanjima. U njima stvari nikada nisu crno-bele, pa da bismo napravili razliku između onog što dve osobe u jednom odnosu misle, osećaju i što ih fizički privlači neophodno je da uzmemo u obzir više signifikatora.

Određivanje signifikatora

Kao i kod ostalih horarnih pitanja, osoba koja postavlja pitanje predstavljena je vladarem Ascendenta i on opisuje njen racionalni deo, ono o čemu ona misli. Takođe, njen kosignifikator je Mesec, koji će nam dati informaciju o tome šta pitač oseća.

Osoba za koju je pitač emotivno zainteresovan predstavljena je 7. kućom, bez obzira da li se radi o bračnom partneru, momku/devojci, ljubavniku/ljubavnici ili samo o osobi sa kojom bismo želeli da uđemo u ljubavnu vezu.

Venera i Sunce će nam dati informaciju o fizičkoj privlačnosti. Veneru ćemo dodeliti ženskoj osobi, dok će Sunce pripasti muškarcu. Ukoliko je reč o homoseksualnoj vezi, ove signifikatore ne koristimo. Osnovno dostojanstvo ove dve planete će nam reći koliko se ove osobe same osećaju privlačnim, dok će recepcije sa drugim planetama ukazati šta je ono što se osobama dopada, ko ih fizički privlači, a ko odbija.

U ljubavnom trouglu

U slučaju da pitač ima dva partnera, onaj na koga se odnosi pitanje biće predstavljen vladarem 7. kuće. Dakle, ukoliko bi klijent koji je oženjen postavio pitanje za svoju ljubavnicu, ona bi bila predstavljena 7. kućom. Ukoliko su pitanjem obuhvaćena oba partnera, jedan će biti predstavljen 7. kućom, dok drugog moramo pronaći u ostatku horoskopa. U tome će nam pomoći recepcije signifikatora pitača sa drugim planetama, a proverićemo i da li je neki njegov signifikator u konjunkciji sa nekom planetom koja nije vladar 1. ili 7. kuće. Često je prevareni supružnik predstavljen Saturnom.

Da li ćemo ući u vezu?

Da bismo zaključili da će dve osobe ući u vezu, neophodno je da nađemo pozitivne recepcije između njihovih signifikatora jer bi to ukazalo da su zainteresovane jedna za drugu. Zatim treba da ih povežemo aspektom (direktno, indirektno ili preko antiscije).

Da li ćemo se razići?

Ukoliko se pitanje odnosi na razvod, na njega će ukazati Mars i Uran.

Posebnu pažnju treba obratiti na skoru promenu znaka nekog od signifikatora jer se time menjaju i recepcije, što će nam opisati kako se menja stav jedne osobe prema drugoj.

Primer 1

Klijent, koji je gej, je nekoliko meseci u vezi. Iako kaže da mu s jedne strane dečko odgovara, s druge strane nije sasvim zadovoljan vezom i nekoliko puta je prekidao, ali bi se nakon toga vrlo brzo pomirili. Kaže da bi on voleo da ima pored sebe nekog stabilnijeg, uspešnijeg, na koga može da se osloni i da se ovaj mladić uošte ne uklapa u tu sliku. Postavlja pitanje: „Da li mi odgovara sadašnji dečko? Šta će biti s našom vezom?“

Pitač je ovde predstavljen vladarem Ascendenta, Marsom, a njegov kosignifikator je Mesec. Dečku ćemo dodeliti vladara 7. kuće, Veneru. Sunce nećemo nikom dodeliti, s obzirom da je reč o osobama istog pola.

Mars je u znaku Jarca, pa s obzirom da je u pitanju dnevni horoskop, zaključujemo da je u Venerinom triplicitetu. Dakle, pitač jeste zainteresovan za dečka, drag mu je, ali nije ludo zaljubljen. Kako se nalazi u znaku svoje egzaltacije, precenjuje sebe i ponaša se na neki način sebično u vezi.

Mesec ne pokazuje nikakvo interesovanje za Veneru (na početku Blizanaca Venera je peregrinirana – nema nikakvo dostojanstvo), pa se klijent emotivno ne daje u ovoj vezi. Vidimo da je upravo napustio znak Bika, gde je Venera u sedištu, tako da je očigledno doskora voleo dečka, ali su nedavno emocije presušile.

Iako Mars trenutno pokazuje interesovanje za Veneru, vidimo da će vrlo brzo napustiti znak Jarca i preći u Vodoliju, gde Venera ima najmanje moguće dostojanstvo (nalazi se u svom licu). Drugim rečima, trenutna zainteresovanost klijenta za dečka će se vrlo brzo značajno smanjiti i biće jedva nešto veća od potpune ravnodušnosti.

Pogledajmo kako stoje stvari s dečkom. Venera je u Strelcu, gde je Mars peregriniran, dok je Mesec u drugoj dekadi Strelca u svom licu. Dakle, ni dečko ne pokazuje gotovo nikakvo interesovanje za klijenta – ima jedva pozitivan stav prema njemu.

Ovo sve ukazuje da veza nema neku perspektivu. Mesec ide prema Jupiteru, dok Venera odlazi iz opozicije s njim (Jupiter skuplja svetlost Venere i Meseca), a kako je reč o opoziciji, možemo zaključiti da će se veza uskoro okončati.

Primer 2

Klijentkinja je dugi niz godina u tajnoj ljubavnoj vezi. Nedavno su ona i dotični muškarac imali neku svađu, ali to nije ništa neuobičajeno za njihov odnos. S druge strane, ima utisak da im je odnos u poslednje vreme bolji. Pita: „Šta će biti s nama?“

Klijentkinja je predstavljena vladarem Ascendenta, Merkurom (ono što joj je u glavi), Mesecom (njene emocije) i Venerom (njen ženski deo). Njen ljubavnik je predstavljen vladarem 7. kuće, Jupiterom (način na koji on razmišlja, njegova ličnost) i Suncem (on kao muškarac). S obzirom da u pitanju nisu spomenuti njihovi bračni partneri, nema potrebe da njima dodeljujemo signifikatore.

Merkur, Venera i Mesec su u znacima kojima Jupiter vlada, pa je očigledno da ona njega i posle dvadeset godina mnogo i bezrezervno voli. Takođe, Merkur i Venera su u triplicitetu Sunca (u dnevnom horoskopu Sunce je u triplicitetu u vatrenim znacima), što ukazuje da joj je još uvek i fizički privlačan.

Jupiter se nalazi u znaku kojim vlada Merkur, te možemo zaključiti da i on nju voli. Ipak, s njegove strane stvari nisu sasvim idilične. Naime, Jupiter se nalazi u 12. kući i retrogradan je, što ukazuje da on nije sasvim iskren prema njoj. Što se tiče njegovog drugog signifikatora, Sunca, ono je u Strelcu, znaku Merkurovog izgona, a to ukazuje da se njemu delimično ne dopadaju neki njeni stavovi i izjave, što je klijentkinja i potvrdila. Ipak, Sunce će uskoro promeniti znak i preći će u Jarca, znak u kome Merkur više nije u izognu, a Venera je u triplicitetu (u dnevnom horoskopu) i na prvim stepenovima imamo i njen termin. Dakle, uskoro će on prestati da se ljuti na nju, a istovremeno će se probuditi i fizička privlačnost.

Merkur i Jupiter su u separacionoj opoziciji, što daje sliku nedavne svađe. Iako Mesec ide u kvadrat sa Jupiterom, pre toga će napraviti trigon sa Saturnom, pa će ipak neko ili nešto sprečiti novu raspravu. Sličan zaključak možemo izvesti i kada pogledamo Veneru koja hrli u opoziciju sa Jupiterom. Mesec prenosi svetlost od Venere do Saturna, tako da će i iz tog ugla novi sukob biti sprečen.

Kako veliki broj pokazatelja ukazuje da se ove dve osobe vole, veza će i dalje odolevati vremenu.

Primer 3

Moja mačka, šire poznata po imenu Maca, je trebalo da ide na sterilizaciju. Nakon što me je veterinar pitao da li je mačka u teranju, a znajući da je dosta vremena provela napolju i da su se neki mačori motali oko nje, postavila sam pitanje: „Da li je Maca bila s momkom?“

Maca je predstavljena vladarem 6. kuće, Marsom, dok je potencijalni dečko predstavljen vladarem 12. kuće (7. od 6.) – Venerom. Venera se nalazi u 6. kući, ali ne u znaku na vrhu, nego u narednom znakum što znači da potencijalni dečko nije zainteresovan specijalno za macu, nego generalno za parenje. Mars je u Venerinom triplicitetu, pa bi se Maca rado družila s njim. Ipak, između Venere i Marsa ne postoji separacioni aspekt što znači da se među njima ipak nije ništa desilo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD