Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21. - 28. I 2013

Svetske berze su pale, kada je Venera napravila tranzit na kvadrat Urana i Plutona, 12. - 16. januara, i odmah zatim su porasle na nove maksimume ciklusa. Međutim, zabeležili smo da se veliki preokret nedavno desio u odnosu na minimum od 28. - 31. decembra, koji je bio baš na sredini nedavnog skupa planeta koji je trajao od 13. decembra – 16. januara. Dakle, 30. decembar je bio naš jedini kritični datum preokreta sa tri zvezdice u ovom periodu, a to je bila nedelja. Minimum - i preokret – su se desili tog petka i ponedeljka, pre i posle 30. decembra.

Ipak, mi smo i dalje tokom januara, u periodu od 12. – 16, očekivali neku vrstu reakcije. Na nekim berzama se nešto i desilo, kao na japanskoj Nikkei, koja je oštro pala (preko 500 bodova) od novog dvogodišnjeg maksimuma koji je dostignut 15. januara, do nedeljnog minimuma 17. januara. Međutim, do petka, Nikkei je ponovo testirala taj 2-godišnji maksimum.

Mnoge svetske berze su prošle sedmice dostigle nove godišnje ili višegodišnje maksimume, uključujući japanski Nikkei, hongkongški Hang Seng, indijski CNX Nifty indekse, amsterdamski AEX, ciriški SMI i londonski FTSE (ali ne i nemački DAX, koji nije uspeo da dostigne prošlonedeljni maksimum). Na američkom kontinentu S&P fjučersi koji ubrzo dospevaju dostigli su novi višegodišnji maksimum, ali NASDAQ Composite i Dow Jones Industrial Average nisu.

Zlato, srebro i sirova nafta su takođe imali dobru nedelju, kao i tržište žitarica. Međutim, ovi oporavci robe nisu bili dovoljni da potvrde da se vratilo tržište bika.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Zbog toga što prošle nedelje tranzitna Venera nije uticala na veliki preokret na berzama, naša pažnja je sada usmerena na Pun Mesec koji se dešava naredne nedelje 26. januara (subota). To je zapravo u sred više značajnih planetarnih konstelacija u koje je uključen Jupiter. Dana 25. januara, Sunce će formirati harmoničan trigon sa ovim velikim momkom - Jupiterom. Tridesetog januara, najveća planeta našeg solarnog sistema će se okrenuti od retrogradnog u direktno kretanje. Istoga dana, Sunce će formirati kvadrat sa Saturnom, koji svojom simbolikom nervira ovog velikog momka. Jupiterova priroda je da se proširi i da bude veseo, optimista, bez mnogo briga u svetu. Saturn je, međutim, parti-brejker. Zabrinutost i briga - a ne nada – odjednom počinju da rastu.

Ali to nije jedina kosmička protivrečnost (kao da je svetu u ovom trenutku potrebno više protivrečnosti). Od 24. – 30. januara, tranzitni Mars će formirati i moćan kvadrat i trigon sa ključnim planetama u horoskopu Njujorške berze (osnovana 17. maja 1792.). Nije neuobičajeno da DJIA ima najmanje jedan trocifreni pad, otprilike u ovo vreme.

Međutim, 24. – 30. januar je samo početak perioda, u kome se dašava još jedan dugi niz geokosmičkih konstelacija, koji će trajati do 6. marta. To je upravo vreme isteka roka povećanja dužničkog limita, vreme kada će SAD napraviti propust, ukoliko se ne postigne dogovor da se poveća limit. Republikanci u Kongresu su izjavili da će oni zahtevati smanjenje potrošnje. Predsednik Obama je izjavio da neće pregovarati o smanjenju potrošnje (ili bilo čemu) u okviru dužničkog limita. Još jednom smo primorani da gledamo odrasle (vođe?) kako se bore sa umetnošću dostizanja pobedničke rezolucije. Neko će izgubiti - osim američkog naroda - što je samo još jedan primer odvijanja događaja po scenariju kvadrata Urana i Plutona, kada ljudi odlučuju da se ne uzdižu iznad svojih osnovnih nagona. Rezultat je opasnost, pa čak i povreda sebe, kao i drugih. To je samo još jedan oblik terorizma i simbol masovnog uništenja koji se primenjuje u svetu finansija. Suština je da investitori ne mogu da veruju da rešenje, ponovo neće doći do poslednjeg trenutka. Tako, berze mogu da nastave da rastu - sve dok se ne desi propust. Nažalost, napraviti propust je realna mogućnost pod uticajem kvadrata Urana i Plutona.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"SAD su jednom ranije, 1979, napravile propust, kada su zakonodavci bili okrivljeni da su omogućili da propadnu pregovori pre podizanja limita duga." - Priprema za nezamislivo: Da li berze mogu da izdrže da Amerika napravi propust? Rojters (Reuters), četvrtak 17. januar 2013.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju su započele na sledeći način: “Kvadrat Urana i Plutona još jednom stupa na scenu. Veliki krst Uran-Pluton-Jupiter-Mars, dešava se 21. aprila 2014. na 13 stepeni kardinalnih znakova, i aktiviraće kvadrat Sunca i Saturna u horoskopu SAD, na 13 - 14 stepeni kardinalnih znakova. Uticaj ove konstelacije počinje da se oseća već u 2013, i trajaće cele 2014. Ovaj uticaj može započeti već u februaru 2013, a berze će dostići vrh nekoliko meseci pre i posle aprila 2014. Obzirom da će u središnjem vremenskom okviru kvadrata Urana i Plutona berze dostići vrh, (24. jun 2013. – 17. mart 2015.), posle toga, kada se dostigne vrh, naredno pomeranje cena svetskog kapitala verovatno će biti prilično veliko”.

Aprila 21. 2014, ne dešava se samo T-kvadrat koji će formirati Jupiter, Uran i Pluton. Venera će takođe biti tu krajem avgusta 2013. Čitaoci treba da znaju da je svaki težak aspekt između Jupitera i Plutona, ili Jupitera i Urana simbolika potencijalnog bankrotstva ili napravljenog propusta. Mnogo puta ranije smo u ovom berzanskom izveštaju, kao i u knjizi Prognoze za 2013, razgovarali o ovom uticaju.

Ciklus Jupiter-Pluton traje 13 godina (od konjunkcije do konjunkcije), i započeo je u decembru 2007. Možda se sećate da je to bio početak recesije, uvod u finansijsku krizu 2008. - 2009. Sada će ove dve planete dostići svoju tačku opozicije – polovina njihovog ciklusa – koja će trajati od sredine 2013. do sredine 2014.

U finansijskoj astrologiji (u stvari, u svim granama astrologije), konjunkciju gledamo kao začeće ili početak pokreta. Seme je tada zasađeno. Kada dođe do opozicije, vide se rezultati onoga što je posejano u vreme konjunkcije. Dakle, pitanje je: da li smo oko decembra 2007. posaditi pravo seme? Da li smo onda započeli novi ciklus koji će povoljno procvetati 2013. - 2014? Ili smo tada započeli aktivnosti koje će sada podneti opterećenje te cene? Tačnije, da li smo rešili probleme koji su doveli do krize 2008? Ili smo jednostavno "šutnulu konzervu dole niz put", a sada moramo da podnesemo posledice što nismo rešili probleme tog vremena? Uskoro ćemo saznati. Ali neuspeh lidera da ostvare komunikaciju i pregovaraju jedan sa drugim o ovim kritičnim finansijskim pitanjima nije dobar znak.

Kao što je g. Merimen zaključio na predavanjima na svojoj evropskoj turneji: Budućnost do kraja ove decenije će u potpunosti zavisiti od odluka koje će naši lideri doneti u 2013. U potpunosti će zavisiti od njihove spremnosti na kompromis i da skladno rade zajedno na rešavanju svetskih ekonomskih problema. Ako to urade, postavićemo dobru osnovu za finansijsku sigurnost budućih generacija, a mi ćemo videti da se ovi rezultati materijalizuju do početka naredne decenije. Ako to ne urade, onda će doći do još jednog kraha (možda i dva ove decenije), a oporavak može potrajati i nekoliko decenija. To u potpunosti zavisi od naših lidera i njihovih odluka u 2013. Ako oni to ne učine, onda će narod hteti sam da se izbori za sebe i da sam donese odluke o budućnosti svojih lidera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD