Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Asteroid Palas u znacima i kućama

U nastavku članka o arhetipu boginje Atine, razmotrićemo pozicije njenog asteroida Palas u znacima i kućama. O samoj njenoj prirodi možete više pročitati u članku “Mudra boginja Atina Palada".

Palas u 1. kući i u znaku Ovna

Palas u 1. kući dovodi do snažnog kreativnog izražavanja ličnosti kroz inicijalne ideje. U znaku Ovna, ovaj asteroid će se u ženskom horoskopu primarno iskazivati kroz muške odlike liderstva, idejnog vođstva i ispoljavanja snažne volje. Ovo su idejni predvodnici koji sa puno strasti i energije kreću u ostvarivanje svojih ciljeva. U psihološkom smislu ove osobe će potiskivati svoju ženstvenost zarad priznanja u muškom svetu kako bi zadobile njihovo poverenje, kroz takmičarski odnos kojim će imati težnju da ostvare ravnopravnost sa muškarcima. Ovakve tendencije osoba će izražavati posebno u mladosti, jer je znak Ovna ujedno i predstavnik proleća života odnosno mladosti. Ovako postavljena Palas može ukazati na vrhunskog sportistu, ali i na militantnog ratnika. Mudrost Atine se ovde pojavljuje kroz ličnu inspiraciju koja motiviše podstrek prema pionirskom radu i idejnom predvodništvu. Isceljujuće tehnike koje mogu osobi sa Palas u Ovnu koristiti su sve one tehnike koje podižu životnu energiju, kao što su prana healing, energetska medicina, yoga, a od sportova trčanje, atletika, streljaštvo iz pištolja ili vojničke puške.

Holivudska glumica Angelina Jolie ima Palas na samom kritičnom stepenu kardinalnog znaka Ovna u egzaktnom trigon – sekstilu sa osom čvorova. Ova ratnička Atina Palada joj je svakako pomogla da skrene pažnju na sebe ulogom u filmu ,,Lara Croft’’ u kome je upravo ova karakteristika njene Palas došla do punog izražaja. Njen Severni čvor sa kojim Palas obrazuje egzaktan trigon se nalazi u 5. kući umetnosti i glume, pa ju je ova, ali i sve ostale uloge “mačo” – žene koja sa lakoćom barata pištoljima, puškama i borilačkim veštinama dovela do statusa jedne od najatraktivnijih filmskih zvezda današnjice. Dispozitor njene natalne Palas je Mars na 10. stepenu znaka Ovna u egzaktnom trigonu sa Neptunom u 5. kući, čime su dodatno oslikane filmske uloge žene ratnice koje su umnogome doprinele njenoj filmskoj karijeri .

Palas u 2. kući i u znaku Bika

Palas u 2. kući ističe svoju kreativnost kroz talenat primenljiv u praktičnim stvarima ali i kroz razvijanje veština sticanja materijalnih vrednosti.

Ove osobe ne oskudevaju u kreativnim idejama koje im omogućavaju da zarade novac odnosno da svojim talentom stvaraju materijalne vrednosti. Palas u Biku odiše čulnošću čime percipira svet oko sebe pomoću čula dodira, mirisa, vida, sluha i ukusa izražavajući svoje estetske veštine i kreativnost u umetnosti kroz boje i oblike kojima reprodukuje lepotu. Svoje talente ispoljiće u kreiranju muzike, pevanju, pejzažne arhitekture, uređenju vrtova kao i u likovnoj umetnosti. Palas u Biku može ukazati i na političara koji vodi agrarnu politiku, brine o zemljištu i ekologiji kao i o zemljoradnicima i poljoprivrednicima, ali takođe i na zanatliju koji svoje veštine ispoljava kroz grnčarstvo i predmete za pokućstvo koje pravi od bronze.

U domenu isceliteljstva Palas u Biku će praktikovati lekovite trave i narodne lekove.

Palas u 3. kući i u znaku Blizanaca

Palas u 3. kući koristi svoje mentalne kreativne potencijale za širenje znanja i komunikacije. Njeno stvaralaštvo se ogleda kroz reči i komunikaciju, pa ovo mogu biti pisci, novinari ali i svi oni koji idejno rade na poboljšanju kvaliteta komunikacijskih ali i obrazovnih sistema. Ovde se mogu prepoznati i reformatori školskog sistema, ali i oni koji poseduju veliku glad za znanjem.

Palas u Blizancima daje vrhunsku mentalnu kreativnost koja se može izražavati kroz pisana dela pesnika, književnika i pripovedača koji rečima stvaraju slike. U politici Atina ratnica može voditi rat rečima, čime će isticati svoj briljantan i britak um koji koristi za debate, govorništvo, ali i za pisanje političkih govora.

U lečenju, osobe sa Palas u Blizancima mogu biti veoma delotvorne kroz praktikovanje tehnika afirmacije, govorne terapije ili pak kontrole misli i uma.

Nikola Tesla je imao Palas u 1. kući u znaku Blizanaca, koja je ostvarivala i jak trigon sa Mc-om, ali takođe i trigon – sekstil sa osom čvorova. Svakako da je ovako postavljena Palas snažno uticala na njegovu ličnost i na sve kreativne ideje čijom su vizualizacijom bili podstaknuti i svi njegovi pronalasci.

Palas u 4. kući i u znaku Raka

Palada Atina pozicijom asteroida Palas kroz 4. kuću, svoju kreativnost izražava kroz dom i porodicu, iskazujući svoje umetničke sklonosti kako kroz opremanje stana, tako i kroz kulinarske veštine. Ona je ujedno i stožer i čuvar doma i porodice. Veoma je osećajna, ali i izražene intuicije.

Palas u Raku opisuje osobu koja svet percipira uz pomoć svojih osećanja. Ona leči stvarajući zdravo okruženje za život, obezbeđujući udobnost, konfor, toplinu i sigurnost doma. Svoje kreativne talente izražava preko kućnih veština.

I u politici, kao i u domu, ove osobe su čuvari svoje zemlje, iskrene patriote, koje se ujedno zalažu i za nemoćne, stare, siromašne i ugrožene. Mudrost ove Atine počiva u njenoj saosećajnosti kojom štiti ugrožene.

Palas u 5. kući i u znaku Lava

Palas u 5. kući i u znaku Lava opisuje velike talente koji se mogu izražavati kako u umetničkom, tako i u sportskom ali i političkom domenu, najčešće ukazujući na visoko pozicionirane političke i javne ličnosti, na koje je usmerena sva pažnja javnosti. Ovde je kreativna percepcija veoma naglašena, kao i harizmatičnost kojom ove ličnosti odišu. Osobe sa ovako postavljenom Palas se najbolje kreativno izražavaju kroz glumu, izvođaške nastupe, film, ples, a mogu i doživeti status velike zvezde. U smislu iscelenja, ova postavka Palas u natalu pruža podršku za praktikovanje plesne terapije, art terapije i psiho drame.

Michael Jackson je bio jedan od najpopularnijih muzičkih izvođača svih vremena, čije rekordne prodaje albuma nisu opale ni posle njegove smrti. Ovaj slavni umetnik je imao Palas u egzaktnoj konjunkciji sa vladarem Asc – Merkurom u znaku Lava, koja je samim tim veoma dominantno bojila njegovu ličnost i uticala na ostvarenje životnog puta. Kao i u slučaju Angeline Jolie i Nikole Tesle, i Michaelova Palas je obrazovala veoma snažan trigon – sekstil sa osom čvorova, što ga je samim tim predodredilo za velika životna ostvarenja i slavu. Palas koja je bojila njegovog vladara Asc egzaktnom konjunkcijom je bila njegov nepresušan izvor ideja i kreacije koja ga je postavila i na tron svetske muzičke scene kao kralja popa. Međutim, ne treba zaboraviti ni dejstvo ove pravedne boginje na Michaelovu ličnost, koja se uvek borila za ravnopravnost svih ljudi sveta, kao i za iskorenjivanje gladi i siromaštva. Sa ovako postavljenom Palas u egzaktnoj konjunkciji sa vladarem Asc, možemo sagledati i svu nepravdu koja je ovom čoveku naneta u dugom nizu godina njegove borbe u dokazivanju svoje nevinosti pred optužbama za pedofiliju.

Palas u 6. kući i u znaku Device

Palas u Devici ili 6. kući koristi svoju kreativnu inteligenciju izražavajući se kroz usavršavanje poslovnih sposobnosti ili kroz sposobnost fizičkog i mentalnog lečenja. Ove osobe takođe mogu biti angažovane i kao borci za radnička prava, kao i prava životinja.

Ova osoba koristi svoju analitičku percepciju imajući sposobnost da sagledava detalje i suštinu na veoma jednostavan način. Takođe može biti i veoma kreativna u primenjenim veštinama kao što su šivenje, grnčarstvo, računarsko programiranje. I kroz svakodnevnu rutinu, kao i kroz političko angažovanje, ovako postavljena Palas se bori za savršenstvo i visok kvalitet kroz sopstveno delovanje. U isceliteljskim tehnikama može biti veoma uspešna kroz praktikovanje Hata yoge, telesnih vežbi, ali i nutricionističkih dijeta, kao i lečenje biljkama i zdravom ishranom.

Poznata francuska glumica i lepotica Brigitte Bardot se osim svojim filmskim ulogama, iskazala i kao veliki borac za prava i zaštitu životinja. Njena Palas se nalazila na samom vrhu 6. kuće u znaku Bika odakle je obrazovala trigon sa svojim dispozitorem - Venerom u Devici, što u potpunosti opisuje ovog velikog borca za prava životinja.

Palas u 7. kući ili u znaku Vage

Iako bi se za Palas u Vagi moglo pretpostaviti da će njena primarna uloga biti vezana za odnose, ove osobe mnogo bolje funkcionišu u odnosima koji nisu emotivne i lične prirode. One imaju veliku sposobnost da savetuju i posreduju, pa ukoliko se radi o nekom političaru, ovde će se u punoj snazi ispoljiti njegovi diplomatski kvaliteti. Kreativna inteligencija osobe se koristi za poboljšanje međuljudskih odnosa i traženje kompromisnih rešenja u sukobima, kako bi se ostvarila ravnoteža u odnosima.

U okviru umetničkih sklonosti Palas u Vagi će primenjivati svoj talenat i veštine u dizajnu, grafici, modi, kao i dekoraciji enterijera, a u politici će biti zastupnik pravde primenjujući veštinu za iznalaženje mirnog rešenja u sukobima. Ključna odlika Atine Palade u Vagi se ogleda kroz sposobnost uspostavljanja ravnoteže i balansa. U isceliteljskim tehnikama, ovako postavljena Palas će koristiti sve tehnike koje dovode do sklada i energetskog balansa, kao što su taj či, makrobiotika, geštalt tehnika, ali takođe i bračno savetovanje.

Palas u 8. kući i u znaku Škorpiona

Palas u 8. kući i znaku Škorpiona daruje snažne psihičke sposobnosti i izraženu inteligenciju koja prodire u dubinu stvari. Ove osobe su veoma talentovane da stvari posmatraju ispod njihove površine, jer su intuitivni osećaji izuzetno izraženi. Osobe sa ovakvom postavkom Palas u svom natalu, poseduju veliku pronicljivost u biznisu i radu sa novcem. Veoma su seksualno aktivne, pa svoju seksualnu energiju mogu primenjivati i kroz osvešćivanje i podizanje kundalinija čime dostižu duhovnu transformaciju ali i veliki kreativni potencijal. Ove osobe mogu biti izuzetni iscelitelji i kao takvi mogu biti izuzetni dijagnostičari bolesti ali i odlični vidari jer imaju istančan osećaj za energije i njene poremećaje u ljudskom telu. Najpogodnije isceliteljske tehnike za ovako postavljenu Palas su psihoanaliza, reiki, regresija u predhodne inkarnacije, tantrička yoga kao i hipnoza.

U umetničkom smislu ove osobe će se ponajviše izražavati simboličkom umetnošću poput pravljenja mandala i magijskih amuleta, ali takođe i kroz simbole seksa koje mogu ugrađivati u svoju umetničku formu na provokativan i magičan način. U politici ove osobe će biti neustrašive, borbene pa čak i surove a veoma će ih zanimati i rad u tajnim službama kao i špijunaža.

Silvio Berlusconi je jedan od najmoćnijih ljudi kako u političkom tako i u poslovnom svetu Italije. Njegova Palas se nalazi na kraljevskom stepenu znaka Škorpiona u 2. kući, pri čemu vidimo sliku veoma moćnog i uticajnog čoveka čiji su suštinski životni interesi novac i moć. Palas obrazuje jak trigon sa konjunkcijom Saturna i Meseca u Ribama u 6. kući posla, koji pri tom obrazuju snažnu opoziciju sa svojim vladarem Neptunom u 12. kući sa kojim je Palas u sekstilu, čime vidimo da bogatstvo ovog čoveka koje stiče preko posla i pored toga što je vlasnik najjačih televizijskih i radijskih stanica, kao i novinskih agencija, nije u potpunosti bez tajnih i zakulisnih radnji. Vladar Mc-a je Merkur koji se nalazi u konjunkciji sa Suncem u 1. kući u Vagi, preko čega vidimo opis njegove snažne političke karijere, koja je obojena dispozitorom - Venerom u Škorpionu, čime uočavamo i njegov status mačo političara čiji se seksualni apetiti nisu smirili ni u ovim poznim godinama. Ovoj slici umnogome doprinosi i sama Palas u Škorpionu koja obrazuje jak sekstil sa Neptunom u 12. kući u znaku svoga pada, kao i Venera u ovom znaku, pa ga upravo ove tajne seksualne avanture sa jedne strane diskriminišu a sa druge osnažuju njegovu sliku alfa mužjaka kome se dive mnogi italijani.

Palas u 9. kući i u znaku Strelca

Ovako postavljena Palas ukazuje na kreativnu misao koja se može izražavati kroz velike vizije, kao i kroz politiku, filozofiju ili neku društvenu ideologiju koja može dovesti i do revolucionarnih društvenih promena. Takođe ona može ukazati i na angažovanje u polju obrazovanja kao i u pravnom sistemu. U politici ovako postavljena Palas se bori za pravdu i neku ideologiju, pa ćemo ovde imati i savetnike vladara kao i religiozne ratnike poput Krstaša ili ratnika Džihada.

U ulozi iscelitelja, Palas u Strelcu ispoljava svoje isceliteljske moći kroz primenu mentalnog iscelenja vizualizacijom. Ovde takođe možemo imati i šamana ili gurua koji isceljuje pomoću spiritualnih znanja i moći.

Jedan od tipičnih predstavnika pozicije Palas u znaku Strelca bio je Leonardo da Vinči, jedan od najvećih slikara i izumitelja svih vremena, čija je Palas boravila na Asc u Strelcu odakle je obrazovala veliki trigon sa Merkurom – vladarem Mc-a i Plutonom u Lavu, što mu je omogućilo da ispolji izuzetnu kreativnost kroz svoja slikarska dela, ali i genijalnost i kreativnu inteligenciju kroz mnogobrojne pronalaske i patente.

Palas u 10. kući i u znaku Jarca

Ova osoba će svu kreativnost i umne sposobnosti ispoljavati kroz svoju karijeru gradeći stabilnu strukturu i sisteme u svom poslovanju. U ženskom horoskopu ovakva pozicija nagoveštava dominantnu borbu za napredovanje u karijeri nauštrb ne samo svog potomstva i porodice, već i svoje ženske prirode, kojih će se umnogome odricati kako bi stekla napredak i priznanje u poslovnom smislu. Ova Palas duboko potiskuje emocije stavljajući masku odvažne, ambiciozne i liderstvu naklonjene osobe. U okviru umetnosti ova Atina će pokazati sklonosti ka arhitekturi, projektovanju i obradi kamena. Ovde ćemo takođe imati i vrhunske naučnike. U politici ove osobe će biti čuvari i branioci reda i zakona i kod njih će postojati snažna motivacija za sticanje političkog autoriteta.

U isceliteljskom pogledu najpogodnije tehnike su masaže, lečenje skeleta – kostiju i kičme, ali i zubarska praksa.

Stiven Hoking je jedan od najvećih astrofizičara sveta i njegova Palas se nalazi u 10. kući u znaku Jarca u bliskoj konjunkciji sa Suncem i u egzaktnom trigon – sekstilu sa osom čvorova. I u slučaju ovog genijalnog naučnika, kao i u predhodnim primerima vidimo, da asteroid Palas vrši najdominantniji uticaj na životno ostvarenje natusa kada je u snažnom trigon - sekstilu sa osom čvorova. Njegova teorija o crnim rupama, koja ga je proslavila u svetu Astronomije, astrološki se ogleda kroz konjunkciju Sunca i Palas, jer Sunce u Jarcu sadrži u sebi Plutona koji boravi u Lavu, a koji upravo govori o crnim rupama. Njegova izuzetna genijalnost se ogleda i kroz poziciju vladara 3. kuće – Merkura u 11. kući u Jarcu na stepenu egzaltacije Marsa, u čijoj slici vidimo briljantan naučnički um koji je dodatno podržan i velikim trigonom koji ovaj Merkur obrazuje sa Mesecom ali i Neptunom na poslednjem stepenu Device kao i sa Uranom i Saturnom u Biku. I pored veoma teške sudbine u pogledu uznapredovale bolesti koja je doprinela njegovoj potpunoj paralizi, što se jasno uočava u njegovom natalu iz Asc koji je u snažnom kvadratu sa Suncem, ali i iz slike dispozitora Sunca – Saturna koji obrazuje snažan kvadrat sa svojim dispozitorom – Venerom, ovaj briljantni naučnik će svoja dela ostaviti u zalog čovečanstvu što se svakako vidi kroz egzaktan trigon – sekstil koji Palas u Jarcu, u znaku vremena, obrazuje sa osom čvorova iz čega zaključujemo da je upravo Palas odigrala ključnu ulogu u njegovoj karijeri.

Palas u 11. kući i u znaku Vodolije

Ove osobe mogu biti začetnici novih društvenih ideja i pravaca. Njihova kreativnost se može ispoljiti u radu kroz političke stranke ali i nevladine organizacije kao i u domenu humanitarnog rada. Imaju veliki talenat za politiku u okviru koje rade na društvenim promenama. Palas u Vodoliji daje velikog vizionara koji može da predvidi i uvidi dalje društvene tokove kao i da gradi veoma napredne i futurističke vizije. U umetničnom pogledu ovo su futuristi, koji se okreću naučnoj fantastici, novim muzičkim ili likovnim talasima, ali im je bliska i kompjuterska grafika i dizajn zvuka i slike. Ovi stvaraoci su predhodnica budućnosti, kroz čije vizije i ideje se objavljuje nagoveštaj budućih trendova. U domenu politike ovo su veliki revolucionari i vizionari ka putu za budućnost i uvek će ih zanimati humanost kojom mogu da delaju. Ove osobe stvaraju forme koje će biti od koristi generacijama koje dolaze.

U isceliteljskom smislu, tehnike koje su najdelotvornije za samoiscelenje ili iscelenje drugih sa ovako postavljenom Palas su lečenje zvukom, bojama, vibracijama svetlosti ili zvuka i kristalima.

Palas u 12. kući i u znaku Riba

Ove osobe se najsnažnije ispoljavaju na nivou duhovnosti kao i u domenu kolektivnog – nesvesnog. Takođe se ovde mogu uvideti i karmičke sklonosti kao i posledice koje utiču na kreativnu inetligenciju. Ukoliko je Palas opterećena teškim aspektima, ovde možemo imati i ozbiljno ugroženo psihičko ili mentalno zdravlje, kao i ograničenja u pogledu inteligencije ili uma.

U umetničkom pogledu ove osobe se osećaju kao ribe u vodi u polju iluzije i fantastike iz kojih crpe inspiraciju koja izranja na površinu iz nesvesnog dela njihovog bića. Izuzetno su kreativne u domenu filma, fotografije, akvarela, ali i kroz umetnost i igru sa senkom, svetlošću i bojama. U domenu muzičkog izražavanja, ovo su stvaraoci ambijentalne muzike koja u sebi sadrži i elemente eteričnog. Ovde takođe možemo zateći i sjajne iluzioniste i mađioničare.

U domenu politike ovo su zagovornici nenasilnog otpora, ali i prosvetljeni ratnici. Ove osobe mogu biti veoma milosrdne i duboko mogu saosećati sa čovečanstvom i patnjama drugih. Palas u 12. kući i u znaku Riba ukazuje i na sve tajne duhovne organizacije, poput Masona, Rozenkrojcera i dr. U domenu isceliteljskog rada Palas u Ribama će najsnažnije isceljivati molitvama, meditacijom, vizualizacijom, tumačenjem snova, kao i svim duhovnim tehnikama.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD